17 Yaşında Evlenmek İstiyor..!

benim başka bi kuzen böyle evlendi kurtulayım diye şimdi boşandı
adam alkolik çıktı,kendisi çalışmayıp kuzenin maaşıyla keyif çatmış ,boşanırkende neler etti kıza
Yazık ya kurtulmak için evlenılır mı. Madem köyden kurtulmak ısteyecek okuyacak. Bi de bu evlenen kızlarda hayatta boşanmak yok. Çekecek mecbur

Ben de başka bir yerden konuyu aktarayım.
Annem kaçarak evlenmiş. Ama senin gibi el bebek gül bebek büyümemiş. 7 yaşından itibaren, minyon tipiyle, inek sağıyor ve kardeşlerini bakıyormuş.

Anneannem okutmamış annemi, Annem komşulardan kendi çabasıyla önlük bulmuş, defter kalem bulmuş Masraf olmasın ailesine diye. ama yine anneannem okula göndermemiş.
Büyüdükçe anneannem iyice baskı yapmaya başlamış. Annem nakışa gitmek istemiş "çeyiz yapıp koca mı bulacaksın" diye terslenmiş. Annem "bari Kur'an kursuna gideyim" demiş. Ona bile izin vermemiş.

Ve annem 18 yaşında kaçmış.
Allaha çok şükür babam çok iyi bir insan. Yine de babam meslek sahibi olmasına rağmen hep annem heveslendiriyormuş onu "sigortalı bir işe gir" diye.
Babam "o kadar sene nasıl geçecek de emekli olacağım" diye söylenirmiş. Şimdi emekli maaşını bir güzel harcıyor.

Annem, hâlâ anneanneme "hakkımı helal etmiyorum bu okul konusunda" diyor.

Anneannem annem kaçtığında çok üzülmüş, ve bana sürekli tembih eder ve rüşvette bulunurdu. "Sen de kaç, annen ne kadar üzüldüğümü anlasın. Kaçarsan sana bilezik yapıcam" derdi hep.

Ben 24 yaşımda "kaçmadan" evlendim. Mutluyum. ufak tefek sorunlar yaşadık elbette. Çözülmeyecek şeyler değildi.
Ama yine de daha geç evlenen arkadaşların imkanlarını gördükçe "keşke ben de daha geç evlenseydim" dediğim de oldu.

Hayat, kocada değil. Hayat, apış arasında değil. Gençlik hormonlarıyla her kalp çarpıntısını aşk sanıyoruz.

Mutlaka ve mutlaka
-Okulunu bitir. Seni seven 2 sene daha bekler. 2 sene daha sevsin nasılsa -söylediğine göre- ömür boyu sevecek ( ! )
-Hatta üniversite oku, Meslek Yüksek Okulu oku. Seni seven 2-4 yıl daha sever ve bekler.
-Hatta yurtdışına git ve orayı bir gör. Seni seven seni uzakta olsan da bekler.
-Ayrıca sen de onu bekle, Sağlam bir iş bulsun. 1 sene çalışsın. Sen 1 sene yurtdışındayken o da 1 çalışmış olur.

Kimse size evlenmeyin demiyor. Ama erken yaşta hormonlara güvenilerek yapılan evlilikler, çevremizde ve forumda gördüğümüz / okuduğumuz örneklerde olduğu gibi hüsranla sonuçlanıyor.

Bana da eskiden teyzeler "aman kızım sakın evlenme" derlerdi. Ben de "aaa bunlar bana evlenme diyor, kendilerinin hepsi evli. bunlar niye evlenmiş o zaman" derdim.
Evlenince anlıyorsun ne demek istediklerini.

Anne-baba sevgisinin yerine hiçbir şey konulamaz, anlıyorum. Ama bunu zaten bu konuda mutsuz hisseden kendine başka bir mutsuzluk yaşatabilecek olayla kapatmaya, yaranı tuzla iyileştirmeye çalışmamanı öneririm.

Hayatı en iyi bilenler, onu yaşayanlardır. Lütfen buradaki ablalarımızın nasihatlerini düşün!

Hakkında hayırlısını dilerim.

İçimi yaktın sen benim ya😢 İnşallah şimdi çok mutlusundur💞
Ya uzulun diye paylaşmadim gerçekten üzülmeyin çok şükür hepsi bitti geçti bende izlerini kazıdım attım.
Şuan çok şükür iyiyiz,mutluyum.tabii Dünya hali dertlerimiz var ama normal insanlar gibi 😊

17 yasında bir eli yagda bir eli balda (maddi acıdan )kız,ilkokul mezunu cocukla yapamaz.
Cocuk maddi olarak kızı basamak olarak görüyor olabilir.
Hadi diyelim öyle görmedi,yine söylüyorm 19 yasında cocuk üstelik ilkokul mezınu,seni eve kapatır.
Bir de cocuk dogurtur.
Bi bakmıssın hayatta hic bisey görmeden ömür bitmis.
En iyi ihtimalle ömür diyorm,muhtemelen 2 sneeye kalmaz biter o is.
Oku,calıs,vizyon sahibi ol,dünyayı gez.
Üniversite mezunu kocalarla evlendik,günde bin tane konu acılıyor mutsuzum diye.
Kaldıki ilkokul mezınu adamla nereye kadar?

Öncelikle Allah hayırlısını versin. Mantıklı olan kızımızın okuması. Ama illa evleneceksen kızım evlilik büyük sorumluluk. Dışarıdan göründüğü gibi olmaz. Kocan eve bakacak mi? Yarın iki kuruşla evi gecindirebilecek misiniz? Geçim sıkıntısı başlayınca askda bacadan çıkar gidermis bunu unutma.. Hergun aşkım canim cicimle bu işler yürümez. Evlenmek isteyen bu sorumluluğu alır.

evlendi bin pişman oldu ailesi de üzüüldü tabi
Benim amca kızı 16 yaşında kendinden 10 yaş büyük enişteme kaçtı. Hamile kaldı falan. Hamileyken bile şiddet gördü. Şuan 15 senedir evli rahat. Kocası en son birdahs aldattı. Ve kocasını elde tutmak için yani eve baglamak için tekrar dogurdu. Zaten kocası kız çocugunu çok sevıyor dıye kız çok istıyordu. Kocası kızına cok duskun ama karısı falan umrunda degıl. 15 senede aldatma dayak sefalet herşey vardı. Kocası kaç kez agzını yüzünü dagıttı. Ama kızımız sevıyorum onu aşıgım naraları attı. Kızın ailesi bak bız hayattayken boşan dedı defalarca. Boşanmak ıstemıyor. Kocası ılgısız, sınırlı kötü biri. Kız etrafında pervane. Sosyal medyaya mutlu aile pozu verıyorlar. Ama mutsuzlar.

Annemin ev sahibinin oglu hayırsızın teki. Annesi bile çocuktan 2 saat uzaga gıttı evını bırakıp. Alkol, madde kullanımı hersey var.Karısı bununla evlendıgınde 18 idi.Ve 20 yaşında 2 cocukları var. Kız cok mutsuz ama sosyal medyada mutlu pozlarına devam. Kocası sürekli evd alkolık gelıyor. Dövüyor. Hersey var. Ha kız bu arada bosanmak ıstemıyor, kocasını seviyor.

Yani demem o ki bu tipler sanırım ailede yeterince sıcaklıgı bulamadıgı için eşler naparsa yapsın gitmiyor.Bunu gören erkek herşeyi yapıyor. Olan çocuklara oluyor. Ben bunların sadece çocuklarına üzülüyorum.

Birazda genel olarak cocuklar ile erken yastan itibaren ask, sevgi üzerine konusulsa. Cinsellik üzerine konusulsa. Bunlarin tabu olmadigi, hatta olmasi gerektigi. Cocuklara sadece evlenirken evden ayrilmak degilde, kendi isleri paralari oldugunda ayirabilcekleri anlatilsa. Okullarda cinsellik üzerine ders verilse, hormonlar nedir? kadin vücüdü, erkek vücüdü, bulasici hastaliklar,..

Bu tür konular hiç konusulmuyor. Sorun sadece cocuklarina sevgi felan vermek degil. Elbette ebeveyn olmaliyiz, ama ayni zamanda arkadasta olmaliyiz. Cocuk tüm duygularini açabilmeli. Burda konular var "oglumun, kizim cep telefonunda mesajlar gördüm,..". Eh hepimiz tabiki gizli sakli seylerde yaptik, ama ergen cocugu iliski yasiyor diye sasirmak, küsmek çok kötü seyler.

Toplum olarak bunu asabilseydik keske. Ask ve sevgi siradanlasirsa, gençler biraz daha kendine yönelirler.
bizim ülkede yok bu ama yabancı ülkelerde bildiğim kadarıyla eğitimi veriliyor
bizim ülkemizde sex cinsellik tabu olduğu için de bundan sonra olamayacağını düşünüyorum
kız ilişkiye giriyor hamile kalıyor neden korunmadan haberi yok , daha bu kız vücudunu bilmiyor, korunmayı bilsin,
onun dışında aileler cinselliği kötü ayıp bir şey diye lanse ediyor, kadınlar ilk geceden korkutuluyor cinsellik bölümünde vajinismus konuları geçiyor
kadın erkek farketmez cinsel hastalıklardan bi haber
ben twitterda bi doktorun tweetlerini okumuştum
evde oturuyorlarmış cinsel hastalıklarla alakalı bi reklam mı ne geçmiş,kadının babası kapatmış,bu kadın bi doktor insan anatomisini hepimizden iyi biliyor ve baba kanal değiştirmiş
cinselliği ayıp bir şey görüp konuşmamak daha da sorunlara yol açıyor
kadın anlatıyor ülkenin bu yaklaşımını
evlilikten önce cinsel ilişkiye gir ya da girme bu senin kararın ama bu konuda bilgili olmak her şeyden önce çok önemli
sanırım onedio olmalı kullanıcının annesi ve teyzesi rahim kanseriymiş,ve hpv bulaşarak olmuş
toplumda en sinir olduğum şey gözü kapalı evlendirmek gibi bi durum var işte kızımızın daha önce tuttuğu bi erkek eli yok şeklinde sinir olurum ya tamam senin kızın öylede evlendirdiğin adam neyin necisi,daha önce kimlerle birlikte oldu ataerkil toplum sayesinde bu konularda baya serbestler hani bir şey bulaşsa yazık değil mi kızına, hpv aşısından bi haber toplum var,cinsellikten bi haber bi toplum var

Benim amca kızı 16 yaşında kendinden 10 yaş büyük enişteme kaçtı. Hamile kaldı falan. Hamileyken bile şiddet gördü. Şuan 15 senedir evli rahat. Kocası en son birdahs aldattı. Ve kocasını elde tutmak için yani eve baglamak için tekrar dogurdu. Zaten kocası kız çocugunu çok sevıyor dıye kız çok istıyordu. Kocası kızına cok duskun ama karısı falan umrunda degıl. 15 senede aldatma dayak sefalet herşey vardı. Kocası kaç kez agzını yüzünü dagıttı. Ama kızımız sevıyorum onu aşıgım naraları attı. Kızın ailesi bak bız hayattayken boşan dedı defalarca. Boşanmak ıstemıyor. Kocası ılgısız, sınırlı kötü biri. Kız etrafında pervane. Sosyal medyaya mutlu aile pozu verıyorlar. Ama mutsuzlar.

Annemin ev sahibinin oglu hayırsızın teki. Annesi bile çocuktan 2 saat uzaga gıttı evını bırakıp. Alkol, madde kullanımı hersey var.Karısı bununla evlendıgınde 18 idi.Ve 20 yaşında 2 cocukları var. Kız cok mutsuz ama sosyal medyada mutlu pozlarına devam. Kocası sürekli evd alkolık gelıyor. Dövüyor. Hersey var. Ha kız bu arada bosanmak ıstemıyor, kocasını seviyor.

Yani demem o ki bu tipler sanırım ailede yeterince sıcaklıgı bulamadıgı için eşler naparsa yapsın gitmiyor.Bunu gören erkek herşeyi yapıyor. Olan çocuklara oluyor. Ben bunların sadece çocuklarına üzülüyorum.
çok üzüldüm ikisinide
amcamın kızı 18 inde evlendi 3 çocuğu var bi boşanma dönemleri oldu neler yaptı kıza,şimdi geri birleştiler 3.çocuğuda 2.kez evlenince oldu
mutlu pozları veriyor ama neler yaşadğını biliyoruz,çocukları için duruyor

çok üzüldüm ikisinide
amcamın kızı 18 inde evlendi 3 çocuğu var bi boşanma dönemleri oldu neler yaptı kıza,şimdi geri birleştiler 3.çocuğuda 2.kez evlenince oldu
mutlu pozları veriyor ama neler yaşadğını biliyoruz,çocukları için duruyor
Öyle öyle. İstese bunlarda ayrılır ama adamı sevıyorum dıyor. Adam kızın babasını ve abisini bile dövdü.Bazıları kendi istıyor. Keske cocuk yapmasalar

Ben lise 3 e giderken sınıf arkadaşım kocaya kaçtı, okulda hocalar bile arkasından çok iğrenç sözler sarfetti. Birgün çarşıda adliyenin önünden geçerken arkadaşımla babasına rastladım boşanma davası açmak için dilekçe vermeye gelmişlerdi (1 yıllık evli dahi değildi).

Sevgilin sana ayrı ev açabilecek mi? Kaç gün ailesi ile yaşayabileceğini sanıyorsun.

Güzel kız sevgi güzel şey ama doğru zamanda doğru insanla olursa.

Daha çok küçüksün yavrucağım bu büyük hatalara düşme.
düşme ki ilerde çocuklarında senin gibi olmasın
Ben 21 yaşımda üniversiteyi bitirip evlendim atanacağım belli değildi. görücü usulü oldu. zorlamadı kimse beni.
Becerikliydim de gayet evi çekip çeviriyordum yemek temizlik sonra çocuk
ben evlendikten bir kaç ay sonra atandım
ilk pişmanlığımı o zaman yaşadım.
Keşke paramı rahatça harcayıp gezseydim. yaşadığım ilden dışarı yazdan yaza tatile giderken çıkıyorum çünkü o da bir kaç gün sadece.
Zaten tüm evin sorumluluğu bendeydi maddi olarak sorumluluklarda eklendi sonra çocuklar derken 35 yaşındayım ve kendimi çok yorgun hissediyorum o yüklerin altında.
Büyükbaş desen hala bekar gibi yaşıyor yiyor içiyor arkadaşlarıyla çıkıyor eve geliyor kulaklığı takıp yatana kadar balkonda keyif yapıyor. Ev yansa umurunda değil adamın
bende işten gelip çocuklar ödevler evin işi yemek derken saat 10 da tükenmiş olarak yorgunluktan sürünüyorum.
Ne dışarı çıkacak vaktim oluyor nede mecalim
çıktığımda da çocukları evde bırakmış olmanın verdiği vicdan azabı oluyor rahat edemiyorum.
artı olarak bu kadar stres bana haşimato troidi ve saç derisinde seboreik dermatit ve vücutta egzama olarak geri döndü.
Kendi başını yakma kuzum
bak seni ne çok seviyor da senin için uğraşıyor bu kadını da üzme.

17 yaşında evlenecek kadar derdin ne derim? Ben 20 yaşında evlendim. Kocam endüstri mühendisiyim, geçim dersimizde olmadı. Ama hayattaki en büyük pişmanlığım ilk evliliğimdir.
Erken yaşta evlenince ne oluyor biliyor musun? Yaşın ilerleyince hayata bakışın, kişiliğin değişiyor. Ben 15 sene sonra başka kadın için terkedildim. Benim aşkımdan ölen Adam bir paçavra gibi beni bir kenara atıp, ne halin varsa gör dedi.
Keşke beni de ikaz eden olsaydı, keşke bende o zamanlar aklımı peynir ekmekle yemeseydim o yaşta evlenmeseydim. Ben yaptım, sen yapma ❌❌

Neden evlilik diyor? Cocukla birlikte mi olmus acaba? Bu yuzden kendini evlenmek zorunda mi hissediyor?
Hangimiz ilk erkek arkadasimizla evlendik ki? Bu yaslarda insan oyle saniyor ama evlilik sevgililik gibi degil ki. Cocukla gorussun. Elbet bir gun onun kendisi icin uygun olmadigini o da anlayacaktir. Cocuktan kizimizi koparmaya calistikca daha cok cocuga sarilacaktir. Gercegi kendisinin gormesi lazim. Ancak bu sure zarfinda egitime de devam etmeli.

X