-
- Konu Sahibi haveaniceday
Hayatın gerçekleri bunlar.. Evlen aynı yerde yat kalkla iş bitmiyorki. Sorumluluklar artacak.O kadar saflar ki edemedim hayatı bitsin annesi babası perişan olsun istemedim emek verip yazdığın için minnettarım
Çok güzel yazmışsınız. Alkışlıyorum. Gerçekler böyle.Madem 17 yaşındaki kızımız okuyacak o zaman burada yazılacak tüm mesajları iyi okusun.
Hepimiz genç olduk, aşık olduk, sevdik sevildik, hayaller kurduk, belki kimimizin çocukluğu gençliği berbat geçti, bazımız anne babalı öksüz yetim olduk, kimimiz pamuklara sarılarak büyütüldük.
Bazımızın anne babası başını ile okşamadı, bazımız ailesinin prensesi oldu ama hepimiz söz konusu evlilik olunca ve bu evlilik çocuk yaşta olursa benzer düşünceleri savunuyoruz çünkü 17 yaşındaki bir kızdan çok daha fazla tecrübemiz var.
Siz ve erkek arkadaşınız evlenirseniz bu evliliği yürütemeyeceğinizi kaçarak ispatladınız bile, kaçmak kendimi ve yapacağım evliliği savunamam demek, arkasında duramam mücadele edemem demek.
Aşkı anlarım aşık olup evlendim ama ailemin karşısına ben kızınızı seviyorum diye çıkmak yerine beni direkt kaçıran adama güvenemem, oğlan ailesini alıp evinize geldi de aileniz karşı mı çıktı?
Anlatıma göre böyle bir şey olmamış, e o zaman aileniz sizin karşınıza kızım yaşın daha küçük, biz senin okumanı meslek edinmeni, çalışıp ayakların üzerinde durmanı istiyoruz, vakti gelince evlenirsin diye çıkacak diye kaçtınız demek, ki doğru bir talepte doğru bir öğütte bulunacaklar diye kaçtınız, çünkü cesaretsizsiniz, üzgünüm erkek arkadaşınızın gram cesareti yok, sizi azıcık bile önemsemiyor ki kaçalım demiş, gerçekten sevseydi eğitim geleceğinizi sizden çalmazdı, kendine ve ailesine bağımlı biri olmanıza neden olacak adımlar atmazdı, size evlendikten sonraki geleceğinizi yazayım, ailesiyle oturacaksınız, aile evinde yan gel yat günleriniz sona erecek gelin kalk yemek yap, bulaşık yıka devriniz başlayacak, 19 yaşında maddi manevi ailesine bağlı bir çocuk da ailesi ne derse onu yapacak, karın söz dinlemiyor dediklerinde size bir güzel patlayacak, savunma olarak da onlar benim ailem ne derlerse o olur diyecek, asker olacak kayınvalide yanında asker bekleyeceksiniz, belki o ara karnınızda bir de bebek olur, bebeğiniz için bir şeyler almaya özeneceksiniz alamayacaksınız çünkü kayınvalide eline bakacaksınız, doğum onların istediği yerde istedikleri şekilde olacak.
Odanıza çekilemezsiniz, eşinize sarılıp tv izlemeyezsiniz çünkü siz gelinsiniz ve kayınvalide evindesiniz, evi ayırayım deseniz eşiniz baba evinde maddi yükü de ailesinin sırtına yükleyerek yaşamayı cazip bulacak, kavga etseniz olmayacak bağırsanız kar etmeyecek, canım cicim ayları bitince o aşk dolu bakan gözlerde size öfke olacak, şimdi kıramıyordur evlenince öyle bir kıracak ki ben bu adamla mı evlendim diyeceksiniz.
He isyan ettiğinizde de kaçmasaydın, bayıla bayıla kaçtın o zaman kes sesini otur diyecek, nasılsa tüm sorumluluğunuz koca ailesinin üstünde olduğu için de o bekar hayatına devam edecek, siz 1-2-3 çocukla kayınvalide evinde belinizi bükecek her hizmeti göreceksiniz.
Yazıyorum ya, içinizden itiraz ediyorsunuz, benim aşkım yapmaz o beni çok seviyor diyorsunuz, yazılanları da sizleri tanımayan bilmiş kadınların saçmalıkları diye okuyacaksınız ve siz her şeye rağmen ayak diretip evleneceksiniz, çünkü aklınız bir karış havada, ikinizde aşkınızdan ölüyorsunuz sanıyorsunuz zira evliliği flört gibi sanıyorsunuz, şöyle okkalı bir elektrik faturası, bebek masrafları olsun aşkınızı o zaman göreceksiniz, arkadaşlarınız her gün instada hikayelerini paylaşırken siz bebek pışpışlarken uykusuzluktan altları çökmüş gözlerinizin ferinin söndüğünü göreceksiniz, arkadaşlarınız hadi şuraya gel dediğinde siz kayınvalideden izin almadan burnunuzun ucunu dışarı çıkaramayacaksınız, o aşık olduğunuz kişi sizi arkadaşlarınızdan bile kıskanıp her türlü psikolojik baskıyı yapacak.
Siz şimdi anne baba sevgisinin eksikliğinden aşkı buldum hayattaki yegane varlığım diye 19 yaşında bir çocuğa bel bağlıyorsunuz ya, biraz olgunlaşıp artık sizi sevmediğine karar verdiğinde, hatta belki aldattığında elinizde birkaç çocuk ve maddiyatsızlıkla çaresizce düzelsin diye dua etmekten başka bir şey yapamayacaksınız çünkü lise terk mesleksiz, işsiz, çocuklu bir kadın olacaksınız, maddi güç yoksa özgüveni de unutun.
Acımasız mı yazdım, yooooo geleceğinizi yazdım, siz evlenin hemen bir de çocuk yapın ve 1 sene sonra gelip burada tam da bu topikte pişmanlığınızı anlatın biz de okur e ne bekliyordunuz ki deriz.
Erkenden evlenip mutlu olan yok mu diyeceksiniz, kaçana mutluluk yok, bugün evlenmek için kaçan yarın evlilikten kaçar.
Bizimki de aptal değil okul 3.sü olmuştu üniversite okuyordu aklına girdi o şerefsizAh o son cümle ah ahhhh
Ben bunu okutuyorum bu yazılımcı olacak ablasi bu kız aptal değil bu kız olgun düşünebilen akıllı bir kız aklına girdiler
Allahım al canımı ya niye bizim kızlarımız bu kadar zekiyken salak oluyor birdenBizimki de aptal değil okul 3.sü olmuştu üniversite okuyordu aklına girdi o şerefsiz
Hem de salağın en önde gideni oldu yaktı ciğerimizi yaktıAllahım al canımı ya niye bizim kızlarımız bu kadar zekiyken salak oluyor birden
Nil aynı aynı yüreğimi sokselerdi ciğerime hançer saplasalardi böyle yakamazlardi beni ben ölüyorum 4 gündür bittim bittimHem de salağın en önde gideni oldu yaktı ciğerimizi yaktı
Fazlası var, eksiği yok. Ağzınıza sağlık.Madem 17 yaşındaki kızımız okuyacak o zaman burada yazılacak tüm mesajları iyi okusun.
Hepimiz genç olduk, aşık olduk, sevdik sevildik, hayaller kurduk, belki kimimizin çocukluğu gençliği berbat geçti, bazımız anne babalı öksüz yetim olduk, kimimiz pamuklara sarılarak büyütüldük.
Bazımızın anne babası başını ile okşamadı, bazımız ailesinin prensesi oldu ama hepimiz söz konusu evlilik olunca ve bu evlilik çocuk yaşta olursa benzer düşünceleri savunuyoruz çünkü 17 yaşındaki bir kızdan çok daha fazla tecrübemiz var.
Siz ve erkek arkadaşınız evlenirseniz bu evliliği yürütemeyeceğinizi kaçarak ispatladınız bile, kaçmak kendimi ve yapacağım evliliği savunamam demek, arkasında duramam mücadele edemem demek.
Aşkı anlarım aşık olup evlendim ama ailemin karşısına ben kızınızı seviyorum diye çıkmak yerine beni direkt kaçıran adama güvenemem, oğlan ailesini alıp evinize geldi de aileniz karşı mı çıktı?
Anlatıma göre böyle bir şey olmamış, e o zaman aileniz sizin karşınıza kızım yaşın daha küçük, biz senin okumanı meslek edinmeni, çalışıp ayakların üzerinde durmanı istiyoruz, vakti gelince evlenirsin diye çıkacak diye kaçtınız demek, ki doğru bir talepte doğru bir öğütte bulunacaklar diye kaçtınız, çünkü cesaretsizsiniz, üzgünüm erkek arkadaşınızın gram cesareti yok, sizi azıcık bile önemsemiyor ki kaçalım demiş, gerçekten sevseydi eğitim geleceğinizi sizden çalmazdı, kendine ve ailesine bağımlı biri olmanıza neden olacak adımlar atmazdı, size evlendikten sonraki geleceğinizi yazayım, ailesiyle oturacaksınız, aile evinde yan gel yat günleriniz sona erecek gelin kalk yemek yap, bulaşık yıka devriniz başlayacak, 19 yaşında maddi manevi ailesine bağlı bir çocuk da ailesi ne derse onu yapacak, karın söz dinlemiyor dediklerinde size bir güzel patlayacak, savunma olarak da onlar benim ailem ne derlerse o olur diyecek, asker olacak kayınvalide yanında asker bekleyeceksiniz, belki o ara karnınızda bir de bebek olur, bebeğiniz için bir şeyler almaya özeneceksiniz alamayacaksınız çünkü kayınvalide eline bakacaksınız, doğum onların istediği yerde istedikleri şekilde olacak.
Odanıza çekilemezsiniz, eşinize sarılıp tv izlemeyezsiniz çünkü siz gelinsiniz ve kayınvalide evindesiniz, evi ayırayım deseniz eşiniz baba evinde maddi yükü de ailesinin sırtına yükleyerek yaşamayı cazip bulacak, kavga etseniz olmayacak bağırsanız kar etmeyecek, canım cicim ayları bitince o aşk dolu bakan gözlerde size öfke olacak, şimdi kıramıyordur evlenince öyle bir kıracak ki ben bu adamla mı evlendim diyeceksiniz.
He isyan ettiğinizde de kaçmasaydın, bayıla bayıla kaçtın o zaman kes sesini otur diyecek, nasılsa tüm sorumluluğunuz koca ailesinin üstünde olduğu için de o bekar hayatına devam edecek, siz 1-2-3 çocukla kayınvalide evinde belinizi bükecek her hizmeti göreceksiniz.
Yazıyorum ya, içinizden itiraz ediyorsunuz, benim aşkım yapmaz o beni çok seviyor diyorsunuz, yazılanları da sizleri tanımayan bilmiş kadınların saçmalıkları diye okuyacaksınız ve siz her şeye rağmen ayak diretip evleneceksiniz, çünkü aklınız bir karış havada, ikinizde aşkınızdan ölüyorsunuz sanıyorsunuz zira evliliği flört gibi sanıyorsunuz, şöyle okkalı bir elektrik faturası, bebek masrafları olsun aşkınızı o zaman göreceksiniz, arkadaşlarınız her gün instada hikayelerini paylaşırken siz bebek pışpışlarken uykusuzluktan altları çökmüş gözlerinizin ferinin söndüğünü göreceksiniz, arkadaşlarınız hadi şuraya gel dediğinde siz kayınvalideden izin almadan burnunuzun ucunu dışarı çıkaramayacaksınız, o aşık olduğunuz kişi sizi arkadaşlarınızdan bile kıskanıp her türlü psikolojik baskıyı yapacak.
Siz şimdi anne baba sevgisinin eksikliğinden aşkı buldum hayattaki yegane varlığım diye 19 yaşında bir çocuğa bel bağlıyorsunuz ya, biraz olgunlaşıp artık sizi sevmediğine karar verdiğinde, hatta belki aldattığında elinizde birkaç çocuk ve maddiyatsızlıkla çaresizce düzelsin diye dua etmekten başka bir şey yapamayacaksınız çünkü lise terk mesleksiz, işsiz, çocuklu bir kadın olacaksınız, maddi güç yoksa özgüveni de unutun.
Acımasız mı yazdım, yooooo geleceğinizi yazdım, siz evlenin hemen bir de çocuk yapın ve 1 sene sonra gelip burada tam da bu topikte pişmanlığınızı anlatın biz de okur e ne bekliyordunuz ki deriz.
Erkenden evlenip mutlu olan yok mu diyeceksiniz, kaçana mutluluk yok, bugün evlenmek için kaçan yarın evlilikten kaçar.
Yeni nesil böyle evlenmeden kaçıyorlar çevremde 2 çift daha var böyle biri de üniversite okurken kaçtı şimdi 5 aylık yavrusu olduNil aynı aynı yüreğimi sokselerdi ciğerime hançer saplasalardi böyle yakamazlardi beni ben ölüyorum 4 gündür bittim bittim
Yazık 3 üne de yazıkYeni nesil böyle evlenmeden kaçıyorlar çevremde 2 çift daha var böyle biri de üniversite okurken kaçtı şimdi 5 aylık yavrusu oldu
Sadece üçüne yazık olsa neyse ya ailelerYazık 3 üne de yazık
Nasıl olabilir? Kucağında çocukla ve binbir türlü baskıyla berabermiş. Tabi ailesini de göremiyor çünkü izin verilmiyormuşsahiden mi
peki nasılmış şimdiki hayatı
Bak bide sana evlendik o aşk ne oldu anlatayım.Umarım bu mesajımı bu kızımız okur.
Ben 14 yasinda o kadar aşık oldum ki.
Gözüm ne annemi,ne okulumu ne kardeşimi ne arkadaşlarımı gördü.
Ama çocukta nasıl aşık bana.
Biz böyle aşık aşık dolaşıyoruz.
17 yasimda ben bu çocuğa kaçtım.annem,anneannem kapıda yattı nolur kızım gitme yapma diye hiçbirini dinlemedim.
Çok aşıktım.kendimi öldürürüm diye düşünüyordum.
Ben kaçtım.nikah yapamadık izin gerekiyormuş.bide aşık olduğum çocuk askere gitmesin mi.ben kaldım bu çocuğun ailesiyle başbaşa .
Tabii biz 17-20 yaşında iş yok,para yok ayrı ev sözü verildi oğlanın ailesi tarafından ama sonra tabii yalan oldu.
Düğün yapicaz tarla satılsın denildi ama o da yalan oldu zaten ben hamile kaldım.gelinlik hayalim içimi yaktı.
Zaman geçmiyor aşkımdan ölüyorum adam da gitti askere.
Bu benim için askerden kaçıp kaçıp geldi askerlikte uzadı.o arada bende hamile kaldım.tabii ohh muradıma erdim.
Hamile kalınca benim hormonlar oynadı.ailesiyle asla anlaşamadım.ailemi özledim.esim de kaçıp geliyor yanıma ama olmadı.
Sonra ne olduysa eşim ben 4 aylık hamileyken beni dövmeye başladı.hemde ne dövmek.bildigin işkence gördüm.
Hamileyim ve işin kötü yanı o adama hala asigim.
Ailem kaçtım diye kızıyor ama kardeşim geldi halimi gördü anneme söyledi ve beni o aşık olduğum adamdan kaçırdılar.
Kaçırdıkları da 40 kilo 5 aylık hamile ve çok çaresizim.
Sonra ben bebeğim var diye o adama geri döndüm.tabii hala aşkımdan ölüyorum.
Bir hafta dayak yemesem bir hafta dayak yiyorum.annemler o adam beni dovmesin diye askeriyeye sikayet ediyor eşim askere gidiyor yine kaçıyor.
En son kızım 2 yaşındayken gözümü hastanede açtım.kac ameliyat geçirdiğimi bilmiyorum.son 20 dk ile kurtulmusum.ve eşim beni öldürmeye çalışmaktan aranıyordu.sonra o adamdan kurtuldum ama kolay olmadı.
2 yıl psikiyatride tedavi gördüm.
O adamı unutmak ve kızımla kendime hayat kurmak için yıllarım gitti.
Şimdi bana trilyon verseler ve 16 yaşıma dönsem o adamdan en uzak ülkeye kaçarım.
Lisemi okurum,universitemi okurum.meslegimi yaparım yada yapmam.ama kendi hayatimi yaşarım.40 yaşına gelsem de istediğimde evlenirim.
Ben normalde bunları asla burada yazmadım yazmazdim.gercekten sırf sen oku benden ders al diye yazıyorum.bak gel özele daha neler anlatırım sana belki o zaman benim yaşadığımı anlarsin.
Nolur kızım benim yaşadıkları gör.simdi benim kızım 14 yaşında.ben gerçekten seni kızım gibi gördüğüm için bunu sana yazıyorum.
Aşık ol dünyanın en güzel şeyi aşık olmak.iliskilerin olsun hepsi hayat dersi.ama hayata karşı asla kendine zarar verecek birşey yapma.
Valla ablacım eve sizin yanınıza gelip bu konuyu okuduğunda, bu kadar insanın yazdığı yorumların tek bir satırını bile atlamadan okusun.Mine ablaokudukça hayal ettim hayal ettikçe kahroldum hayır bu değildi bizim onunla kurduğumuz hayaller bu değildi yurt dışı planlarıydı dil kurslarıydı onun cok iyi bir yazılımcı olmasıydı nolur Allah'ım ikna oldum