- 1 Nisan 2021
- 1.544
- 1.516
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Başka bir şehirde de evlenirseniz baş başa kıyacaksınız ki zaten nikahı.
Ne bileyim hiç böyle bir dert ile karşılaşmayınca benim gibi ruhu fakir birine çok uber geldi :)
Aa nasılEvlenirken aklima boyle seyler gelmedi benim ya gittik Turkiyede evlendik sonra da "yurtdisindaki" ulkemde evliliğimi tanitip ordan da evlilik cuzdani aldim sade sade.Yurtdisinda evlendik derdim ne guzel havam olurdu
Hayalinse neden olmasın.Hayalim kolezyumun önünde gelinlikle süzülmek
Hayalinse neden olmasın.
Bak bana mesela akşama kurunun yanına pilav yapma derdindeyim şimdiden ahaha :)
Mutluluklar dilerim.
Aa nasıl
Bence italyada turk konsoloslugunu ara ordan bilgi al.Evet ben de ondan bahsediyorumRoma’daki firmalara ulaşamıyorum maalesef hani tecrübesi olan varsa bilgilendirir belki diye açtım konuyu.
İşin ucunda dolandırma riski var. Tecrübesi olan yaşayan birinin yönlendirmesi daha iyi olur en azından İtalya da bi tanıdığı olan çıksa bi firmaya yönlendirse işim çözülür
Alin size Italya icin gerekli belgeleri buldum:Evet hayalim özellikle İtalya. Turla gitmeyi planlıyoruz gezmez için turla gitmişken o sırada nikah kıymak istiyoruz ama saç baş ve fotoğraf kısmını oradan birinin organize etmesi gerekiyor ama yaşadığım şehirde böyle bir firma yok
İnternette bu konuyla alakalı çok bilgi var. Gideceğiniz ülkeyi seçin önce. Muhtemelen sizden isteyecekleri belgeler, doğum belgeniz, kütük belgeniz, medeni hal belgeniz ve pasaportunuz olur. Bunları bu arada mütercim tercümana çevirttirip noterde tasdikletmeniz gerekiyor. Türkçe belgeyle yurtdışında evlenemezsiniz. Bunu da Türkiye'de yapıyorsunuz. Yani belgeleriniz tam olmadan yurtdışına gitmeyin. Yurtdışında evlendikten sonra Türkiye'de evliliğinizin geçerli olmasını istiyorsanız konsolosluğa bildirmek zorundasınız. Belli bir süreyi geçerseniz sanırım para cezası var. Eğer Türkiye'de yaşayacaksanız.
Küçük bir arastirmayla bulmak mümkün aslında bütün bilgileri.
Yine de şöyle bir link bırakayım; buraya tiklayabilirsin
Alin size Italya icin gerekli belgeleri buldum:
Birth Certificate (Doğum sertifikası)
Divorce Papers( Eğer daha önceden boşandıysanız ya da eşiniz vefat ettiyse vefatına dair belge)
Pasaport
Atto Notorio (iki şahit tarafından imzalanan bir belge evliliğinize dair bir engel olmadığını gösteren. Türk konsolosluğuna gidip bilgi almanız gerekiyormuş size yardımcı olurlarmış)
Affidavit ( konsolosluk çalışanının evliliğinizde bir engel olmadığına dair imzaladığı bir belge)
A declaration ( evlenme niyetiniz olduğuna dair nüfus müdürlüğüne göndereceğiniz bir belge)
Benim çok arkadaşım evlendi öyle, hepsi beyaz şık elbise giyip küçük duvağımsı şeyler taktılar kendi topladıkları saçlarına. Organizasyona ihtiyaç duyan olmadı hiç. O yüzden işin o kısmını bilemiyorum. İtalya olsun istiyorsanız italya konsolosluğuyla iletişime geçmeniz lazım. Mutluluklar şimdiden.
Yok yahu onun için yazmadım ki bunu.Yani amacım şunu yazarken böyle şeyleri kıyaslamak değildi
Yani biz unlu degilizkiEvlenirken aklima boyle seyler gelmedi benim ya gittik Turkiyede evlendik sonra da "yurtdisindaki" ulkemde evliliğimi tanitip ordan da evlilik cuzdani aldim sade sade.Yurtdisinda evlendik derdim ne guzel havam olurdu
Bence italyada turk konsoloslugunu ara ordan bilgi al.
Yani organizasyon sirketleri fotografci sunla bunla ugrasirda bazi seyler turkiyedeki gibi degildir. Ayrica bunun icin butceniz olacak mi? Cidden pahaliya patlayabilir size. Once resmi evraklari halledin.. bunu konsoloslukla
Konusun..sonra kuafor fotografci isini vs halledersiniz. Yani basbasa yapacaginiz bir nikah icin abarti bir organizasyona gerek var mi?
2 sahitle temiz bir nikah, bi photoshoot tamam iste.. sonrasinda gidersiniz bi yemege vs.
Neden organizatör istiyorsun o kısmını anlamadım. Konsolosluk zaten Türkçe konuşuyor. Belgeleri zaten Türkiye'de toplayacaksin.Teşekkür ederim ama belgelerde sıkıntı yok zaten kamu sektöründeyim hemen hallederim. ben organizasyon kısmındayımsaç baş makyaj fotoğraf video. Türkiye’de bile bunu organizasyon firmaları ayarlarken yurt dışında benim yapmam imkansız
Yani biz unlu degilizki
Akraba istemiyorsa baska sehirde evlensin.. konu sahibi nerde yasar bilmem ama mesela git edirnede evlen.. ya da ardahandaikiside turkiyenin bir ucu diger oteki ucu.. oraya kadar kovalamayacak ya akrabalar
İnternette gelin başı yapan bir salon bulun nerede evleneceğinize karar verdikten sonra. Her şeyi sırayla yapmanız lazım. Önce İtalya'da şehir seçin. Nerede evleneceğinizi öğrenin. O bölgede bir kuaför bulun. Ayrıca makyaj yapıyorlar mı öğrenin. Yapmıyorlarsa bazı ülkelerde sadece makyaj ve tırnak üzerine salonlar var. İtalya'da durum nasıl bilmiyorum. Türkiye'deki gibiyse her şeyi aynı salonda halledebilirsiniz. Gelinliğinizi de orada giyersiniz. Eşiniz araba kiralasın. Sizi oradan alip nikah gotürür. Fotoğrafçı bulmanız lazım ayrıca.Ben işin biraz nikah kısmındayım belgeler vize işlemleri tamam ayarlarız ama nikah organizasyonu kısmında yardıma ihtiyacım var
Dediğim gibi beyaz bir elbise ve küçük bir tül parçası yetti onlara, gelinliğimle süzüleyim hayalleri yoktu. Bu yüzden yardım vs gerekmedi. Siz organizasyon derken neyi kastediyorsunuz, saç-makyaj mı? Fotoğraf çekimi mi? Orada bu tarz şeylerin buraya göre çok çok pahalı olduğunu biliyorsunuz değil mi?Gerçekten mi zor olmamış mıdır. Onların akrabaları eşi dostu gitti mi yardım eden olmuş mudur hazırlanmalarına. Ben kimseyi götürmeyeceğim
Ya ben basit dusunen biriyim ve usengecim genelde..yani inkanim oluncada bir yerelere gitmemÜnlü olmakla İtalya da evlenmenin ne ilgisi var. Tatile gitmek değil kastım sevdiğim adamla orada evlenmek. Gerçekten neden polemiğe çekiyorsunuz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?