yurt dışında nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hah ya bunu istiyorum vallahi şurda olsan kalkar sarılırdım.

Tam anlamıyla bunu sormuştum. Avrupa ülkesine hiç gitmediğim için fikrim yoktu vizesiz yerlere gittim hep.

Sanki tek basına bunları yapamaz kışın gibi geliyor.

Zaten jolly tur ilke anlaşıp gitmeyi planlıyoruz tek isteğim orada bana konsoloslukta yardımcı olacak ekstra biri. Türk rehber fikri çok hoşuma gitti

Daha önce hiç bir tura katıldınız mı bilmiyorum. Bir saat kadar serbest zaman belki verilir. yaklaşık 50 kişi aynı otobüsle hareket ediyorsunuz. yani ya tur satın alıp sadece otel ve uçak hizmetinden yararlanacaksınız, ya da tura katılıp düğün fotoğraf uğraşmayacaksınız sonuçta 50 kişi sizi bekleyemez. Uçak bileti ve otel almak sizin için daha mantıklı olacaktır. konsolosluğu arayıp bilgi almanız yeterli Türkçe konuşuyorlar zaten

Iyide olay gelinlik degil arakadas icin.. cunku olay o olsa turkiyeden goturur gelinligini.. arkadas 7-24 ilgilenecek soforlugunu yapacak oraya buraya getirecek kuafor vs. Oyle birini istiyor.

Türk düğünü maliyeti hesapladık İtalya ile başa baş hata daha uygun oluyor.

Burada nikahla geçiştiremşyoruz maalesef

İşte organizasyon firması lazım bunun için. Ve bulamıyorum internetten bilgiler hiç sağlıklı değil. Sizi arayalım diyorlar aramıyorlar

Organizasyona neden ihtiyaç var ki? Yurtdışında evlenen çok tanıdığım var hiçbiri gerek duymadı anlayamadım o yüzden. Belgelerinizi hazırlayın konsoloslukta zaten Türkçe konuşacaksınız orda giyinirsiniz. İlla kuaför diyorsanız google translete ile anlaşırsınız. Kuaför hizmetleri aşırı pahalı yalnız bilginiz olsun. Kiralayın bi profesyonel makina gitmeden insanlar çeksin sizi eşinizle, eşiniz de sizi tek çeker öyle çekim olur neticede. Siz bir de turla gidicem demişsiniz, insanlara bi durun ben bugünkü geziyeye gelemem evlenip geleceğim mi diyeceksiniz?

Yok şöyle tur 7 gece 8 gün
bir günü kendimize ayırıp nikah işimizi halletmek gibi. Kimse bizi beklemeyecek :)

Tur balayı anlamında nikah + balayı bir arada

Turu boşuna satın almayın diye yazmıştım ama 7-8 günün birinde katılmazsınız olur biter.
Anlamadım

Turda şöyle bir kolaylık var alıp oteline kadar bırakıp bir de şehir şehir gezdiriyorlar ya
Arada bir günü nikah işlemini halledelim diye düşündüm.

Saç baş foto içinde ekstra biri mi olsa dedim. Kafamda ? Buydu

Iyide olay gelinlik degil arakadas icin.. cunku olay o olsa turkiyeden goturur gelinligini.. arkadas 7-24 ilgilenecek soforlugunu yapacak oraya buraya getirecek kuafor vs. Oyle birini istiyor.
Hiç aklıma bile gelmeyen şeyler, biz nereye gidersek gidelim herşeyi kendimiz hallediyoruz. dil gerçekten büyük avantaj, italyada yaşayan Türk bir rehber bulabilirse işi kolaylaşır.

İşte organizatör bulamadığım için hesaplayamadım ama organizatör fikrini iptal edeceğim sanırım arkadaşların yazdığı şeyler mantıklı geldi saçımı basımı kendim yaparım
Bak soyle yap sen..

once konsoloslugu ara resmi evrak ne gerekiyor onlari sor..gununuz belli olunca nikah icin konsoloslukta( herkes turkce konusuyor zaten konsoloslukta) sahit isinide sorarsin. ayrica foto kuafor isinide sorabilirsin ekstra bilgi almak icin.. konsoloslugun kendi fotocusu vardir ya da tavsiye edecekleri birileri vardir muhtemelen.

Gelinlik ya da elbise neyse turkiyeden gotur… birde onlarla ugrasma kisa zaman icinde. konsolosluga yakin bir
Kuafor vs gitmeden ayarlarsiniz mail yoluyla vs. Cunku nikah tarihi onemli ona gore randevu alabilirsin. Yani otelden konsolosluga gitmek icin vs. Taksi cagirirsiniz.. bunlarin bir cogu onceden randevu alinarak halledebilecek seyler..

Evet organizatör dışında hepsini hesapladım tur her şey dahil 25 K Artı biletler
İtalya daha uygundur elbet ama arkadaşım Fransada saçlarının ucundan aldırıp fön çektirmeye 200€ vermişti bundan 7-8 yıl öncesinde. Kuaför, fotoğraf gibi kişisel yetenek gerektiren işler genelde pahalıdır orada. Önceden araştırıp anlaşmanız lazım. Son dakika kötü bir sürprizle karşılaşmamak için.

Tur balayı anlamında nikah + balayı bir arada

Turda plan program her şey baştan bellidir. Turda evlenip geleni de ilk defa duyuyorum. Nikahı Türkiye’de kıyın bence balayına yurt dışına gidin, nikahı orda kıymak istiyorsanız da tur değil otel rezervasyonu şeklinde yapın. İkisi birlikte bana çok alakasız geldi

Ay yurtdışında nikah hiç hayallerimi süsleyen bir şey olamaz.Hele ki orda kimseyi tanımıyorsam, yol iz bilmiyorsam. Acun gibi Türkiye’den eşimi dostumu uçakla getirtebileceksem olur.
Berlin’de bir kere fuardan önce saçıma fön çektirmiştim. Dünya para vermiştim. Bir kere de Çin’de kuaföre gittim. Kuaför demeye bin şahit.
Seren Serengil Roma’da evlenmişti. Bir o kalmış aklımda.

Hiç aklıma bile gelmeyen şeyler, biz nereye gidersek gidelim herşeyi kendimiz hallediyoruz. dil gerçekten büyük avantaj, italyada yaşayan Türk bir rehber bulabilirse işi kolaylaşır.
Organizasyon sirketi diyor arkadas ama soyarlar onlari haberi yok bence birde turkler genelde mesela dugun suslemesi yapar ya da sadece foto isini yapar ya da sadece taksicidir. Hepsini bir arada bulmak zor. Yani bunlari ayri ayri onceden ayarlamak daha basit.

Ben olsam duvagimi
Makyajimi
Kendim yapardim, o da fotolarda guzel cikayim diye..kendi yapmak istemiyorsada hepsini nikah tarihi belli olunca onceden randevuyla halletsin.

Kötü bir şey yazmadım :) evet gezerken bir gün tur ile gezmeye katılmayıp o gün sabahtan nikah sonra foto çekimi yapabilirsiniz. Tura katılıp bizi konsoloslukta bırakır mısınız diyemezsiniz sonuçta o gün kendi başınızasınız :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…