Evlilik için ideal süre ne kadar olmalı?

Merhaba soru sahibi, bence 7 ay kısa bir süre. Hemen hemen yaşlarımız aynı. Daha çok minnakız :D Biraz daha gezip tozun zaten uzak mesafe ilişkisi. 7 aydır her hafta görüştüğünle, ayda bir iki gün görüştüğün vakit aynı olmaz bence.

Cinsellik konusunda da kendini sıkma çünkü cinsellik evlilikte çok önemli bence önceden uyumunuzu öğrenmiş oldun.

Uzak mesafe ilişkisi yaşarken düşündüğünüz kadar uzun süreli bir ilişki yaşamıyorsunuz aslında. İmkanınız varsa önce bir tatile çıkın, uzun yola çıkın daha fazla vakit geçirmeye çalışın.
Cinsellik konusunda yükselmişsiniz ama karşı taraf için bir yorum yapmamışsınız. Kötü bir sürpriz bekliyor olmasın sizi.
Aile ile tanışmaya da çok anlam yüklemeyin evet ciddi olabilir, tanıştırmıştır ama tanıştınız diye illa her şey hızlıca olacak diye bir durum yok. Bazı şeylerin acelesiyle evlilik kararını hızlı vermeyin. İyi ölçüp tartın. Bu senaryoda da şimdi teklif etse bile hazırlıktı şuydu buydu zaten 2026 olacaktır, panik yapmayın.

Cinsellik konusunda yükselmişsiniz ama karşı taraf için bir yorum yapmamışsınız. Kötü bir sürpriz bekliyor olmasın sizi.
Bunu tam anlamadım 🥺 Ona bir daha yapmayalım evlenene kadar özür dilerim kendimi tutamadim dedim o da özür dilerim ben de kendimi tutamadım dedi ama ben başlatmıştım devamını o getirdi

Uzak mesafe ilişkisi yaşarken düşündüğünüz kadar uzun süreli bir ilişki yaşamıyorsunuz aslında. İmkanınız varsa önce bir tatile çıkın, uzun yola çıkın daha fazla vakit geçirmeye çalışın.
Aile ile tanışmaya da çok anlam yüklemeyin evet ciddi olabilir, tanıştırmıştır ama tanıştınız diye illa her şey hızlıca olacak diye bir durum yok. Bazı şeylerin acelesiyle evlilik kararını hızlı vermeyin. İyi ölçüp tartın. Bu senaryoda da şimdi teklif etse bile hazırlıktı şuydu buydu zaten 2026 olacaktır, panik yapmayın.
Haklısınız yazın bir tatile gidelim daha iyi tanımış olurum hem🥰

Bu sorunun net bir cevabı olduğunu dusunmuyorum. İki tarafında net olması önemli sadece. Biz çok çok çok hızlı evlendik. Tanistigimizin 20. Gününde resmi nikahımiz oldu 😅 iki ay sonrasında da düğün.
Hatta şöyle diyeyim. Ramazanda tanıştık. Bayramda soyadim değişmişti 🤣 eviniz esyamiz düğünümüz herşeyiyle tamdı şükür. Biraz yorulduk ama güzel oldu. 11 buçuk yıl oldu evleneli. Üç de yavrumuz var elh. Tabiki hayatın içinde zor zamanlarimiz oldu. Ama iyiki eşim diyorum. Çok şükür.
Demek istediğim, ben ilk tanistigimda bu adamla evlenirim bee demiştim. O da aynı duygu icindeydi. Nasip oldu. Herkese de mutlu olacağı evlilikler nasip olsun. Karşı tarafın hazır olmasını beklemeniz gerekecek sanıyorum. Ama ben de o süreçte cinsellik yaşamayı hoş görmesem de uzun süre içinde kaçınılmaz son gibi birşey oluyir ister istemez. İçinizde yaptiginizin yanlış olduğu duygusu varsa da vicdani rahatsız eder haliyle. Bizim de düğüne kadar tatil olayimiz olmuştu ama zaten resmi nikahımiz da vardı. Evliydik yani huzursuz hissettirmesi aksine çok mutluluk vericiydi herşey

Gençlerin başbaşa geçirdikleri zaman kesinlikle en uzun,aileler tanışmasından nikaha kadar olan kısım en kısa tutulmalı.
Bazıları ciddiyet göstermek için hemen tanışma söz nişan kısmına giriyor ve düğüne kadar bu süreç ne kadar uzun olursa o kadar sorun çıkıyor. Düğün zamanı gençler birbirinden soğumuş bile oluyor.
Ayrıca artık basamakları da azaltmanın vakti geldi bence. Aile tanışması ve nikah. Evliliğe karar veren çiftin aileleri tanışır ve düğün tarihi belirlenir, bu ara en fazla 2 ay filan olsun yeterli. Evlilik hazırlıkları aileler tanışmadan da başlayabilir. Sevgililer 5 yıl takılıyor aileler tanışmadan çöp bile alınmıyor? 5 yıl tanıdığı insana aileden onay çıkmazsa korkusu oluyor, gereksiz.
Kısaca siz planlarınızı yapın ailelere de yol haritanızı verin bitsin. Yaşlar çok küçük değil bence 1 yılı doldurunca düğün normal olur

Bu sorunun net bir cevabı olduğunu dusunmuyorum. İki tarafında net olması önemli sadece. Biz çok çok çok hızlı evlendik. Tanistigimizin 20. Gününde resmi nikahımiz oldu 😅 iki ay sonrasında da düğün.
Hatta şöyle diyeyim. Ramazanda tanıştık. Bayramda soyadim değişmişti 🤣 eviniz esyamiz düğünümüz herşeyiyle tamdı şükür. Biraz yorulduk ama güzel oldu. 11 buçuk yıl oldu evleneli. Üç de yavrumuz var elh. Tabiki hayatın içinde zor zamanlarimiz oldu. Ama iyiki eşim diyorum. Çok şükür.
Demek istediğim, ben ilk tanistigimda bu adamla evlenirim bee demiştim. O da aynı duygu icindeydi. Nasip oldu. Herkese de mutlu olacağı evlilikler nasip olsun. Karşı tarafın hazır olmasını beklemeniz gerekecek sanıyorum. Ama ben de o süreçte cinsellik yaşamayı hoş görmesem de uzun süre içinde kaçınılmaz son gibi birşey oluyir ister istemez. İçinizde yaptiginizin yanlış olduğu duygusu varsa da vicdani rahatsız eder haliyle. Bizim de düğüne kadar tatil olayimiz olmuştu ama zaten resmi nikahımiz da vardı. Evliydik yani huzursuz hissettirmesi aksine çok mutluluk vericiydi herşey
Görücü müydü

Neeee 20 günde mi? ben bi makyaj malzemesi alırken bile 10 gün düşünüyorum :D Ayy maşallah Allah mutluluğunuzu arttırsın :KK200:

Neeee 20 günde mi? ben bi makyaj malzemesi alırken bile 10 gün düşünüyorum :D Ayy maşallah Allah mutluluğunuzu arttırsın :KK200:
Ben de öyleyim aslında. Bir kıyafeti almak için aylarca emin olmaya çalıştığım olur 😅 çok da kararsız bir tipimdir ama ben bu çocukla evlencem demiştim 😅

Bunu tam anlamadım 🥺 Ona bir daha yapmayalım evlenene kadar özür dilerim kendimi tutamadim dedim o da özür dilerim ben de kendimi tutamadım dedi ama ben başlatmıştım devamını o getirdi
Siz kendi hislerinizi yazmışsınız erkek arkadaşınız ne hissetmiş yazmamışsınız o yüzden net yorumlayamadım. Cinsellik önemli sonuçta. Uzak mı durdu, yüzeysel bir şey yaşanırken birden mi boşaldı, sizin üstünüze mi gitti, yaklaşımı nasıldı gibi gibi detaylar önemli demek istedim. Sonuçta evlenmeden cinsellik yaşamayacak gibisiniz o yüzden de sürpriz çıkabilir.

Arkadaşlarım sürekli evlilik konusunu açma adamı bunaltma demişlerdi ama haklısınız açık açık konuşmam lazim
evet ama bu surekli evlilik konusunu acip adami bunaltmak degil ki. durup durup "ne zaman evlenicez, ailem baski yapiyor" diye konuyu evlilige getirmek, "aralik gibi aileler tanışır" diye anlasmaya ragmen haziranda temmuzda agustosta ne zaman ne zaman diye darlamak evlilik konusunda bunaltmaktir.
bu ise sizin de geleceğiniz olan bir şeyde söz hakkina sahip olmak.
bambaska şeyler
yani cok ilginc, bir insan kendi hayati icin bu kadar onemli bir konuda nasil konusamaz ki?
adam ne derse okey diye is olmaz bence, olmamali.
siz de yanlis anlar diye susmamalisiniz - her seyi soylemelisiniz o da yanlis anlamamali. ama her konuda.
ekonomi mesela
kkda cok görüyorum kadinla adam asla ekonomj konusmuyor utaniyor- konu acamiyor - yanlis anlasilirim diye korkuyor. sonra daha nişanda kimin gorevi ne sorunlari yasaniyor - o ondan bisey bekliyor bu bundan baska bi sey. hadi nişan zamani aileler konusti anlasti desek cok kadin var evlenmeden zannediyor ki "evin gecimi zaten este, bugune kadar hesap bile odemedim. o benim parami almaz ben de kendimce harcar biriktiririm" diye. ama yanlis anlasilir - adamin parasini yemeye merakli gibi görünür diye soylemiyor. oysa adam da ikimizde çalışıyoruz bir maasi krediye bağlar sunu bunu aliriz hesaplarinda. o da kadinin parasini yemeye merakli olmamak icin soyleyemiyor.
bir evleniyorlar supriz
ya da evisi konusunda - is bölümü konusunda. kadin "aaa o zaten modern birisi tabii ki yapar" diyor, adam "ben karima yardim ederim" diyor ama yardim dedigi bulasigini lavaboya dizmek.
bir evleniyorlar supriz
kadin birkac yil cocuk istemiyor- adam da istemiyor ama ailesi hevesli diye kiyamiyor
evleniyorlar cocuk kavgası
ailelere gitme kavgasi - bayrami nasil geçireceğiz kavgasi - cocugu 80ler annesi gibi salalim mi bugunun anneleri gibi pinpiriklenelim mi kavga. biri paketli diye kraker vermezken öbürü mutlu olsun diye jelibon verjr falan
gereksiz kaoslar, evliligi yoran seyler.
hepsinin de temel sebebi iletisimsizlik.
siz de daha evliliginiz hakkinda fikrinizi korkmadan paylasmaktan acizken nasil mutlu bri yuva kurabilirsiniz ki?
hic kavga etmemeniz - kendinizi iyi bir cift sanmaniz muhtemelen hep adamin suyuna gittiginizden.
biraz kendiniz olun bakalim, hala araniz iyiyse o zaman daha bir hevesle düşünün evlenmeyi

evet ama bu surekli evlilik konusunu acip adami bunaltmak degil ki. durup durup "ne zaman evlenicez, ailem baski yapiyor" diye konuyu evlilige getirmek, "aralik gibi aileler tanışır" diye anlasmaya ragmen haziranda temmuzda agustosta ne zaman ne zaman diye darlamak evlilik konusunda bunaltmaktir.
bu ise sizin de geleceğiniz olan bir şeyde söz hakkina sahip olmak.
bambaska şeyler
yani cok ilginc, bir insan kendi hayati icin bu kadar onemli bir konuda nasil konusamaz ki?
adam ne derse okey diye is olmaz bence, olmamali.
siz de yanlis anlar diye susmamalisiniz - her seyi soylemelisiniz o da yanlis anlamamali. ama her konuda.
ekonomi mesela
kkda cok görüyorum kadinla adam asla ekonomj konusmuyor utaniyor- konu acamiyor - yanlis anlasilirim diye korkuyor. sonra daha nişanda kimin gorevi ne sorunlari yasaniyor - o ondan bisey bekliyor bu bundan baska bi sey. hadi nişan zamani aileler konusti anlasti desek cok kadin var evlenmeden zannediyor ki "evin gecimi zaten este, bugune kadar hesap bile odemedim. o benim parami almaz ben de kendimce harcar biriktiririm" diye. ama yanlis anlasilir - adamin parasini yemeye merakli gibi görünür diye soylemiyor. oysa adam da ikimizde çalışıyoruz bir maasi krediye bağlar sunu bunu aliriz hesaplarinda. o da kadinin parasini yemeye merakli olmamak icin soyleyemiyor.
bir evleniyorlar supriz
ya da evisi konusunda - is bölümü konusunda. kadin "aaa o zaten modern birisi tabii ki yapar" diyor, adam "ben karima yardim ederim" diyor ama yardim dedigi bulasigini lavaboya dizmek.
bir evleniyorlar supriz
kadin birkac yil cocuk istemiyor- adam da istemiyor ama ailesi hevesli diye kiyamiyor
evleniyorlar cocuk kavgası
ailelere gitme kavgasi - bayrami nasil geçireceğiz kavgasi - cocugu 80ler annesi gibi salalim mi bugunun anneleri gibi pinpiriklenelim mi kavga. biri paketli diye kraker vermezken öbürü mutlu olsun diye jelibon verjr falan
gereksiz kaoslar, evliligi yoran seyler.
hepsinin de temel sebebi iletisimsizlik.
siz de daha evliliginiz hakkinda fikrinizi korkmadan paylasmaktan acizken nasil mutlu bri yuva kurabilirsiniz ki?
hic kavga etmemeniz - kendinizi iyi bir cift sanmaniz muhtemelen hep adamin suyuna gittiginizden.
biraz kendiniz olun bakalim, hala araniz iyiyse o zaman daha bir hevesle düşünün evlenmeyi
Buradaki konuların paronoyaklığı sağolsun biz daha nişanlanmadık bile ama evlendiğimizde annen boşansa nasıl geçinire kadar soruyorum 😄
Evlilik meraklısı olarak görülmemek için erkeğin ağzından çıkan 2 kelimeyi bekleyemeyiz valla

Aslında dediği süre ideal değil mi? Zaten nisan ayındayız belki birikim olarak yeterli görmüyodur kendini. Takı vs düşünüyodur. Zaten uzak mesafeymiş bence biraz rahat takılın üstüne düşmeyin. Siz geri çekin biraz kendinizi naz niyaz o peşinizde dolansın evlenelim görüşelim sevişelim vs.
Biz 22 yaşında tanıştık 24te evliydik ama aynı evde yaşadık çoğu zaman😄 o yüzden uzak mesafede evliliğe direk dalmak yerine temkinli gitmekte yarar var.

Evlencek olan cikar evlenme teklif eder gibi geliyor bana ya boş boş yok bir seneye yok iki seneye yok yaza muhabbetleri ne alaka yani kimsenin biseyden haberi yok kendi kendine plan uyduruyor. 😁
Evlenceksen teklifini edersin sonra plan yaparsin aileler tanisir vs planlamaya başlanir yaza olsun bilmem ne diye.

7 aylık bir ilişki içindeyim maddi durumumuz evlilik için yeterli.25/26 yaslarimiz. Düzenli bir işimiz ve maddi gelirimiz var. Evlilik konusunu ben açmadan kendisi açmisti ilişkinin baslarindayken. Bir seneye kalmaz evleniriz demisti ancak 7 ay geçtikten sonra konu yine gündeme geldi ve aynı cümleyi yeniden duydum yani seneye yazın evleniriz şeklinde bir cümle kurdu. 2024 de tanışmıştık 2025 in sonuna doğru bir şeyler bekliyordum ancak 2026 yyazi gibi evleniriz gibi bir cümle geçti Ona neyi bekliyoruz demedim evlilik delisi gozukmemek için. Ama bazı şeyleri artık yaşamak istedigimden bir an önce olmasını istiyorum cinsellik gibi. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz 3 haftada 3/4 günlüğüne geliyor en son geldiğinde benim isteğim doğrultusunda bir ön sevisme yaşadık ama olaydan sonra çok pişman oldum 🥺 ve içimde kötü bir his var. Sanki bir şeylerin büyüsü bozulmuş gibi hissediyorum ya da içimdeki pişmanlık böyle mi düşündurtuyor bilemedim. Belki de abartiyorum. Ama neden beklediğimizi anlayamiyorum biraz daha birikim yapacağını söyledi ama kendine ait bir arabası, düzenli maaşı biraz birikimi ve ailesinde olmasına rağmen boş bir evleri var. Annesiyle telefonda olsa bile tanıştım. Tanistirdi. Ciddi olmasa bunu yapmazdı diye düşünüyorum.ama yine de bilemedim kendimi çok üzgün hissediyorum
ben dürüst davrandığın bir ilişki olduğunu hissetmedim. en basitinden evlilik delisi gibi görünmemek için hislerini saklamışsın. evlilik düşünmeden önce mutlaka alışkanlıklar, beklentiler, hedefler, hayaller, geçmiş deneyimler, şimdiki duygu düşünceler vb. gibi şeylerin gerçekten dürüst ve olduğun gibi paylaşılabiliyor olması gerektiğini düşünüyorum. uzak mesafe olması da cabası, iletişim yüz yüze olduğu gibi ilerlemeyecek. bu sebeplerle acele ettiğini düşünüyorum. acaba cinsellik isteğin veya buldum kaçırmayayım gibi öğrenilmiş hisler bu acelenin sebebi olabilir mi? ayrıca gerçek bir ilişki veya sevgi bağı ise cinsellik yaşanıp yaşanmaması hiçbir şeyi değiştirmez, sana ilişkinin iç yüzü, amacı, bakış açılarınız ve karakterleriniz açısından ipucu bile olur. bu ilişkiyi hangi amaçlarla yaşıyorsun, evleneyim diye mi yoksa onu insan olarak takdir ettiğin, hayata aynı pencereden baktığınız ve ona şahit olmayı sevdiğin için mi?

Ortada evlenme teklifi ve ciddi bir adım olmadan yola girilmez ki. Biz gelecekte evleniriz, seneye evleniriz muhabbetlerinin bir pratik değeri yok.

Ayrıca erkek ailesiyle tanışmanın bir anlamı yok, onlar her kız arkadaşını bile tanıştırır belki duruma göre, sizin ailenizle tanışılması bir adımdır.

Süre sorusuna gelince bence bunun çok uç örnekler dışında kısası uzunu yok. 3 ayda evlenip gayet mutlu mesut senelerdir süren evlilikler var, yani öyle aaa olmaz 5 sene tanımalıyım kafası da bana göre evlilik düşüncesinden hoşlanmayanların bahanesi gibi geliyor. Biraz hayat tecrüben varsa birkaç ayda birini az çok tanır uyuşup uyuşamadığını anlarsın az çok. Ama tabi beraber geçirilen zamanın kalitesi önemli. cafelerde oturmanın görücü usulünden farkı yok bana göre. En azından kısa da olsa bir tatil yapılmalı, ev hali görülmeli. Cinsellik de mutlaka yaşanmalı bana göre. Kısa sürede biten evlilikleri bu konulardaki kötü sürprizler bitiriyor.

Benim kafama başka bir şey takıldı. Sizin isteğinizle bir kere önsevişme olmuş. Bu adamın hiç cinsellik talebi yok mu? İlşkinin başlarında erkekler çok istekli olur halbuki. Evlenmeden cinsel ilişki yaşamayacaksınız gibi bi vibe aldım. Ee bu adam 1 buçuk yıl nasıl bekleyecek? Gözünü karartıp, hemen evlenelim der çünkü bu tarz ilişkiye sahip kişiler.
Cinsellik konusunu çözün bence, sorunları varsa şimdiden bilmeniz iyi olur

İdeal süre ilişkiye maddi duruma duygu yoğunluğuna göre değişir tabi
misal eşimle tanıştıktan 6 ay sonra evlenme teklifi aldım, tekliften 1 sene sonra evlendik.
Uzak mesafe ilişkisi değildi ve çok zaman geçiriyorduk beraber, bu arada bolca seyahat edip
birbirimizi iyi tanıyarak evlendik ama ilk üç ayda evlenmeye karar vermiştik aslına bakarsan.
1 sene maddi olarak hazırlanma süreciydi bizim için o kadar. Maddi olarak hazır olsaydık 6 ayda da evlenirdik.

Ama sizinki uzak mesafe ilişkisi olduğu için biraz daha zamana yaymanızı öneririm, seyahat ve tatil planları yapın,
sizde onun yaşadığı şehre gidin bakalım annesiyle yüz yüze tanıştıracak mı? Ailesiyle iletişimi nasıl, sizi nasıl anlatmış vs vs.
Bir de şunu iliştirmek istiyorum evlenmek isteyen erkek açık açık söylüyor belli ediyor, seninle evlenmek istiyorum ama
şu sebeple seneye ya da 2 sene sonra ya da 2 ay sonra gibi. Bunların dışında bana sorarsanız 7 ay oturup ciddi ciddi konuşmak ya da adım atmak için yeterli bir süre.

Back
X