yurt dışında nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tam olarak öyle düğğn masrafı ile hayalimdeki ülkeyi gezmek ve evlenmek.

Ama madde madde girdiğimde nasıl yapabileceğimi bilmiyorum

Evlenirken aklima boyle seyler gelmedi benim ya gittik Turkiyede evlendik sonra da "yurtdisindaki" ulkemde evliliğimi tanitip ordan da evlilik cuzdani aldim sade sade. Yurtdisinda evlendik derdim ne guzel havam olurdu

Elindeki imkanı değerlendirmemişsin :)
Valla aklıma hiç gelmezdi şöylesi.

Konsolosluk niye uğraşıcaksınız anlayamadımNikahı yapın sonra gelinliği koyun uçağa düğün fotoğraflarını gittiğiniz yerde çektirin, olmaz mı?

Organizasyon şirketi çok çok pahalıya gelir bence çizin. Kuaför ve fotoğrafçı bulun dicem ama dil olmadan nasıl anlaşıcaksınız En kötüsü den kuaföre randevu yapmak için aramak konuşmak gerekiyor nasıl olcak

Turkiyedeyken arasinlar tercumani arattirsinlar..

Sen varya sen çözüm insanısın.

Google kimmiş senin yanında

Elindeki imkanı değerlendirmemişsin :)
Valla aklıma hiç gelmezdi şöylesi.

Nikahimi orda yapmak bana bir avantaj saglamayacakti ki neyini degerlendireyim zaten kendi ulkem, nikah disinda da gittik bu yaz yine hem kendi ulkeme gidecegiz, hem annemlerin yerlestigi ulkeye gidecegiz.
Eşim nikahimiza kimse gelmesin şeklinde dusunmuyordu hem kardeşleri var herkesi oraya suruklemek olmazdi bir gun icin.

Hayalim kolezyumun önünde gelinlikle süzülmek
Roma'ya daha once gittiniz mi?
Roma kulturel bir sehir ama romantik bir sehir degil. Ben olsam daha guney sahillerinden tercih edebilirdim. Daha dogrusu ben olsam hic bu kadar seyle ugrasmaz balayina ya da tatile giderdim neyse.
Ask cesmesi dedigimiz Trevi cesmesi turkcesi üçlü cesme, uc yolu bagladigi icin. Sadece bizim dilimize ask cesmesi diye gecmis ama askla da asiklarla da ilgisi yok.
Orda gelinlikle olmaniz bilemedim pek bi mana degil.
Kolezyum da Roma imparatorlugunun arenasi, kalabalik, ve cok fazla siyahi Pakistanli , yer yer size biseyler satmaya calisan yabancilar , yer yer para isteyen azinliklar falan. Kolezyuma girmek icin bekleyen kalabalik. Orda gelinlikle salinmak cok da romantik gelmedi bana.
Yani dedigim gibi tarih ve kulturel olarak mutlaka omurde bi kere gidilmeli ve oradan mutlaka Vatikana da gecilmeli ama nikah ve romantizm olarak bilemedim.

Bi ihtimal nikah burada olacak sanırım.
Venedik’te olabilir ama başka Güney ülkesi neresi önerirsiniz

Yani kuaföre gitmek fikri bana da saçma geldi.
"Adabi vardır konsolosluk nikahının" diyormusum gelin topuzuyla , simli makyajla, kocaman kabarık gelinlikle Roma sokaklarinda gezinmek.. bilmiyorum, herkesin kendi zevki ama hiç benim gözümde canlandiracagim bir görüntü değil . Konsolosluk nikahı diyince benim aklıma gelen; beyaz şık elbisesi,dalgalı saçları, rahat ayakkabısı ve elinde canlı cicegiyle daha casual,daha doğal bir gelin.
Saçınızı pekala kendiniz yapabilirsiniz. Duvak takmayı gitmeden öğrenebilir,ya da duvak hevesiniz yoksa çok şık saç ciceklerinden alabilirsiniz. Sabah maşa yapıp,ya da geceden bigudiye sarıp kopuklerseniz saç işi biter. Makyajı da teninize giden tonlarda yaparsınız zaten. Kuaföre en az 100 euro ödeme kalemi artık olmadığı için gönül rahatligiyla pahalı ama kaliteli ürünler de alabilirsiniz kendinize düğün hediyesi. Onlarla yaparsınız.
Fotoğrafci da gitmeden bulunacak bir şey. Ya da ınstagramdan italyada yaşayan Türklere yaz, böyle böyle diye. Onlar sana yardımcı olurlar.
Benim uzak ve başka alfabe kullanılan ülkede yasayan bir sevgilim vardı. O zamanlar o alfabeyi de bilmiyordum. Çocuğun doğum gününde pasta ve çiçek göndermek istedim, bir şekilde siteleri buldum çözemedim, çok zorlandım. Ben de Facebook'tan şehrini aratttim, orada yaşayan bir Türk kiz buldum,yazdım derdimi .meğer kız okuyormus dönmüş ama sevgilisi hala oradaymış. Halden anlayan bri kız çıktı, hatta cok sevindi yazmama, sevgilisine benim bebenin adresini yazdım, kalktı bir saatlik yoldan iki metro değiştirerek adrese gitti,bir pasta bir de cicek aldı,kapıyı çalıp supriz yaptı. Ve ben ödeme yapmak istediğim zaman 'lafi mi olur,doğum günü kutlu olsun enistenin' dediler yani dünyada yardım etmek isteyen iyi insanlar her an oluyorlar. Sen de Yaz Instagramdan, bakarsın türk fotoğrafçı tanıdığı olan vardır,ya da sen kaziklanmadan bir yolunu bulurlar .

Bu arada İtalya'da evlenen türk kızın herşeyi anlattığı bir blog buldum; buradan okuyabilirsiniz
Google kimmiş senin yanında
Hahahaha ay mahcup oldum

Son düzenleme:
Kimisi cidden foto icin istiyor yabanci sehir ulke vs. Konu sahibi icin demiyorum.

Bence tr de kimseye haber vermeden nikah madem
Kimseyi istemiyorlar.. sonrada istedigi yerde gelinlikle bir cekim..hemde daha stressiz.. hemde istedigin her an cekim yaptirabilirsin.

Buarada bazisi riske girmemek icin foto cekimini vs. Nikahtan Oncede yaptiriyor mesela. Bana gore gayet mantikli bu

Link gelmemiş
Gerçekten çok yardımcı oldunuz içim rahatladı kaç gündür çok gergindim :))
Duvak bana göre değil evet şık bir taç takabilirim:)

Bir an yemekli akrabalı takı takmalı düğün yapıcam diye çok korktum

Çok güzel yerlere yönlendirdiniz Facebook ta gruplar olduğunu bilmiyordum

Roma iyi değil bence de, ideal balayı yeri Venedik. Venedik de her gittiğimde çokok kalabalık oluyor, foto çektirmek için sokakta durmak bile mümkün değil

Onu yapamam benim tarafım neyse de erkek arkadaşımın tarafı kalabalık ikimizde akraba istemiyoruz türkiye olursa hepimiz memur tayfayız illa öğrenilir

Bak bu da çok mantıklı yaaa en kötü ihtimal gerçekten burada kıyılacak nikah ama cidden akraba istemiyorum ben

Ben foto için değilde akrabalardan uzak olmak istiyorum tr de en elit yerde de yapsan o memnuniyetsiz insanları çekmek istemiyorum. Arkadaşım travmasını hala anlatamadı düğünün
Gelin arabası kuaför tantanası kabus gibi

Bak bu da çok mantıklı yaaa en kötü ihtimal gerçekten burada kıyılacak nikah ama cidden akraba istemiyorum ben

Kıyın nikahi Turkiyede hemen ardindan gidin nereden bilecekler. Nikah orada kiyildi diye atın gitsin. Gercekten angarya işlerle ugrasmak yerine elbiseni vs toplayip sadece çekim ve gezmek icin gitmek daha keyifli hissettirecektir size de.

Bu gördüğüm roma venedik gelinleri ne güzel poz vermiş cidden nasıl olacak o kadar kalabalıksa

Şöyle ki bu yıl şanslısınız covid sebebiyle İtalya turizmi çok çok azaldı, kimse gitmiyor artık. O sebeple bence gayet iyi olur

Ben %100 Venedik derim. Tüm şehir çok güzel ve romantik köprüleri, meydanı, sokakları...

Nikahı burda hızlıca belediyede yapsanız olmaz mı? Kağıtları imzalayıp çıkın o kadar. Venedikte konsolosluk aramakla uğraşmayın diyorum. İnternetten randevu yapılan kuaförler oluyor, saç işini öyle yapın. Fotoğrafçıyı da gidince ayarlarını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…