17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

yengesi olarak size gelince arayın polisi başı derde girer diye korktum demişsiniz,siz değil o korkucak.Reşit olmayan bi kızı kaçırmak ne demek biliyordur,bu kadar merhametli olmayın yukarıda da denildiği gibi yarın olay daha büyüyecek ailecek daha çok üzüleceksiniz belkide nereye nasıl kaçırıdğını biliyor musunuz sadece yeğeninizin anlatıkları kadar biliyorsunuz

Bu yaşta bu olgunluk sen nasıl bir şeysin ya maşallah sana ancak yaşayıp olgunlaştım ben helal olsun valla kizlariminda senin gibi olgun fikirleri olur inşallah :*

Bu yaşta bu olgunluk sen nasıl bir şeysin ya maşallah sana ancak yaşayıp olgunlaştım ben helal olsun valla kizlariminda senin gibi olgun fikirleri olur inşallah :*
çok teşekkür ederim utandırdınız beni
elbette hatalarım var hem de çok var hepimizin olduğu gibi
umarım kızlarınız benden çok çok daha iyi olur
çevredeki insanlar beni olgun bulurlar
bi de yine etrafımda çok fazla evlilik tipi var,evliliklerin genel sorunlarına az çok vakıfım
kendi ayakları üzerinde durabilmenin ne kadar önemli olduğunu her şekilde her yerde görüyorum
çok teşekkür ederim tekradan

Bu kadar bir eli yağda bir eli balda büyüdüyse evden neden kaçtı?
Genelde ailesinden zorbalık görenler böyle bir tercihte bulunuyor.

Eşinize söylediniz mi?
Merhaba sadece soruları yanitlaya bileceğim mobilden giriyorum Allah razı olsun herkes elinden geleni yazmış

Zorbalık dayak şiddet vs görmüyor ama bahsettiğim duygusal açlık onu bu raddeye getirdi diye düşünüyorum

Yaşıtları ile iletişimi iyi fakat pandemi başından beri erkek arkadaşı dışında kimse ile görüşmüyor

Sözünü dinlediği tek insan benim ama karşı taraf çok gözünü boyamış sabah 6 da otogardan gidip alavagim ancak yüz yüze gelirsem aklını başına getirebilirim

O şartları dinleyen kim biz gerçek yüzük taktık da noldu Allah sabır versin o kadar zor ki o kadar hem de besle büyüt elin işsiz güçsüzüne kansın
Ah o son cümle ah ahhhh
Ben bunu okutuyorum bu yazılımcı olacak ablasi bu kız aptal değil bu kız olgun düşünebilen akıllı bir kız aklına girdiler

Evlendin diyelim.
Evlendiği kişi ev geçindirebilecek biri değil.
Belki ped paranı bile eşinin ailesinden isteyeceksin.
Kaynana kayınpeder belki görümce ve kayınbileder ile beraber oturacaksın.
Senden tüm ev işlerini yapman beklenecek.
Evleneceğin çocuk askere gitmemiş kendi ayakları üzerinde duran biri değil.
Önce askere gitsin bir işe girsin ekmeğini kazansın ev geçindirebilecek olsun.
Sende okulunu oku eline mesleğini al.
O zaman zaten kimse evlenmenize karşı çıkmaz .

Güzel kızım.17 yaşında evlilik olamaz olursa da çok büyük yalnış olur. Hayatın boyunca pişmanlık duyarsın. Akranların gezip tozarken, okullarda okurken, iş hayatına atılıp kendi ayaklarının üstünde dururken sen elalemin evinde karın tokluğuna hizmetçilik yapacaksın.Bu şartlarda aranızda duygusal bağ da kalmaz zaten. Acelen yok ki, okuyabildiğin kadar oku, gez toz, mutlaka çalışma hayatın olsun.Kendini geliştir, ileride çocuklarına örnek bir anne ol.
Kendinle gurur duymalısın çocukların da seninle gurur duymalı.
Ama bu yaştaki evlilikle bunların hiç birinin olmayacağı gibi çok kısa sürede büyük yorgunlar, pişmanlıklar , mutsuzluklar yaşayacaksın. Sakın kendine yazık etme.
Sevgiler..

O kadar saflar ki edemedim hayatı bitsin annesi babası perişan olsun istemedim emek verip yazdığın için minnettarım

Duygusal boşluk yaşadığı apaçık. Hiçbir sevgi; bireyin, cocukken görmesi gereken anne baba sevgisinin yerini tutmuyor.

Kız, kendini yalnız hissederek büyümüş, önemsenmediğini düşünmüş. Kolay degil. Çocukluk travmalarının izi, bir ömür boyunca kazısan da çıkmaz ne yazık ki.

Muhtemelen, henüz 17 yaşinda ve kendine malik degilken alacaği karardan, ileride oldukça pişmanlık duyacak. Yarası daha da derinleşecektir. Nacizane fikrim; ne yapıp edin, bu karardan döndürün.

Hepsini okudum Allah razı olsun

Eşimle tanıştığımda 17 yasindaydim. 20 yaşında önlisanstan mezun olup evlendim. Ama pişmanim. Keşke 4 yillik okusaydim da daha iyi bir meslegim olsaydi. Cocuklarim dogdugunda issiz kalmazdim, memur olsam ya da iyi bir meslegim olsaydi calismayi da birakmazdim. Eşime destek olur her imkani daha güzel yasardik cocuklarimlada. Yatirimada yeterdi, kendimize de yeterdi. 7 yil bitecek evleneli düğün takimdan başka yatiririmim olmadi. O parada 7 yilda degerini kaybetti. Araba aldik sattik şimdi paramizla araba bile alamiyoruz. Cocuklar küçük deyip krediye de giremiyoruz bir ev almaya. Çocuklar birşey istediginde her istedigini almayalim, alismasin buyudukce önüne gecemeyiz demek ne kadar acı. Gönlümden her istedigini ayaklarina sermek geliyor ama imkanim yok.

Keşke diyorum erkenden evlenmeseydim. Hem okul okurken nişanli olmasaydim gönlümce okula gidip gelseydim. Kendi calistigim paradan bir kuruş harcamadim hep ceyizime gitti, daha da ne kadar babam ekledi de babama bir kuruş faydam olamadi..

Keşke diyorum erken evlenmeseydim de kiz arkadaşlarimla tatillere gitseydim, gönlümce giyinip gezseydim.
Eşimle her buluşma da döner ekmek yedigimizden, dönerden nefret ederim. Bir kafeye bile girip oturamazdik. Yagmurda olsa kar da olsa parkta otururduk.

Zaman benim için geri gelmiyor. Ama senin elinde. Bugun kocamdan boşanmak zorunda kalsam ailem arkamda biliyorum en azindan. Girer bir işe çalışırım. Sevmesemde bir meslegim var.

Peki ya sen napacaksin? 17 yaşında takacaklar koluna birkac bilezik. Sana kalacak mi sanıyorsun? Ver ev alalim, ver borca yatiralim, ver araba alalim.... Alacaklar sana kalmayacak. Evin bütün yükünü omzuna alip yemeğinden camasirina bulasigindan wc temizlemesine kadar hepsi eline bakacak. Kocan lutfedip çalışırsa kendini birşey sanıp akşam gelip tv izlerken meyvesini cerezini önüne isteyecek. Hele bir de çocuk olsun. Mamasi bezi maddi külfeti bir yandan bakiminin zorlugu diger yandan. Velev ki eşin öldü, velev ki boşandın. Ailen arkanda olacak mi? İşe girip caliscam desen ne iş yapacaksın.

Kendine, hayatina, gelecekte dogacak evlatlarina hayati zindan etme

Mine abla okudukça hayal ettim hayal ettikçe kahroldum hayır bu değildi bizim onunla kurduğumuz hayaller bu değildi yurt dışı planlarıydı dil kurslarıydı onun cok iyi bir yazılımcı olmasıydı nolur Allah'ım ikna oldum

Aynen öyle Mine abla annemde derdi kızım yarın ben ağlayacağıma bugün sen ağla ah abla ah

Kurban olayım dua edin aklı başına gelsin sabah 6 da otogardan alıcam

Kurban olayım dua edin aklı başına gelsin sabah 6 da otogardan alıcam
Ederim tabi ki. İnşallah aklı başına gelecektir ama ona sizler yardımcı olursanız ancak..
Ailesi olarak oturup konuşmanız lazım.
Aile kucaklayıcı davranmazsa, elinizden kayıp gider ve daha büyük sorunla er ya da geç geri döner..

burdaki ihanet şiddet konularını okutun
hepsi erken yaşta evlilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…