Evlilik için ideal süre ne kadar olmalı?

7 aylık bir ilişki içindeyim maddi durumumuz evlilik için yeterli.25/26 yaslarimiz. Düzenli bir işimiz ve maddi gelirimiz var. Evlilik konusunu ben açmadan kendisi açmisti ilişkinin baslarindayken. Bir seneye kalmaz evleniriz demisti ancak 7 ay geçtikten sonra konu yine gündeme geldi ve aynı cümleyi yeniden duydum yani seneye yazın evleniriz şeklinde bir cümle kurdu. 2024 de tanışmıştık 2025 in sonuna doğru bir şeyler bekliyordum ancak 2026 yyazi gibi evleniriz gibi bir cümle geçti Ona neyi bekliyoruz demedim evlilik delisi gozukmemek için. Ama bazı şeyleri artık yaşamak istedigimden bir an önce olmasını istiyorum cinsellik gibi. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz 3 haftada 3/4 günlüğüne geliyor en son geldiğinde benim isteğim doğrultusunda bir ön sevisme yaşadık ama olaydan sonra çok pişman oldum 🥺 ve içimde kötü bir his var. Sanki bir şeylerin büyüsü bozulmuş gibi hissediyorum ya da içimdeki pişmanlık böyle mi düşündurtuyor bilemedim. Belki de abartiyorum. Ama neden beklediğimizi anlayamiyorum biraz daha birikim yapacağını söyledi ama kendine ait bir arabası, düzenli maaşı biraz birikimi ve ailesinde olmasına rağmen boş bir evleri var. Annesiyle telefonda olsa bile tanıştım. Tanistirdi. Ciddi olmasa bunu yapmazdı diye düşünüyorum.ama yine de bilemedim kendimi çok üzgün hissediyorum
Öncelikle bana göre en az 2 yıl tanışma süresi olmalı. Sizin uzak mesafeymiş. Bu biraz zorlayıcı bence. Ayrıca annesiyle telefonda konuşmanız tanımak için yeterli değil. Sevgilinizi ve ailesini tanımaya devam edin mutlaka . Ön sevişmeyi sonuçta sevdiğiniz kişiyle yaşadınız. Kendinizi kötü hissetmeyin. İlişkinin büyüsü bozulmaz neden bozulsunki? Senelerce sevgili olup evlilik öncesi cinsellik yaşayıp evlenince de mutlu olanlar var sonuçta.

Seviyorsun elbette sevişmek isteyeceksin. Bu hiç garip değil büyüsünü falan da bozmaz aksine bu fragman deyip gaza getirebilirsin 😂
Yaşın çok genç hem de ilişki de çok eski değil. Niyetinizin ciddi olması güzel mutluysan hiç takılma. Evlenmek sadece düzenli gelirle olmuyor İnan çok masraf. Sadece nikahla evlenip küçük bir ev döşeyecekseniz dile getirin belki beklentileriniz yüksek ise ondan erteliyordur

Ben biraz beni acaba yanlış mı anladı diye düşünmeden edemiyorum bir anda istedim aslında hep istiyordum ama evliliğe saklim diyordum bir anda dayanamadım 🥺 iyi anlaşıyoruz hiç gulmedigim kadar gülüyorum yanında haklisniz tadını çıkarmak lazım 💞
Yanlış anlayacak bir şey yok.
Kadını cinsel hayatına göre sınıflandıran bir adamsa zaten baştan devam etmeden bitsin daha iyi.
Seven insanın sevişmek istemesinden daha doğal ne olabilir?
Böyle şeyleri düşünüp kendinizi de ilişkiyi de yıpratmayın.
Evlilik iyi güzel, ama bir sevgililik de değil.
Zaten bir kere evlenince evlilik süren hep artacak ama sevgili olduğun süre kısacık bir süre olacak. O kısa ama en tatlı zamanları da evlenme stresiyle zehir etmeden güzel vakit geçir.
Evlenince bir de sevimsiz eşantiyonlar geliyor ailesi gibi. Sorumlulukların oluyor.
Sevgililik gibisi var mı ya?

Biz tanıştıkdan kısa süre sonra eşim ciddi olduğunu söylemişti, ondan sonra da evlilik konusu hep geçti zaten. Ama ben tanımak için en az 1 sene zaman istedim, 1 sene sonra da ailemle tanışmaya geldi yani konuyu sonraya bırakmadı. Sizin sevgiliniz yaşı erkek için Küçük bence yani daha zaman tanıyın ona da kendinize de. Cinsellik konusunda anlıyorum, boşverin yapın gitsin istiyorsanız ama sırf cinsellik için işi aceleye getirmeyin.

Eee ?Bunu yazmanizdaki amaç ne
Şu tipler beni çıldırtıyor. Kız kendince fikir almak istemiş çünkü hatırlatırım burası bir forum ve insanların iletişim kurması için var

Düzeltme: ay bunu yazan konu sahibiymiş sorry🌝 aşkm kendini ne zaman hazır hissedersen evliliğin ideal süresi odur

Bu tamamen ilişki dinamiği ile alakalı. Biriyle yıllar geçirirsin ama bir olmaz olduramazsın başkası gelir 3 ayda seni o kafaya getirir.
Ben 20 de tanıştım 21 de evlendim. 13 sene oldu hep iyi ki dedim. Ama hayat uzun önümüze ne getirir bilemeyiz

Geleceğe dair planlar yapıyorduk hep konuşuyorduk bende o konuşmaya binaen bu sene olur diyordum ama 2026 diyince biraz üzüldüm haklısınız
ama su cok yanlis "beni evlilik meraklisi sanmasin"
insanlar neden hayatini birlestirmek istedigi kisiyle iletisim kurmaktan - yanlis anlasilmaktan korkar ki?
bu bile bir sure evlenmeyi ertelemenizin guzel olacagini gösteriyor bence.
daha sizi güçsüz hissettiren hislerinizi paylasmaya cekiniyorsunuz. nasil bir evlilik olabilir ki soylemek istediklerinizi yanlis anlar diye soylemediginiz?
sizin icinizden geleni- kafanizdaki plani soylemeniz lazim - onun kafasindan gecen plani duymaniz lazim. buna gore ortak bir karar almaniz lazim.
evlilik gibi tamamen hayatınızı etkileyecek (hatta tek sizin degil gelecekteki çocuklarınızın da hayatini etkileyecek) cok büyük bir olay icin fikrinizi soyleyemiyorsunuz. korkuyorsunuz.
bence bu korkunc bi iletisim hatasi.
bir de boyle büyük bir karar komple erkegin ellerinde gibi bir sey olmus.
o tanisinca "seneye evleniriz" demis siz dhaa yeni tanıdığınız adami olcmemis bicmemis tamam demissiniz. aradan zaman gecmis o bir sene daha atlatmis "seneye evleniriz" demis. sizin hayatiniza dair hic fikriniz yok gibi ona da tamam demissiniz.
vallahi gicik oldum
bugun daha evliligi hakkinda konusamayan - utanan biri yarin sorunu sıkıntısı olunca nasil konuşsun?
bence tez vakitte oturun aklinizdakileri konusun. sizi yanlis anlarsa - evlilik meraklisi gibi davranirsa da isabet olur yol yakinken ayrılırsıniz

Cinsellik neden bir şeylerin büyüsünü bozsun? Tam tersi doğru insan ile ilişkiyi taçlandırır, büyüyü coşturur. İyi bir cinsellik iki insan arasında ki duygusal bağı arttırır, sevgiyi pekiştirir. Ön sevişme oldu diye hevesini alan erkek zaten sevmiyordur. Cinselliğin kutsal olduğunu düşünüyorum duygusal ilişkilerde. İki insanın birbirine en savunmasız, kendi gibi olduğu an. Zevk ve aşk birbirine giriyor, inanılmaz bir mutluluk. Böyle güzel bir şey nasıl bir büyüyü bozabilir ortada gerçek bir sevgi varsa?

Diğer bir konu ise henüz 7 ay olmuş, her ilişki farklı. 2026 yaz uygun duruyor. Kimi insanlar 10 yıl sevgili olup evleniyor, kimi insanlar 2 ayda. Siz daha erken istiyorsanız eğer güzelce konuşabilirsiniz. Beraber karar vereceğiniz konular bunlar. İstekli veya hevesli görünmek ile alakası yok. Hayatınıza şekil vereceksiniz sonuçta madem ciddi bir ilişki bu konuyu konuşmaktan daha doğal ne olabilir?
Ayyy o kadar güzel tarif etmişsinizki canım çekti sjdkdkdggk

Seviyorsun elbette sevişmek isteyeceksin. Bu hiç garip değil büyüsünü falan da bozmaz aksine bu fragman deyip gaza getirebilirsin 😂
Yaşın çok genç hem de ilişki de çok eski değil. Niyetinizin ciddi olması güzel mutluysan hiç takılma. Evlenmek sadece düzenli gelirle olmuyor İnan çok masraf. Sadece nikahla evlenip küçük bir ev döşeyecekseniz dile getirin belki beklentileriniz yüksek ise ondan erteliyordur
Bunu demiştim düğün istemiyorum nikah istiyorum sadece diye ama sanırım kendisi maddi veya manevi hazır değil daha ahahshhs🙈 sanırım illk defa yaşadığım için kötü hissettim çok teşekkür ederim 🌸

Hem uzak mesafe hem erken tanıştık bitti olmuyor 7 ay çok az bir süre. Ayrıca annesiyle tanıştırmadı çok önemli bir adım değil asıl önemli olan senin ailenle tanışmaya yanaşması. Ve açık ol yani evlilik meraklısı görüneceğim deme baştan konuş o niyeti yoksa boşuna vakit harcamayın. Bu yaza düğün olması için çoktan işin ilerlemesi lazımdı. Yaz geldi eylül gibi nişan yapsan seneye düğün olur.

ama su cok yanlis "beni evlilik meraklisi sanmasin"
insanlar neden hayatini birlestirmek istedigi kisiyle iletisim kurmaktan - yanlis anlasilmaktan korkar ki?
bu bile bir sure evlenmeyi ertelemenizin guzel olacagini gösteriyor bence.
daha sizi güçsüz hissettiren hislerinizi paylasmaya cekiniyorsunuz. nasil bir evlilik olabilir ki soylemek istediklerinizi yanlis anlar diye soylemediginiz?
sizin icinizden geleni- kafanizdaki plani soylemeniz lazim - onun kafasindan gecen plani duymaniz lazim. buna gore ortak bir karar almaniz lazim.
evlilik gibi tamamen hayatınızı etkileyecek (hatta tek sizin degil gelecekteki çocuklarınızın da hayatini etkileyecek) cok büyük bir olay icin fikrinizi soyleyemiyorsunuz. korkuyorsunuz.
bence bu korkunc bi iletisim hatasi.
bir de boyle büyük bir karar komple erkegin ellerinde gibi bir sey olmus.
o tanisinca "seneye evleniriz" demis siz dhaa yeni tanıdığınız adami olcmemis bicmemis tamam demissiniz. aradan zaman gecmis o bir sene daha atlatmis "seneye evleniriz" demis. sizin hayatiniza dair hic fikriniz yok gibi ona da tamam demissiniz.
vallahi gicik oldum
bugun daha evliligi hakkinda konusamayan - utanan biri yarin sorunu sıkıntısı olunca nasil konuşsun?
bence tez vakitte oturun aklinizdakileri konusun. sizi yanlis anlarsa - evlilik meraklisi gibi davranirsa da isabet olur yol yakinken ayrılırsıniz
Arkadaşlarım sürekli evlilik konusunu açma adamı bunaltma demişlerdi ama haklısınız açık açık konuşmam lazim

Şu tipler beni çıldırtıyor. Kız kendince fikir almak istemiş çünkü hatırlatırım burası bir forum ve insanların iletişim kurması için var

Düzeltme: ay bunu yazan konu sahibiymiş sorry🌝 aşkm kendini ne zaman hazır hissedersen evliliğin ideal süresi odur
Bende ilk okuyunca başkası yazdı sandım aynı tepkiyi veriyordum ki son anda farketmiştim hahahahhahah ay yerim ya jsjdjkd

7 aylık bir ilişki içindeyim maddi durumumuz evlilik için yeterli.25/26 yaslarimiz. Düzenli bir işimiz ve maddi gelirimiz var. Evlilik konusunu ben açmadan kendisi açmisti ilişkinin baslarindayken. Bir seneye kalmaz evleniriz demisti ancak 7 ay geçtikten sonra konu yine gündeme geldi ve aynı cümleyi yeniden duydum yani seneye yazın evleniriz şeklinde bir cümle kurdu. 2024 de tanışmıştık 2025 in sonuna doğru bir şeyler bekliyordum ancak 2026 yyazi gibi evleniriz gibi bir cümle geçti Ona neyi bekliyoruz demedim evlilik delisi gozukmemek için. Ama bazı şeyleri artık yaşamak istedigimden bir an önce olmasını istiyorum cinsellik gibi. Uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz 3 haftada 3/4 günlüğüne geliyor en son geldiğinde benim isteğim doğrultusunda bir ön sevisme yaşadık ama olaydan sonra çok pişman oldum 🥺 ve içimde kötü bir his var. Sanki bir şeylerin büyüsü bozulmuş gibi hissediyorum ya da içimdeki pişmanlık böyle mi düşündurtuyor bilemedim. Belki de abartiyorum. Ama neden beklediğimizi anlayamiyorum biraz daha birikim yapacağını söyledi ama kendine ait bir arabası, düzenli maaşı biraz birikimi ve ailesinde olmasına rağmen boş bir evleri var. Annesiyle telefonda olsa bile tanıştım. Tanistirdi. Ciddi olmasa bunu yapmazdı diye düşünüyorum.ama yine de bilemedim kendimi çok üzgün hissediyorum

neden beklediğimizi anlayamiyorum biraz daha birikim yapacağını söyledi ama kendine ait bir arabası, düzenli maaşı biraz birikimi ve ailesinde olmasına rağmen boş bir evleri var.
Sadece adamda olanları yazmışsınız. Sizin elinizde ne var ? Kenarda şahsi birikim olarak 250-300 bin TL niz var mı mesela ?

Birisine yazmıştım benim eski konuyu almış kopyalamis yapistirmis 🤣 ne alaka amacıyla yazdim

Benim eşimde ilk tanıştığımız zaman en az 2 sene diye düşünüyorum demişti. Sonra 3. ayda evlenme teklifi etti. Ama ben tam 2 sene sonra evlendim. Ee başta ki lafı yedirmek gerekti. (Ben asla evlenelim dememiştim, konu açıldı, ben 2 sene ideal süre diyorum dedi, bende onun dediği gibi 2 seneye yaydım🤣) 2 sene boyunca her gün hadi ne zaman ne zaman diye ömrümü tüketti hahshshshsjd

Evlenince eminim birçok şeyin efsunu bozuluyordur. Sevgililik dönemi hele ki o keşfedişler ilişkinin en tatlı zamanı. Henüz 7 aylık ilişki çok erken bence. Kaldı ki yaşlarınız da çok erken. Bence keyfini çıkarın. Sanırım uzak mesafe olması sizi bu düşünceye itiyor. Biriniz yaşadığı yerden fedakarlık yapacak.

Back
X