17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

haveaniceday

En güzel bekleyişim yolunu ne kadar gözleyeceğim ?
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2018
749
2.486
Kız Kardeşlerim, dostlarım ,
Bana yardım edin...

Eşimin yiğeni 17 yaşında bakmaya kıyamadığım güzellikte 11. sınıf lise öğrencisi.
Annesi 1 yaşında terk ediyor daha sonra da ne aramak ne sormak geçen yıl annesi ulaştı gelicem görücem edicem dedi sonra sus pus ortalıktan kayboldu tekrar ortaya çıktığında eşim izin vermiyor seni görmeme dedi konu öyle havada kaldı gitti kız anasını resimlerden biliyor başka hiçbir bilgisi yok . bu sırada Kıza 9 yaşına kadar halası bakıyor oda kanserden vefat ediyor daha sonra kayınvalidem ve ben bakıyoruz aynı binadayız şuan.

Baba eşi terk ettikten bir süre sonra tek başına bir eve çıkıyor her gün kızı ile bir iki saat geçirip evine dönüyor, (tabi kız büyüdükçe her gün hafta da bir on günde bire düşüyor) ama adam duygusal açıdan kızı doyurmuyor. Örneğin kızın ben kendimi yalnız hissediyorum deyip ağlaması bile baba için zayıflık göstergesi . Yani kızın yaşına göre normal olan duygusallıkları baba tarafından hep azımsandı ve kızda her ne kadar ben, eşim, kv destek olsak ta duygusal derin bir boşluk oldu.

Kızı az buçuk tanımanız açısından bu detayları verdim şimdi sıra esas problemde.

Kızımız pazar gecesi benimde tanıdığım sevgilisi ile şehir dışına kaçtı.
Aileden kimse kızın sevgilisi ile kaçtığını bilmiyor. Söylemedim, söyleyemedim bana zarar vermeleri bana kızmalarından korkmadım kıza bir şey yapmalarından oğlanın başının kızın reşit olmama sebebi ile belaya girmesinden korktum . Kız bana ertesi gün ulaştı dil döktüm yalvardım ve geri dönüyor fakat tek bir şartla oda evlilik. Şuan için telefonda tamam kızım gel çözeceğiz dedim ama böyle bir şeyin olması mümkün değil...

Kız da oğlan dan küçük kız 17 oğlan 19 yaşında
Kız rahat büyüdü tabir caizse bir eli yağda diğeri balda idi.
Aile kızın büyüdüğü ortamdan çok çok çok farklı asla uyum sağlayamaz
Şuan sağlıklı düşünemediğini adım kadar iyi biliyorum çocuğun şuan kendince onun gözünü boyadığını pembe tablolar çizdiğini biliyorum
Kız şuan ben evleneceğim diye kendini ortaya atarsa bütün aile sırt dönecek
Ve ek olarak kız çok çabuk ikna olan hemen herkese inanan bir kız saf değil ama iki güzel sözle ikna olur.

Çocuğa gelecek olursak
Dediğim gibi 19 yaşında , ilk okul mezunu, herhangi bir işi mesleği bir yerde 2 aydan fazla çalışmışlığı yok aileye bağımlı bir çocuk
Kalbi temiz evet ama koca olacak ev bakacak bir adam değil zaten adam da değil çocuk

Sizden şuan isteğim bana yardımcı olmanız kızımıza yazdıklarınız okutacağım sadece benim yakın çevresisin değil başka ablalarının da fikirlerini öğütlerini alsın istiyorum

Hem anneden hem babadan dolayi kendi yasadiklarini ilerde senjn cocuklarinda yasamamasi icin once hayatini kurtar guzel kiz❤Lutfen oku meslegini al seviyorsa zaten erkek arkadasinda bekler sen ilerde sahip olacagin cocuklar icn once dimdik kendi ayaklari uzerinde duran saglam bi birey ol lutfen❤❤❤

anne ve babanın sevgisini o çocukta bulduğunu sanıp kaçmıştır. Maalesef yaptığı hatayı fark etmeden dönmeyecek. Bir an önce ne yaptığını fark eder inşallah

17 yasinda evlenmek nedir kendine gelsin. Zaten sevgililermis kimse karsimiyorsa bu acele neden?
Ayrica deyinki su yaptigi hic gunumuz gencligine yakisiyor mu? Inanilmaz varos ezik olucak kendi yasitlari arasinda. 25 yasinda 35 yas kadar yipranmis olucak cok yazik. Oysa guzelim kiz kazansa uni giyinse kusansa gulse eglense meslek sahibi olsa piril piril. Siz okuyun bunlari akli varsa harcamaz kendini yoksa akilsiz kiz yapicak hicbirsey yok

Maddi olarak bir sıkıntısı olmamış ama anladığım kadarıyla duygusal olarak çok eksiklik yaşamış ve bu eksikliği ailesinin olmamasını kendi kuracağı evlilik ile gidereceğini düşünüyor ne yazık ki seviyorum seviliyorum bu yeter diye düşünüyor çünkü daha çocuk nasıl ikna edersiniz bilmiyorum ama bir şekilde ikna edin babası annesi bu zamana kadar sevgisini esirgemiş ama şimdi bari düzeltme yoluna gitsinler konuşsunlar bir şekilde ikna etsinler yazık çok üzüldüm...

Daha 17 yaşındasın, önünde çok güzel bir gelecek var istediğin gibi oku çalış, gez hayatın tadını çıkar. Eline diplomanı, işini al eğer sonra hala evlenmek istersen izin versinler o zaman evlen. Ama önceliğin okumak olsun kendi ayakları üzerinde dur, bir erkeğin eline bakma. Kendi geleceğini kendin kur. Lütfen burda yazılanları oku ve düşün. Bak 27 yaşındayım okudum mesleğim var, işim var ve hala bekarım evlenmek içinde acelem yok. Evlilik hemen olacak aniden karar verilecek bir şey değil hayatında önceliğin evlilik olmasın geleceğin olsun.

Sevgili olarak beklesin hayatını düzene koysun kız da üniversiteyi kazanmaya baksın o zaman gerçek yüzünü görecektir sevgilisinin. Hala sevgisini gösterir destek olursa o zaman bilsin ki olur ama ailesinin karşısına çıkamayıp, bir kızı kaçıran kimseye güvenim olmaz şahsen. Mantıklı aklı başında düşünen birisi en azından 20li yaşlara gelmeyi bekler. O yaştaki sevgilimle evliyim, okuduk iş bulduk bekledik size de onu tavsiye ederim.

Yaş farkını biraz yukarı çekerek biz de aynı durumu yaşıyoruz kardeşim karşı tarafı tercih etti bir eli yağda bir eli balda idi bakalım zaman ne gösterecek devir çok değişik bir devir kardeşim 21 çocuk 23 yaşında işsiz güçsüz üzerindeki kıyafetleri bile kardeşimin verdiği biri seviyorlarmış sevgi karın doyuracak mı zamanla görürüz

o güzel kızımızın okuyacagını bilmeden gözyşalrı içinde okudum nedense bilmiyorum belki benımde kızım var kıyamadım ondandır ,

lütfen güzel bebeğim sen daha çok küçüksün ve bu hayatta herşey dengi dengine , eğitimini al paranı kazan , ve buhayatta kimselere muhtaç olmadan yaşa ,

evlilik o kadar zor bir kurum ki ben 31 yaşında evlendim altından kalkamadım değil ki sen o küçükü yereğinle yorulmanı hiç istemem ,

o seviyorum dediğin adamın evinde hizmetçi olursun , bak şimdi inanmıyorsun ama yaşayıp görmenide asla istemem ,

bak seni sevenler var ki buraya derdini paylaşıp yardım isteyecek kadar , seni çok seviyorlar ,

hadi bu fikirden vazgeçtim de , bizide sevindir güzel kızım benim , lütfen

Tek tek yazamayacağım ama sorulara bende cevap vericem her mesajı kızımıza okutacağım lütfen herkes düşüncesini yazsın
Siz istediğiniz kadar dil dökün yapacaklarından geri kalmıyorlar dilimizde tüy bitti bizim yaşayarak öğreniyorlar işte bazıları

Şimdi ortada olan bir şey var kız sevgi açlığını bu çocukla doyurmaya çalışıyor kız muhtemelen ona değer veren tek insan gibi görüyor o evlenmek istediği arkadaşı.

kıza okutacağım yazmışsınız ama sağlıklı düşünen bir çocuk yok karşımızda yardım almalı
Hatta daha evvelden almalıydı bu yardımı

Şu kk da bile böyle evlenip sonra çocukla ortada bir başına kalan bir sürü kadın var
Ve hepsinin savunması mesleğim olsaydı ayrılırdım diyor

gençliğini yaşayıp okulunu okumak varken bir insan neden evlenip bir evin sorumluluğunu almak ister anlamıyorum
Şuan evcilik oyunu güzel geliyor ama

türkiyede açlık sınırının kaç bin tl olduğuna bak iyi araştır
Muhtemelen şöyle durumda evlenirsen kv ile yaşayacaksın

17 yaşında hem kv derdi hem koca derdi anlatırken bile içim almadı

bu filmleri tr de çok gördük genelde sonu ayrılıkla bitiyor ha bir de bebek oluyor
Kızın da hayatı kararıyor

Sevgi çok mühim bir şey seni de anlıyorum ama yengen seni sevmeseydi böyle uğraşmazdı
Bence bir psikoloğa psikiyatriste git önce sana farklı dünyalar açacaklarını düşünüyorum

çevreni bir müddet değiştir bakalım 17 yaşında insan eğlenir güler derslerine bakar o dünyayı daha net gör

yaşıtlarıyla iletişimi ne durumda?

18 yaşıma 2 ay kalmıştı evlendiğimde. Aynen herkesin dediği gibi çocuk yaştaydım. Çok severek çok aşık olduğumu düşünerek evlendim.. Sonrası 11 sene boyunca bütün yük benim sırtımda 2 çocuğuma bakarak geçti.
Evin erkeği gibi herşeye koşan ben , gezip tozan keyfi gelince çalışan gelmeyince çalışmayan asalak bir adam. Ve ben bu adamı yıllarca çektim.
Benden tavsiye bu kadar küçük yaşta bu kadar büyük yükleri sırtlamaman.. İnan hep sorumlulukla geçiyor ömrün..
Resmen çocuklarımla beraber büyüdüm bende. Şimdi onlara diyorum 2 erkek evladım var 30 dan önce evlenmeyin o sorumluluklara erken yaşta girmeyin.
Sonrası mı adam başkasını bulup 2 çocuğunu ve beni sildi geçti.. Bense yıllarca yaptığım fedakarlıklar çektiğim sıkıntılarla kaldım.
Aklını başına al ablacım oku ayaklarının üzerinde dur.

Evlenmesin ama sevgi ihtiyacını okul, iş, para da yeterince gidermeyebilir. Mutlaka bir yardım kuruluşunda görev alsın. Mesela Kızılay'da koli hazırlar, Tema'da ağaç diker, kedilere köpeklere mama alır. Sevmek sevilmek çok güzel. Bir gruba ait olsun. Duygusal boşluğu ne tamamlayacaksa onu yapsın. Dilerse erkek arkadaşı yanındayken birlikte yapsın. Size de çok iş düşüyor. Ona hiç boşluk bırakmayın. Dolu dolu yaşayın hayatı. Az sorumlulukla değil ama. Üzerine verebileceğiniz her sorumluluğu da verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…