• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

Vallahi Rabbim herşeyin hayırlısını versin. Ev sahibinin de, kiracının da... Öğrenciliğim de dahil 16 yıl boyunca kiracıydım. Övünmek için söylemiyorum ama bütün ev sahiplerim ile hala görüşüyorum. Ne bir gün kiralarını geciktirdim ne de evlerine zarar verdim. Aksine sanki sahibi benmişim gibi eve yapabildiğimi yaptım. Şükür ev sahiplerim de iyiydi. Tamam kanun var ama bu kadarda olmamalı. İnsanların hayatı suistimal edilmemeli. Yani kanunlar kiracıdan yana diye siz kendi mülkünüzü kullanamayacak mısınız? Bu gasp değildir de nedir.

Bizim kiralama gibi bir şeyimiz olmadığı için hiç aklımıza gelmedi açıkcası.Kiracı için de birkaç ayda çıkar diye düşünmüştük. Kira ödememesinden belli art niyetli olduğu Zaten.2 yıllık kiracı ama evi de mahvetmiş
Ben konuyu okudum, siz kiralamadığınızı biliyorum;ama bu insanlar çıkacak sonuçta, ondan sonra vereceğiniz kiracılara kesinlikle kontrat yapın, bir senelik sözleşme yapın. Ayrıca ev alacaklara tavsiye kiracısı içinde ev almayın.

Ben dairemi temiz kullanmazsan, apartmanda sıkıntı yaratırsan bir sene sonra çıkartırım diyorum. Dairemi güzel kullanır, güzel güzel oturursan ne âlâ diyorum. Senet elimde olduğu için bir şey yapamıyorlar.

Kiracı şans işi gerçekten hukuki yardım almak dışında çareniz yok gibi duruyor. Çıkarmak zordur kene gibi kiracıları.

Erkek arkadaşımin ailesi de şuan benzer bi durumda. İhtarnamenizi zaten cekmissiniz, öncelikle bi avukata danışın ikinci bi ihtarname çektirin, evin satılma durumunda kiracının 6 ay oturma hakkı var, bu süre içinde de size eski oturduğu kira bedeli kadar sanırım eğer senesi dolduysa da kanunen yapılabilecek zam oranıyla birlikte, teknik ismi başka olan bi kira bedeli öder. 6 ay sonrasında kadını polis zoruyla evden cikarttirabilirsiniz. Bi de ihtarnamelerin süresi vardır hani atıyorum bi hafta sonrasında gorulmemisse bile görüldü kabul edilir vs. Yalnız kadına evinizden çıkmazsa polis zoruyla çıkaracağınız sık sık hatırlatın.

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :KK43: kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?
Kaymakamlığa gidin işgal ettiler evimi diyin o şekilde şikayet oluyor diye biliyorum

Allah yardımcınız en sevmediğim konular

İnsanlar arsız yüzsüz utanmaz

ihtarname den itibaren 6 ay hakkı var kadının. Sonrada dava polis vs. Uğraşırsınız İstemezse kolay kolay çıkmaz. He çıktı diyelim size sinir oldu, çıkarken gider borularına beton döküp çıkanı duydum. Ülkede ev sahibi olmak bile eziyet. Ben sizin yerinizde olsam maddi durumunuz varsa kadının tasinma masrafının yarısını ödemeyi teklif edin belki çıkar o zaman

Bu arada ev sarılınca kira bedelini yeniden düzenleyebiliyorsunuz sanırım, iki katına çıkarın hemen çıkar o zaman

iste o ev sahibi temmuzda kiraciya yazili ihtarda bulunuo temmuzda sozlesme bitiyor bende bu kontrati yenilemiyorum demedigi icin temmuz ayinda kontrat otomatik yenilenmis sayiliyor 1 yil daha .sizde eylulde evi satin aldiginizda temmuzfaki kontrati kabul etmis sayiliyorsunuz .bublari ben uydurmuyorum basit bir google aramasi yapsaniz ordada bunlar yaziyor .ben size kurali soyluyorum .
Hayır canım öyle.bisey yok, eski ev sahibinin kontratı yeni ev sahibini bağlamaz, satış gerçekleştiğinde sözleşme iptal olur, kiracının evde oturmak için 6 ay hakkı vardır, sonrasında konutu işgal ettiği için polis zoruyla çıkarılabilir. Daha yeni bu konuda avukattan bilgi aldık

Aslında kirasını ödemeyerek iyice kendini ayağından vurmuş.

Normalde ev satıldığında ihtarname verilir 6 ay oturma hakkı olur ama kira ödemeyerek daha hızlı bir boşaltma süresi sağlamış.

Avukat üzerinden ilerleyin, yok muhtarlıktan ihtarname almadım sonsuza kadar evde oturayım diye birşey yok.

Hayır canım öyle.bisey yok, eski ev sahibinin kontratı yeni ev sahibini bağlamaz, satış gerçekleştiğinde sözleşme iptal olur, kiracının evde oturmak için 6 ay hakkı vardır, sonrasında konutu işgal ettiği için polis zoruyla çıkarılabilir. Daha yeni bu konuda avukattan bilgi aldık
ben aksini söylemiyorum zaten kuzum 😂 ev sahibi ihtar cektikten sonra 6 ay hakki var kiracinin ama evi aldiktan sinra degil ihtar cektikten sonra 6 ay. eski kontrat geverliymis gibi . 6 ay sonra ancak cikarabilir . yani evi aldim 2 ay oldu cikmadi yok onu anlatmaya calisiyoruz .daha bilgili bir uye dahada ayrintili bilgi verdi zaten

Herkes avukat demiş ama şu an 7 bin tl ödeyecek durumum yok maalesef :/ 7 bin olmasın 5 bin de olsa sıkıntı.Bilmem anlatabildim mi.şu işgal olayını araştıracağım yarın kaymakamlığa gideyim olmazsa.bir de ihtarı çektiğim notere uğrayayım ihtarnameyi almazsa Ne olacağını öğreneyim. Bir de tekrar emlakçı ile görüşeyim diyorum

ihtarname den itibaren 6 ay hakkı var kadının. Sonrada dava polis vs. Uğraşırsınız İstemezse kolay kolay çıkmaz. He çıktı diyelim size sinir oldu, çıkarken gider borularına beton döküp çıkanı duydum. Ülkede ev sahibi olmak bile eziyet. Ben sizin yerinizde olsam maddi durumunuz varsa kadının tasinma masrafının yarısını ödemeyi teklif edin belki çıkar o zaman

Bu arada ev sarılınca kira bedelini yeniden düzenleyebiliyorsunuz sanırım, iki katına çıkarın hemen çıkar o zaman

Masraflarını mı ödeyeyim ben Zaten şu an zor durumdayım çıkması için kiracıya ekstra iyilik yapmayacağım şu an kirasını dahi ödemiyor evden elbet çıkacak kırıp dökerek çıkarsa şikayet ederim ben de onunla uğraşırım yemin ediyorum şunların yarısını ben yapmış olsam ağzımdan girip burnumdan çıkarlar milletin işleri nasıl rast gidiyor anlamıyorum

Herkes avukat demiş ama şu an 7 bin tl ödeyecek durumum yok maalesef :/ 7 bin olmasın 5 bin de olsa sıkıntı.Bilmem anlatabildim mi.şu işgal olayını araştıracağım yarın kaymakamlığa gideyim olmazsa.bir de ihtarı çektiğim notere uğrayayım ihtarnameyi almazsa Ne olacağını öğreneyim. Bir de tekrar emlakçı ile görüşeyim diyorum
En azından borçlar kanunun 299 ve 359 maddeler arasını bir okuyun o zaman (339 dan sonrası ev kirası için geçerli öncesi de genel kira hükümleri)kira hukuku şekli bir alandır kanunda çoğu şey tahdidi düzenlenmiştir en azından kendinizin ve kiracının hakları konusunda biraz daha ayrıntılı bilgi ile daha sağlam hareket edersiniz

Bence gidin evin kapısına siz ne yüzsüz ne rezil insanlarmışsınız çıkın kardeşim diyin valla okurken sinirlendim resmen işgal yap ışlar

Bence gidin evin kapısına siz ne yüzsüz ne rezil insanlarmışsınız çıkın kardeşim diyin valla okurken sinirlendim resmen işgal yap ışlar

Ev benim üstüme aslında ama sürecin başından beri hep eşim ilgilendi çünkü ben biraz fevri ve tahammülsüz bir insanım.Onlar haksız bir sürü gasp yapar ben birşey söylerim haklı çıkmaya çalışırlar bir de.Allah var yukarda ihtarnameyi alsaydı bugün arayıp görüşecektim dilim de serttir kolay kavga çıkarırım tatsızlık olmasın diyorum yine de o raddeye geldikten Sonra geri döndürülemez şeyler olur çünkü.Anlayacağınız kendimi zor tutuyorum ben de.Annem çok korkuyor bu kadının bir arkası güvenmediği birileri olmasa böyle davranmaz şakın bulaşma elbet çıkacak diyor ama bizim olmayan paramız gidecek zamanımız gidecek yani şunları yaşamak bile stres sebebi bunları yaşayacağımız aklımın ucundan geçmezdi herkesi kendimiz gibi sanıyoruz işte

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :( kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?
Aynı durumu yaşadık seneler evvel. Dava açmanız gerekiyo, biz öyle yapmıştık. Hakim tek celsede lehimize karar verdi.

zamaninda pis bir kiraciya denk geldik avukata verdik.gec oldu ama tonlarca para odedi kendini zeki sanarken biriken kiralar avukat parasi vs
en guzeli karsilikli kibarca yollari cozmek .polis zoruyla bosaltirim diyin o da olmadi avukatla davadan baska secenek kalmiyor .

Kiracı mı ödedi avukat parasını? Biz ödeyecekmişiz ama o kadar para Yok maalesef

Aynı durumu yaşadık seneler evvel. Dava açmanız gerekiyo, biz öyle yapmıştık. Hakim tek celsede lehimize karar verdi.
Ne kadar zaman geçince dava açmıştınız toplamda ne kadar sürede boşaltmış oldu acaba? Avukat tuttunuz değil mi masrafları siz mi Ödediniz anlatır mısınız rica etsem

Evi kiraya verirken senet imzalatın yazmış birisi. O kanunlara aykırı diye biliyorum. Bana da ev sahibim imzalatmıştı da sonra arkadaşımın avukat annesi direkt olur mu öyle şey diyip aynı gece bana 1 sayfa o senetin ne adına yapıldığıyla alakalı bir yazı yazdırıp hemen ev sahibine imzalat imzalamazlarsa senetle alakalı dava açarız demişti. Ev sahibi de yazıyı görünce gerilip seneti geri verdi.

Senet olayı bu tür durumlarda kötü kullanmaya çok müsait bir ortam yaratıyor. Kimse yapmasın da imzalamasın da benim tavsiyem.

Bizimde başımıza geldi korkutmak istemem ama dava süreci vs derken 1.5 sene çıkmadı evden. Giderken de kombiyi falan söküp satmıştı... Kirayı da elden verdiğini iddia etti boş beleş oturdu 1.5 sene. Sonra da aslında ilk gidip sözlü söyledi görevliler direk zor kullanma yok falan derken malesef boşandılar öylelikle çıktılar evden...

Back