Boşanmış bir erkekle evlilik

Merhaba, 28 yaşındayım daha önce evlenmedim. Mesleğim var, konforlu bir yaşamım var Allaha şükür. Pek çok kez evlilik görüşmelerim oldu kötü niyetli ve kullanmaya çalışanlar gibi iyi insanlarada denk geldim ama bir şekilde sorunlar oldu bazısı flört sürecine geçmeden bitti. Şimdi ise 4 aydır tanıdığım birisi var. Daha önce 5-6 aylık bir evliliği olmuş. 1 yıl dolunca ayrılmış. Söylediğine göre covid döneminde görücü usulü tanışmış. 6-7 ay içinde tanışma, nişan olmuş. Covid dönemine denk geldiği için düğün olamamış ve bitmiş. Karşı taraf kısa süre sonra evlenmiş. Boşanma sebebini aldatmaya bağlamıyor ancak bunun gibi olaylarda varmış. Kendisi karşı tarafın ailesi ile ve ayrıldığı kişi ile zıtlık yaşadığını söyledi. Duygusal bir paylaşımınız olmadı covid dönemi olduğu içinde yanlış bir sürece girdim bitmesi gereken zamanlarda bitiremediğini, sosyal baskıya odaklandigini söylüyor. Boşanma dosyasının kararın yazılı olduğu kısmı benimle paylaştı ama dosyadaki tüm içeriği paylaşmıyor. Benimle en kısa sürede ciddi bir yola girmek istiyor ben bekletiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizce bu süreçte ne yapmalıyım? Boşandığı aileme söyleyemedim, nişan atmış dedim zaten ayrıldığını çevrelerinin pekte bilmediğini nişan atmış gibi yansıdığını söyledi.
boşanmak ayıp değil ancak boşanmış erkekle konuşurken 2 kere düşünmek lazım.
net kusuru olmadığını iddia eden taraf boşanma evrakını paylaşır. öyle bir kısmı filan olmaz. tam dosyada ne yazıyor net boşanma gerekçesi nedir bilmeniz gerekir ki daha 5 ayda işler nasıl bu raddeye gelmiş?
dün 5 ayda boşanan adam yarın da 5 ayda boşanmaya kalkar belli olmaz.

Tamamını paylaşmanın doğru olmadığını iki tarafında mahremi olduğunu söylüyor. Ve kendimi istemsizce kıskançlık duyguları ile boğuşuyor gibi hissediyorum. Sürekli kıyaslama içindeyim. Düğün olmamış bunu belirtiyor fakat bu süreçlerden geçmiş. Ben evlenmedim ama bekâr değilim. Sadece o resmiyete dökmüş süreci ben resmiyete dökemedim. Bazen kendimi hatalarım vardı ve karşıma böyle birisi çıktı demekki ben böyle bir sürece layığım gibi düşünüyorum
Başka adam mı kalmadı ne bu başımı yakıcam ısrarı?

Merhaba, 28 yaşındayım daha önce evlenmedim. Mesleğim var, konforlu bir yaşamım var Allaha şükür. Pek çok kez evlilik görüşmelerim oldu kötü niyetli ve kullanmaya çalışanlar gibi iyi insanlarada denk geldim ama bir şekilde sorunlar oldu bazısı flört sürecine geçmeden bitti. Şimdi ise 4 aydır tanıdığım birisi var. Daha önce 5-6 aylık bir evliliği olmuş. 1 yıl dolunca ayrılmış. Söylediğine göre covid döneminde görücü usulü tanışmış. 6-7 ay içinde tanışma, nişan olmuş. Covid dönemine denk geldiği için düğün olamamış ve bitmiş. Karşı taraf kısa süre sonra evlenmiş. Boşanma sebebini aldatmaya bağlamıyor ancak bunun gibi olaylarda varmış. Kendisi karşı tarafın ailesi ile ve ayrıldığı kişi ile zıtlık yaşadığını söyledi. Duygusal bir paylaşımınız olmadı covid dönemi olduğu içinde yanlış bir sürece girdim bitmesi gereken zamanlarda bitiremediğini, sosyal baskıya odaklandigini söylüyor. Boşanma dosyasının kararın yazılı olduğu kısmı benimle paylaştı ama dosyadaki tüm içeriği paylaşmıyor. Benimle en kısa sürede ciddi bir yola girmek istiyor ben bekletiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizce bu süreçte ne yapmalıyım? Boşandığı aileme söyleyemedim, nişan atmış dedim zaten ayrıldığını çevrelerinin pekte bilmediğini nişan atmış gibi yansıdığını söyledi.
Dosyasını paylaşmıyor demişsiniz..kesin haltlar yedi. Değmez.

Çocuk yoksa evlenip boşanmışlık sorun olmaz. Ama çocuk varsa büyük problemler yaşanabiliyor.

Önce nişan atmış yalanını kaldırın ortadan ki ilerde başınız ağırdığında aileniz yanınızda olsun. İkincisi neden dosyanın sadece karar kısmını gösteriyor bence çok şüpheli. Aldatılmış olsa gayet gösterir ya bu kadını aldattı yada darp falan var ortada.

Türk toplumunda kadınlar zor ayrılıyor. Genelde zorluyoruz, öğrenilmiş çaresizlik😄 buyüzden bizde boşanmış erkeklere bi tık belalı bakıyorum. Yani biri uğraşmış ama düzeltmediği bi şeyler var mutlaka. Burda da saklanan bi şeyler var kesinlikle. (Elbet kadında hatalı kusurlu olabilir, genelleme yaptım)

Ben kovit dönemi görücü usulü evlendiğine inanmadım şahsen. Millet kapıdan burnunu çıkaramadı,yıllardır sevgili,sözlü nişanlı olanlar bile evlenemedi. Bu adam nasıl görücü usulü kadın buldu da evlendi? Yalan bence
Aaa ne çabuk unuttun covid movid demeyip toplaşanları?

Eski esiyle konusmadan ya da dava dosyasinin tamamini gormeden devam etmeyin. Herkes bosanabilir cocugu da yoksa olabilir bir evlilik
ama bosanma nedenleri onemli

Kendinden zerre şüphe duymayan insan tüm dosyayı gösterir. Adam bana güven vermedi. Boşanmış bir adamla evlenebilmeniz için o adamı çok yakinen tanıyan kişiyi tanımış ve güvenmiş olmaniz gerek.
Konforlu bir hayattan aşağılara düşmeyin. Attan inip eşeğe binmeyin.

Söylediğine göre bir insanla aran kötü olmuş artık boşanma kararı almışsın ve karşı tarafta bir an önce boşanıyor farklı yollara girmek istiyorsa tabiki seni kötülemeye çalışacak dosyada olumlu ne yazabilir ki gibi söylüyor ve sen gördükçe her şeye kafanı takacaksın gibi şeyler söylüyor
Alakası yok. Güven veren insan her halinden, sözünden belli olur. Dosyada yazan her şeyi de tek tek açıklayabilir. Ne sebeple olmuş neden olmuş diye.

Sakin ugrasma derim. Ben de bir kac gun once bosanmis bir erkekle 1 yillik iliskimi noktaladim.
Bu platforma da yazdim hatta. O kadar cok kafa karisikligin olur ki.. benimki hem cinsel yonden hem de erkek sagligi yonunden sikintisi vardim onu bile bile devam etmistim. Ailemi bile ikna etmistim ama gel gor ki doneklik yapti sogudugunu soyledi. Sana tavsiyem hic bulasma. Hem elinde mesleginde varmis. Sal gitsin.

Yazdıklarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
-Kadina ulaşıpta nedeni soramam çünkü üstünden yıllar geçmiş ve başka bir yuvası var. Zaten sormam çünkü biten bir şey var zaten olumlu bir şeyler söylemesini beklemiyorum.
-Benimle daha buluşmadan önce boşandığını söyledi yani bu sürece girmek benim birazda benim tercihim oldu. Benim için çok fazla artısı vardı. Dini hassasiyetleri var, düzenli bir mesleği-geliri var, boş gezip yiyip içmemiş yatirimlar yapmış, İngilizce biliyor ve eşim ile seyahat etmek istiyorum diyor.
-Pandemi döneminde tanıtışılıyor ve tamamen komşuları tanıştırıyor. Suan tanıştıran insanlarla bile denk aynı yerde otuemuyorlar. Aynı şehirde yaşanmamış olması, sürecin kısa olması, pandemi nedeniyle buluşmaların da zorlanmış olması iki tarafında birbirini tanımasını engellemiş. Ayrıca boşanmak için evlenmedim diyor ama duygusal yoğunluğunun olmadığını zaten oluşması için ortamında olmadığını bu nedenle bitmesinin de çok hızlı şekillendiğini belirtiyor. Kendisinin de o dönemde evlen, yuvani kur gibi söylemlerle bir evlilik sürecine girdiği yani aşık olarak bir evlilik sürecine girmediğini belirtiyor.
-Dava dosyasının görmek kesinlikle istiyorum zaten görmediğim sürece kabul etmeyeceğim. Dosyada kadının yazdığı bir şeyi çokta önemsemiyorum açıkçası çünkü boşanmak istediğin birisinden kurtulmak istersin ve doğal olarak negatif şeyler yazacaksın ama burda önemli olan onun neler yazıp nasıl yanıtladigi.
-Evet nisan sürecinde altın vs. Gibi tartışmaların olması ve kadının erkek kardeşinin egosunun yüksek olduğunu belirtiyor onunla tartışıyor bu tartışma sonunda tamamen ipler kopmuş. Karşı taraf beni aldattı demiyor. Evi terk etti ve gitti daha yeni evlenip boşanma sürecinde birisi nasıl olurda kısa sürede evlenebilir diye şüpheye düşüyor ve sosyal medyadan boşanma aşamasında baktığını belirtiyor. Kadın boşanma asamasindayken atanıyor, atandığı yerde başkasını buluyor ve boşandıktan kısa süre sonra hemen evleniyor. Amacım kesinlikle kadını kötülemek değil.
-Benim bu süreçte fark ettiğim durumda şu oldu. Gerçekten kendini ifade ederken öfkeli birisi gibi anlatıyor. Bir konuda haklı ise bile bunu karşısındakine sert mizaçla aktarıyor. Mesela bu konuyu tartışıyoruz ve ben aşırı didikliyorum. Artık bunları bırakıp bizim ilişkimize odaklanalim diyor ama bunu resmen kavga eder gibi aktarıyor. Bu konuda kendisini çok ciddi bir şekilde uyardım ama zitlasip, dinlenerek değil. Zitlastigimda inat ediyor duygusal yaklaşınca söz dinliyor. O yaşlarda karakterinin tam oturmadigini da söylüyor. Tüm konu aslında tolere edememek, bir anlık artık evleneyim duygusuyla başlayan bir sürecin içinde olmak, pandemi nedeniyle düğün olmayışı heveslerin kursakta kalması bu şekilde bitmesine neden olmuş. ( Herkes kismende olsa evlilik hayali kurar
Bence )

Tabiki karşı taraf ve ailesini suçlayacaktı ben ve ailem hatalı diyecek halı yok ben olsam inanmam

Çocuğu yoksa ayrılmış olmasını dert etmezdim
Yarın sizin de basınıza gelebilir
Sebebini öğrenin
İçinize sinmiyorsa ayrılın

Bu kişiyle daha detaylı konuştum ve özellikle dosyayı görmek istediğimi belirttim. Çok yoğun mücadele ederek dosyayı gösterdi ama telefon kendi elinde duruyor ve resmen gizleyerek gösteriyor. ( Aslında burda konuşmayı bırakıp ne halin varsa gör demem gerekiyordu ama iyice görmek istedim.) Bana pek çok noktada yalan söylediğini fark ettim. Örneğin covid döneminde tanıştık, memleketlerimiz farklıydı bu yüzden sürekli görüp tanıyamadım durumu gerçek değilmiş. Karşı tarafın atanmadigini söylemişti. Hiçbiri gerçek değilmiş hep carpitilmis. Mesela kadın bunun memleketine atanıyor ve bu ise o dönemde farklı bir şehir de görev yapıyor eş durumu tayini ile geliyor. Yine kadının koymuş olduğu bazı whatsapp yazışmaları var. Karşılıklı argo kullanmışlar, tehdit ederce konuşmalar. Aslında ben yine çoğu şeyi göremedim çünkü göstermiyor. Şuan aklıma gelmeyen pek çok durum var. Birde birbirlerine karşı sanırım cirkinleşmişler ve konu intikam almaya dönmüş. Örneğin normal zamanlarda birbirleriyle olan konuşmalarını ayrıldıktan sonra tehdit şeklinde yansıtıp boşanmaya kaçınılmaz hale getirmiş. Tam anlamıyla geçimsizlik. Her şeyden bağımsız olarak bu kişinin öfkeli ve kendini açıklarken kendinden gecercedine hararetlendgidi fark ediyorum. Belki ayrılık yaşamasaydı bende her davranışından anlam çıkaramazsın ve geçmişine yormayabilirdim ama yine orta yol bulmakta zorlanırken. Sizler ne düşünüyorsunuz? Başlı başına dosyayı göstermek istememesi şüpheliyi zaten de ayrıca kişinin ismini görmemi filanda istemedi. Örneğin bu kişinin mesleğini önce sağlık sektörü olarak söyledi sonra sınıf öğretmeni en sonda lise matematik öğretmeni olduğu dosyayı okuyunca anlaşıldı çünkü bir sınıf öğretmeni nasıl lisede çalışabilir ki dedim. Yani bir insan bunun için neden yalan söyler ki çok tuhaf değil mi ? Branşı neden önemli olsun benim için ki.

Merhaba benim de eşim boşanmış 1 yıllık bir evllik hayatı olmuş ama ben konunun tamamına hakimim sanki sizinkinde biraz dolambaçlar var çok ikna etmedi açıkcası . Okurken garip geldi. Biz 2. Yılımıza giriyoruz çok mutluyuz bebek de bekliyoruz . Eğer emin değilseniz asla ilerlemeyin durun derim. Eminseniz her şey su gibi ilerliyor. Bi de yaşınız genç yani 4 aydır tanımak için yetmez zaten.Biraz karşı tarafı tanıyın zaman geçirin ben bir yıl sadece gözlem yaptım bir bucuk sene sonra evlendik. Baştan sona hergün şuan dahil olmak üzere ilişkimiz hep aynı gidiyor. Aramıza soğukluk şiddet hakaret vs hiç olmadı. Tabi ki küsmece darılmaca gönül almacalar olur. Ben 34 yaşımda evlendim. Biraz tanı en az 1 yıl bi bak evlilikten çok da konuşmadan izle. Öncesini öğrenmeye çalış bir şekilde. Çevresine bi bak ortamına içine sinmeden heleki 4 aylık bir kişiyle evlilik düşünme

Back
X