17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

yalandan bir söz yüzüğü takın okulun bitince evlenin çocuk da askerlik yapsın falan deyin birbirini tanır lar en azından belki biter belki devam eder ilişki ama okulu bitirmesini şart koyun

Son düzenleme:
Ben 17 yaşında evlendim ve daima dediğim şu “kadın en erken 28-30 arasında evlenmeli “ çevremde gördüklerim duyduklarım kendi yaşadıklarım bana bunu öğretti
Pişmanım okul okumam gezmem tozmam gereken zamanlarda kocaya yemek yapmakla ütü yapmakla uğraştım,yaşıtlarım yeni yeni evleniyor
Biraz daha olgunlaş göreceksin ne kadar haklı olduğumuzu

Keşke bu topikte yazılanları ergenlik çağında aşık olup evlilik hayalleri kuran tüm kızlar okusa, aşk her yaşta yaşanıyor ama insanın gençliği bir kez oluyor, yıllar geçip arkanıza baktığınızda keşkeleriniz iyikilerinizden fazlaysa ben kendime ne yaptım diye pişman oluyorsunuz.

İnsan ortalama 25 yaşında kendiyle tanışıyor, 28-30 yaşında artık ne istediğini bilir hale geliyor, erkek için de geçerli bu.
19 yaşında bir erkek evliliğe maddi manevi ne kadar hazır olabilir ki? Nikah defterine atılan imzanın ciddiyetinin farkında değiller, sırtlarına yüklenecek sorumlulukların bilincinde değiller, kaçarız evleniriz pembe panjurlu evimiz olur, bir kız bir erkek de çocuğumuz, sonra ev sahibi kapıya dayanır kirasını ister, elektrik su faturaları ödenmek ister, bebek olur doktoru kıyafeti ihtiyaçları, kadın evde taş pişirir, koca maddi olarak yetişemeyince çıldırır, aşk biter külü kalır.

Abla benim hayalimi anlatmissin
Benimde tek katlı bahçeli evim olacaktı.
Ben sofrayı kuracaktim.
Kızımla camda eşimin işten donmesini bekleyecektik.
Dışarda kar yagacakti,biz sıcacık evimizde yemek yeriz güleriz eğleniriz diyordum
Pembe panjur yoktu ama olsa fena olmazdı.

Ben bu hayallerin birini yaşayamadım
Ne cahillik ama.keske herkes 15 yaşından 30 yaşına ışınlansa.o zaman kadınlar daha aklı başında, güçlü ve mutlu olurdu.

En güzel çağındasın ne acelen var be yavrum. İnan öyle hayal ettiğin gibi birşey değil evlilik hele o yaşta.. sosyal medyada gördüğün yapmacık videolardan ibaret değillll bi karnaval değil evlilik. Herşeyin bi zamanı vardır, herşey zamanında güzeldir. Şuan inanılmaz cazip geliyor sana belli ki evlenmek ama inan bana 1 yıla kalmaz PİŞMAN olucaksın. O kadar çok ki bunun örneği çevremde, o yaşta evlenip iyi ki evlenmişim diyeni ne duydum ne gördüm. Acelen nedir bekle lütfen ye gez ohh bekarlık sultanlıktır

benim başka bi kuzen böyle evlendi kurtulayım diye şimdi boşandı
adam alkolik çıktı,kendisi çalışmayıp kuzenin maaşıyla keyif çatmış ,boşanırkende neler etti kıza

Kimse boşanmak için evlenmez, herkesin mutlaka evlilikle alakalı hayalleri vardır ama bu hayaller çocuk yaşta evlenmeye kalkınca kabusa dönüyor, okumuş belli yaşta evlenen insanlarında hepsi evliliğinde mutlu değil ama okumadan, hadi okumadın elinde geleceğini inşa edeceğin bir maddiyatın olmadan çocuk yaşta evlenmek tam bir hayal kırıklığı, arada mutlu olan varsa dahi tek tüktür.

Bir kere çok eziliyorsunux, eşiniz de eziyor kayınvalideniz de, benim çevremde sonradan arkadaş olduğum 17'sinde, 18, 19 yaşında evlenmiş çok kadın var, hepsini dinlediğimde kabus gibi evlilikler, bir tane arkadaşım vardı, kızı 17 yaşında gelin etmişler, aşık olmuş evleneceğim demiş evlendirmişler, kız kayınvalideyle altlı üstlü oturuyordu, kayınvalidesi her gün kendi evine çağırıp duvarları bile sildirirmiş, eşi zaten bostan korkuluğu evlendikten sonra bekar hayatına devam etmiş, gece yarıları eve gelirmiş, kızın pencereden bakması bile yasakmış, e çocuk yaşta evlenince hemen çocuğu olmamış kıza neler neler yapmışlar, ben tanıştığımda 12-13 yıllık evliydi o zaman bile perdeler kapalı otururdu, eşinden ve eş ailesinden zamanında çok çektiği için psikolojik destek almak zorunda kaldı bir süre, bu kadına vaktiyle birileri anlatsa belki hemen evlenmezdi, belki evlenirdi bilmiyorum ama daha kendini bilmeden evlenen kızları görünce üzülüyorum.

çok üzüldüm
umarım bundan sonra hep mutlu olursun

O sevgi aşk demen şey maalesef kalıcı değil biliyorum kimseyi dinlemeyecek kafanda çizdiğin senaryoyu uygulamaycaksın .birkaç yıla pişman olup yeniden hayata başlamaya çalışacak yine hüsrana uğrayacaksın ..Annenin babanın yarım bıraktığını başkalarıyla tamamlamaya çalışmanın sonu maalesef hüsran..sonuçta onların acımadıpına kimse acımıyor ..umarım bu zaman diliminde o gencecik yaşınla anne olmaya kalkmazsın.. buda bir a la tavsiyesi
Senln yerinde olsam meslek sahibi olmadan evlenmem..

Şimdi aşkından öleceksin gibi dusunuyorsun ama evlilik böyle bir şey değil evinin ailenin koynundan biricik prenses olarak çıkacaksın onlar seni gelin olarak görecek bir sürü beklentisi olacak , evlendim kocamla aşk meşk yaşayacağız diye düşünme . O aşkını sevgili iken doya doya yaşa, uzun süre sevgili olup yaşları müsait olduğunda evlenenler bile bir süre bocaliyor kavgalar ediyor siz ikiniz de daha bebeksiniz. Okulunu oku gez toz bu yaşlar vir daha gelmez bir 10 yıl sonra çok üzülürsün kafanı taşlara vurursun ama çok geç olur .. seni seven insanlar olduğu icin çok şanslısın senin iyiliğini istiyorlar

Şimdi çocuğunuz o pislik herifle görüşüyor mu ? Şok oldum okurken...

Ablam tamda 17 yaşında, liseyi terkedip, öle bite, büyük bir aşkla kaçarak evlendi. Yalvardık yakardık hatta bayıldık, yok söz dinlemedi. Sevdiği adam melekti, müthişti, herşeye inat birbirlerine sımsıkı tutunacaklardı, kötü olan bizdik. Niye kötüyüz biliyor musun? Görüşmeye devam edin ama o askere gitsin gelsin, sende okulunu bitir öyle karar verin dediğimiz için.... Sonra ne oldu biliyor musun?
Şuan 35 yaşında, 3 çocuğu var, eşi kolunu kırdı, bir kolu tamamen platin 40 dikişi var, 47 kilo, kanı canı çekilmiş gibi. Dayak yiyor, hala da evliliğine devam ediyor. Hala da seviyorum naraları atıyor. Psikolojisinin bozuk olduğunu asla kabul etmiyor. Ne kadar feci değil mi?
Üstelik daha geçen yıla kadar kayınvalidesiyle birlikte oturuyordu.
O dönem 17 yaşındayken tam da senin yaşındayken, ben evleneceğim dediğinde, eve hatta odasına kilitlemediğimiz için hepimiz çok üzgünüz.
Sen kendine bunu yapma. En azından şuan yapma. Kimse sana ayrıl, onu unut, görüşme filan demiyor. Sadece bekle, sokaklarda el ele gezin dolaşın, beraber vakit geçirin, açıkçası aşk dediğiniz şeyi yaşayın.. Bu sırada en önemlisi de eğitimini aksatma, klişe olacak ama kolunda bir altın bileziğin olsun. 30lu yaşlarına geldiğinde çok pişman olursun. Tüm yaşıtların altlarında araba,kendi maaşlarıyla istediklerini alıp istediklerini yaparken; sen sana verilen harçlıkla idare etmek zorunda kalırsın. O zaman anlarsın ekonomik özgürlüğün nasıl önemli olduğunu. Bir lokma ekmek, çok aşkla yaşanmıyor maalesef şu geldiğimiz yüzyılda.
Yaşınızı yaşayın, herşey güzel giderse usule uygun, tatlı bir düğün telaşına girer ve evlenirsiniz zaten. Hem seven insan bekler zaten değil mi?

Birazda genel olarak cocuklar ile erken yastan itibaren ask, sevgi üzerine konusulsa. Cinsellik üzerine konusulsa. Bunlarin tabu olmadigi, hatta olmasi gerektigi. Cocuklara sadece evlenirken evden ayrilmak degilde, kendi isleri paralari oldugunda ayirabilcekleri anlatilsa. Okullarda cinsellik üzerine ders verilse, hormonlar nedir? kadin vücüdü, erkek vücüdü, bulasici hastaliklar,..

Bu tür konular hiç konusulmuyor. Sorun sadece cocuklarina sevgi felan vermek degil. Elbette ebeveyn olmaliyiz, ama ayni zamanda arkadasta olmaliyiz. Cocuk tüm duygularini açabilmeli. Burda konular var "oglumun, kizim cep telefonunda mesajlar gördüm,..". Eh hepimiz tabiki gizli sakli seylerde yaptik, ama ergen cocugu iliski yasiyor diye sasirmak, küsmek çok kötü seyler.

Toplum olarak bunu asabilseydik keske. Ask ve sevgi siradanlasirsa, gençler biraz daha kendine yönelirler.

19 yas kucuk degil aslinda.. 18 de resit oluyorsun sonucta.. ama cocuk evlenseler bile eve bakamaz edemez.. kizin zaten akli havada belliki.. kiz maddi zorluk cekmemis ama manevi olarak cok eksik
Kalmis belli.. o yuzden tutunacak bir dal ariyor, dogal birsey bu..hep derim
Allah bi cocugu ana babasiz birakmasin..birakacaksada babasiz biraksin annesiz birakmasin..nasil engel olacagina dair hic fikrim yok.. keske olsaydi. Her gun neler duyuyoruz kadinlar her gun bi cinayete kurban gidiyor ve o yastaki
Bi kizin sevgilisiyle filan tatile filan gitmesini dogeu bulmuyorum.

annesi sen babası da suçlu ve sorumsuz

Çocuk kimseden sevgi göremeyince gitmiş yanlış bir zamanda evleneceğim diye tutturmuş.

Siz daha yasının çok küçük olduğunu öncelikle okul okuması gerektiğini vs ilerde pişman olabileceğini anlatın.

Zaten istese de evlenemez daha reşit olmamış.

Reşit olup hemen evlenirse de sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok gibi duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…