- 1 Nisan 2021
- 1.544
- 1.516
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Hah ya bunu istiyorum vallahi şurda olsan kalkar sarılırdım.Neden organizatör istiyorsun o kısmını anlamadım. Konsolosluk zaten Türkçe konuşuyor. Belgeleri zaten Türkiye'de toplayacaksin.
Turist olarak dil bilmeden de pekala idare edebilirsiniz (ben de hiç dil bilmezken Avrupa seyehati yapmıştım. Hiç zor değil. Hele internetin varsa)
Kuaför için git kuaföre istediğin fotoğrafı göster fiyat Sor, oldu bitti yani. Sanki dil bileceksin de sohbet mi edeceksin kuaforle? Yine foto gosterecen yine onu yapacak:)
Yemek içmek otel falan da turist olarak halledersiniz , internette güzel olduğu yazan restorana gider , booking puanı yüksek otelde kalır, Foursquare puanı yüksek kuaföre gidersin
İlle de tur dersen İtalya'da türk rehber diye arat, elbet bri numara bulur whatsapptan yazar,sen oradayken sizi gezdirmesi için tutarsın. İtalya türk kayniyo
Daha önce hiç bir tura katıldınız mı bilmiyorum. Bir saat kadar serbest zaman belki verilir. yaklaşık 50 kişi aynı otobüsle hareket ediyorsunuz. yani ya tur satın alıp sadece otel ve uçak hizmetinden yararlanacaksınız, ya da tura katılıp düğün fotoğraf uğraşmayacaksınız sonuçta 50 kişi sizi bekleyemez. Uçak bileti ve otel almak sizin için daha mantıklı olacaktır. konsolosluğu arayıp bilgi almanız yeterli Türkçe konuşuyorlar zatenEvet hayalim özellikle İtalya. Turla gitmeyi planlıyoruz gezmez için turla gitmişken o sırada nikah kıymak istiyoruz ama saç baş ve fotoğraf kısmını oradan birinin organize etmesi gerekiyor ama yaşadığım şehirde böyle bir firma yok
Iyide olay gelinlik degil arakadas icin.. cunku olay o olsa turkiyeden goturur gelinligini.. arkadas 7-24 ilgilenecek soforlugunu yapacak oraya buraya getirecek kuafor vs. Oyle birini istiyor.Dediğim gibi beyaz bir elbise ve küçük bir tül parçası yetti onlara, gelinliğimle süzüleyim hayalleri yoktu. Bu yüzden yardım vs gerekmedi. Siz organizasyon derken neyi kastediyorsunuz, saç-makyaj mı? Fotoğraf çekimi mi? Orada bu tarz şeylerin buraya göre çok çok pahalı olduğunu biliyorsunuz değil mi?
Dediğim gibi beyaz bir elbise ve küçük bir tül parçası yetti onlara, gelinliğimle süzüleyim hayalleri yoktu. Bu yüzden yardım vs gerekmedi. Siz organizasyon derken neyi kastediyorsunuz, saç-makyaj mı? Fotoğraf çekimi mi? Orada bu tarz şeylerin buraya göre çok çok pahalı olduğunu biliyorsunuz değil mi?
İşte organizasyon firması lazım bunun için. Ve bulamıyorum internetten bilgiler hiç sağlıklı değil. Sizi arayalım diyorlar aramıyorlar
Daha önce hiç bir tura katıldınız mı bilmiyorum. Bir saat kadar serbest zaman belki verilir. yaklaşık 50 kişi aynı otobüsle hareket ediyorsunuz. yani ya tur satın alıp sadece otel ve uçak hizmetinden yararlanacaksınız, ya da tura katılıp düğün fotoğraf uğraşmayacaksınız sonuçta 50 kişi sizi bekleyemez. Uçak bileti ve otel almak sizin için daha mantıklı olacaktır. konsolosluğu arayıp bilgi almanız yeterli
Iyide organizator diyorsun.. bunlarida hesapladiniz mi yani?Türk düğünü maliyeti hesapladık İtalya ile başa baş hata daha uygun oluyor.
Burada nikahla geçiştiremşyoruz maalesef
Organizasyona neden ihtiyaç var ki? Yurtdışında evlenen çok tanıdığım var hiçbiri gerek duymadı anlayamadım o yüzden. Belgelerinizi hazırlayın konsoloslukta zaten Türkçe konuşacaksınız orda giyinirsiniz. İlla kuaför diyorsanız google translete ile anlaşırsınız. Kuaför hizmetleri aşırı pahalı yalnız bilginiz olsun. Kiralayın bi profesyonel makina gitmeden insanlar çeksin sizi eşinizle, eşiniz de sizi tek çeker öyle çekim olur neticede. Siz bir de turla gidicem demişsiniz, insanlara bi durun ben bugünkü geziyeye gelemem evlenip geleceğim mi diyeceksiniz?
Turu boşuna satın almayın diye yazmıştım ama 7-8 günün birinde katılmazsınız olur biter.Yok şöyle tur 7 gece 8 gün
bir günü kendimize ayırıp nikah işimizi halletmek gibi. Kimse bizi beklemeyecek :)
Iyide organizator diyorsun.. bunlarida hesapladiniz mi yani?
AnlamadımTuru boşuna satın almayın diye yazmıştım ama 7-8 günün birinde katılmazsınız olur biter.
Iyide organizator diyorsun.. bunlarida hesapladiniz mi yani?
Hiç aklıma bile gelmeyen şeyler, biz nereye gidersek gidelim herşeyi kendimiz hallediyoruz. dil gerçekten büyük avantaj, italyada yaşayan Türk bir rehber bulabilirse işi kolaylaşır.Iyide olay gelinlik degil arakadas icin.. cunku olay o olsa turkiyeden goturur gelinligini.. arkadas 7-24 ilgilenecek soforlugunu yapacak oraya buraya getirecek kuafor vs. Oyle birini istiyor.
Bak soyle yap sen..İşte organizatör bulamadığım için hesaplayamadım ama organizatör fikrini iptal edeceğim sanırım arkadaşların yazdığı şeyler mantıklı geldi saçımı basımı kendim yaparım
İtalya daha uygundur elbet ama arkadaşım Fransada saçlarının ucundan aldırıp fön çektirmeye 200€ vermişti bundan 7-8 yıl öncesinde. Kuaför, fotoğraf gibi kişisel yetenek gerektiren işler genelde pahalıdır orada. Önceden araştırıp anlaşmanız lazım. Son dakika kötü bir sürprizle karşılaşmamak için.Evet organizatör dışında hepsini hesapladım tur her şey dahil 25 K Artı biletler
Bende Boyle yaptimEvlenirken aklima boyle seyler gelmedi benim ya gittik Turkiyede evlendik sonra da "yurtdisindaki" ulkemde evliliğimi tanitip ordan da evlilik cuzdani aldim sade sade.Yurtdisinda evlendik derdim ne guzel havam olurdu
Tur balayı anlamında nikah + balayı bir arada
Organizasyon sirketi diyor arkadas ama soyarlar onlari haberi yok benceHiç aklıma bile gelmeyen şeyler, biz nereye gidersek gidelim herşeyi kendimiz hallediyoruz. dil gerçekten büyük avantaj, italyada yaşayan Türk bir rehber bulabilirse işi kolaylaşır.
Kötü bir şey yazmadım :) evet gezerken bir gün tur ile gezmeye katılmayıp o gün sabahtan nikah sonra foto çekimi yapabilirsiniz. Tura katılıp bizi konsoloslukta bırakır mısınız diyemezsiniz sonuçta o gün kendi başınızasınız :)Anlamadım
Turda şöyle bir kolaylık var alıp oteline kadar bırakıp bir de şehir şehir gezdiriyorlar ya
Arada bir günü nikah işlemini halledelim diye düşündüm.
Saç baş foto içinde ekstra biri mi olsa dedim. Kafamda ? Buydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?