• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yükseklerden yerlere çakılmak

Merhaba hanımlar sırf bu konuyu kendi içimde halledemediğim için üye olmak istedim. Benim henüz iki aylık bir ilişkim var 28/27 yaşlarında ve meslek sahibi insanlarız. Onu tanıdığımda evet dedim ya aradığım kararlılık aradığım ne istediğini bilen adam profili bu! Konuşmaları tavırları öyle kendinden emindi ki, iki aylık ilişkinin ilk bir ayını çok hızlı yaşadık öyle ki nerdeyse altı aylık bir yaşantı sığdırdık. Bunda kendisinin payı büyük çünkü ilk tanıştığımız günden bu güne devamlı hayatının kadınını bulduğunu kesinlikle evleneceğimizi bende farklı bişeyler olduğunu bana kör kütük aşık olduğunu söyledi hislerin yoğunluğunu hissettirdi ve bulutların üzerine çıkardı. Şu tarihte aileler tanışır bu tarihte ilişkinin adını koyarız diye kendisi tüm adımları attı bir anda. Günün neredeyse tamamında beraberdik, herkese bizi anlattı, beni tüm çevresiyle tanıştırdı, ilişkimizi her yerde paylaşmaya başladı çiçekler hediyelere boğdu, bi anda tuttu annesini uzak memleketten getirtti ve annesiyle tanıştırdı. hatta sizden gizlemicem kafamız güzeldi yakınlaştık ve ilişkiye de girdik. biliyorum normal değildi bu hız bu acele ama olayın içinde insan kendini kandırıyor maalesef.. olgunlaşmamış yanlarını görüyordum ama kendine inanmak istiyordum. Tabi her hızlı güzelleşen şey gibi hızlıca işler kötü gitmeye başladı.
Buradaki tüm hanimlara katiliyorum: Ben yazdiklarinizi okurken bile tedirgin oldum. Adam ne kadar dengesiz oldugunu bastan göstermis ve bu sekil davranan kadin erkek fark etmez, hic samimi degil bence. Duygularini doruklarda yasayip, sonra birakiyorlar. Sizin sevgiliniz de zaten hisleri birazcik o doruklardan inince kendini geri cekip kem küm etmeye baslamis. Sizin yerinizde uzaklasmayi tercih ederdim bu kisiden. Cok dengesiz. Hayat gecmez öyle. Sizden emin olsa, hic korkusu olmazdi. Buraya yazmislardi zaten gercekten asik oldugu kadinla hemen evlenir diye. Bende öyle düsünüyorum. Size daha iyi gelecek olan insanlarla ille karsilasirsiniz.

Buradaki tüm hanimlara katiliyorum: Ben yazdiklarinizi okurken bile tedirgin oldum. Adam ne kadar dengesiz oldugunu bastan göstermis ve bu sekil davranan kadin erkek fark etmez, hic samimi degil bence. Duygularini doruklarda yasayip, sonra birakiyorlar. Sizin sevgiliniz de zaten hisleri birazcik o doruklardan inince kendini geri cekip kem küm etmeye baslamis. Sizin yerinizde uzaklasmayi tercih ederdim bu kisiden. Cok dengesiz. Hayat gecmez öyle. Sizden emin olsa, hic korkusu olmazdi. Buraya yazmislardi zaten gercekten asik oldugu kadinla hemen evlenir diye. Bende öyle düsünüyorum. Size daha iyi gelecek olan insanlarla ille karsilasirsiniz.
.
davranış olarak sevgi olarak aynı davranıyor sevgi dolu davranıyor kendini geri çekmedi ama sevdiğiyle evlenmeye bu kadar korkması zaten karakterinin sağlam olmadığını göstere

Bu istenmeyen gebelik olaylarında stres oldum diyen, kadından sakinleştirme bekleyen erkeklere sinirlendiğim kadar çok az şeye sinirleniyorum. Ulan ortada böyle bir gebelik varsa bıçak altına ben yatıcam, sen benden olduğu ne malum deyip biptirip gidersen her şeyle tek başına ben uğraşıcak, kürtaj yasal süresi geçerse ortada evlilik dışı çocuk ve toplum yargılamasıyla başbaşa ben kalıcam. Değişen hormonlar benim hormonlarım. Sen beni sakinleştiriceksin dingil. Mikerler senin stresini.

Böyle bir olayda bile sizden sakinleştirme bekleyen bir erkeğin piremsesliğini çekerim diyorsanız buyurun çekin.

Süre konusuna ben çok takılmadım evet kısa , hızlı ilişki ama böyle durumlarda bile evlenen evleniyor. Ha hızlı mı gittik deyip kendini sorgulayacaktı madem , baştan temkinli davranacaktı. Bu sevgi göstermemek demek değil ama evlilik lafı etmeyecekti mesela.

O yüzden adamı aklayıp paklayamıcam yok açık açık konuşmuş, yok duygularını söylemiş diye. Birkaç arkadaş güzel demiş adam hızlanalım diyor okey, yavaşlayalım diyor okey diyorsunuz. Sizin fikriniz ne, istekleriniz ne, ilişkide rolünüz ne?

Bakın ben hayatında olumlu değişiklik bile istemeyecek düzeyde konfor alanına bağımlı, anksiyeteli biriyim. Hatta eşim teklif ettiğinde ilk lafım ay hemen mi olmuştu. Buna rağmen ne eşim ay sen hevessizsin deyip vazgeçti, ne ben ay ben değişiklikten korkarım deyip sevdiğim adamla evlenmekten vazgeçtim. Biraz da budur yetişkinlik, kendi duygu ve düşüncelerini yönetebilmek.

Başta çok büyük bir hata yapmışsıniz beraber olmakla. Eğer gerçekten kendini bilen bir erkek olsaydı o bir ay içinde evlenedebilirdiniz. 15 günde evlenip ömür boyu mutlu yaşayanlar dahi var hayatta. Üzgünüm bu ilişki sizi üzer. Beklentileriniz farklı

Bu istenmeyen gebelik olaylarında stres oldum diyen, kadından sakinleştirme bekleyen erkeklere sinirlendiğim kadar çok az şeye sinirleniyorum. Ulan ortada böyle bir gebelik varsa bıçak altına ben yatıcam, sen benden olduğu ne malum deyip biptirip gidersen her şeyle tek başına ben uğraşıcak, kürtaj yasal süresi geçerse ortada evlilik dışı çocuk ve toplum yargılamasıyla başbaşa ben kalıcam. Değişen hormonlar benim hormonlarım. Sen beni sakinleştiriceksin dingil. Mikerler senin stresini.

Böyle bir olayda bile sizden sakinleştirme bekleyen bir erkeğin piremsesliğini çekerim diyorsanız buyurun çekin.

Süre konusuna ben çok takılmadım evet kısa , hızlı ilişki ama böyle durumlarda bile evlenen evleniyor. Ha hızlı mı gittik deyip kendini sorgulayacaktı madem , baştan temkinli davranacaktı. Bu sevgi göstermemek demek değil ama evlilik lafı etmeyecekti mesela.

O yüzden adamı aklayıp paklayamıcam yok açık açık konuşmuş, yok duygularını söylemiş diye. Birkaç arkadaş güzel demiş adam hızlanalım diyor okey, yavaşlayalım diyor okey diyorsunuz. Sizin fikriniz ne, istekleriniz ne, ilişkide rolünüz ne?

Bakın ben hayatında olumlu değişiklik bile istemeyecek düzeyde konfor alanına bağımlı, anksiyeteli biriyim. Hatta eşim teklif ettiğinde ilk lafım ay hemen mi olmuştu. Buna rağmen ne eşim ay sen hevessizsin deyip vazgeçti, ne ben ay ben değişiklikten korkarım deyip sevdiğim adamla evlenmekten vazgeçtim. Biraz da budur yetişkinlik, kendi duygu ve düşüncelerini yönetebilmek.

kendi de benle evlenmekten vazgeçmiş değil sadece erken dillendirdiğini itiraf ediyor ve o sürecin getirdiği stresten şimdiden korkacak kadar anksiyete sahibi birisi. konfor düşkünü.

ben şuanda hiçbir şeye tamam demedim karar aşamasındayım

Psikolojisi iyi değil bu net. Ailesi bilendert ankatmazmış. İlerde evlenince haliyle sorunlar olacak hayat bu yani ne bileyim kaza olur tasınma olur çocuk zaten ayrı bir olay. Tüm bunlarla siz basedip ek olarak adamı mı nazlayacaksınız. Ben çekmezdim şahsen

psikolojisinin iyi olmadığını ve düzelmeye çalışacağını kendi söylüyor zaten. benim aklımı en çok kurcalayan da bu işte hayatın derdini sıkıntısını birlikte sırtlayacağım kişinin en ufak probleme gelemeyip darlanması ve bide onun nazını çekecek olmam.. normalde gayet iyiydik anlaşıyorduk ne yapıcam şaşırdım

Canım ben de kaygılıyım, evlenmeden önce hep evlilikten kaçtım. Baya seviyordum kendimce sevgililerimi. Sonra eski eşimle tanıştım ve evlendim. Korktum ama kaçmadım, söylemedim, aşkın gözü kör derler ya aynen öyle, atladım gitti evliliğin içine. Ben bu korkuyorum olayına o yüzden inanmıyorum.

bu da korkuyor ama kaçmıyor. aksine ayrılmak istemiyor korkuları aşmak için her türlü çabalarım diyor

Yoo ben esimle cok hizli sekilde evlendim. Insan isteyince hic oyle stress falan olmuyor. Ustelik kendisi israr ve acele etti, ben hep yavaslattim.
Ayrica karsi taraf stres oldu diye siz niye uzgunsunuz?
Icinde tatli bir heyecan olmali her iki taraf icin de gecerli bu.

ben böyle kararlı biriyle tanıştığım için çok heyecanlıydım mutluydum evet o adam karşıma çıktı dedim ama zamanla dengesiz tutarsız davranışları sözleri ortaya çıktıkça bütün hevesim kaçtı

Ya hep de bu yalan vardir. Ailem bile bana kotu seyleri soyleyemez. Ailem bile beni sakinlestiremez cart curt. Tam bir yalanci, dolandirici ya :D
Ayrica bu kadar stresli kaygili bir insan, birliktelik sirasinda nasil korunmayi beceremez.
Kaldi ki konu sahibinin ertesi gun hapi ictigini gordugu halde triplere girmis.

korunduk ama koruma yöntemimizde bir problem çıktı

Kendinizi geri cekin bence bir anda ortadan kaybolun size ulaşmak icin çabalarsa amenna eger uğraşıyorsa birakin gitsin adil yıldırım izlemenizi öneririm eğer evlenmeyi düşünüyorsanız

çabalıyor uğraşıyor ama benim güvenim kırıldı sağlam bulmuyorum artık

bu da korkuyor ama kaçmıyor. aksine ayrılmak istemiyor korkuları aşmak için her türlü çabalarım diyor
İyide hastayken bile siz onu nazlamışsınız. Hamilelik korkusu ek bı saçma o evleneceğim mecburen diye korkuyor da , o ihtimalde her torlü kadına zor nişan vs karın belli olur zaman geçer , istenmeyen hamilelik depresyon olur, hayat planonozda bebek var mı? Sizin açınnızdan umrumda değil sadece kendi açısından düşünüp buna stres yapmış. Tek kendi de yapmayop hasta halinizle sizi darlamış. Ek olarak sensiz yapamıyorum dediği de yine siz olmadan kendinin duygusal olarak zorlanması, dinlen güzel bir tatil geçir yok. Yine kendi duygusu. Bana gayet bencil biri geldi lütfen iki hediye iki tatlı söze kanmayın. Evlenince heyecanlı aşk kalmıyor sevgi saygı paylaşım çok katmanlı bir hayata dönüyor yaşam.

yuva kurmak, ailelerin tanışması gibi şeyleri daha şimdiden büyük stres haline getirdiği için üzgünüm. keşke bunları düşününce baskı hissedeceğine heves ve tatlı bir heyecan hissetseydi olması gereken de bu değil mi sizlere soruyorum ? yani her erkek mi bunları düşündükçe bunalıyor sıkılıyor
Alakası yok karakter hayattan beklenti vs meselesi. Ben eşimle tanıştım. Ertesi gün evlenelim desen hemen evlenirdim der hep. Sizinki konforuna düşkün ve ben merkezci

Şimdiki eşimle boşandıktan 11 gün sonra tanıştım. Tanıştıktan 1 ay sonra ömrünü benimle geçirmek istediğini söyledi. Ciddiye almadım. Alışkındım kalp kırıklığına. Onun arabasıyla parkı turlarken Merinos Nikah Dairesi nin önünde durdu. İn arabadan nikah tarihi alıyoruz dedi. O esnada dondurma yiyordum heyecandan kucağıma düşürdüm suratımda çikolata dondurma parçacıkları. Nikah dairesine gittik. İddet davası açmamız gerekiyormuş. Açtık. O da 15 günde tek celsede sonuçlandı. 2 gün sonra da nikah tarihi aldık. Onun ilk evliliği idi. Ne ailesini karıştırdı ( ki gerçekten merhametli halden anlayan aydın tonton ana babası var ) ne de birilerine danıştı.

Bir erkek bir kadını gerçekten sevdiğinde nikah masasına atıyor.

Seni seven derdini dinler. Benim eşim benim dertlerimi hep dinledi. Gözyaşlarımı sildi. Duştan sonra saçlarımı tarar.

Uzatmalı sevgililik hep kadının üzülmesiyle sonuçlanıyor. Elinde mesleği varsa , gelir düzeyi iyiyse , aile yapısı ve kültürü (burası çok önemli benzer / aynı yöre olmaması büyük sorun) ahlaklı olması .. çok zor düzgün adam bulmak gerçekten zaman kötü.

Erkekler sevmedikleri kadınlarla ihtiyacını görür , aylarca yıllarca oyalar takılır , ben evlilik insanı değilim seninle alakası yok der..halbuki her erkek evlenip baba olmak ister soyu devam ettirmek en doğal istek dürtü. Ama karşısındaki kadını da cepte tutmak için ben evlilik düşünüyorum ama seninle değil diyemez.

Her yerden engelle. Prenses erkeklerle uğraşmaya değmez.

Eklentiler

• 1000066982.jpg
    1000066982.jpg
    113,1 KB · Görüntüleme: 29
Kızlar az önce tartışırken bana şey dedi “Hastalık sürecinde sana nasılsın diye sorduğumda bir ay boyunca hep kötüyüm kötüyüm iyi değilim dediğin için artık bunu ilgi amaçlı söylediğini düşünüp bundan da darlandım” dedi . Geçirdiğim hastalık da hafif bir şey değil bu arada hepatit atlattım ameliyat oldum 1 ay yattım.. bende bu bencil merhametsiz konuşmasıyla bitmiş oldu. Aksine ben dertlerimi hep hafifletip anlatmıştım sormadan kötüyüm bile dememiştim yazık… Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum yıkılmış durumdayım ama toparlıcam😢

Şimdiki eşimle boşandıktan 11 gün sonra tanıştım. Tanıştıktan 1 ay sonra ömrünü benimle geçirmek istediğini söyledi. Ciddiye almadım. Alışkındım kalp kırıklığına. Onun arabasıyla parkı turlarken Merinos Nikah Dairesi nin önünde durdu. İn arabadan nikah tarihi alıyoruz dedi. O esnada dondurma yiyordum heyecandan kucağıma düşürdüm suratımda çikolata dondurma parçacıkları. Nikah dairesine gittik. İddet davası açmamız gerekiyormuş. Açtık. O da 15 günde tek celsede sonuçlandı. 2 gün sonra da nikah tarihi aldık. Onun ilk evliliği idi. Ne ailesini karıştırdı ( ki gerçekten merhametli halden anlayan aydın tonton ana babası var ) ne de birilerine danıştı.

Bir erkek bir kadını gerçekten sevdiğinde nikah masasına atıyor.

Seni seven derdini dinler. Benim eşim benim dertlerimi hep dinledi. Gözyaşlarımı sildi. Duştan sonra saçlarımı tarar.

Uzatmalı sevgililik hep kadının üzülmesiyle sonuçlanıyor. Elinde mesleği varsa , gelir düzeyi iyiyse , aile yapısı ve kültürü (burası çok önemli benzer / aynı yöre olmaması büyük sorun) ahlaklı olması .. çok zor düzgün adam bulmak gerçekten zaman kötü.

Erkekler sevmedikleri kadınlarla ihtiyacını görür , aylarca yıllarca oyalar takılır , ben evlilik insanı değilim seninle alakası yok der..halbuki her erkek evlenip baba olmak ister soyu devam ettirmek en doğal istek dürtü. Ama karşısındaki kadını da cepte tutmak için ben evlilik düşünüyorum ama seninle değil diyemez.

Her yerden engelle. Prenses erkeklerle uğraşmaya değmez.

o kadar haklısınız ki.. konuya güncelleme yaptım okuyabilirsiniz çok üzgünüm

Kızlar az önce tartışırken bana şey dedi “Hastalık sürecinde sana nasılsın diye sorduğumda bir ay boyunca hep kötüyüm kötüyüm iyi değilim dediğin için artık bunu ilgi amaçlı söylediğini düşünüp bundan da darlandım” dedi . Geçirdiğim hastalık da hafif bir şey değil bu arada hepatit atlattım ameliyat oldum 1 ay yattım.. bende bu bencil merhametsiz konuşmasıyla bitmiş oldu. Aksine ben dertlerimi hep hafifletip anlatmıştım sormadan kötüyüm bile dememiştim yazık… Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum yıkılmış durumdayım ama toparlıcam😢

Daha evlenmeden iyi günde kötü günde kısmının sadece iyi gününüzde yanınızda olacağını, kötü günlerinizde sıkılıp bunalacağını bunlara gelebilecek yapıda biri olmadığını göstermiş.
Sevgili iken ilgi göstermekten bunalan biri evlenince hiç ilgilenmez bundan sonrası size kalmış.
2 aylık bir ilişkide en azından adamın diğer yüzünü görmüş oldunuz.

Daha evlenmeden iyi günde kötü günde kısmının sadece iyi gününüzde yanınızda olacağını kötü günlerinizde sıkılıp bunalacağını bunlara gelebilecek yapıda biri olmadığını göstermiş.
Sevgili iken ilgi göstermekten bunalan biri evlenince hiç ilgilenmez bundan sonrası size kalmış.
2 aylık bir ilişkide en azından adamın diğer yüzünü görmüş oldunuz.

haklısınız hayatımda bu kadar bencil birini ilk defa tanıyorum ve çok üzgünüm. hala o cümlenin kendince açıklamasını yapıyordu dayanamadım engelledim gerçekten ayıp yani

Eğer bu korku ve endişelerini en başta söyleyseymiş en azından dürüst bir adammış derdim. Ama başta evlilik için can atıp hatta hemen aile babası olmak istiyormuş gibi bi izlenim yaratmış. Elbette korkabilir, hazır değildir o zaman sizi göklere çıkarırken bunu da dile getirebilirdi. Zamana bırakmak istediğini, çocuğu uzun süre düşünmediğini ama sizinle hayata devam etmek istediğini söyleseydi ona göre bir karar verilirdi. Sizin olumsuz cevap vermenizden endileşelenip susmuş sanırım. Böylece dürüst ve güvenilir biri olmadığını ispatlamış.

Son düzenleme:
Back