Arkadaşlarım sürekli evlilik konusunu açma adamı bunaltma demişlerdi ama haklısınız açık açık konuşmam lazim
evet ama bu surekli evlilik konusunu acip adami bunaltmak degil ki. durup durup "ne zaman evlenicez, ailem baski yapiyor" diye konuyu evlilige getirmek, "aralik gibi aileler tanışır" diye anlasmaya ragmen haziranda temmuzda agustosta ne zaman ne zaman diye darlamak evlilik konusunda bunaltmaktir.
bu ise sizin de geleceğiniz olan bir şeyde söz hakkina sahip olmak.
bambaska şeyler
yani cok ilginc, bir insan kendi hayati icin bu kadar onemli bir konuda nasil konusamaz ki?
adam ne derse okey diye is olmaz bence, olmamali.
siz de yanlis anlar diye susmamalisiniz - her seyi soylemelisiniz o da yanlis anlamamali. ama her konuda.
ekonomi mesela
kkda cok görüyorum kadinla adam asla ekonomj konusmuyor utaniyor- konu acamiyor - yanlis anlasilirim diye korkuyor. sonra daha nişanda kimin gorevi ne sorunlari yasaniyor - o ondan bisey bekliyor bu bundan baska bi sey. hadi nişan zamani aileler konusti anlasti desek cok kadin var evlenmeden zannediyor ki "evin gecimi zaten este, bugune kadar hesap bile odemedim. o benim parami almaz ben de kendimce harcar biriktiririm" diye. ama yanlis anlasilir - adamin parasini yemeye merakli gibi görünür diye soylemiyor. oysa adam da ikimizde çalışıyoruz bir maasi krediye bağlar sunu bunu aliriz hesaplarinda. o da kadinin parasini yemeye merakli olmamak icin soyleyemiyor.
bir evleniyorlar supriz
ya da evisi konusunda - is bölümü konusunda. kadin "aaa o zaten modern birisi tabii ki yapar" diyor, adam "ben karima yardim ederim" diyor ama yardim dedigi bulasigini lavaboya dizmek.
bir evleniyorlar supriz
kadin birkac yil cocuk istemiyor- adam da istemiyor ama ailesi hevesli diye kiyamiyor
evleniyorlar cocuk kavgası
ailelere gitme kavgasi - bayrami nasil geçireceğiz kavgasi - cocugu 80ler annesi gibi salalim mi bugunun anneleri gibi pinpiriklenelim mi kavga. biri paketli diye kraker vermezken öbürü mutlu olsun diye jelibon verjr falan
gereksiz kaoslar, evliligi yoran seyler.
hepsinin de temel sebebi iletisimsizlik.
siz de daha evliliginiz hakkinda fikrinizi korkmadan paylasmaktan acizken nasil mutlu bri yuva kurabilirsiniz ki?
hic kavga etmemeniz - kendinizi iyi bir cift sanmaniz muhtemelen hep adamin suyuna gittiginizden.
biraz kendiniz olun bakalim, hala araniz iyiyse o zaman daha bir hevesle düşünün evlenmeyi