• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yükseklerden yerlere çakılmak

yuva kurmak, ailelerin tanışması gibi şeyleri daha şimdiden büyük stres haline getirdiği için üzgünüm. keşke bunları düşününce baskı hissedeceğine heves ve tatlı bir heyecan hissetseydi olması gereken de bu değil mi sizlere soruyorum ? yani her erkek mi bunları düşündükçe bunalıyor sıkılıyor
Hayır her erkek değil ama bazı evliliklerde o aile tanışması, isteme, nişan, düğün , bohça, takı, ev düzme aşamaları aşırı stresli olabiliyor. Bu stresin kaynağı genellikle de aileler oluyor ama gençler üzerinde de çok baskı oluyor. Yazık yani.

Klasik kadını bir an önce cinselliğe razı etmek için evlilik lafı kullanan erkek.İlişkinin başına evlilik ciddiyet lafları gırla giden erkeğin niyeti bellidir. Adam sarhoş kafa ile korunmadan cinsel ilişki yaşamış, sonra da korkmuş belli. Üstünüze gelip niyetini belli etmiş. 28 yaşında adam gözünü sizde açmamış, bu yaştan sonra ilk defa mı çıkmış bu korku. Hadi öncekilerde korktu diyelim size neden böyle büyük büyük laflar etmiş. Kaldı ki cinsellik bir defa yaşandı bitti birşey değil ki. Adam sizi beğeniyorsa, cinsellik duvarı da yıkılmış, evlilikten korkuyorum gerekçesi ile ilişkide bu beklentiyi de sıfırlamış, sizin ile neden devam etmesin ki? Tabi ki çabalayayıp ilişkiyi bitiremeyecek, neden en başa dönsün ki?

Klasik kadını bir an önce cinselliğe razı etmek için evlilik lafı kullanan erkek.İlişkinin başına evlilik ciddiyet lafları gırla giden erkeğin niyeti bellidir. Adam sarhoş kafa ile korunmadan cinsel ilişki yaşamış, sonra da korkmuş belli. Üstünüze gelip niyetini belli etmiş. 28 yaşında adam gözünü sizde açmamış, bu yaştan sonra ilk defa mı çıkmış bu korku. Hadi öncekilerde korktu diyelim size neden böyle büyük büyük laflar etmiş. Kaldı ki cinsellik bir defa yaşandı bitti birşey değil ki. Adam sizi beğeniyorsa, cinsellik duvarı da yıkılmış, evlilikten korkuyorum gerekçesi ile ilişkide bu beklentiyi de sıfırlamış, sizin ile neden devam etmesin ki? Tabi ki çabalayayıp ilişkiyi bitiremeyecek, neden en başa dönsün ki?

cinsellik istemiyordu benim ısrarımla yaşandı

Siz neden bu adamin dedigi her seye kor kutuk inaniyorsunuz ki? Biraz dikkatlice dusunun bu konunun uzerine lutfen. Bu adam size iki ay boyunca soyle evlenicez boyle ailemle tanisican diye bir suru sey soylemis. Evlilikle ilgili hicbir endise gelmedi aklina bu sirada da siz hamile kalacak gibi gibi gibi olunca mi aklina geldi?

Demek ki bu adam size bunca vaatte bulunurken aslinda evlilik ustune hic dusunmemis, bombos konusmus. Baya oylesine laflar etmis, asla samimi degilmis. Hamilelik riski ortaya cikinca adam gercekten evliligi dusunmus(o da zorunda kalacagi icin). Bunu goremiyor musunuz cidden?
Lovebombing denilen sey de tam olarak bu, insanlarin samimiyetsizce alti bos sevgi sozcukleri ve vaatlerle karsisindaki kisiyi fethetmeye calismasi.

Ortada sizi seven, asik olan bir insan yok bunu goremiyor musunuz? Olmayacak duaya amin diyorsunuz. Bakin bu adamla ugrasirken yillariniz cop olucak, travmalar yasayacaksiniz. Yapmayin bunu lutfen. En kotu yalnizlik soyle bir iliskinin icinde harcanmaktan bin kat iyidir.

kendi de boş konuştuğunu gevezelik yapıp büyük vaatler verdiğini kabul ediyor ve ilişkinin ilk zamanlarından evlilik tarihi vermem falan yanlıştı evlenilecekse yine evleniriz ama sorun bunu en başta konuşmak ben yüksek perdeden konuştum maalesef diyor. bunun haricinde ilişkideki diğer tüm davranışları da sevdiğini bana değer verdiğini gösteriyor neye inanacağımı şaşırdım

Kandırma niyetiyle yaklaştığını düşünmedim. Akışa ve duygularına kapılıp aceleci ve heyecanlı davranmış, yapabilirim sanmış, sakinleşip düşününce de paçaları tutuşmuş.
Kendini tanımaması, ne istediğini bilmemesi, sorumluluk almayı bilmemesi ve çocuksu bencilliği problem bence.
Güvenini kırmış zaten, onun git-gellerine müsaade edersen sen de sağlıklı kalamazsın. Ayrıca, kimsenin bakıcısı, psikoloğu değilsin. Birbirine destek olmakla aynı şey değil bu. Olan yine sana olur sonunda.

Niye adamın ağzından çıkacak bir lafa ya da onun fikrine bu kadar önem veriyorsunuz ki? Siz kendiniz bi karar verin uyan uyar uymayan defolsun gitsin. Eskiden erkekler kadınların peşinde olurdu şimdi herkes acaba o niye bunu dedi bu niye böyle yaptı diye erkeğin peşinde pervane oluyor. Ne erkek merakı bu anlamıyorum.

ben de işte baştan sonunu gördüğüm ilişkide olmak istediğimi belirttim evliliğe giden bir ilişki istediğim çok açıktı o da bunu destekledi. şimdi de hazır olmamı bekleyemez miyiz ben bu korkuları kafamda aşmaya çalışıcam diyor
Tamam ama çok erken güvenmişsiniz işte. Her ağzı iyi laf yapan verdiği sözün arkasında duracak diye bir şey yok. Size düşen madem aynı istikamette aynı beklentiyle gidiyoruz anın tadını çıkaralım birbirimizi daha iyi tanıyalım demekti. Ne kadar öyle olmasını istemesek de erkekler için cinsel birliktelik olayın gizemini kaçırıyor burda da defalarca konu açıldı. Sizinki öyledir demiyorum ama bu da bi motivasyon onlar için. Beklemek bir seçenek evet ama bekledikten sonra tekrar aynı süreci yaşarsanız daha çok üzülürsünüz

Gerçekten sevdiği kadını bulunca o kadar kararlı ve hızlı evlenecek ki... göreceksiniz
Buraya yazıyorum.

Erkekler bu kadar komplike ve karışık bir yaratılış özelliğine sahip değil. Gerçekten sevenler derhal evleniyor. Sizinle değil ama başkasıyla evlenecek. O gün beni hatırlayın olur mu
Yoruma tamamen katılıyorum. Yok gözü korkuyormuş, strese gelemiyormuş bunlar hikaye. Seninle evleneceğini düşünecek kadar sevdiğini sanmış. Bazen böyle olur, aşık oldum zannedersin söner hislerin. Size olan bu bence. Yoksa o evlilikten kaçam korkan, yıllarca uzun ilişkilerini oyalayan erkekler, ayrılınca 6 ayda evleniyorlar. Olay bu, kendini kandırma.

evet inanılmaz kaygılı biri o bir gerçek belki de tedavi olsa yanıt verir bilmiyorum ama bu kaygıyla ben daha fazla başa çıkabilir miyim bilmiyorum çünkü karakter yapısı itibariyle hiçbi strese gelemeyen anksiyetik birisi
Canım ben de kaygılıyım, evlenmeden önce hep evlilikten kaçtım. Baya seviyordum kendimce sevgililerimi. Sonra eski eşimle tanıştım ve evlendim. Korktum ama kaçmadım, söylemedim, aşkın gözü kör derler ya aynen öyle, atladım gitti evliliğin içine. Ben bu korkuyorum olayına o yüzden inanmıyorum.

kendi de boş konuştuğunu gevezelik yapıp büyük vaatler verdiğini kabul ediyor ve ilişkinin ilk zamanlarından evlilik tarihi vermem falan yanlıştı evlenilecekse yine evleniriz ama sorun bunu en başta konuşmak ben yüksek perdeden konuştum maalesef diyor. bunun haricinde ilişkideki diğer tüm davranışları da sevdiğini bana değer verdiğini gösteriyor neye inanacağımı şaşırdım
Soyle ki elinizdeki verilere bakarak bir karar vereceksiniz;
  • Bir dedigi bir dedigini tutmayan, bos konusan, her an fikir degistirebilme potansiyeline sahip sozunun eri olmayan bir adam.
  • Lovebombing yapiyor, kacingan baglaniyor.
  • Evlilikten korkuyor.
  • En ufak bir seyde evham yapip, gereksiz fazla stresleniyor. Ailesi bile kotu seyleri kendisine soyleyemiyor.
  • Sizi sevdigini soyluyorsunuz ancak lovebombing uzmani bir insan var karsinizda bundan asla emin olamazsiniz.

Ben bu durumun bi yere baglanacagini dusunmuyorum konu sahibi, gelgitli cok fazla psikolojik harapli, surekli 28 yasindaki bir cocuk-adami telkin etmeye calistiginiz bu telkinleri yaparken de kendinizi tukettiginiz toksik bir iliskiniz olur gibi.
Ustune adami stres altina sokmayayim diye her yuku ustlenecek, dertlerinizi icinize atacak olmaniz da ekstralari. Boyle bir premsesi duygusal olarak beslemek istiyorsaniz sizin bileceginiz is.
Benim diyeceklerim bu kadar size, bundan sonrasi icin kolayliklar diliyorum.

yuva kurmak, ailelerin tanışması gibi şeyleri daha şimdiden büyük stres haline getirdiği için üzgünüm. keşke bunları düşününce baskı hissedeceğine heves ve tatlı bir heyecan hissetseydi olması gereken de bu değil mi sizlere soruyorum ? yani her erkek mi bunları düşündükçe bunalıyor sıkılıyor
Yoo ben esimle cok hizli sekilde evlendim. Insan isteyince hic oyle stress falan olmuyor. Ustelik kendisi israr ve acele etti, ben hep yavaslattim.
Ayrica karsi taraf stres oldu diye siz niye uzgunsunuz?
Icinde tatli bir heyecan olmali her iki taraf icin de gecerli bu.

Yoo ben esimle cok hizli sekilde evlendim. Insan isteyince hic oyle stress falan olmuyor. Ustelik kendisi israr ve acele etti, ben hep yavaslattim.
Ayrica karsi taraf stres oldu diye siz niye uzgunsunuz?
Icinde tatli bir heyecan olmali her iki taraf icin de gecerli bu.
Benim arkadaşım yaşadı, çocuk 1 haftada aşık oldun ben senle ileride evleneceğim dedi. Aileler farklıydı, eğitimleri farklıydı, kendi ailesini ikna etti, sonra kızın ailesini ikna etti. Uğraştı, çabaladı, bekleri sonunda cidden kadınla evlendi ya. Valla şaka gibi böyle sevgi nasip olmadı bana.

Soyle ki elinizdeki verilere bakarak bir karar vereceksiniz;
  • Bir dedigi bir dedigini tutmayan, bos konusan, her an fikir degistirebilme potansiyeline sahip sozunun eri olmayan bir adam.
  • Lovebombing yapiyor, kacingan baglaniyor.
  • Evlilikten korkuyor.
  • En ufak bir seyde evham yapip, gereksiz fazla stresleniyor. Ailesi bile kotu seyleri kendisine soyleyemiyor.
  • Sizi sevdigini soyluyorsunuz ancak lovebombing uzmani bir insan var karsinizda bundan asla emin olamazsiniz.

Ben bu durumun bi yere baglanacagini dusunmuyorum konu sahibi, gelgitli cok fazla psikolojik harapli, surekli 28 yasindaki bir cocuk-adami telkin etmeye calistiginiz bu telkinleri yaparken de kendinizi tukettiginiz toksik bir iliskiniz olur gibi.
Ustune adami stres altina sokmayayim diye her yuku ustlenecek, dertlerinizi icinize atacak olmaniz da ekstralari. Boyle bir premsesi duygusal olarak beslemek istiyorsaniz sizin bileceginiz is.
Benim diyeceklerim bu kadar size, bundan sonrasi icin kolayliklar diliyorum.
Ya hep de bu yalan vardir. Ailem bile bana kotu seyleri soyleyemez. Ailem bile beni sakinlestiremez cart curt. Tam bir yalanci, dolandirici ya :D
Ayrica bu kadar stresli kaygili bir insan, birliktelik sirasinda nasil korunmayi beceremez.
Kaldi ki konu sahibinin ertesi gun hapi ictigini gordugu halde triplere girmis.

Benim arkadaşım yaşadı, çocuk 1 haftada aşık oldun ben senle ileride evleneceğim dedi. Aileler farklıydı, eğitimleri farklıydı, kendi ailesini ikna etti, sonra kızın ailesini ikna etti. Uğraştı, çabaladı, bekleri sonunda cidden kadınla evlendi ya. Valla şaka gibi böyle sevgi nasip olmadı bana.
Heee benim kocamla da boyle oldu :D Onceden tanisiyorduk ama muhabbetimiz yoktu. Sonra bir konusmaya basladik. Ayri ulkelerdeydik, ilk bulusmamiz italyada oldu, orada da evlilik teklif etti :D
Yapan yapiyor valla. O vakte kadar ben de boyle salak tiplerle ugrasip duruyordum. Esimle tanisinca aydinlanma yasadim. Demek ki isteyen yapabiliyormus dedim

Merhaba hanımlar sırf bu konuyu kendi içimde halledemediğim için üye olmak istedim. Benim henüz iki aylık bir ilişkim var 28/27 yaşlarında ve meslek sahibi insanlarız. Onu tanıdığımda evet dedim ya aradığım kararlılık aradığım ne istediğini bilen adam profili bu! Konuşmaları tavırları öyle kendinden emindi ki, iki aylık ilişkinin ilk bir ayını çok hızlı yaşadık öyle ki nerdeyse altı aylık bir yaşantı sığdırdık. Bunda kendisinin payı büyük çünkü ilk tanıştığımız günden bu güne devamlı hayatının kadınını bulduğunu kesinlikle evleneceğimizi bende farklı bişeyler olduğunu bana kör kütük aşık olduğunu söyledi hislerin yoğunluğunu hissettirdi ve bulutların üzerine çıkardı. Şu tarihte aileler tanışır bu tarihte ilişkinin adını koyarız diye kendisi tüm adımları attı bir anda. Günün neredeyse tamamında beraberdik, herkese bizi anlattı, beni tüm çevresiyle tanıştırdı, ilişkimizi her yerde paylaşmaya başladı çiçekler hediyelere boğdu, bi anda tuttu annesini uzak memleketten getirtti ve annesiyle tanıştırdı. hatta sizden gizlemicem kafamız güzeldi yakınlaştık ve ilişkiye de girdik. biliyorum normal değildi bu hız bu acele ama olayın içinde insan kendini kandırıyor maalesef.. olgunlaşmamış yanlarını görüyordum ama kendine inanmak istiyordum. Tabi her hızlı güzelleşen şey gibi hızlıca işler kötü gitmeye başladı.

Olaylar şuradan patlak verdi; ilişkiye girdiğimizde korunma yöntemimizde bir sorun çıktı. Bu şahıs bana hiç zorlama yapmadı aksine gayet emin şekilde ne kararın olursa olsun arkandayım dedi ve ertesi gün hapını kendi rızamla içtim. Buna rağmen bunda aşırı korkular başladı. Devamlı adetimi takip ediyor devamlı hamilelik riskini araştırıyor. yahu ellayı gözü önünde yuttum yine de o aşırı strese girdi.

Bu olayın üstüne ilişkinin ikinci ayında uzaktaki memleketime gitmek ve bir ay burada kalmak zorunda kaldım ani bir sağlık problemi geçirdim. Her şey burada başladı daha önce uzaktan ilişki yürütmemiş bir insan olarak çok bocaladı. Ben oradayken bana devamlı hamilelik korkuları ve benim sağlık sorunumun stresini yaşadığını söyledi. Bi yandan benim sorunlarla ilgileniyor bi yandan devamlı darlanıp duruyor darlanma gerekçesi benden uzak kalmak, işinde sorunlar yaşamak ve bu aramızdaki durumların üst üste gelip durması bunun stresini kaldıramadığını söylemesi. Beni depresyona girdim diye darlıyor neye uğradığımı şaşırdım ama sabrettim.

1 ayın sonunda geldim buluştuk ama bunda bir haller var. Beni hava alanından aldı yol boyunca mutsuzum, çok mutsuzum sensiz çok kötüydüm dibe vurdum iyiki geldin falan diyor. sonra az irdeleyince bana dedi ki “ Bak hiçbir şeyden asla pişman değilim seni çok seviyorum ama sen yokken sorgulamaya çok vaktim oldu. Bazı şeyleri çok acele mi yaşadık diye düşündüm benim hatam büyük üst perdeden konuştum evlilik evlilik dedim evet istiyorum seni seviyorum ama evliliğe hazır değilim korkuyorum hiçbir strese gelemiyorum ailem bile bana dert anlatamaz çünkü kaçıyorum. Evlilikten de kaçtığımı bu süreçte fark ettim. Hamilelikten bu kadar korkma nedenim hamile kalır da evlenmek zorunda kalırız diyeydi bunun aydınlanmasını sen yokken yaşadım. Biliyorum normal bir psikolojide değilim çok üzgünüm sağlam bir psikolojide değilim farkındayım düzeltmeye çalışıcam kendimi uğraşıcam senin hayatımda olmanı çok istiyorum ” şeklinde konuştu.

Ben bu düşüş karşısında ne yapacağımı inanın şaşırdım. Beni sevdiğini her hareketinden hissediyorum benim için somut bir şeyler yapıyor görebiliyorum değer veriyor ve genel anlamda iyi anlaştığımı hissediyorum. Sanki evlilik yoluna hazır bir olgunlukta gibi beni göklere çıkarıp çıkarıp esasen tanıttığı biri gibi hiçbir şeye hazır olmaması tüm güvenini kırdı. Mesele aslında evlenmek değil o bir başarı da değil farkındayım. Asıl mesele benim bir ilişkiden beklentimi en başından bilerek bana o güveni verip sonra kendi de bu durumdan korkması. Duygusal dengesizliğinden, ne istediğini bilmemesinden ve strese bu kadar dayanıksız oluşundan gözüm çok korktu. böyle biriyle hayat geçmez diye düşünüyorum:KK43:. Siz ne düşünüyorsunuz
Kendinizi geri cekin bence bir anda ortadan kaybolun size ulaşmak icin çabalarsa amenna eger uğraşıyorsa birakin gitsin adil yıldırım izlemenizi öneririm eğer evlenmeyi düşünüyorsanız

Yoruma tamamen katılıyorum. Yok gözü korkuyormuş, strese gelemiyormuş bunlar hikaye. Seninle evleneceğini düşünecek kadar sevdiğini sanmış. Bazen böyle olur, aşık oldum zannedersin söner hislerin. Size olan bu bence. Yoksa o evlilikten kaçam korkan, yıllarca uzun ilişkilerini oyalayan erkekler, ayrılınca 6 ayda evleniyorlar. Olay bu, kendini kandırma.
korkularına rağmen yine de 6 ayda söz nişan yapmak istiyor sadece bunları başta dile getirdiği için acele ettiğini düşünüyor ve sözün nişanın o stresini de gözünde büyütüyor. az diretsem yine erkenden nişan yapar ciddiyete taşır ama stres ola ola zorla yani anladığım bu

Ya hep de bu yalan vardir. Ailem bile bana kotu seyleri soyleyemez. Ailem bile beni sakinlestiremez cart curt. Tam bir yalanci, dolandirici ya :D
Ayrica bu kadar stresli kaygili bir insan, birliktelik sirasinda nasil korunmayi beceremez.
Kaldi ki konu sahibinin ertesi gun hapi ictigini gordugu halde triplere girmis.
Haklisiniz, orda bile bir alt metin var aslinda. Kizim ben boyleyim, ailem bile bana boyle davraniyor isine gelirse diyor arkadas.
Hap ictigi halde triplere girmesini falan daha detayli yorumlardim da ana konudan uzaklasmak istemedim. O derece korkuyor adam evlilikten dusunun. Pacalarinda yangin cikmis.

korkularına rağmen yine de 6 ayda söz nişan yapmak istiyor sadece bunları başta dile getirdiği için acele ettiğini düşünüyor ve sözün nişanın o stresini de gözünde büyütüyor. az diretsem yine erkenden nişan yapar ciddiyete taşır ama stres ola ola zorla yani anladığım bu
Sen devam etmek istiyorsun, o zaman akışa bırakıp devam et, çok iyi gözlemle, yapacak bi şey yok.

Back