17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

kuzum evlilik baştan aşağı sorumluluk, bunu isteyerek bu yola girmek var bir de ne olduğunu bilmemek. sen her şeyin farkındayım diye düşünebilirsin fakat gençliğin verdiği heyecanla yanılıyorsun.

okulu ne yapacağını, nerde kimlerle yaşayacağınızı, neyle geçineceğinizi konuştunuz mu?

evlenirsen lise son sınıfa evli olarak mı devam edeceksin? soyadı değişikliğini hocaların arkadaşların sormayacak mı?
erkek arkadaşın çalışıyor mu? sen daha okulu bitirmemişsin şu an, haliyle okulu bitirmek istersen erkek arkadaşının çalıştığını varsayıyorum maaşı geçinmenize yetecek mi? oturup hesap yaptınız mı? kiraya şu kadar mutfağa bu kadar gider diye?
yoksa aile yanına mı gelin gideceksin?
hazır bir ev içinde sana ait çalışıp kazanıp aldığın bir tane eşya yok, tüm eşyalar belki 20 yıllık, sana bir oda verirlerse verecekler belki oraya eşya alırlar bak mutlu eder mi bu seni? daha çok sorarım istersen böyle sorular.

kuzum güzel bebeğim kendi ayaklarının üzerinde dur, okullarını bitir, sevgilin seni beklesin; beklerken iş bulsun birikim yapsın. okulun bitince sende çalış paranı kazan sonra evlenin. ha deyince evlilik olmaz. bu kadar genç yaşta ne sebeple olursa olsun olmaz. bu gençlik bir kere geliyor bu hayatta insanın başına kaynana evinde dört duvar arasında çürütülmeyecek kadar güzel bir zaman dilimi.

hayatta bundan sonra hep güzellikler seni bulsun.

Çevremde bu kadar erken evlenip mutlu olan nerdeyse hiç görmedim.
Kimisi ise yaramaz eşinin ceza evinden çıkmasını bekledi.
Kimisi kaynananın izni olmadığı için kocasıyla bile dışarı çıkamadı.
Kimisi eşinden dayak yedi.

Bunlar tesadüf değil.
Çok değil gerçekten 1 seneyi bulmaz pişmanlığın.
Yaşıtlarının yaşadığı bambaşka hayatları gördükçe ben ne yaptım diyeceksin.

Kendi 17 yaşımı düşünüyorum. O zaman ki benle şu an ki ben arasında o kadar büyük fark var ki.
Ben de büyüdüm zannediyordum o zaman ki fikirlerimle koca bir ömür geçer zannediyordum asla doğru değil bu.

Önce işş sonra evlilik sakın ama sakın kendini yakarsın. O güzel laflar birkaç ay sonda bitecek yerini kavgaya parasızlığa bırakacak. Sakınnn ilkokul mezunu olablir büyüsün çalışsın sende çalış mesleğinizi elinize alın önünüzde kocaman bir hayat var. Yapmayın

Canım yorumlardan aşina olduğum üyelerdensin.Ağladım ya resmen

Bak bir gün üniversitede otururken bir kız öğrencimin velisi geldi
X e ulaşamıyoruz dedi
Kız meğerse kaçmış, ailesi perişan.
19 yaşındaydı. Annesi çok ağladı okulda. Bir dediğini iki etmedik, evleneceğim dese izin vermezdik, o yüzden kaçtı diye.

Kız bir şekilde mezun oldu. 2 yıllık son senesiydi zaten, final döneminde kaçmıştı. Aradan aylar geçti. Annesi tekrar beni aradı. Kızına iş bulmamı istedi.

Belli ki ekonomik özgürlüğüne ihtiyaco vardı. Artık bir kaç ayda ne yaşadıysa işe ihtiyacı vardı.

Kimse evlenme, erkek arkadaşın olmasın demez. Sen evlenecek yaşta değil sevgilinle pikniğe, sinemaya gidecek yaştasın. İyi düşün

Ah güzel kız yapma
Benim de senin yasinda öğrencilerim var hepsi de birbirinden güzel aynı senin gibi
17 yas evlilik için çok erken kararın yüzde yüz değişecek
Evlensen bile mutlu olmayacaksın o kişiyle
Oku gez eğlen mesleğin olsun
Sonra zamanı gelince zaten evleneceksin

Sizden aile sevgisi sevkati görüyor mu peki Merak ettim?? Elbette öz anne babanın yerini kimse dolduramaz ama keşke siz dolu dolu verseniz o duyguları. İçten seve seve

Üzülüyorum bu konuyu her gördüğümde. Kızım, seni seven adam okumanı ister, kendini geliştirmeni ister, mutlu olacağın şeyler yapmanı ister, yanında dimdik durmanı ister. Erkenden kaçırıp annesinin yanına atmaz. Arkadaşların okuyacak, gezecek tozacak, ilk maaşını elbiselere tatillere gömecek. Sen de kaynananın misafirlerine kısır hazırlayacaksın.

17 ne ya daha cocuk! Tatlim mesajimi okuyosan aklini basina devsir! Ask mask anlamam ben, 17 yasindaki kiz asik olup evlenemez. Once okulunu bitirmek zorundasin.
Kacarak kucuk yasta evlenip pisman olan o insanlar salak miydi saniyosun? Hepsi her seyin iyi olacagina inanip evlendiler.
Okulunu bitir guzel bir meslek eline al ve seninle ayni seviyede bir erkekle olmaya calis. Meslegini elinde tutma hayalleri kur, kendi evini kur ilk maasinla... Guclu bir kadin ol once. Sonra evlenirsin yine ama bu sefer biri sana bir sey dediginde hem 20li yaslardaki aklin, hem seni kucuk yasta istemedigi evlilik yapmanla suclamayacak bir ailen olur elinde. Ikisi de olmazsa kendine yetecek maasin, isin hayat tecruben olur.
Kendine, sevgiline guvenme. Cok iyi bir cocuk olabilir ama 19 yasindaymis. Bi erkek 25 yasini gecmeden karakteri oturmaz, o iyi erkek arkadasin bambaska adam olur şok olursun. Ben inanmistim dersin. Ailen de arkanda durmaz istemedikleri evlilik yaptigin icin. Hele maasin da olmazsa yandin.
Ay uzun yazdim ama biktim bu erken evden kacan kizlarin yillar sonra aglayip dovunmelerinden. yazik degil mi bu kizlara ya

Sizden aile sevgisi sevkati görüyor mu peki Merak ettim?? Elbette öz anne babanın yerini kimse dolduramaz ama keşke siz dolu dolu verseniz o duyguları. İçten seve seve
Şuan ben odamdayim oda balkonda 3. Sayfaya kadar gelmiş yorumları okuyor.

Benim bunu söylemem kendimi pazarlamak yada iyi göstermek gibi olur bütün yazılanları okuduğunda kendisi bunun açıklamasını yapar zaten .

Buda benim kendi ağzından yazdığım son mesajım

Benim küçük kızım, kalbimin tek prensesi,
Hayatımın sonuna dek arkanda, yanında ,sırt sırta , omuz omuza olmaya söz verip yemin ediyorum. Doğrularınla, yanlışlarınla her koşulda seninleyim beni her neyin olarak kabul edersen ben oyum. Eğitimin , kariyerin, bütün gençliğine kefilim kendinede banada bu dünyayı zindan etme kızım

Burda ki ablaların, teyzelerin , yaşıtların
Senin için iki gündür seferber olup bize yardım etmeye çalıştılar.

Ne olur gerçekleri gör güzel kızım
Seni bir kere daha doğuracak bir güç yok ..
Kendine gel aklını topla en mantıklı en doğrucu kararı alacağına eminim

Seni çok ama çok seven junior annen

Evladım, şimdi seni yağlayan ballayan o kaynana var ya, arkandan önünden ne laflar edecek yok uyuzun teki, yok öğlene kadar yatıyor, yok koca koynuna girmekten başka işe yaramıyor, yok eline bi iş yakışmıyor. Kaynana bu, yemeğini de yapar evini de temizler ama ilk fırsatta sana monte eder o iyiliklerini. Asla kızı gibi olamayacaksın; anne gibi kaynana ummadım zamanında, düğün günü ettiklerinden sonra, ama görümcelerimden kızlardeşlik bekledim, çünkü biz kızkardeşimle kız kardeş olamadık pek. Olmuyor canım, kaynanadan ana görümceden kız kardeş olmuyor. Ama görümcelerden iyi arkadaş oldu, sağolsunlar. Malesef eksik yerlerine soğuk su içeceksin ben gibi, yoksa incinirsin.

Bir psikolog şöyle demişti.Kaynananı anne gibi görmek, kırmızı başlıklı kızın kurdu büyük annesi gibi görmesidir demişti. Ayrıca biyolojik olarakta mümkün degil. Bende 8 ayda anladım. Kimse anne kardeş gibi olmaz, olamaz.

Senin yaşlarında evlenen kızların hiçbiri ama hiçbiri iyiki demiyor güzel kız.
heyecanlısın seviyorsun tamam ama evlenmek miye? konuş görüş.
önce mesleki gücünü eline al ki,evlendiğinde senin bir adın ve söz hakkın olsun.
gücü olmayanı çok eziyorlar be gülüm.
burda kimse havadan konuşmuyor.

buradaki tüm satırlar tecrübe..

Gelsin sibelle tanıstırayım, üvey anne ile buyumus. Babası sureklı sehır dısında calısıyor anne kacmıs baska adama. Uvey anne kotu bırı degıl ama ılgısız umrunda degıl. Kız 17 yasında erkek arkadası ıle baska sehre gıdıyor gezmeye gerı dönmeye korkuyor cocuk o zaman ılkokul meZunu kız son sınıf . Cocuk da temız kalplı nıyetı cıddı vs Gerı donemeyınce aıle kızıyor apar topar nıkah. Kızın okulu da yarım kaldı allahtan dısardan bitirdi. Ikıncı sene cocuk kazası. Besıncı sene ask bıttı tabı kız buyudu artık pembe gozlukle bakmamaya basladı bu arada ıkıncı seneden sonra dayak. Besıncı sene ayrıldı. Sımdı kızıyla baba evınde . Eskı kocası nafaka vermıyor arayıp sormuyor kız da kucuk kızını halasına bırakmıs bulasık yıkıyor bır lokantada. Krese veremedı devlet oldugu halde boya vs ıstemısler babası da param yok demıs. Oyle guzel bı kız kı. Arkadaslarım okudu meslek aldı dıyo. En cok da yavrusuna bu hayatı layık gordugune uzuluyor. Kendı gıbı dagılmıs bı aılede buyusun ıstıyorsa dogacak evlatları buyursun evlensın ne diyim. Aynı yasta kızım var ona bunları soylerdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…