• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yükseklerden yerlere çakılmak

Evet bazem gerçekten kısacık zamana çok şey sığar ama adam hazır olmadığını farketmiş yapacak bişi yok. Siz geleceğinizde ne istediğinzie karar verip ona göre adım atın. Olan olmuş onlara ah vah demenin kimseye şuan bi faydası yok.

değişir olgunlaşır mı sizce değermi beklemeye

Ortasından başlayayım; velev ki bir ayda bu noktalara gelinmesi mümkün.
Velev ki bunu sorgulamıyor ve sağlıklı, makul bir realite olarak kabul ediyoruz.
E o zaman daha kötü...
Adam resmen gözünüzün içine baka baka - ne kadar üstünü şekerle kaplayıp sunsa da size- örtülü/açık tüm taahhütlerinden çatır çatır geri adım atmış.

Şöyle evlenelim, böyle işte annem diye diye gezen adam, dönüp bu şekilde, " ama şu an bi duralım" dese, sen dur şekerim istediğin yerde, ben yürüyüp gidiyorum der, hayatıma o hiç olmamış gibi devam ederim.
Bir saniye bile düşünmem. Allahın dengesiz, düşüncessiz, saygısız, yetişkin olamamış şımarığı...
Siz kimsenin ruhsal rehberi, psikoloğu, annesi değilsiniz; bırakın ne hali varsa görsün.
Böyle bir adama hayat emanet edilir mi yahu, baba yapılır mı, yol yürünür mü...

Bulsun kendi gibi bir diğerini, değişken duygusal dalgalanmaların arasında savrulup, seneler boyu bir çıksınlar, bir insinler...

Gerçekten sevdiği kadını bulunca o kadar kararlı ve hızlı evlenecek ki... göreceksiniz
Buraya yazıyorum.

Erkekler bu kadar komplike ve karışık bir yaratılış özelliğine sahip değil. Gerçekten sevenler derhal evleniyor. Sizinle değil ama başkasıyla evlenecek. O gün beni hatırlayın olur mu
+1

peki o hisler dürüst şekilde başta söyleyemez miydi ? bu kadar ilan edip karşısındakini istemeden de olsa kandırıp mı söylemesi gerekiyordu illa süreçte mi ne istediğini fark edecekti
Yani insanlar en az bir iki yıl çıkıyor, sonra aileler tanışıyor, söz nişan yapılıyor evlilik oluyor, bir süre evliliğe alışma süreci oluyor sonra çocuk yapma kararı ve aşamasına geçiliyor. Bu 4-5 yıllık süreci siz iki aya sığdırmışınız yani düşünün 2 ay önce siz yoktunuz iki ay sonra hop adam baba olacak evlenecek falan, sizin hamile olma ihtimaliniz onun işin ciddiyetini ve sorumluluklarını anlamasına sebep olmuş. Yoksa başta samimiyetsiz olduğu ya da sizi kandırma niyetinde olduğu için öyle davrandı diyemeyeceğim. Biraz romantik ve aklı bir karış havada biri gibi davranmış başta. Şimdi aslında size dürüst davranmış. İnsanın 2 ayda bu kadar şeye hazır olmaması normal aslında. Biraz zaman verin derim.

Yani insanlar en az bir iki yıl çıkıyor, sonra aileler tanışıyor, söz nişan yapılıyor evlilik oluyor, bir süre evliliğe alışma süreci oluyor sonra çocuk yapma kararı ve aşamasına geçiliyor. Bu 4-5 yıllık süreci siz iki aya sığdırmışınız yani düşünün 2 ay önce siz yoktunuz iki ay sonra hop adam baba olacak evlenecek falan, sizin hamile olma ihtimaliniz onun işin ciddiyetini ve sorumluluklarını anlamasına sebep olmuş. Yoksa başta samimiyetsiz olduğu ya da sizi kandırma niyetinde olduğu için öyle davrandı diyemeyeceğim. Biraz romantik ve aklı bir karış havada biri gibi davranmış başta. Şimdi aslında size dürüst davranmış. İnsanın 2 ayda bu kadar şeye hazır olmaması normal aslında. Biraz zaman verin derim.

sanırım yanlış anladınız evliliktir aile tanışmasıdır söz nişan hepsi onun ağzından planlandı ve net olarak bana söylendi ben böyle bir talepte bulunmamıştım. ben sadece ilk tanıştığımız gün evliliğe giden bir ilişki tercih ettiğimi açıkça söyledim o da üst perdeden kabul etti bunu

sanırım yanlış anladınız evliliktir aile tanışmasıdır söz nişan hepsi onun ağzından planlandı ve net olarak bana söylendi ben böyle bir talepte bulunmamıştım. ben sadece ilk tanıştığımız gün evliliğe giden bir ilişki tercih ettiğimi açıkça söyledim o da üst perdeden kabul etti bunu
Ee ayrılın o zaman

Bu yaşta bu kadar çabuk her söze inanman komik geldi
İlişki yasamania beraber gözden düştünüz sanırım

anksiyetisi veya panik atağı olabilir kaçıngan olsa bunu umursamaz haber bile vermez ortadan kaybolurdu sonra tekrar çıkardı karabatak gibi
Kaygili-kacingan diye bir model de var ikisi arasinda gidip gelen, kacingandan daha kotuler bence onlar. Onlardan da olabilir gibi.

İşte aklı bir karış havadaymış diyorum. Şimdi aklı başına gelmiş. Ama siz de evlilik vaadiyle kandırıldım diyecek yaşı çoktan geçmişsiniz. . Şükür ki ortada bir çocuk yok, aranızda mal mülk, takı problemi, önünüzde çekişmeli boşanma davası süreci vb yok. Bundan sonrası sizin kararınız, isterseniz sürdürürsünüz ilişkinizi istemezseniz bitirirsiniz. Yani bu kişinin sizinle evlenecek ya da evlenmeyecek bunun garantisi yok. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Merhaba hanımlar sırf bu konuyu kendi içimde halledemediğim için üye olmak istedim. Benim henüz iki aylık bir ilişkim var 28/27 yaşlarında ve meslek sahibi insanlarız. Onu tanıdığımda evet dedim ya aradığım kararlılık aradığım ne istediğini bilen adam profili bu! Konuşmaları tavırları öyle kendinden emindi ki, iki aylık ilişkinin ilk bir ayını çok hızlı yaşadık öyle ki nerdeyse altı aylık bir yaşantı sığdırdık. Bunda kendisinin payı büyük çünkü ilk tanıştığımız günden bu güne devamlı hayatının kadınını bulduğunu kesinlikle evleneceğimizi bende farklı bişeyler olduğunu bana kör kütük aşık olduğunu söyledi hislerin yoğunluğunu hissettirdi ve bulutların üzerine çıkardı. Şu tarihte aileler tanışır bu tarihte ilişkinin adını koyarız diye kendisi tüm adımları attı bir anda. Günün neredeyse tamamında beraberdik, herkese bizi anlattı, beni tüm çevresiyle tanıştırdı, ilişkimizi her yerde paylaşmaya başladı çiçekler hediyelere boğdu, bi anda tuttu annesini uzak memleketten getirtti ve annesiyle tanıştırdı. hatta sizden gizlemicem kafamız güzeldi yakınlaştık ve ilişkiye de girdik. biliyorum normal değildi bu hız bu acele ama olayın içinde insan kendini kandırıyor maalesef.. olgunlaşmamış yanlarını görüyordum ama kendine inanmak istiyordum. Tabi her hızlı güzelleşen şey gibi hızlıca işler kötü gitmeye başladı.

Olaylar şuradan patlak verdi; ilişkiye girdiğimizde korunma yöntemimizde bir sorun çıktı. Bu şahıs bana hiç zorlama yapmadı aksine gayet emin şekilde ne kararın olursa olsun arkandayım dedi ve ertesi gün hapını kendi rızamla içtim. Buna rağmen bunda aşırı korkular başladı. Devamlı adetimi takip ediyor devamlı hamilelik riskini araştırıyor. yahu ellayı gözü önünde yuttum yine de o aşırı strese girdi.

Bu olayın üstüne ilişkinin ikinci ayında uzaktaki memleketime gitmek ve bir ay burada kalmak zorunda kaldım ani bir sağlık problemi geçirdim. Her şey burada başladı daha önce uzaktan ilişki yürütmemiş bir insan olarak çok bocaladı. Ben oradayken bana devamlı hamilelik korkuları ve benim sağlık sorunumun stresini yaşadığını söyledi. Bi yandan benim sorunlarla ilgileniyor bi yandan devamlı darlanıp duruyor darlanma gerekçesi benden uzak kalmak, işinde sorunlar yaşamak ve bu aramızdaki durumların üst üste gelip durması bunun stresini kaldıramadığını söylemesi. Beni depresyona girdim diye darlıyor neye uğradığımı şaşırdım ama sabrettim.

1 ayın sonunda geldim buluştuk ama bunda bir haller var. Beni hava alanından aldı yol boyunca mutsuzum, çok mutsuzum sensiz çok kötüydüm dibe vurdum iyiki geldin falan diyor. sonra az irdeleyince bana dedi ki “ Bak hiçbir şeyden asla pişman değilim seni çok seviyorum ama sen yokken sorgulamaya çok vaktim oldu. Bazı şeyleri çok acele mi yaşadık diye düşündüm benim hatam büyük üst perdeden konuştum evlilik evlilik dedim evet istiyorum seni seviyorum ama evliliğe hazır değilim korkuyorum hiçbir strese gelemiyorum ailem bile bana dert anlatamaz çünkü kaçıyorum. Evlilikten de kaçtığımı bu süreçte fark ettim. Hamilelikten bu kadar korkma nedenim hamile kalır da evlenmek zorunda kalırız diyeydi bunun aydınlanmasını sen yokken yaşadım. Biliyorum normal bir psikolojide değilim çok üzgünüm sağlam bir psikolojide değilim farkındayım düzeltmeye çalışıcam kendimi uğraşıcam senin hayatımda olmanı çok istiyorum ” şeklinde konuştu.

Ben bu düşüş karşısında ne yapacağımı inanın şaşırdım. Beni sevdiğini her hareketinden hissediyorum benim için somut bir şeyler yapıyor görebiliyorum değer veriyor ve genel anlamda iyi anlaştığımı hissediyorum. Sanki evlilik yoluna hazır bir olgunlukta gibi beni göklere çıkarıp çıkarıp esasen tanıttığı biri gibi hiçbir şeye hazır olmaması tüm güvenini kırdı. Mesele aslında evlenmek değil o bir başarı da değil farkındayım. Asıl mesele benim bir ilişkiden beklentimi en başından bilerek bana o güveni verip sonra kendi de bu durumdan korkması. Duygusal dengesizliğinden, ne istediğini bilmemesinden ve strese bu kadar dayanıksız oluşundan gözüm çok korktu. böyle biriyle hayat geçmez diye düşünüyorum:KK43:. Siz ne düşünüyorsunuz
Hanim efendi bir soru sormak isterim ilk cinsel iliskinizimi yasadiniz yoksa önceden baska biriyle birlikteliginiz olmusmuydu ona göre yorum yapmak istedim

Kaygili-kacingan diye bir model de var ikisi arasinda gidip gelen, kacingandan daha kotuler bence onlar. Onlardan da olabilir gibi.
ben de kaygılı olduğunu düşünüyorum çünkü baskı altına alınca istemese de gelecek kuracak ve birisi ve bunu zorla yaptırır kendine. ben de bunu istemiyorum akan su gibi bazı şeyler istekli hevesli olsun istiyorum

insanlar ilişkilerini kurtarmak için neler yapıyor ben de yapsam mı destek olsam mı işte onu söylüyorum çünkü normalde iyi hissediyordum onunla mutluydum mesleki ve yaş itibariyle uyumluyduk yakışıyorduk gülüp eğlenebiliyoruz vs
28 yasindaki bir adami degistiremezsiniz bunu kabullenin bence. Bu adam boyle, elinizdeki urunun ozellikleri belli. Size yasatacaklari belli. Iki aylik adam icin ne bu israr? Iki ayin bir ayi sizin memlekette olmanizla gesmiz zaten. Onunuze bakin bence.
değişir olgunlaşır mı sizce değermi beklemeye
Degismez. "I can fix him" diye dalga gecerler yabancilar bu olayla. Kadinlarin surekli erkekleri degistirmeye calisip becerememesi diye bir durum var.

yuva kurmak, ailelerin tanışması gibi şeyleri daha şimdiden büyük stres haline getirdiği için üzgünüm. keşke bunları düşününce baskı hissedeceğine heves ve tatlı bir heyecan hissetseydi olması gereken de bu değil mi sizlere soruyorum ? yani her erkek mi bunları düşündükçe bunalıyor sıkılıyor

ben de kaygılı olduğunu düşünüyorum çünkü baskı altına alınca istemese de gelecek kuracak ve birisi ve bunu zorla yaptırır kendine. ben de bunu istemiyorum akan su gibi bazı şeyler istekli hevesli olsun istiyorum
Anlattiklarinizdan bana pek gelecek kurabilecek birisi gibi gelmedi, kendi kendinize adama karakter yaratiyorsunuz. Sonra da o yarattiginiz karaktere asik oluyorsunuz. Adamin ertesi gun hapi aldiktan sonra bile hamile kalacaksiniz diye afedersiniz gotu uc bucuk atmis.

28 yasindaki bir adami degistiremezsiniz bunu kabullenin bence. Bu adam boyle, elinizdeki urunun ozellikleri belli. Size yasatacaklari belli. Iki aylik adam icin ne bu israr? Iki ayin bir ayi sizin memlekette olmanizla gesmiz zaten. Onunuze bakin bence.

Degismez. "I can fix him" diye dalga gecerler yabancilar bu olayla. Kadinlarin surekli erkekleri degistirmeye calisip becerememesi diye bir durum var.

o günden beri ısrar ediyor evlenmekle ilgili ve evlenmenin getirdiği stresle ilgili korkularımı daha yeni fark ettim onları zamanla yenicem bana zaman tanı diyor

Hem korunmayip hem hamile kaldınız diye mi korktu bu salak herif doğru mu anladım ?? Gebelik durumunuzu daha evli bile değilken ( toplum dinamikleri açısından söylüyorum yoksa umrumda değil) bu herifin insafına bırakmanız inanılır gibi değil . Onun korunması lazimken siz neden hap içip hormonlarinizin ağzına tukuruyorsunuz ben en çok buna takıldım.

o günden beri ısrar ediyor evlenmekle ilgili ve evlenmenin getirdiği stresle ilgili korkularımı daha yeni fark ettim onları zamanla yenicem bana zaman tanı diyor
Siz neden bu adamin dedigi her seye kor kutuk inaniyorsunuz ki? Biraz dikkatlice dusunun bu konunun uzerine lutfen. Bu adam size iki ay boyunca soyle evlenicez boyle ailemle tanisican diye bir suru sey soylemis. Evlilikle ilgili hicbir endise gelmedi aklina bu sirada da siz hamile kalacak gibi gibi gibi olunca mi aklina geldi?

Demek ki bu adam size bunca vaatte bulunurken aslinda evlilik ustune hic dusunmemis, bombos konusmus. Baya oylesine laflar etmis, asla samimi degilmis. Hamilelik riski ortaya cikinca adam gercekten evliligi dusunmus(o da zorunda kalacagi icin). Bunu goremiyor musunuz cidden?
Lovebombing denilen sey de tam olarak bu, insanlarin samimiyetsizce alti bos sevgi sozcukleri ve vaatlerle karsisindaki kisiyi fethetmeye calismasi.

Ortada sizi seven, asik olan bir insan yok bunu goremiyor musunuz? Olmayacak duaya amin diyorsunuz. Bakin bu adamla ugrasirken yillariniz cop olucak, travmalar yasayacaksiniz. Yapmayin bunu lutfen. En kotu yalnizlik soyle bir iliskinin icinde harcanmaktan bin kat iyidir.

Back