Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

Ne kadar zaman geçince dava açmıştınız toplamda ne kadar sürede boşaltmış oldu acaba? Avukat tuttunuz değil mi masrafları siz mi Ödediniz anlatır mısınız rica etsem
Hatırladığım kadarıyla hemen açmıştık davayı. Adam diyodu ki ben ev yaptırcam, o bitene kadar çıkmam. Bizim evimizi sattığımız kişi de bize süre vermişti çıkmamız için. Dolayısıyla biz de mağdur olduk, hemen avukata gittik. Önce ihtarname yolladı avukat. Yine çıkmayınca hemen dava açtık. Avukat masrafımızı ödedik tabi ama davayı kazanan biz olduğumuz için mahkeme masraflarını karşı taraf ödedi. Toplamda 6 ay gibi bi süreyi buldu yanlış hatırlamıyosam. Ama tabi bu 15 yıl kadar önceydi. Şuan yasalar ne durumdadır veya ne kadar sürede sonuçlanır bilemiyorum. Mahkemelerin yoğunluğuna falan da bağlıdır herhalde.

Dimdirekt telefon edin kovun, olmazsa kapıya gidip kovun diyorum neye güvenecekler, yüzsüzler işte

yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun. Allah daha iyilerini de nasip etsin.

1)
kadına ihtarnamede hukuken gerekli şeyleri yazdınız mı bilmiyorum. ama ihtarnameyi almadı diye endişe etmeyin, noterden gönderdiyseniz, doğru adrese gönderdiyseniz, kadın almasa bile, muhtar teslim aldıysa sorun yok. muhtarın teslim aldığı gün hukuken kadına tebliğ edilmiş sayılır, süreler işlemeye başlar.

2)

ev kimin üstüneyse, o kişinin, evi aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarname yollayıp, ben oturacağım ( ya da altsoyu/üstsoyu yani annesi, çocuğu, dedesi, torunu, eşi şu bu... ) ihtiyacım var, çık demesi gerekir.

eğer bu içerikteki bir ihtarnameyi, ilk 1 ay içinde yolladıysanız, kadının azami 6 ayı var. 6 ay sonunda çıkmamış olursa,
satın aldığınız evin bulunduğu yerdeki Sulh Hukuk Mahkemesine gideceksiniz, "yeni malik" sıfatıyla davacı olup, dava açıp çıkartacaksınız. Dava uzun bir dava değil. Hukukun "basit yargılama usulü" dediği bir yolla görülüyor. Kararı çabuk alırsınız.

Siz diyelim bu ihtarı çektiğinizde kadının kontrat zamanının dolmasına 6 aydan az var, o zaman 6 ay beklemenize de gerek yok, kontrat bitim zamanı çıkmamış olursa, açarsınız hemen davayı.

3)
Davada hakim; bu ihtar usulüne uygun yollanmış mı, içeriği tamam mı vs... bir bunlara, bir de ihtiyacın gerçek olup olmadığına bakar, sizdeki durum gerçek bir ihtiyaç.

Gerçek olmayan ihtiyaç: mesela anneniz kendi evinde oturuyordur, siz annemi oturtacağım dersiniz, ya da yakın bir yerde başka eviniz daha vardır, bu kiracıyı çıkartmaya kalkıyorsunuzdur falan... Bunları "gerçek" ihtiyaç olarak görmüyor pek hakim.

Tahliye kararını alırsınız, avukat masrafını, mahkeme masrafını da tıpış tıpış öder, tıpış tıpış evden de çıkar.

Avukat masrafı iki türlüdür; bir sizin avukatla anlaştığınız ücret vardır, ona mahkemeler karışmaz. Ama bir de davalarda, kaybeden tarafın, pek çok durumda karşı tarafın avukat masrafını ödemesi vardır. onu zaten mahkeme tayin eder ve mahkeme kararına da yazar. İşte atıyorum; "Davacı Tiramisu kendini avukatla temsil ettirdiği için XX lira vekalet ücretinin davalı kiracıdan alınarak, davacı Tiramisu'ya verilmesine" diye kararda yazar.

4)
İhtarname uygun değil, bu yukardaki süreleri kaçırdınız. Peki. O zaman kadının kontratının tarihine bakın. Yenilenme tarihi nedir. Yani 3 Nisan mı, 6 Kasım mı, 21 Aralık mı gibi... O tarihin gelmesinden itibaren 1 ay içinde , yeni malik olarak "iktisap ve ihtiyaç nedeniyle tahliye" davası açacaksınız. Bunda da yukardaki gibi, kısa sürede sonuç alırsınız.

5)
Madde 2 ve madde 4'teki tüm süreleri hakları kaçırdıysanız, o zaman siz kontratı devralmış sayılıyorsunuz. bundan sonra artık kontrattaki şartlara yahut kanunun verdiği bir takım haklara riayet ederek tahliye davası açacaksınız.

5/1
eğer durum böyle ise, sizin elinizde ödenmemiş kiralar var. iki aydır ödemiyor dediniz ya. o zaman tavsiyem, icraya gidin. çünkü mal sahibi, ödeme için kiracıya hiç ihtar göndermeden, direkt olarak icraya başvurup ‘ihtarlı ödeme emri gönderebilir. Bu yol ile hem ihtar hem icra aynı anda yapılmış olur.

Yalnız dikkat etmeniz gereken şu var: bu tip "ilamsız icra takibi"ne sadece kira bedellerinin konu edilmesi halinde tahliye istenemez. Bu nedenle muhakkak tahliye talebi de eklenmelidir. Yani icra dairesince gönderilecek olan "ihtarlı ödeme emrinde" diyecekler ki, ödemezsen tahliye davası açılacak, haberin olsun.

Kiracı 7 gün içinde itiraz etmez ve 30 gün içinde de ödemeyi yapmazsa mal sahibi İcra Mahkemesi’ne yapacağı başvuru ile tahliye talep edebiliyor.

Son not olarak : İlk gönderdiğiniz ihtarnamede yeni malik olduğunuzu, hesap vs bilgilerinizi de ihtaren bildirdiğinizi var sayıyorum.

kolaylıklar dilerim :)

avukat değilim

Deli olcam nasıl böyle birşey iddia edebilir e peki hani kanıtı?? Rezil insanlar

Ya siz bal olsaymışsınız çok teşekkür ederim tane tane anlatmışsınız.Evet ihtarnameye annemin oturacağını ihtiyaçtan dolayı evi tahliye etmesini ,kira ödemesi yapılması gereken iban numarasını,bu durumlar gerçekleşmezse dava açılacağını ve bedellerini karşılayacağını belirttim.evi aldığımızın 3. Haftası çekmiştim süre de uyuyor buraya kadar doğru yapmışım. Kirayı ödememe durumunda Ne kadar sürede ihtarname çekilip mahkemeye veriliyor peki biliyor musunuz?belki ordan şansımız güler.hiç bitmeyecek gibime geldi şu an :/ Of ki of

Kiracı mı ödedi avukat parasını? Biz ödeyecekmişiz ama o kadar para Yok maalesef
biz basta para verdik avukata sonra mahkemede onlar da odedi sanirim tam hatirlayamiyorum .ama baya zararli cikmisti bunu anlatirsaniz ikna olur belki .
borc falan bulup avukat ayarlasaniz baska turlu her ay hem o kira odemicek hem siz kira oduceksiniz derken daha zarara girersiniz gibi .avukatsiz olacak gibi degil

Ben de demin kredi çekmeyi düşündüm elektrik suyu nasıl bırakıyorlar gerçekten insanlarda vicdan denen birşey kalmamış çok üzgünüm keşke kendi gibi insanlara denk gelseler de birbirilerini kazıklasalar

ödemedi bıraktı yeni abonelik vermediler vs. zor işler. Allah yardımcınız olsun. Elektirik suyu ödediğinden emin olun çıkarken borcu yoktur yazısı alın. Başımıza geldi o yüzden yazdım.

Ya zararlı çıksınlar zaten iyi de olur kimsenin böyle davranmaya hakkı yok.Annemler de sıkıntıda ev sahibi sürekli arıyor :/

Deli olcam nasıl böyle birşey iddia edebilir e peki hani kanıtı?? Rezil insanlar
Vermediğine dair kanıt sunamadık. Nasıl sunacağız onu da anlamadık. Ailesi falan da yıkıldı dibi gördü helal edip önümüze baktık. Doğrusu sözleşmede IBAN bildirmek ve sürekli o hesaplar üzerinden ödeme yapmakmış. 6 7 senelik kiracımızdı böyle olacağını hiç düşünmedik. İşsiz kaldı onun içinde zor Bi süreçti malesef bizim içinde zordu. Biz çok hızlı çözememiştik. Umarım siz çözersiniz....

ödemedi bıraktı yeni abonelik vermediler vs. zor işler. Allah yardımcınız olsun. Elektirik suyu ödediğinden emin olun çıkarken borcu yoktur yazısı alın. Başımıza geldi o yüzden yazdım.
Çok teşekkür ederim borç kişiye ait değil midir bilmediğimiz birçok şey varmış

Bilmiyorum ki onun aboneliğini kapatması gerekmiyor mu önce?

İnanın bilmiyorum.
Yani üstünüze alıp saati vs sökme şansınız var mı onu da bilmiyorum.
Aklıma şeyden geldi, burada bir ev depreme dayanıksız diye yıkılacaktı. Bina sakinleri çıkmayınca elektrik ve suları kesildi. Mecbur çıktılar.
Bunun hayatın olağan akışında benzer durumu vardır belki diye yazdım.

Sizin değil sen onların verdiğine dair kanıt sunması lazımdı öyle şey mi olur adam dese ben 1 yılın kirasını peşin vermiştim elden dese ne olacaktı mesela? Bu sefer siz borçlanacak mıydınız? İnsanlar birbirine yardım eder ama o kadar art niyetliler ki görünce çok soğuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…