yurt dışında nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende Boyle yaptim

Her zaman gidince özel bir şey olacak gibi gelmiyor ondan. Nikahtan, dugunden sonra gitmistik biz.
Konu sahibi hic yurtdisi cikmamis dugun masraflarinin ucretiyle orada gezmekte istiyormuş anladigim kadariyla nasilsa her turlu o miktar cebinden cikacaksa bir sekilde en azindan istedigi ulkeyi gormus olur. O zaman mantikli.

Vizesiz yerlerle Avrupa'nın hiç farkı yok ki, orada bir şekilde idare ettiysen dilsiz Avrupa'da da idare edersin. Harika ingilizce bilsen sanki italyan kuaför kadın ingilizce mi konusacak??? Yine fotoğraf göstereceksin,onu yapmaya çalışacak . Benim Avrupa'dan bir sürü arkadaşım var,kendim de çok şehrini gezdim. öyle İngilizceleri harika değil herkesin. Kimi derdini bile zor anlatiyor. Özellikle italyan,İspanyol,Portekiz ,Fransa ,Belçika falan, bu bölgeler. Bizden farkları yok yani, gezmeye merakli/eğitim dili ingilizce okumus gençlerin dili çok iyi tabii ama normal halkin çoğu Cat pat konuşuyor. Bence anlasabilirsin.
Jolly turla gidersen sadece Roma'da mi gezecekler? Eğer İtalya'nın birkaç şehrine giderse romada kaç gün kalacak? Sonuçta sen ya Roma'da ya Milan'da evleneceksin. Başka konsolosluk yok. Madem turla gideceksin,Roma'da uzun kalan bir tur seç de o şehri hiç gezemeden ayrılmış olma.
Bri sorunun olursa zaten Tur rehberin sana yardımcı olur, soracagin cumlelelri İtalyanca ya çevirir,elinde kağıt gosterirsin insanlara.
Ne bileyim, ben de konsolosluk nikahı düşünüyorum , kendimi yakın hissettiğim tek nikah biçimi bu.
Ama hiç organizator tutarım her şeyime koşturur diye düşünmedim. Gayet iki kişi yapılacak , keyifli aktiviteler.
Kuaför bul, git, uber çağır konsolosluga git, önceden ayarladığın fotoğrafçıyla buluş....
Organizasyon dan kastım seremoni değil. Gelsinler saçımı yapsınlar konsolosluğa götürsünler fotoğrafımızı çeksinler şehirde bu.
Yaaaaaa konu sahibi, tam Arap turist kafasindasiniz var ya:)
Onlar mesela uygulama indirip gideceği yer girip kaziklanmadan gitmek varken resepsiyonu arar "aksaraaayyy" der, resepsiyoncu tanıdığını arar, araç bulur, adam bunları Aksaray'a götürür. Dönüşte bekler başka yere götürür,dönüşte otele bırakır. Hem benzin parasını ister,hem özel şoför parasını ister hem de resepsiyoncuya verecegi komisyon parasini ister. Üç taksi ile 150 liraya gideceği yola Arap turist sırf usendiginden 500 lira verir.
Siz de yani bu ne 'armut piş ağzıma düş'culuk.
Türkiye'de gelin olmaktan kaçıyorsunuz ama tam türk gelini gibi piremses moduna girmişsiniz. Neden ailenden biri gelsin, neden biri sizi otelden alıp kuaföre bırakıp oradan alıp konsolosluğa bıraksın ki?
Bunu bile tek başınıza yapacağınıza inanamiyor, o kadar kendinize guvenemiyorsaniz gidin İzmir'de evlenin, hem onca masraf yapmamış olursunuz,hem akrabalar gelmemiş olur. Bence sizin zevk alarak yapacağınız bir aktivite olmayacaktır konsolosluk nikahı

Son düzenleme:

Arkadaşim, ya gerçekten sade bir nikah töreni yaparsin. Yada Türkiyede bildiğin şekilde nikah+kokteyl/nikah+dügün yaparsin

Yani foto video o tür yerlerde zaten arkadaşlar hal ediyor. Çünkü amaç güzel zaman geçirmek, ani biriktirmek oluyor. Herşeyin 4 4lük olmasi değil.

Hem instaya özenip, hem içindeki turkish style birakamayip işlere başlama. Ikisinden birini seç.

Herkesin kendi hayati tabi ama nikahta, söylenen kelimeleri anlamadan evlenmekte ne bilim. Hiç diliniz yokmuş birde.

italyada evlenmek isteyip cidden gelin basini mi dert ediyorsunuz? alin guzel beyaz bir elbise, yaninizda kendi sac masanizi goturun, istediginiz sekilde yapin. daha cool olur eminim. fotograf icin biz italyadayken mesela ozellikle venedikte sokakta bile fotografci bulmustuk, nisanlim adamla pazarlik yaparak benim fotograflarimi cektirmisti 30 dakikasi 4 euro 2018de olmustu bunlar. simdi herkesin elinde telefon, fotograflari kendiniz cekip fotografcida edit yaptirabilirsiniz.

O zaman belediye nikahi yapacak.. ama zaten o nikahida tc de tanitmasi gerek, 2 ayri is yani.. ki orda yasamiyorsa eslerden biri bu mumkun mu
Emin degilim. yani sade nikah hele hic tanidigin akraban yoksa nasil gecer ki.. iste kendi halinde..

Tek guzel sey guzel fotograflar olabilir.. yani bence kuafor isini filanda gozunde buyutmus arkadas

Daha yurkarıda bir arkadaş hiç dil bilmeden Avrupa’yı gezdim diyor.

Erkek arkadasımında benimde hayalimiz kimseye özenmiyoruz ınstagram gibi bi derdim yok

Tabirinizle Turkish style (!!)gibi bi durum da yok

Konsoloslukta çalışanlar Türk Türkçe soracaklar

Belediye değil konsoloslukta yapılan nikah geçerli oluyor ülkede

Konsoloslukta olan nikah, Türkiyede olan nikah ile farki ne?

Hiç gitmemişsiniz avrupaya. Dil yok. Tecrübe sifir. Beklentiler yüksek ve orda yaşayacaklariniz ile orantili değil.

Sana söyleyim, hep hayal kirikliği olur. Önce oralari bir gez toz. Ortami gör. O ülke nasil bir yer? Orda millet nasil? Nasil davraniliyor?

Cok fazla riske giriyorsun ve haberin yok.

Ilımlı yaklaşımınız için teşekkür ederim:)
Über fikri benim neden aklıma gelmedi cidden teşekkür ederim akıl akıldan üstündür derler

Tur roma da 3 gece kalıyor kalan günler Milano venedik

Saçımı kendim yaparım. Kıyafette ayarlanır. Ama cidden içim rahatladı. Tek sorun o anı ölümsüzleştirecek bir fotoğrafçı onu da ayarlarız bi şekilde.

Beni de cezbeden bu :) kimseyi tanımıyorsun sevdiğin adamla başbaşa :)) hayalindeki ülkede

Hiç fark etmez ülke.Belgelerde sıkıntı yok onu hazırlarız ama orda rehber tercüman saç baş fotoğraf işleri için organizatöre ihtiyacım var malum dil olmayınca

Almanyada tum bunlari Turkce olarak yaptirabilirsiniz, kucuk Turkiye gibi sehirleri var.

Ama hic tanidik vs olmadan pahaliya patlar size, illa ki birilerinin ayarlamasi vs gerekecek, ya da bu is icin sirketlerden fiyat alacaksiniz.

Kaldığım otelde hallederim saçı bası sanırım :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…