Madem 17 yaşındaki kızımız okuyacak o zaman burada yazılacak tüm mesajları iyi okusun.
Hepimiz genç olduk, aşık olduk, sevdik sevildik, hayaller kurduk, belki kimimizin çocukluğu gençliği berbat geçti, bazımız anne babalı öksüz yetim olduk, kimimiz pamuklara sarılarak büyütüldük.
Bazımızın anne babası başını ile okşamadı, bazımız ailesinin prensesi oldu ama hepimiz söz konusu evlilik olunca ve bu evlilik çocuk yaşta olursa benzer düşünceleri savunuyoruz çünkü 17 yaşındaki bir kızdan çok daha fazla tecrübemiz var.
Siz ve erkek arkadaşınız evlenirseniz bu evliliği yürütemeyeceğinizi kaçarak ispatladınız bile, kaçmak kendimi ve yapacağım evliliği savunamam demek, arkasında duramam mücadele edemem demek.
Aşkı anlarım aşık olup evlendim ama ailemin karşısına ben kızınızı seviyorum diye çıkmak yerine beni direkt kaçıran adama güvenemem, oğlan ailesini alıp evinize geldi de aileniz karşı mı çıktı?
Anlatıma göre böyle bir şey olmamış, e o zaman aileniz sizin karşınıza kızım yaşın daha küçük, biz senin okumanı meslek edinmeni, çalışıp ayakların üzerinde durmanı istiyoruz, vakti gelince evlenirsin diye çıkacak diye kaçtınız demek, ki doğru bir talepte doğru bir öğütte bulunacaklar diye kaçtınız, çünkü cesaretsizsiniz, üzgünüm erkek arkadaşınızın gram cesareti yok, sizi azıcık bile önemsemiyor ki kaçalım demiş, gerçekten sevseydi eğitim geleceğinizi sizden çalmazdı, kendine ve ailesine bağımlı biri olmanıza neden olacak adımlar atmazdı, size evlendikten sonraki geleceğinizi yazayım, ailesiyle oturacaksınız, aile evinde yan gel yat günleriniz sona erecek gelin kalk yemek yap, bulaşık yıka devriniz başlayacak, 19 yaşında maddi manevi ailesine bağlı bir çocuk da ailesi ne derse onu yapacak, karın söz dinlemiyor dediklerinde size bir güzel patlayacak, savunma olarak da onlar benim ailem ne derlerse o olur diyecek, asker olacak kayınvalide yanında asker bekleyeceksiniz, belki o ara karnınızda bir de bebek olur, bebeğiniz için bir şeyler almaya özeneceksiniz alamayacaksınız çünkü kayınvalide eline bakacaksınız, doğum onların istediği yerde istedikleri şekilde olacak.
Odanıza çekilemezsiniz, eşinize sarılıp tv izlemeyezsiniz çünkü siz gelinsiniz ve kayınvalide evindesiniz, evi ayırayım deseniz eşiniz baba evinde maddi yükü de ailesinin sırtına yükleyerek yaşamayı cazip bulacak, kavga etseniz olmayacak bağırsanız kar etmeyecek, canım cicim ayları bitince o aşk dolu bakan gözlerde size öfke olacak, şimdi kıramıyordur evlenince öyle bir kıracak ki ben bu adamla mı evlendim diyeceksiniz.
He isyan ettiğinizde de kaçmasaydın, bayıla bayıla kaçtın o zaman kes sesini otur diyecek, nasılsa tüm sorumluluğunuz koca ailesinin üstünde olduğu için de o bekar hayatına devam edecek, siz 1-2-3 çocukla kayınvalide evinde belinizi bükecek her hizmeti göreceksiniz.
Yazıyorum ya, içinizden itiraz ediyorsunuz, benim aşkım yapmaz o beni çok seviyor diyorsunuz, yazılanları da sizleri tanımayan bilmiş kadınların saçmalıkları diye okuyacaksınız ve siz her şeye rağmen ayak diretip evleneceksiniz, çünkü aklınız bir karış havada, ikinizde aşkınızdan ölüyorsunuz sanıyorsunuz zira evliliği flört gibi sanıyorsunuz, şöyle okkalı bir elektrik faturası, bebek masrafları olsun aşkınızı o zaman göreceksiniz, arkadaşlarınız her gün instada hikayelerini paylaşırken siz bebek pışpışlarken uykusuzluktan altları çökmüş gözlerinizin ferinin söndüğünü göreceksiniz, arkadaşlarınız hadi şuraya gel dediğinde siz kayınvalideden izin almadan burnunuzun ucunu dışarı çıkaramayacaksınız, o aşık olduğunuz kişi sizi arkadaşlarınızdan bile kıskanıp her türlü psikolojik baskıyı yapacak.
Siz şimdi anne baba sevgisinin eksikliğinden aşkı buldum hayattaki yegane varlığım diye 19 yaşında bir çocuğa bel bağlıyorsunuz ya, biraz olgunlaşıp artık sizi sevmediğine karar verdiğinde, hatta belki aldattığında elinizde birkaç çocuk ve maddiyatsızlıkla çaresizce düzelsin diye dua etmekten başka bir şey yapamayacaksınız çünkü lise terk mesleksiz, işsiz, çocuklu bir kadın olacaksınız, maddi güç yoksa özgüveni de unutun.
Acımasız mı yazdım, yooooo geleceğinizi yazdım, siz evlenin hemen bir de çocuk yapın ve 1 sene sonra gelip burada tam da bu topikte pişmanlığınızı anlatın biz de okur e ne bekliyordunuz ki deriz.
Erkenden evlenip mutlu olan yok mu diyeceksiniz, kaçana mutluluk yok, bugün evlenmek için kaçan yarın evlilikten kaçar.