yurt dışında nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.544
1.516
83
Arkadaşlar aranızda benim gibi yapan vardır yada bir yakını yapmıstır. Ben günlerdir araştırıyorum ama bi bilgi bulamadım. Erkek arkadaşımla yurt dışında sadece nikah kıymak istiyoruz ama ne dil var ne de oralarda işlemleri halledecek bilgimiz.

Nişan kına vs hiçbir şey olmayacak

Yurt dışında evlenen var mı aranızda bir organizasyon şirketi ile çalışan yada tanıdığı olan yönlendirecek birileri var mıdır çok mutlu olurum yoksa yemekli memekli akrabalı evlencez

Dil olmadan bu dediklerinizi nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz? Zaten çok ucu açık yazmışsınız. Hangi ülkede evlenecekseniz konsolosluk bilgilendirme yapar artık diğer istekleriniz size kalmış.

İşte organizasyon firması lazım bunun için. Ve bulamıyorum internetten bilgiler hiç sağlıklı değil. Sizi arayalım diyorlar aramıyorlar

İnternette bu konuyla alakalı çok bilgi var. Gideceğiniz ülkeyi seçin önce. Muhtemelen sizden isteyecekleri belgeler, doğum belgeniz, kütük belgeniz, medeni hal belgeniz ve pasaportunuz olur. Bunları bu arada mütercim tercümana çevirttirip noterde tasdikletmeniz gerekiyor. Türkçe belgeyle yurtdışında evlenemezsiniz. Bunu da Türkiye'de yapıyorsunuz. Yani belgeleriniz tam olmadan yurtdışına gitmeyin. Yurtdışında evlendikten sonra Türkiye'de evliliğinizin geçerli olmasını istiyorsanız konsolosluğa bildirmek zorundasınız. Belli bir süreyi geçerseniz sanırım para cezası var. Eğer Türkiye'de yaşayacaksanız.

Niye yurtdışı ?
Hayaliniz miydi ?
Ücretler sizi etkilemeyecekse organizasyon firmaları ile görüşün, fiyat alın.
Dil yoksa ne bileyim nasıl olacak benim de kafama takıldı açıkçası
Evet hayalim özellikle İtalya. Turla gitmeyi planlıyoruz gezmez için turla gitmişken o sırada nikah kıymak istiyoruz ama saç baş ve fotoğraf kısmını oradan birinin organize etmesi gerekiyor ama yaşadığım şehirde böyle bir firma yok

Yasadigin yerden ziyade gidecegin yerden ayarlaman lazim

Akrabalarımın gelmesini cidden istemiyorum. Ve italyada baş başa nikah kıymak fikri çok güzel geliyor
Başka bir şehirde de evlenirseniz baş başa kıyacaksınız ki zaten nikahı.
Ne bileyim hiç böyle bir dert ile karşılaşmayınca benim gibi ruhu fakir birine çok uber geldi :)

Yasadigin yerden ziyade gidecegin yerden ayarlaman lazim

Evet ben de ondan bahsediyorum Roma’daki firmalara ulaşamıyorum maalesef hani tecrübesi olan varsa bilgilendirir belki diye açtım konuyu.

İşin ucunda dolandırma riski var. Tecrübesi olan yaşayan birinin yönlendirmesi daha iyi olur en azından İtalya da bi tanıdığı olan çıksa bi firmaya yönlendirse işim çözülür

Bi tarafin ingilizcesi olsaydi en azindan yani hic farketmez diyorsun, bulgaristan olur
Mu
Mesela? Sade nikah istiyorsan Turkiye de neden olmuyor bu?

Evlenirken aklima boyle seyler gelmedi benim ya gittik Turkiyede evlendik sonra da "yurtdisindaki" ulkemde evliliğimi tanitip ordan da evlilik cuzdani aldim sade sade. Yurtdisinda evlendik derdim ne guzel havam olurdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…