-
- Konu Sahibi kendihalind
İnşallah sokakta çocuğunuz bir kedi görünce "Aaaa elleme pis, elleme ısırır" modunda değilsinizdir. Bu tarz davranışlarla çocuklar hayvan düşmanı oluyor. Elinde taş, sopa sokakta kedi avlıyorlar ileriki yaşlarında. Ayrıca hayvanla büyüyen çocukların bağışıklarına olan katkıları da okumanızı öneririm. Avrupa'da ailelerin çoğu köpek sahibi, çocukları da bizlerinkinden sağlıklı.Bebişler konusunda hassasım ondan sadece başkada bi şey yok.
Üzüntünüzü ve vicdaninizi burdan hissettim.
Olan olmuş , köpek, kedi ve iki bebek var .
Mecbur hayvanlari vermelisiniz çünkü yoksa çocuklarinizdan kismak zorunda kalırsınız.
Sadece maddi yönden değil ,yetemezsiniz duygusal olarakta .
Burda şimdi çok kizan olacak ama sen ken dink durumuna bakmalisin .
iyi anlıyorum çünkü destekleyen yardim eden yok.
Kolaymi ikiz bebeğe yalniz bakmak birde hayvanlar olursa kafa gider .
Çoğu kişinin ya annesi ya kv yada evde yardımcısi oluyor burda ver diyenin .
Senin durumdalarmi sanki.
Benzer durum yaşadim ,dişi kedimiz vardi ve dişari cikardi benimde iki küçük çocuk asgari ücretle geciniyorduk.
Sonra kedinin 4 yavrusu oldu ve 3 ay baktim , vermek zorunda kaldim .
Senin ve çocukların için ben en iyisi vermek
Yeni çıkan yasayla "başıboş ve saldırgan" damgasını keyfi olarak yediği durumda direk öldürülecek bir hayvanı bile bile terk etmek. Ne denebilir ki kaçıncı seviye kansızlıktır bu!Burda bir köpeği hatta cins köpek yattan sahile bırakmışlar.
Bir de cins hayvan. Özel olarak alınmış sonra bir sebepten bırakılmış. Yani kimse satın almasa böyle ekstra üretim.olmayacak. hayvanseverlik adı altında hayvanlara daha çok zarar veriyorlar. Doğal ekolojik denge içinde üreme olsa bugün sokak hayvanları sorunu da bu denli olmazdı. Bizim milletimiz herşeyde asiriyi seviyor. Dengesiziz genel olarak her konuda.Yeni çıkan yasayla "başıboş ve saldırgan" damgasını keyfi olarak yediği durumda direk öldürülecek bir hayvanı bile bile terk etmek. Ne denebilir ki kaçıncı seviye kansızlıktır bu!
Sadece cins olduğu için para verip onu satın alan birisi hayvansever olamaz ki zaten. Bu hayvanseverlik değil. Sokaktan alırsın, barınaktan alırsın, zor bir durumdadır birinden alırsın. Hayvanseverlik budur. Kalanı şekilciliktir, Instagramda paylaşmadır.Bir de cins hayvan. Özel olarak alınmış sonra bir sebepten bırakılmış. Yani kimse satın almasa böyle ekstra üretim.olmayacak. hayvanseverlik adı altında hayvanlara daha çok zarar veriyorlar. Doğal ekolojik denge içinde üreme olsa bugün sokak hayvanları sorunu da bu denli olmazdı. Bizim milletimiz herşeyde asiriyi seviyor. Dengesiziz genel olarak her konuda.
Hayvanlara dokunma fobiniz var ama yine de bir hayvanın bakımını az yapmaktan yetememekten korkuyorsunuz. Zaten korkmalı da. Hayvan sahiplenmek ciddi bir masraf. Keşke herkes böyle ilerisini düşünerek hareket etse. O zaman sokaklar cins kedi köpeklerle dolmazdı.Büyük oğlum da hayvanseverdi. Özellikle kedi. Cesaret edemedim en kolay gördüğüm balık aldık. Ama o bile masraf istiyor küçük fanusta olmuyor. Öldü hayvan nasıl vicdan azabı çektim. Sonra daha hiçbir hayvana cesaret edemedim. Küçük oğlum da tam bir hayvan aşığı. Peluş hayvanlari ile idare ediyor. Bazen ona kıyamıyorum cesaret etsem mi diyorum. Ama sadece masrafı bile gözümü korkutuyor. Çünkü çocukların sigortası var devlet hastanesi var. Ama hayvanın yok. Bazen çok ciddi tedaviler gerekiyor. Korkumu yensem bile maddi olarak külfet gelir diye cesaret edemiyorum. Bir de tüyü için falan düzenli bakım gerekiyor. Ben kendi bakımımi zor yapıyorum. Çocuklar bir yerden sonra kendi bakımını yapıyor. Ama bir ömür kedinin bakımını yapamam benim karakterimde biri için çok zor.. eşime sordum sen bakar mısın diye. O ilgilense yine cesaret edecektim. O da bakamam diyince düşünmedim hiç. Zaman zaman oğlum için heves ediyorum ama detayları düşününce hep vazgeçiyorum. Zaten hayvanların evde olması çok zor bence. Müstakil ev lazım esasında. Veya düzenli dışarı çıkaracaksin falan. Doğasına aykırı evde olması. Ciddi sorumluluk. Çocuktan zor bence
Şekilcileri de görüyoruz böyle bir bir dökülüyorlar.Sadece cins olduğu için para verip onu satın alan birisi hayvansever olamaz ki zaten. Bu hayvanseverlik değil. Sokaktan alırsın, barınaktan alırsın, zor bir durumdadır birinden alırsın. Hayvanseverlik budur. Kalanı şekilciliktir, Instagramda paylaşmadır.
Sevgi olarak seviyorum ama dokunduğunda vücutları titriyor ya çocukluktan fobi oldu bende. Ama küçükken de hayvanlarımızı severdim. Muhabbet kuşumuz kaçtığında ağlamıştım. Ama abim ve kardeşim kuşu tutar bana degdirmekle korkutulardi. Parmağımın ucu ile bile dokunamam. Kedi korkusu olup sonradan alışanlar bana yenersin dene dedi ama bakım olayı zor. Ben pratik bir insan degilim. Çocuklar tirnaklarini kendi kesiyor. Öncesinde de hep eşime kitliyordum zor gelen bakım işlerini. Onların da duydulari var o yüzden cesaret edemem. Deneme yapılacak birşey değil.Hayvanlara dokunma fobiniz var ama yine de bir hayvanın bakımını az yapmaktan yetememekten korkuyorsunuz. Zaten korkmalı da. Hayvan sahiplenmek ciddi bir masraf. Keşke herkes böyle ilerisini düşünerek hareket etse. O zaman sokaklar cins kedi köpeklerle dolmazdı.
Alışana saygımız var .İnşallah sokakta çocuğunuz bir kedi görünce "Aaaa elleme pis, elleme ısırır" modunda değilsinizdir. Bu tarz davranışlarla çocuklar hayvan düşmanı oluyor. Elinde taş, sopa sokakta kedi avlıyorlar ileriki yaşlarında. Ayrıca hayvanla büyüyen çocukların bağışıklarına olan katkıları da okumanızı öneririm. Avrupa'da ailelerin çoğu köpek sahibi, çocukları da bizlerinkinden sağlıklı.
Ağzınıza sağlıkBana da bi komşu artık hamilesin yolla kediyi deme cesaretinde bulundu. Ben de dedim sivasın bir köyünde yıllarını gübre temizlemekle geçiren tipler şehire gelince kediye bile pis diyor dedim. Evet bu kişi kendisiydi, daha kapıma gelemedi.
Sen önce bi' yazmayı öğren de, öneri vermen kusur kalsın.Benim ki bi öneri sadece gerisini zaten konu sahibi bilir. Birde ben korkarım öyle ev içinde kedi köpek olayı için alışık değilim.
Maalesef .
Alışık olan var olamayan var buna saygı duymak gerekir diye düşünüyorum..
İyi akşamlar bu konuyla ilgili bildirim alınmasını istemiyorum böyle bi ayar var mı ?Sen önce bi' yazmayı öğren de, öneri vermen kusur kalsın.
Merhabalar rahatsız etmiyorsam bir soru soracaktımŞu an memlekette yanmayan yer kalmadı gibi bir şey, İzmir hala yanıyor bildiğim kadarıyla, Manisa, Bolu, Çanakkale, yangınlara müdahale eden ekiplerde tanıdıklar var, dumandan etkilenen veya direkt yanan kaplumbağalar, tavşanlar, kirpi ve sincaplar olduğunu söylediler, ki tahmin etmek zor değildi, görmedikleri karıncalar, böcekler, solucanlar da yanarak can vermiştir.
Tahmin ettiğim bir gerçeği yangına müdahale edenlerden duymak içimi titretti.
Lafım evcil sahiplerine ve sahiplenmek isteyenlere ya gerçekten sevin ve ölene kadar bırakmayın ya hiç günahlarına girmeyin, konuşamıyorlar diye duyguları yok sanmayın onları kendi canınızdan farklı görmeyin.
İnsan insana kötülük yapabilir, duygularımıza yenilip bizi kıranı kırabiliriz ama hayvanlar bilerek kimseye kötülük yapmaz o yüzden onlara yapacağımız her kötülüğün vebali ağırdır.