• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

Cikartabileceginizi düşünmüyorum. Ev sizin diye, eve emek veren sizden çok seven gerçek sahiplerini kapı dışarı edemeyin diye kiracının hakları kanunlarla belirlenmiştir. Ev sizinse sizin, farkeden bir şey olmaz. Çikibuu

evin gerçek sahipleri hahahahahhaha.
ne güzel kafa ya bu.
evin gerçek sahibi o evin parasını ödeyendir.
kiracı kiraladığı eve ona teslim edildiği gibi bakmakla yükümlüdür.
zaten ev sahibinin izni olmadan o eve "emek" veremezsiniz.

Cikartabileceginizi düşünmüyorum. Ev sizin diye, eve emek veren sizden çok seven gerçek sahiplerini kapı dışarı edemeyin diye kiracının hakları kanunlarla belirlenmiştir. Ev sizinse sizin, farkeden bir şey olmaz. Çikibuu

Kardeş herhalde komunistsin ama kapitalist sistemde yaşıyoruz ve en belirgin kurallardan biri mülkiyet hakkı. Yani elbette çıkarır. Kanunlarla belirtilmiş ve kiracılar kayırılmış olsa da kanunlara göre yeni ev sahibinin kiracıyı çıkartma “hakkı” var yani. He uzun sürüyor. 6 ay süresi var ve evet çok uzun ve adil değil ama var öyle bir hakkı. Daha da çıkmazsa dava açıp yine dava sonucuna göre kapı dışarı edebiliyor. Bence kimsenin malına çökmeye kalkmayın hak hukuk diye çünkü o mal başkasının malı sonuçta :p o hak hukukla çıkarılırsınız.

Kiraci 2 aydir kira odemiyor..ne kadar sure odemezse cikartilir?diyelim ki mahkemeye verdin. .1 yıl sonra kiracı çıkacak dendi ve 12 ay kira ödemedi.o zaman da geçmiş kiraları ödemesi gerekir değil mi?ödenmezse yaptırımı nedir?

Kiraci 2 aydir kira odemiyor..ne kadar sure odemezse cikartilir?diyelim ki mahkemeye verdin. .1 yıl sonra kiracı çıkacak dendi ve 12 ay kira ödemedi.o zaman da geçmiş kiraları ödemesi gerekir değil mi?ödenmezse yaptırımı nedir?

İcra ile alınıyor. Yani mesela kiracı sigortalı işteyse maaşının 4te 1 i her ay kesilip bırcu faiziyle bitene kadar ev sahibine aktarılıyor. Üzerine kayıtlı mal varsa satılıp borcu ev sahibine veriliyor. Ama adam hem mülksüz hem işsiz (genelde böyleleri sigırtasız çalışıyor merdiven altı işyerlerinde, masşını elden alıyor) ise işe girene ya da mülk edinene kadar alamıyorsun maalesef işte böyle insanlar için bir platform olmalı ki millet kiraya ev vermesin bence.

Biz öyle bir kiracı yüzünden evimizi sattık.Daha çıkmamış 1 sene geçti .Ev sahibi değişince çıkması gerekir diye biliyorum ama öyle sözle olmuyor.Bir avukatla görüşüp ihtarname çekilmesi lazim ama malesef kanunlar kiracı dan yana .Ev sahibinin hiçbir hakkı yok .Resmen kiracıya tapuluyor kanunlar evi.Allah yardımcınız olsun .

Ben olaydaki şu noktaya takıldim; anne aynı semtte oturduğu halde borç harç, araba satarak ev alınıyor anneye bir de. Vaov diyorum. Eşiniz süper bir insan mı acaba? :) Annenizin ev sahibinin de yeğenini getirmeyecegi, yeniden kiralayacağı o kadar belli ki :) o da çıkmasın aynı sekilde. Siz de kirayı odemediği üzerinden giderek çıkartmaya calışın.

merhaba ben de ev aldığımda çıkması için anlaşmamıza rağmen kiracı sonra yan çizdi ve çıkmadı. tapumla birlikte gittim elektriği suyu üstüme aldım ve sonra da adresımı aldığım eve kaydettırdım. bu kez evde oturanlar işgalci duruma düştü. durumu da ızah ettım dedım cıkmazsanız polıs gelıp atacak ustune bırde ceza yıyeceksınız hemen cıktılar

Bu nasıl olabilir onların elektriği suyu kapattırması gerekmiyor mu?

Ne kadar saçma sapan yorumlar yazılmış.
Ev sahibi değişirse, kiracının çıkmasını isteme hakkı vardır. Sözleşme aynı ev sahibinde otomatik uzar...Siz ihtarı çekmişsiniz, bir de kirayı ödemediği için icraya verin, onun da takibini yapmaZsa zaten maaşına haciz gelir. Maaşını bloke ederler çok sürmez. Yine de çıkmazsa dava açacagınızı söylersiniz,baskılara dayanamaz çıkar zaten bloke yi de yiyince...Ama önce güzellikle konuşup halletmeye çalışın kısa sürmesi için olmazsa icraya verin derim

Oh kiracı da yüz de yokmuş.
Evden çıkmadığı gibi kirayı da vermiyor
Ne diye milleti mağdur ediyorlar anlamıyorum

Elektrik ,suyu ,doğalgazı üzerinize alamiyormusunuz?alıp ,kapattirin

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :KK43: kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?
Geçen sene yaşadım aynı durumu. Evi almadan 1 ay önce evi oturmak amaçlı alacağımızı söylememize rağmen aldıktan 5 ay sonra zorla çıkardık evden.
Tapu bize geçtikten sonra 2 ay kira ödeme, yeni evin için masraflarını karşılarsın bile dedik ki bizde kiradaydık. Ve onun o evden çıkmadığı her ay için kira ödedik. Biz anlayışlı davranınca önemsenmedik sanırım.
En son kiraya çıkmak istemiyorum biraz para biriktirip ev almamı bekleyin bile dedi :)
Biz noterden ihtar çektik, ihtarda yeni kira bedelini de belirttik. İhtar çektikten sonra teslim almasa da 6 ay süresi var evi boşaltmak için diye biliyorum.
Evin yeni sahibiydik sözleşmemiz olmadığı için tefe tüfe olayı da yoktu. O bölgede benzer evlerin güncel kira bedelini yazdık ihtara. Evden çıktıktan sonra öğrendik ki 1,5-2 yıllık site aidatıda ödenmemişti.
Bütün evrakları toplayıp dava açtık, umursamadı. Avukat aracına rehin koyunca anlaşma yoluna gitmek zorunda kaldı. Bunca iyiniyetimizi sömürdüğü için ilk başta 2 aylık ödeme istemediğimiz bedelide tahsil ettik.
İyiliği teklif beklemeden yaparım ama kullanıldığımı farkettiğimde asla müsade etmem.

Elektrik ,suyu ,doğalgazı üzerinize alamiyormusunuz?alıp ,kapattirin

Bana da mantıklı gelmeye başladı ama onun aboneliği ne olacak onu bilmiyorum gidip sormak lazım ama çalıştığım için soramadım bilenler varsa yazarsanız çok sevinirim.Eşim hala böyle şeylere gerek kalmayacağını düşünüyor ama bakın şurda bile ne kadar sorun yaşadığını anlatanlar olmuş :(

Kiracı deyince aklıma dedem geldi. Kiracıları kirayı ödemedikleri gibi çıkarken evde ne var ne yok söküp götürmüşlerdi. Bende evlendikten sonra kirada oturmaya başladım. 1 sene dolduktan sonra ev sahibi kiraya şu kadar zam yaptım diye aradı. Bizde kabul ettik. Herhangi bir sözleşme yenilemeden devam ettik. Keşke evi almadan önce kiracıyla şartları konuşsaydınız.

İkamet kiracı üzerine ise alamaz
Amacım konu sahibine yazmak, mesajınız yazacağım şey ile bağlantılı diye sizi alıntıladım.

Konu sahibi, aboneliklerle alakalı yazıyorum. Aldığımız evin içinde kiracı yoktu, çıkmıştı ancak ikametini aldırmamıştı, hala aldığımız evde yaşıyor görünüyordu. Tapuyu yanımıza aldık ve onu göstererek abonelikleri üstümüze aldık, sonrasında çıkanların ikameti evden düşürüldü, bizim ikametimiz oraya alındı.

İkameti düşürüldü derken bunun için ekstra bir şey yapmadık, sadece tapuyu gösterdik, yeni aldığımızı ve oturacağımızı söyledik. Üstüne basa basa söylüyorum kiracıların ikameti hala aldığımız evdeyken yapabildik. Lütfen oturduğunuz yerden çözüm aramayın, tapunuzu elinize alın, abonelikleri üstünüze geçirin (eğer direten, çıkmam diyen bir tipse)

Back