Konu patililer ve bebekler olunca ben bir miktar delleniyorum. Tum yorumlari da asagi yukari okudum, konu sahibinin acikli mesajinida.
Ilk olarak patililer hakkinda yorum yapayım, aimdi siz 2.5-3 sene size yoldaslik eden bu canlidan vazgecmek istiyorsunuz ama ben bu kisimdan degerlendirmek istemiyorum ilk basta neden kedi/kopek sahiplendiginizi anlayamıyorum, cunku maddi durumunuz elverisli degil, belliki bakim konusunda sabrinizda yok. Neden sahiplendiniz? Kimse zorla hayvan sahiplendirmiyor??? Bu sorumsuzluk neden Allah askina????
Bebecikleriniz hayirli ugurlu olsun saglikla buyutun ama kimse size bebek bakimi konusunda yardimci olmadi diye (ki mecbur degiller) esinizin isten cikmasi nasil bir mantik tutulmasi??? Akliniz nerede sizin yahu? Niye kimse size ne yapiyorsunuz ne sacmaliyorsunuz demiyor. Iki dede de basinizdaymis, anlamiyorum bir Allah'in kulunda akil fikir yok mu cevrenizde? Bebek varken yetemiyorum diye isten ayrilamazsin, aksine yetmiyorsan ikinci ucuncu ise bakarsin, daha ne kadar kazanabilirim ne yapabilirim diye kovalarsin.
Bundan sonra yazacaklarim sadece konu sahibine degil, tup bebek, tedavi vs konusunda cok ama cok anlayamadigim bir detay var.
Su an yanlis bilmiyorsam bir bebek sahibi olana dek gorulen tedaviler 400-500 bin tutarlarinda (boyle bir tedavi gormedim, cevremde gorenlerden duyduklairm isiginda yorumluyorum, yanlisim varsa düzeltin)
Evet az bir para değil ama bebek sahibi olduktan sonra olusan masrafin yaninda hicbir sey degil, en az 20 yil (o da cocuk is hayatina erken atilirsa) maddi bir kara delik cocuk sahibi olmak. Konu sahibi ve cocuk sahibi olmak icin tedavi parasını krediyle borc harcla halleden insanlari zerre kadar anlayamiyorum. Tamam herkes anne baba olmak ister haklisiniz ama yurtlarda binlerce cocuk evlat edinilmek icin sirada beklerken olmayan parayla cocuk tedavisi gormeyi sorumsuzca görüyorum.
Kimse kusura bakmasin, 2 cocuk annesi olarak yaziyorum, cocuklarim icin canimi hic dusunmeden veririm ama 2+2=4 cocuk cok masrafli bir olgu bunu kabul edelim, maddi olarak altindan kalkamayacagin cocugu manevi olarak da doyuramazsin, bu cok net.
Cunku maddi kaygi yasarken cocugunu kana kana, doya doya sevemezsin bile.
Ee simdi bu konu sahibi ne yapacak? Belli ki patililer evden gidecek. Eee cocuklar ne yeyip icecek? Anne evde, baba issiz, elde yok avucta yok kira bile odeyemiyorlar.
Konu sahibi kirici olduysam uzgunum ama olgunlasmak boyle birsey hersey icin plan yapmalısınız, her adiminiz planli programli olmaliydi... siz ebeveyn olma hevesiyle iki cocuk, iki patiliyi harcamissiniz uzgunum.
Esiniz bir an once ise girsin.