Tamam gorevli olabilir, diyorum ki metrolarda cok fazla yabanci da calisiyor, sarisin falan gorunce belki Alman sandiniz ama neticede iletisime gecememissiniz, milliyetini anlayamamaniz normal. Hem 20 yil onceki bir olaya gore genelleme yapmayin.
Ben burada yasiyorum. Turklerin bekledigi sicaklik guleryuz tam bizdeki karsiligiyla yok belki ...samimiyetten kasit dakikasinda laubalilik sınırında hemen hayat hikayesini anlatmaksa oyle de degiller evet , bize gore mesafeliler ama ayni mesafeyi sizin hayatiniza da gosterirler. Hayatlarini ortaya dokmezler ama sizinkini de ince ince didiklemezler,
Avrupa aile ve komsuluk konusunda elestirilir genelde bizim ulkemizde. Evet bizdeki gibi iç ice degiller, dengeli bir seviye ve olmasi gereken mesafe var, bence keske bizde de oyle olsa da hergun kv gorumce konulari acilmasa..
Insan haklari, duzen, sistem konularinda da ben gayet begeniyorum burayi ve buradakileri.
Ne sizin hayatiniza mudahale ederler ne kendi hayatlarina ettirirler ama yardimlasma soz konusu oldugunda da gayet yardimcilar benim deneyimlerime göre.
Yolda, apartmanda ya da herhangi biyerde cekinmeden yardim istedigim cok oldu onlar da isteyebiliyor ve zarifce tesekkur edilip devam ediliyor, ben bunu cogu İtalyanla yasayamadim mesela..