Boşanmış bir erkekle evlilik

Ben uyaptan dava dilekçesinnde yazılanları okuyun derim. Karşı taraf muhakkak karalanıyor melek de olsa. Biri bana sorsa mahkeme dilekçemi açıkça gösterebilirim cnku karşı tarafa ne anlattiysam o vardır size göstermiyorsa anlattıkları ile dilekcede yazılanlar farklıdır.

Ben boşanmış olmasından çok aceleciliğine takılırım, niye bu acele yangından mal mı kaçırıyor 😁 Birde kendim tanımaya çalışırken benden ziyade başkalarına nasıl davranıyora baktım hep. Sizde öyle yapın zararlı çıkmazsınız.

Kıymet bilenler de yaşını başını almış adamlar oluyor zaten, seçeneksizlik yardımcı oluyor kıymet bilmeleri konusunda. Ha adam cidden aşık olmuştur, o da var.
Yaşını başını almış adamlar genelde sakinliyor ilk eşlerinden boşanmamış olurlarsa onlara karşı da tutumları değişiyor.

Söylediğine göre covid döneminde görücü usulü tanışmış. 6-7 ay içinde tanışma, nişan olmuş. Covid dönemine denk geldiği için düğün olamamış ve bitmiş. Karşı taraf kısa süre sonra evlenmiş
araba alırken bile daha dikkatli davranılıyor, evliliği bu kadar şuursuz yaptığını söyleyen birini ciddiye almayın.
Altında başka sebep yoksa dümdüz böyle olduysa bile seninle olan ilişkisi de benzer ruhsuz bomboş bir evlilik sebebine dayanıyordur.
Eğer altında başka olaylar olduysa onları saklıyor bu da kaçışması gereken biri olduğunu gösterir.
Next

benim babamin da başından kısa bir evlilik gecmis - 40 olacak yakinda cok mutlular.
bence evlenmek bosanmak memleket meselesi haline geliyor bizim ulkemizde. bakilacak tonla seye kimse bakmaz evlenirken ama evlenip bosandiysa tamam, tum odak degisir:)
diger kriterlerinizi karsiliyor mu bu kisi? meslegi guzel mi, bonkör mü, bunca sene bir birikim yapabilmis bir sey alabilmis mi yoksa mal gibi parasini ailesine vermis car cur savurmus mu, caliskan mi, uyusuk mu, akliniza bir sey duserse "hadi gidelim yapalim" der mi, "ne gerek var" cumlesini sıklıkla kullanir mi", hayata baktiginiz pencere benzer mi, hayalleriniz ortak mi, ev isi- yemek- sorumluluk konusunda hemfikir misiniz, evlilikte bütçe yonetimi nasil olacak, bayramlar tatiller nasil gececek hemfikir misiniz, cocuk yetistirme stiliniz benziyor mu - biri biz de tv sekerle buyuduk derken oteki organik yetistireyim mi diyor, ailesi nasil , ailelere yilda kac gun zaman ayiracaksiniz uc ayda bir gitmek mi normal her pazar sabah kahvaltiya gitmek mi, elinden is geliyor mu, usengec mi
vs vs vs
soracak tonla soru varken evlenmeden önce sadece bosanmis mi, kadinsa bakire mi falan. böyle seylerin sorulmasi cok sacma.
bir de insanlar bu devirde artik evlenmeden birlikte yasiyorlar, senelerce ayni evde evli gibi yasiyorlar. hic sorun degil. oyle biriyle güle oynaya, düğünle dernekle evleniliyor.
ama adam sevgilisine nikah kiyinca, yasadiklari seyi legal yollar altinda yasayinca bir anda "hiiii, bosanmis insanla olmaz" deniyor.
ya da sevgiliyken 10 kiz arkadasi olsun, hepsinde kadin terketsin hic onemli degil. kimse demez "onca kiz neden terketti? vardir bir bkluk" diye. ama bosaninca "hicbir kadin kolay kolay boşanmaz, kim bilir ne oldu"
yani bilmiyorum, benim kriterlerime uyuyorsa boyanması hic sorun degil. Ama kriterlerim de çoktur yani:)
kendi kuzenlerimden de evlenen kadar bosanan da cok - bosanip yenisiyle evlenip cok mutlu olan da cok, bosanmis biriyle evlenip mutlu olan da cok. buyutecek bir sey degil

Aldatma var demiyor. Pandemi nedeniyle düğün olmuyor ve artık daha fazla beklememe kararı alıp aynı evde yaşıyorlar. Karşı taraf sık sık ailesinin yanına gidiyor, sürekli tartışmalar oluyor ve karşı tarafın ailesi misafirken erkek kardeşi ile kavga ediyor. Bu kavgadan sonra ailesi ile birlikte kadın memleketine dönmüş yani evi terk ettiğini söylüyor. Sonra aileler araya girmeye çalışıyor ama bitiyor ve boşanma sürecindeyken yani hala kendi soyadını taşırken birisiyle flörtleşmiş demekki çünkü hiç beklemeden başkası ile evlendi diyor. Yani boşanma kaosu içinde başkasıyla görüşmüş olmasını ihanet olarak yorumluyor. Bunu ispat edemem kimsenin günahını alamam ama mantıklı gelmiyor diyerek bunu anlattı. Ben arayı düzeltmek için ugrasmadin mi diye sorduğum için bu durumu anlattı

anlattığı şeyler çok garip. Bu çok garip durumlar yaşanırken kullandığı keelimeler de garip; koşa koşa evlenmiş kadını tanımadan tıpkı seninle evlenmek istediği gibi koşa koşa nikah yapmış eve girmişler. Kadına aileci demiş; sana da aileci diyecekler sık gitti kardeşi geldi diyecekler.
Misafir gelen kişiyle kavga edilmez misafiriyle kavga etmiş o da bu herifin yanında kardeşimi bırakmam diyip almış götürmüş.
kadın ister evlenir ister evlenmez onu hala takip etmeye devam ediyor. Şizofren gibi bir de “soyadımı taşırken başkasını buldu aldattı” diyor

Dünyada adam mı kalmadı, arkandan atlı mı kovalıyor bekle biraz tanı

Bir yanım diyor ki seni olduğun gibi kabul eden birisi ve sana her türlü konforu sağlamaya odaklanmış

Neyi olduğun gibi kabullendi daha dur kaç gün olmuş tanışalı? Hangi konforu sağladı sana?

Kusuru ne bu kişinin onu öğren, süsleyip paketlemeyi bırak. Ailene de olanı olduğu gibi anlat, nikahın üstünden 4 ay geçip boşanma yolları ararken bulursun kendini

Merhaba, 28 yaşındayım daha önce evlenmedim. Mesleğim var, konforlu bir yaşamım var Allaha şükür. Pek çok kez evlilik görüşmelerim oldu kötü niyetli ve kullanmaya çalışanlar gibi iyi insanlarada denk geldim ama bir şekilde sorunlar oldu bazısı flört sürecine geçmeden bitti. Şimdi ise 4 aydır tanıdığım birisi var. Daha önce 5-6 aylık bir evliliği olmuş. 1 yıl dolunca ayrılmış. Söylediğine göre covid döneminde görücü usulü tanışmış. 6-7 ay içinde tanışma, nişan olmuş. Covid dönemine denk geldiği için düğün olamamış ve bitmiş. Karşı taraf kısa süre sonra evlenmiş. Boşanma sebebini aldatmaya bağlamıyor ancak bunun gibi olaylarda varmış. Kendisi karşı tarafın ailesi ile ve ayrıldığı kişi ile zıtlık yaşadığını söyledi. Duygusal bir paylaşımınız olmadı covid dönemi olduğu içinde yanlış bir sürece girdim bitmesi gereken zamanlarda bitiremediğini, sosyal baskıya odaklandigini söylüyor. Boşanma dosyasının kararın yazılı olduğu kısmı benimle paylaştı ama dosyadaki tüm içeriği paylaşmıyor. Benimle en kısa sürede ciddi bir yola girmek istiyor ben bekletiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum. Sizce bu süreçte ne yapmalıyım? Boşandığı aileme söyleyemedim, nişan atmış dedim zaten ayrıldığını çevrelerinin pekte bilmediğini nişan atmış gibi yansıdığını söyledi.
Hiç bir kadın yada erkek önemli ciddi bir sorun olmadan 6 ayda boşanmaz.

benim babamin da başından kısa bir evlilik gecmis - 40 olacak yakinda cok mutlular.
bence evlenmek bosanmak memleket meselesi haline geliyor bizim ulkemizde. bakilacak tonla seye kimse bakmaz evlenirken ama evlenip bosandiysa tamam, tum odak degisir:)
diger kriterlerinizi karsiliyor mu bu kisi? meslegi guzel mi, bonkör mü, bunca sene bir birikim yapabilmis bir sey alabilmis mi yoksa mal gibi parasini ailesine vermis car cur savurmus mu, caliskan mi, uyusuk mu, akliniza bir sey duserse "hadi gidelim yapalim" der mi, "ne gerek var" cumlesini sıklıkla kullanir mi", hayata baktiginiz pencere benzer mi, hayalleriniz ortak mi, ev isi- yemek- sorumluluk konusunda hemfikir misiniz, evlilikte bütçe yonetimi nasil olacak, bayramlar tatiller nasil gececek hemfikir misiniz, cocuk yetistirme stiliniz benziyor mu - biri biz de tv sekerle buyuduk derken oteki organik yetistireyim mi diyor, ailesi nasil , ailelere yilda kac gun zaman ayiracaksiniz uc ayda bir gitmek mi normal her pazar sabah kahvaltiya gitmek mi, elinden is geliyor mu, usengec mi
vs vs vs
soracak tonla soru varken evlenmeden önce sadece bosanmis mi, kadinsa bakire mi falan. böyle seylerin sorulmasi cok sacma.
bir de insanlar bu devirde artik evlenmeden birlikte yasiyorlar, senelerce ayni evde evli gibi yasiyorlar. hic sorun degil. oyle biriyle güle oynaya, düğünle dernekle evleniliyor.
ama adam sevgilisine nikah kiyinca, yasadiklari seyi legal yollar altinda yasayinca bir anda "hiiii, bosanmis insanla olmaz" deniyor.
ya da sevgiliyken 10 kiz arkadasi olsun, hepsinde kadin terketsin hic onemli degil. kimse demez "onca kiz neden terketti? vardir bir bkluk" diye. ama bosaninca "hicbir kadin kolay kolay boşanmaz, kim bilir ne oldu"
yani bilmiyorum, benim kriterlerime uyuyorsa boyanması hic sorun degil. Ama kriterlerim de çoktur yani:)
kendi kuzenlerimden de evlenen kadar bosanan da cok - bosanip yenisiyle evlenip cok mutlu olan da cok, bosanmis biriyle evlenip mutlu olan da cok. buyutecek bir sey degil
Söylediklerinin çoğu doğru olsa da boşanmanın önemli olmasının sebebi Türkiye’de genelde kadınlar son damlasına kadar evliliklerine tutunmak peşinde oluyor buradaki yazılanlardan da bunu görüyoruz
O yüzden didikleniyor aslında

Peki daha önce boşanmış bir erkekle evlenen ve ilk evliliği olan birileri var mı içimizde? Onların fikrini çok merak ediyorum
Babamın arkadaşı var. Adamın ilk evliliğinde kadın adamı değiştiririm düşüncesiyle evlenmiş ve değiştirememiş ki bu yönden kandırılmış olan adam oldu. Kısa sürmüş zaten. 2. Eşiyle sohbet etmişliğimiz var. Adam gerçekten iyi birisi ama, işte aması var. Ailesi kadına çektirmiş yakın oturmuşlar. Kadın stresten hasta olmuş. Adamın işinin konumu değişmesiyle zar zor taşınıp uzaklaşınca kadının hastalığı gitmiş. Adam o zaman anlamış eşinin abartmadığını. Erkekler annelerinin o yüzünü görmediği için hep herkese melek kalıyorlar sanıyorlar.

Ama benim kafama şu tartışma çıkan olay takıldı. Tam anlamadım. Kadın orda haklılın mı yoksa haksızda olsa ailesinin yanında mı durmuş. Eğer öyleyse kadın aileci davranmış gibi geldi.🤷🏻‍♀️

Boşanma sürecinde eşyalar, altın kadına verilmiş. Söylediğine göre kadının aldığı bazı eşyaları göndermiş. O gün altın ne kadar ise taksit ile ödemiş. Onun dediğine göre bu taksitler bittiği dönemde karşı tarafın avukatı helallik istemiş.
Kendimi nasıl bir şeyin içinde buldum inanın hiç bilmiyorum ve çok gergin hissediyorum. Bir yanım diyor ki seni olduğun gibi kabul eden birisi ve sana her türlü konforu sağlamaya odaklanmış. Seni hayatinin merkezine almış birisi diyorum bir yanımda boşanmış birisi ile bu hevesleri tadamasından diyor. Boşanmış diyorum ama covid döneminde nisan, isteme bunların her biri çok az kişi ile ve çok kısa sürede olmuş. Aslında onunda içinde bazı şeyler üste kalmış
Canim erkekler evlenmeyi zaten kadinlar gibi cok istemez hele bosanmis bir adam kostur kostur yeni birini bulinca evlenmek istemez .kesinlikle bir sıkınti var bu adamda ,kimse oyle 6 aylik evliliktede bosanmaz tam cicim ayları.bosver sen bu adami .

Belki bu yazdığım linçlenebilir ama boşanmış erkeklerin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kadın için boşanmak daha zor çabalıyor son ana kadar. İstisnalar olabilir tabii ki ama ben olsam güvenmezdim.
Burda benim ilk , eşimin ikinci evliliği diye başlayan çok konu var. D
Boşanma sürecinde eşyalar, altın kadına verilmiş. Söylediğine göre kadının aldığı bazı eşyaları göndermiş. O gün altın ne kadar ise taksit ile ödemiş. Onun dediğine göre bu taksitler bittiği dönemde karşı tarafın avukatı helallik istemiş.
Kendimi nasıl bir şeyin içinde buldum inanın hiç bilmiyorum ve çok gergin hissediyorum. Bir yanım diyor ki seni olduğun gibi kabul eden birisi ve sana her türlü konforu sağlamaya odaklanmış. Seni hayatinin merkezine almış birisi diyorum bir yanımda boşanmış birisi ile bu hevesleri tadamasından diyor. Boşanmış diyorum ama covid döneminde nisan, isteme bunların her biri çok az kişi ile ve çok kısa sürede olmuş. Aslında onunda içinde bazı şeyler üste kalmış
ben avukatım ve hiç bir boşanmada karşı taraftan helallik isteyen avukat duymadım. Adam size çatır çatır yalan söylüyor, kesin o kararda görmenizi istemediği bişey var.

Peki daha önce boşanmış bir erkekle evlenen ve ilk evliliği olan birileri var mı içimizde? Onların fikrini çok merak ediyorum
annem var, iki kuzenim var evlenip uzun yillar cok mutlu olan.
ama bir onceki mesajımda dedigim gibi annem de kuzenlerim de (genel olarak bizim sülale) "ben en iyisine layigim" insanlaridir. yani bin tane kriterleri var - emin olup evlendiler cok da mutlular. hicbiri "ay seviyorum ediyorum, bana cicim dedi, cicek aldi" falan diye gidip evlenmediler. cogu konuda kafasina uyan kisiyi buldular.
baska evlenen tanidiklarim, akrabalarim da cok kendi evlenmemis erkek evlenmis ama onlarin aile iliskilerine hakim degilim, evlerine gidip kalmadim . iyi midir kötü müdür bilemem

Ben yeriniz de olsam ilk eşine ulaşır açıkça sorardım. Neden ayrıldınız diye? Altın da muhakkak birşey var..
evli barkli kadini arayip rahatsiz etmeye hakki var mi?
kadin durduk yere kocasından gizleyecek sonra ortaya cikacak kotu olacak falan- gizlemese de ayri kötü. bunca sene sonra evli barkli kadin niye eski kocasinin dedikodusunu yapsin

Tamamını paylaşmanın doğru olmadığını iki tarafında mahremi olduğunu söylüyor. Ve kendimi istemsizce kıskançlık duyguları ile boğuşuyor gibi hissediyorum. Sürekli kıyaslama içindeyim. Düğün olmamış bunu belirtiyor fakat bu süreçlerden geçmiş. Ben evlenmedim ama bekâr değilim. Sadece o resmiyete dökmüş süreci ben resmiyete dökemedim. Bazen kendimi hatalarım vardı ve karşıma böyle birisi çıktı demekki ben böyle bir sürece layığım gibi düşünüyorum
manipüle ediyor eşşek gıbı gösterecek in mi? cin mi? neyıne güveneceksin sevgi bir yere kadar güven vermiyor ki çizgini çek o saygı duysun duymazsa postala

evli barkli kadini arayip rahatsiz etmeye hakki var mi?
kadin durduk yere kocasından gizleyecek sonra ortaya cikacak kotu olacak falan- gizlemese de ayri kötü. bunca sene sonra evli barkli kadin niye eski kocasinin dedikodusunu yapsin
Son çare olarak düşündüm. Tabi ki rahatsız etmeye hakkı yok. Duruma ve yerine göre sorulabilir.

O dosyada ne yazdığını gösterse bile ona da şahane bir kılıf uydurulabilecek biri gibi geldi bana🤣 Siz de sanki o kılıflara inanacak gibisiniz. Boşanmış olması önemli değil ama ne için boşandığı ve bu gizemler çok önemli. Zaten sadece 4 aydır tanıyormuşsun. Canım cicim zamanları, ne kadar tanımış olabilirsin. Dosyanın tamamını görmek iste ve gördüklerin hakkında uydurduklarına asla inanma. Haklı ve kendine güvenen bir insanın saklayacak birseyi olmaz.

Ben varım 😂
Benim ilk, eşimin 2. Evliliği ben kumar oynadım şansıma düşeş geldi.
Bizimkinin dosyasında şiddetli geçimsizlik vardı , boşanma nedenlerine etraflıca bakın ne demek mahremiyet diye göstermiyor?

Back
X