10 kilo vermek isteyenler günlüğü :)

bende 60 kg 1.69 boyum.. bilmem olabilr ozaman bi program hazırla ben hazırlarsam aclıktan ölürsünn

Yarın sabah kahvaltıda 2 tane yumurta, 1 dilim peynir, kepekli ekmeğin en ucundan (orası en küçük olduğu için ) 1 dilim, 1 bardak da yeşil çay. Öğlen 1 porsiyon haşlanmış lahana (1 kaşık zeytinyağı, yarım limon), ara öğünde 1 tane elma, akşam da tavuk ızgara ve mevsim yeşillikleri salatası, Türk Kahvesi yanında küçük bir dilim çikolata...

Bu uygun mudur?

uygundur cnm ama lahayı nasıl pişircem salçalı mı kapuska gibi mi?

Bi de sabah kalkar kalkmaz 1 su bardağı su ve en geç 1 saat içinde kahvaltı. Akşam 7 den sonra hiçbirşey yemek yok, çok çok çok acıkırsak 1 tane elma yeriz...Günde 3 litre de su, sık sık wc yolları göründü...Tuz yok...

Lahana: B, C ve E vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, kükürt, demir, bakır ve magnezyum gibi mineraller açısından zengin bir besin olan lahana, kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen kimyasal bir madde içerir. Beyaz, kırmızı ve kara lahana gibi türleri vardır.

Lahananın Faydaları: Vücut direncini arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrop öldürücüdür. Başta meme, rahim ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. Kansızlık çekenlere ve astımlılara faydalıdır. Öksürüğü keser, balgamı azaltır. Cinsel gücü ve isteği arttırır. İştah açıcıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır. Çiğ lahana ve lahana suyu başta mide ve bağırsak ülseri olmak üzere ülsere karşı koruyucu ve iyileştirmeye yardımcıdır. Kandaki şeker oranını azaltır. Ses kısıklığını ve göğüs ucundaki çatlakları giderir. Sarılık ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır.

Haşladığın suyu da içebilirsin, ben içeceğim, yağ yıkımında çok etkili...

Ben haşlayıp, üzerine limon sıkacağım...Başka da bişey yapmayacağım, biraz mideni bulandırabilir, ama sağlıklı emin olabilirsin...
ama ben haftaiçi okuldaym 6 da evde oluyorum sabata 8 de gidiorm nasıl yapıcam bu diyeti. sabah yumurtamı peynirimi yerim öglen okulda lahana yerine ne yesem okulda lahana bulamam cünkü aksamda eve gelr tavugumu yaparım:)

Beyaz lahana al,bi de ben eczaneden ACE plus diye bir vitamin ve mineral takviyesi var, 10 TL olması lazım, onu alıp kullanacağım...

tamam ama lahana suyu cok kötü direk çiğ yesemm ?

ne işe yarıyor? kg yapmazmıı

Tamam sen çiğ ye lahanayı, yok kilo yapmaz, vitamin ve mineral takviyesi
Naturel ß-Karoten(Provitamin A) 20 mg (26.000 I.U.) C vitamini (Askorbik asit)200 mg E vitamini (d-?-tokoferol)200 mg (200 I.U.) Selenyum maya (Selenhefe) 50 mg (50 mcg selenyum)içerir. Yardımcı Maddeler : Kırmızı demir oksit, Lesitin, Aerosil 200

Selenyum Minerali – Selenyumun Faydaları ve Görevleri: Güçlü bir antioksidan olan selenyum, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanser riskini azaltır. Hücreleri korur ve yaşlanmayı geciktirir. Doku esnekliğini arttırarak ve kalp hücrelerini destekleyerek kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Başta sperm üretimi ve canlılığı olmak üzere, üreme sağlığında rol alır. Vücuttaki zehirli maddelerin zararlı etkilerini azaltır ve vücuttan atılmalarına yardımcı olur. Karaciğerin faaliyetlerini düzenli olarak sürdürmesine katkıda bulunur.

Selenyum Eksikliği: Ciddi kas zayıflıkları, kalp ve damar sağlığında bozulmalara neden olan selenyum eksikliği, çocuklarda da gelişimin yavaşlamasına neden olur. Göz sağlığını olumsuz etkiler. Erken yaşlanma, sinir sistemi hastalıkları ve zekâ geriliğine neden olabilir.

A Vitamini (diğer adıyla retinol), bağışıklık sistemi, kemik gelişimi gibi pek çok fonksiyonda görev alan önemli bir vitamindir. Bu bölüm, A vitamininin yararları, görevleri ve bulunduğu besinler, A vitamini eksikliği ve fazlalığı gibi konularda bilgiler içermektedir.

A Vitamininin Yararları: A Vitamini, vücut dokularının ve cildin sağlıklı olmasını ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Sağlıklı bir kemik yapısı için de gereklidir. A vitamini, Antioksidan olarak faaliyet yaparak hücreleri kansere ve diğer hastalıklara karşı korur, yaşlanma sürecini yavaşlatır, yağ depolanmasına yardımcı olur. A vitamininin vücut açısından diğer bir önemi de, proteinlerin A vitamini olmadan kullanılamamasıdır. Ayrıca, görme duyusu için de faydalıdır. Özellikle, anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için hamilelerin yeterli miktarda A vitamini alması gerekir.

C vitamininin faydaları nedir?
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Doğal bir antioksidan özelliği vardır.
Yaraların iyileşmesine olumlu katkı yapar
Kemik oluşumunda etkilidir.
Kan damarlarının oluşumuna yardım eder
Soğuk algınlıklarında önemli bir vitamindir.
Ayrıca sigara ve alkol kullanan kişilerin de C vitamini ihtiyacı daha fazladır. Ameliyat sonrası dönemde ve ateşli hastalık geçirenlerde de C vitamini ihtiyacı artmaktadır. Astım rahatsızlıkları olan kişiler de C vitamini tüketmelidir. Egzama sorununa da faydalı olan bir vitamindir.

E Vitamininin Faydaları: E Vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz sağlığı için hayati önem taşır. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar. Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

Böyle işte

Bak içerisinde lesitin de var ya bunu iyi oku

Tüm hücrelerde en çok da beyin, kalp, karaciğer ve böbreklerde bulunan doğal bir antioksidandır. Lesitin, beyinde asetil kolin adlı maddeye çevrilerek bellek, düşünme yeteneği ve kas kontrolünde görev alır. Kolesterolün damar çeperlerinde birikmesini önler. Karaciğerde birikmiş yağları ****bolize ederek karaciğer bozukluğunun önüne geçer. Yağda çözünen A, D, E ve K vitaminlerinin emilimine ve vücutta kullanımına yardımcı olur.
Yumurta, soya ve mısırdan elde edilen Lesitin, kolesterol düzeyinin %30 düşürülmesini sağlamıştır.
Soya fasulyesinin sağlıklı yaşama doğal bir hediyesidir. Lesitin insan vücudundaki yaşayan her hücrenin ihtiyacı olan bir fosfolipid' dir. Besinlerin hücre içine giriş ve çıkışlarını ayarlayan hücre zarı yapısının büyük kısmı lesitin’ den oluşur.
*Lesitin beynin temel yapı taşlarından birisidir. Beynin kuru ağırlığının %30' unu, aynı zamanda sinir sisteminin %17' sini oluşturur. Kas dokusunda özellikle kalp kası dokusunda,endokrin salgı bezlerinde ve böbreklerde bulunan önemli bir yapı taşıdır. Diğer taraftan tüm karaciğer yağlarının %73' ünü kapsar.Lesitin, damarlarda birikmiş olan kolesterol plaketçiklerini küçük parçacıklara böler, böylece damar çeperindeki yığılmaları önler. Bu besin, damar sertliğine ve kardiyovasküler hastalıklara (kalp damar hastalıkları) karşı vücudu korur. Kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlayarak plaketçiklerden ötürü oluşabilecek damar tıkanıklıkları riskini azaltır. Ayrıca beyin foknksiyonlarının sağlıklı ve doğru çalışmasına yardımcı olduğu gibiThiamin' in (B1 vitamini) karaciğerde ve A vitamininin bağırsaklarda emilmesini sağlar.
*Vücut enerjisine katkıda bulunmasının yanısıra, yaşlanma etkilerinin azaltılmasına, bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına, kronik yorgunluk sendromuna ve alkol yüzünden zarar gören karaciğer hücrelerinin onarımına yardımcı olur. AslındaLesitin, alkol veya başka bir nedenle meydana gelen karaciğer harabiyetlerinin (siroz gibi) süratle giderilmesindeki en önemli maddelerden birisidir.Lesitin vücuttaki yağların taşınmasında önemli bir rol oynar ve hücrelerin kolesterol ve diğer yağları kandan alarak kullanmalarını sağladığı gibi kolesteroldan yapılan safra asitlerinin miktarını da arttırır.
Lesitin, kolesterol ve diğer yağların suda dağılmasını ve vücuttan atılmasını da sağlar. Böylece kandaki kolesterol miktarını düşürmüş olur.
Lesitin,kolesterol ve trigiliserid (triglyserid) problemi olan kişilerin kullanması gerekli olan bir doğal yağ asitidir. Bu özelliği sayesinde de hayati organların ve damarların yağlanmasını engeller.Lesitin, özellikle kalp ve kan damarları sağlığı için çok önemli bir besin olduğundan, herkes için çok değerlidir.
*Lesitin Fosfor bakımından da oldukça zengin olup, beyine kuvvet ve dinçlik vermek için demir,iyot,kalsiyum ile birleşir.
([Only Registered Users Can See Links])*Lesitin ile ilgili yapılan bilimsel araştırmalarda ciltteki sarı-kahverengi görünüm veren yağ depolanmalarının ortadan kalkmasına yaradığı, vücutta Gamma-globulini arttırdığı, diyabette (şeker hastalığı)insülin ihtiyacını azalttığı ve sivilce, ekzema ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kıymetli bir yardımcı madde olduğu bulunmuştur.
*Lesitin çok güçlü bir beyin besleyicisidir. Aynı zamanda yaşlanmayı yavaşlatan ve kolesterol seviyesini azaltarak kan basıncını(tansiyon) düşüren bir maddedir.

*Lesitin bir yağ(Lipid) olmasına rağmen, kısmen suda erir, böylece emilsüfer, yani yağın donarak katılaşmasını engelleyen bir madde olduğu için bir çok gıda maddesinde, diyet maddelerinde, kozmetikte ve farmasotik preparatlarda da kullanılır. Lesitinin vücuttaki yağları eritme özelliği de vardır. Lesitinin yemeklerle beraber veya yemekten önce alınımı, vücuda giren yağların depolanmadan yok edilmesini sağlar.
Bu nedenle kilo verme amaçlı olarak da kullanılır, herhangi bir kişinin beslenmesi veya diyeti için akıllıca bir seçimdir çünkü vücut tarafından hergün bol miktarda kullanılır.
Aynı zamanda yağda çözülebilen vitaminlerin emilişine (absorption) yardımcı olur (Tiamin ve A vitamini gibi).Lesitin aynı zamanda temel yağ asitlerinden kolin (Fosfadil kolin) ve İnositol' un başlıca kaynağıdır.
Kolin vücut ****bolizması içinde yağların yakılmasına veya sindirimine yardımcı olan bir maddedir.

Özetle Lesitin'in Faydaları ve kullanım alanları:

· Damar sertliği ve kalp-damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Damar tıkanıklığı riskini azaltır.

· Vücuttaki yağları eritme özelliği vardır. Vücuda giren yağların depolanmadan yok edilmesini sağlar. Bu nedenle kilo vermeye yardımcıdır.

· Beyin fonksiyonlarının sağlıklı ve doğru çalışmasına yardımcı olur. Güçlü bir beyin besleyicisidir.

· Kronik yorgunluk sendromuna ve zarar gören karaciğer hücrelerinin onarımına yardımcı olur.

· Yaşlanma etkilerini azaltır.

· Kolesterol seviyesini düşürür.

· Hayati organların ve damarların yağlanmasını engeller.

· Şeker hastalarında insülin ihtiyacını azaltır.

· Sivilce, ekzema, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kıymetli bir maddedir.

· Ciltteki sarı-kahverengi görünüm veren yağ depolanmalarının ortadan kalkmasına yardımcı olur.

En çok sevdiğim kısmı; Lesitinin yemeklerle beraber veya yemekten önce alınımı, vücuda giren yağların depolanmadan yok edilmesini sağlar. Süper dimi

Kizlar turk kahvesi icmezseniz 1 kasik kahveyi sute katincada metabolizma hizlaniyormus.ben bu aksam oturmaya gittim 2 dilim kekle 1 ayva tatliso yedim.sabah simitli sucuklu mükellef kahvaltimi yaptim öglende 1 pide yedim sonrada 1 portakal simdi benim bu diyet fil diyetimi oluyordu:) sonrada neden kg vermiyorum diye agliyorum ya.

selamlar herkese kızlaar... ben de dolaştım dolaştım ama artık bu topikte kalmak istiyorum... ilk hedefim 10 kilo 1 haftadır leslie ile yürüyorum yediklerime dikkat ediyorum şu an tok karnına 74 kg çıktm tartıda... boyum 170 cm. bende her gün kilo bildirimi ve yediklerimi yazmak istiyorum...

çooookkk iyi yaa bende alıyım bariiii :) tamamdr anlastk. sabah 2 yumurta ekmek 1dilim ekmek öglen lahana yemegi. aksam tavuk ızgara ben göğüs etnden yapcam .3 litre su ve haftada 3 gün spora gtcem. smdi sinameki çayı içiorm kabızlk sorunm var diyete baslamdn içim temzlnsn

aramıza hos geldnn cnmm bizde bugn basladkk :)

kızz bu diyettt degilkiiiii

Sinamekini bundan sonra içme ama, bak zaten az yemek yiyeceğiz, yediklerimizde heba olur, ACE Plus' ımızda, yapma öyle şeyler Zaten bunları yaptığımızda bağırsak hareketlerimizde normale dönecek emin ol He bak bi de günde tempolu bir şekilde 45 dk yürüyelim, yarında 20 tane mekik çekelim, karın kaslarımız sıkılaşsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…