Kardeşim beni kıskanıyor mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk yapma zamanı ile ilgili yorum yapmanıza gerek yok. Yetişkin insanlarız. Konu bunun değerlendirmesi için açılmadı. Sadece ablama yorum yapın lütfen.
Burada hepimiz bu forumda yüzlerce binlerce konu gördük, gerçek hayatta bir sürü örnekle karşılaştık. Size tavsiye veren herkesi ve her şeyi kötü mü algılıyorsunuz siz böyle? Bir durup bu insanlar ne anlatıyor demiyorsunuz hemen ona yorum yapmanıza gerek yok yetişkin insanlarız diyorsunuz.yetişkin olduğunuzun biz de farkındayız hanımefendi sadece insanlar uyarıyor kimse burada sizin üreme sistemlerinizi kıskanıp kötülüğünüze uyarmıyor .

Bir de arkadaşlar doğru söylüyor.

Üslubunu bilemeyeceğim ama dil öğren, ehliyetini al, hemen çocukbyapma demenin nesi kötü geldi size?
Ya iyide dil öğrenme durumunu konu sahibi biliyordur zaten. Ehliyeti de aynı şekilde. Çocuk konusu zaten kimsenin haddine değilki. Ha sorarsa dersin tavsiyem şundiye. Yoksa niye çocuk yok diyen teyzelerden farkı yok çocuk yapma demek. Kime ne yani.
Bu ne var ki dediğiniz şeyleri moral bozmak enerjisini emmek için soruyor belli. Üstelik kimse fikir sormazsa kimse kimsenin hayatına bu kadar karışamaz. Hata yaparsa da yapar. Hayat bu zaten insan olmanın olayı bu. Konu sahibinde de acılara yürüyorum modu yok belli bir akla sahip insan belli yani.

Ya iyide dil öğrenme durumunu konu sahibi biliyordur zaten. Ehliyeti de aynı şekilde. Çocuk konusu zaten kimsenin haddine değilki. Ha sorarsa dersin tavsiyem şundiye. Yoksa niye çocuk yok diyen teyzelerden farkı yok çocuk yapma demek. Kime ne yani.
Bu ne var ki dediğiniz şeyleri moral bozmak enerjisini emmek için soruyor belli. Üstelik kimse fikir sormazsa kimse kimsenin hayatına bu kadar karışamaz. Hata yaparsa da yapar. Hayat bu zaten insan olmanın olayı bu. Konu sahibinde de acılara yürüyorum modu yok belli bir akla sahip insan belli yani.
Teşekkür ediyorum tam olarak bunu anlatmak istemiştim, birine hemen çocuk yap demekle şimdi çocuk yapma demek arasında bir fark görmüyorum.

Hem ablanız hem anneniz nişanlınızı istemiyor, neden? Hadi ablanızı açıklayabiliriz ama anneniz neden sizi kıskansın, gerçekten anlayamadım
Ben annem beni kıskanıyor demedim, anlatmak istediğm şey annemin de kardeşimin fikirlerine benzer fikirleri olmasıydı.

Mutlaka öyledir. Ama bunlar kardeş . Ablası kötü şeylerden bahsetmemiş. Belli ki Konu sahibi de ablasından pek hazetmiyor yoksa insan hemen rahatsız olmaz bunu sohbet konusu yapıp da geçiştirebilirdi

Demek istediğim çok üzülüp de kafaya takmaması.. Söyleyen ablası düşmanı değil ki🤷‍♀️

Kıskanıyor net. Ama bu kendini üstün gördüğü için gizli narsist yani... Ben de aynılarını yaşadım başkaları tarafından

Teşekkür ediyorum tam olarak bunu anlatmak istemiştim, birine hemen çocuk yap demekle şimdi çocuk yapma demek arasında bir fark görmüyorum.
Eksik yazmışım devam ettireyim. Sorun burada kardeşimin dediklerinden de ziyade deme şekli. Ben aylardır arayıp sormadığım nişanına bile gitmediğim kardeşime yargılayıp eleştirip sözüm ona “sohbet” etmem.

Bu arada sizin nişanlınızla ilgili anlatmadığınız şeyler var bence. Bu konuyu daha önce de açmışsınız orda da sorgulamışım yine cevap vermemişsiniz. Hadi diyelim ablanız gerçekten kıskanıyor ki olmaz demiyorum olabilir; annenizin sırf ablanız karşı diye evliliğinize karşı tavır alması, nişanınıza bile gelmemesi hiç mantıklı değil. Böyle bir konu açan üye daha vardı. Annesi evliliğine çok karşıydı kocasının arkasından sallıyordı falan. Sonra üyeyi sorgulayınca detayları verdi: meğer eşi pakistanlı ve işsiz bir adammış, konu sahibi adama çalışıp bakıyordu. Ama konuda bu detayları vermeyince şirret bir kaynana görüntüsü çiziyordu annesi. Bir annenin durduk yere zengin, hayırlı bir damada karşı tavır alması hayatın olağan akışına aykırı. Ablanız hasetinden karşı çıksa da annenizin tavırlarının durduk yere olmasını mantıklı bulmadım. Şu sorulara da cevap vermediniz zaten.

Bu arada yurtdışı dediğiniz yer avrupa mı başka bir yer mi? Bir de nişanlınız Türk mü yabancı mı? Ailesiyle mi yaşayacaksınız kendiniz mi?

Ben annem beni kıskanıyor demedim, anlatmak istediğm şey annemin de kardeşimin fikirlerine benzer fikirleri olmasıydı.
Arkadaş zaten "annizin sizi kiskankandigini iddia etmediğinizi" anlatmış zaten. Ama siz onu da yanlış anlamışsınız.

Ablanızın üslubu hiç tartışmasız sorunlu ama sizin de anlama melekeleriniz kendi dediginizden şaşmıyor. Hep kendi bildiğinize ikna olmuş gidiyorsunuz

Konu sahibi evleneceğiniz adamın yaşı kaç ? Ailesiyle aynı evde mi yaşıyorsunuz? Çocuk yapmak kimin fikriydi? Yorum yaparken gayet sertsiniz bana hiç cevap vermediniz .

Sanıyorsunuz ki yurt dışına evlenme vaadiyle gidince burada insanlar kıskanıyor. Giden kadın veya erkeklerin çokta mutlu olduğunu görmedim . Ailemin yarısı yurt dışında yaşıyor . Oraya bir kızı götürmenin amacı zaten evde tutmak . Zengin olmasını vurgulayip durmussun da. Kardeşin doğru söylüyor bu paranın sana ne faydası var sen daha cocik olmadan eve kapanmişsin . Hayatta tecrüben az burnun da çok yukarda . Senin o burnun inene kadar sınavın devam eder. Kucağında bebek koşa koşa annen ve kardeşine dönersin . (Çok kıskandım seni ondan yazdım bunları )

Bu arada sizin nişanlınızla ilgili anlatmadığınız şeyler var bence. Bu konuyu daha önce de açmışsınız orda da sorgulamışım yine cevap vermemişsiniz. Hadi diyelim ablanız gerçekten kıskanıyor ki olmaz demiyorum olabilir; annenizin sırf ablanız karşı diye evliliğinize karşı tavır alması, nişanınıza bile gelmemesi hiç mantıklı değil. Böyle bir konu açan üye daha vardı. Annesi evliliğine çok karşıydı kocasının arkasından sallıyordı falan. Sonra üyeyi sorgulayınca detayları verdi: meğer eşi pakistanlı ve işsiz bir adammış, konu sahibi adama çalışıp bakıyordu. Ama konuda bu detayları vermeyince şirret nir kaynana görüntüsü çiziyordu annesi. Bir annenin durduk yere zengin, hayırlı bir damada karşı tavır alması hayatın olağan akışına aykırı. Ablanız hasetinden karşı çıksa da annenizin tavırlarının durduk yere olmasını mantıklı bulmadım. Şu sorulara da cevap vermediniz zaten.
Buna cevap vermemesi dikkatimi çekti

Bu arada sizin nişanlınızla ilgili anlatmadığınız şeyler var bence. Bu konuyu daha önce de açmışsınız orda da sorgulamışım yine cevap vermemişsiniz. Hadi diyelim ablanız gerçekten kıskanıyor ki olmaz demiyorum olabilir; annenizin sırf ablanız karşı diye evliliğinize karşı tavır alması, nişanınıza bile gelmemesi hiç mantıklı değil. Böyle bir konu açan üye daha vardı. Annesi evliliğine çok karşıydı kocasının arkasından sallıyordı falan. Sonra üyeyi sorgulayınca detayları verdi: meğer eşi pakistanlı ve işsiz bir adammış, konu sahibi adama çalışıp bakıyordu. Ama konuda bu detayları vermeyince şirret bir kaynana görüntüsü çiziyordu annesi. Bir annenin durduk yere zengin, hayırlı bir damada karşı tavır alması hayatın olağan akışına aykırı. Ablanız hasetinden karşı çıksa da annenizin tavırlarının durduk yere olmasını mantıklı bulmadım. Şu sorulara da cevap vermediniz zaten.
Kiskanmaaa Mirtaaa.

Uslubu hos degil kiskandigi noktalar belki olabilir ama bir abla olarak ben de kardeslerime biraz fazla yonlendirmede bulunuyorum. Bu onlari kiskandigim icin degil iyiliklerini dusundugum icin. Mesela kendi isini kuran kardesime salak misin bu kadar harcama yapiyosun belki birgun bu kadar kazanamayacaksin simdiden kendini saglama al kazaniyoken birikim yap derim. Hic kiskanmiyorum aksine mutlu oluyorum kardesim benden ustun olsun istiyorum.
Sizinki de dil ogren, ehliyet al, cocugu bi sure ertele demis. Bunlari ben de 25 yasindaki kardesime soylerdim. 33 yasinda bir buyugunuz olarak diyorum 30dan sonra akil degisiyor hayata daha farkli bakiyorsunuz. O yuzden bence de cocuk icin hemen acele etmeyin. Tabi hayat sizin hayatiniz. Mutluluklar dilerim.

Aynısını söylemeye çalıştım ben de, abla hadi neyse ama her anne evladı iyi yerlerde olsun iyi yerlere gelsin ister.

Bazi insanlar negatiftir. Hayata karşı insanlara karşı. Herseyin olumsuz tarafından bakarlar , mutlu anlara hep bir çomak sokarlar çünkü mutlu değillerdir. Kendi mutsuzlukları dışarı yansır. Ablan oyle mi bilmiyorum ama uslubu kesinlikle yanlis. eger oyleyse Fikir verebileceği konularda konusma , birsey sordu mu hersey mükemmel de geç. İletişimi biraz azalt. Böyle kişiler insanın hayat enerjisini sömürüyor yahu hiç tahammülüm yok

Ablan seni kıskansa, gezmeni, ehliyet almanı, dil öğrenmeni istemez. Gitmişsin adamın evinde duruyorsun, o da napiyosun orada evin içinde diye merak etmiş. Bir de şişman, ilişkisi yok bilmem ne yazmışsın. Yazdığın şeylerin alt metninde ablam birini bulamıyor var. Ama çok da koca meraklısı olsa evlenirdi talibi de varmış zamanında.
Ben hak verdim koca meraklısı gibi görünüyorsun. Annen ve ablan bu adamı neden beğenmiyor neden negatifler bunun hakkında kafa yormuyorsun aman kimse kocama laf etmesin ediyorsa kesin kıskançlığından kafasındasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back