• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

3 ay içinde cikiyor diye biliyorum. Bir de kendim oturucam derseniz kiraciyi cikarabiliyorusunuz.
Evet ben oturacağım diye noterden ihbar çekeceksin. Çıkmazsa tahliye davası açacaksın. Ortalama bir yılda dava netice veriyor. O dediğiniz tamamen kiracının insafına kalmış. Bu devirde ev alıp kiracıyla uğraşılmaz

Ev boştu ama sizin...
Abonelikleri üzerine kiracı ordayken almak aptallık olur...Elektrik su parasını da ödemezler artık, borçlar size gelir...Abonelik almak ne alaka yani...
Sakın öyle bişey yapmayın kiracı orda olduğu sürece....
Kapattırabilmeleri için tabii ki, yoksa onlar harcasın biz ödeyelim değil.

yalniz kiracida hala orda ben oturuyorum diye elinde belgeyle giderse bu akilla bide ceza yer. benzerini ayni problemi yasayan bir tanidimiz boyle yapti kiraciyi evden cikaramiyordu. bide ceza yedi. sizin kiravi zaten cikmis ama inunki israrla oturmak istiyor ve yasal olarak 6 ay gibi bir hakki var .konu sahibi bunu yaoarsa hakliyken haksiz duruma duser
Hakları olan zaman içerisinde çıkmaz çirkeflik yaparlarsa diye yazdım zaten, hemen yarın yapsınlar diye değil.

Düşünsenize arabamı sattım yaya kaldım borçlandım borç ödüyorum.Annem rahat edecek diye düşünürken onu da strese soktuk ev sahibi sürekli arıyor.Tüm bunlar kiracıya yaradı kadın kira vermeden oturuyor evde :)) oh Ne güzel hayat
sorun su ki sozlesme bitmis diye bir sey olmuyor kira sözleşmelerinde . otomatik yenilenmiş sayiliyor sozlesmeler .acin bakin internetten bu sekilde .eger kira kontratınız almadan önce bittiyse o tarihte otomatik yenilenmiş sayildi . eger siz aldiktan sonraki sureye denk geldiyse o noktada ihtar çektiyseniz yani sozlesmeyi yenilemiyorum diye ihtar cektiyseniz ozaman dogru yapmis olursunuz .malesef evi satin aldiginizfa eski sozlesmeyi kabul etmis sayiliyorsunuz .
O zaman sözleşme yenileme dönemi geldiğinde ihtarname çekip çıkarabilir mi? Yoksa 1 yılı aştığı için süresiz sözleşme mi oluyor, yani kiracı 10 yıla kadar oturabiliyor mu? Konu sahibine cevap olarak, eğer siz oturacaksanız ve başka eviniz yoksa bunu ispatlayarak çıkmasını isteyebilirsiniz. İkinci olarak kiracı 2 defa kira ödemezse çıkmasınız isteyebilirsiniz. Ama mahkeme süreci vs yine de bir 6 ay sürüyormuş.

Evet emlakçından almıştık o da şaşkın kadın bana ev bul demiş Sonra belki başka yere taşınırım demiş oyalıyor bence herkesi bir şekilde. 1 ayda nasıl çıkarmış acaba ihtar süresi 1 ay ama kadın ihtarnameyi bile almamış ki.Çıldırıcam
Almasına gerek yok muhtara bırakıldıysa teblig edilmiş sayılır.

Şu durumda eğer aynı il içinde eviniz varsa 6 aydan önce, yoksa 1 aydan önce çıkartamıyorsunuz o da ancak tahliye davasıyla oluyor.
En azından eski ev sahibinden kira kontratını alıp, ödemediği kiralar için icra davası açın. Hem paranızı alın hem de sizin ciddi olduğunuzu anlasın.
İlla bu işler için avukat mı gerekiyor, gidip kendiniz tahliye davası açamıyor musunuz? Kanunlar belli maddeler belli nette deseniz tonla örnek dilekçe var. Paranız yoksa en azından kendiniz deneyin.

Bekarken kiracı olduğumuz evden çıktık, öıkarken son 2 kirayı depozito vs saydık, kalan 300-500 tutarı da anahtatla birlikte emlakçıya verdik. Fakat fesih yapmadığımız için. Sözleşip konuştuğumuz ev sahibi bize icra davası açtı ve paşa paşa tekrar 2 kira ödedik taşındığımız eve. Böyleleri de var.

Evet emlakçından almıştık o da şaşkın kadın bana ev bul demiş Sonra belki başka yere taşınırım demiş oyalıyor bence herkesi bir şekilde. 1 ayda nasıl çıkarmış acaba ihtar süresi 1 ay ama kadın ihtarnameyi bile almamış ki.Çıldırıcam

Muhtarlığa giden tebligat otomatik olarak alınmış sayılır

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :KK43: kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?
3 hakki ihtar ve birikmis kira borclari ile birlikte dava acarak evinize gecebilirsiniz diye hatirliyorum hukukcular daha iyi bilir
Durum mahkemelik olur maalesef

Cevaplarınız için teşekkürler.Noter ihtarnamenin geri dönmesini beklememizi sonra bir daha ihtarname çekmemizi söyledi? O şekilde mavi dosya ile gidiyormuş ikincisini de almazsa tahliye davası açabilirmişiz.Bu arada kiracı hakkında hoş olmayan şeyler öğrendim.Dahası bunu eski ev sahibi biliyormuş zaten onun davranışlarından işgillendim o şekilde öğrendim.Umarım birilerine güvenip çıkmamazlık etmiyordur.Emlakçı da ben satış olduktan sonra öğrendim dedi,kimseye güven olmuyor cidden.Kendimi çok saf hissediyorum.Eve gittik emlakçı ile beraber ev bulamadığını çok pahalı olduğunu filan söyledi yine.Çıkmak istediğini de söyledi.Ama hani herşeye tamam diyen tipler vardır sonra bir bakarsınız gram birşey yapmamıştır.Sanki bana öyle biri gibi geldi.Yada içimi ümitsizlik kapladı bilmiyorum.Davayı kendim açmam konusunda yazan arkadaşlar olmuş evet ama ne nereye açılacak nasıl dilekçe düzenlenecek bunları çok iyi bilmek lazım yanlış yere dava açtığı için zaman kaybına uğramış bir arkadaş vardı burda mı okudum yoksa araştırırken mi denk geldim hatırlayamıyorum ama.Ayrıntılara da hakim değilim açıkcası.Ben yine de konuşarak çözme taraftarıyım.Kirayı ödememesini de yok telefonum bozuldu yok numaralar gitti vs bağladı.Eğer bu ayın sonuna kadar çıkarsa 2 kira parası almayacağımızı söyledik.Umarım teşvik edici olur.Kiralar yüksek ama yapabileceğim birşey yok.Bu arada sözleşme tarihini 1 temmuzmuş.

bana kızmayın ama şu an kiralar uçmuş durumda. bize ev sahibi çık dese dava eder 2 sene otururuz. asla kımıldama lüksümüz yok. 3 katını vermek zorunda kalırız.
Ev sahibi parkta mi yatsın akla bak ne kadar bencilsiniz. İyi kötü yasalar var Allah'tan da en fazla 6 ay oturabilirsiniz.

Ev sahibi parkta mi yatsın akla bak ne kadar bencilsiniz. İyi kötü yasalar var Allah'tan da en fazla 6 ay oturabilirsiniz.
ev sahibi de haklı, kiracı da haklı. ikisinden birisi sokağa düşer elbette. ancak benim anlatmak istediğim uçan fiyat koşulları. burada bencillik olduğunu düşünmüyorum. bebekli/küçük çocuklu kaç insan ev sahibi daha fazla kira alacak diye evden çıkartılıyor biliyor musunuz? eleştirilmesi gereken insanlar değil sistem.

ev sahibi de haklı, kiracı da haklı. ikisinden birisi sokağa düşer elbette. ancak benim anlatmak istediğim uçan fiyat koşulları. burada bencillik olduğunu düşünmüyorum. bebekli/küçük çocuklu kaç insan ev sahibi daha fazla kira alacak diye evden çıkartılıyor biliyor musunuz? eleştirilmesi gereken insanlar değil sistem.

İyi de konu sahibi on tane dairem var daha fazla kira almak için kiracıyı nasıl çıkarabilirim diye sormamıski. Tüm birikimleriyle kirada oturan annesini yerleştirmek için alınan bir ev. Bir zahmet çıksın değil mi evi işgal eden. Ülkede ev sahibi olmak bile dert yeminle on sene kredi öde ama içinde oturmak bile lüks olsun.

İyi de konu sahibi on tane dairem var daha fazla kira almak için kiracıyı nasıl çıkarabilirim diye sormamıski. Tüm birikimleriyle kirada oturan annesini yerleştirmek için alınan bir ev. Bir zahmet çıksın değil mi evi işgal eden. Ülkede ev sahibi olmak bile dert yeminle on sene kredi öde ama içinde oturmak bile lüks olsun.
ülkede her şey sorunlu zaten :bicak:

Birgün bir emlak sitesinde bir bankanin daire satis ilanini gördüm.Inceledim sasirdim.Ilanda evin isgal edildigi ve suanki ev sahibi tarafindan icindeki tahliye edilemiyor alan kisi bu sartlari bilerek alsin,tahliyesinden alan sorumlu gibi daha uzun cumlelerle aciklama vardi.Diyecegim o ki,iyilikle cikarmaya çalisin ben 1 yil cikaramadim kira da alamadim ustune kendim hem konut kredisi hem kirami odedim.Haram olsun her zaman soylerim.

Ev sahipleri daha yüksek kira ödemeye razı kiracı bulduğunda insanları kapının önüne koyamasın diye yasalar bu şekilde. Kiracıya çıkartılacağı önceden bildirilmeli, böylece taşınma masrafını biriktirebilir ve yeni ev bulabilir. Teorik açıdan bakıldığında gayet makul. Ancak iş uygulamaya gelince hak hukuk nedir bilmeyen, Allah korkusu olmayan insanlar, yasaları suistimal edip evi gasp ediyorlar. Buna bir çözüm bulunması şart.

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :KK43: kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?
Avukat ile halledebilirsiniz arkadaşım öyle yaptı.

Back