LÜTFEN TAM OKUYUN, ÇOK BUNALDIM
Merhaba hanımlar. Biz eşimle 6 ay önce ev satın aldık. Ev sahibi olduk. Kirada oturuyorduk. Başka evimiz yok. Evin içerisinde zaten oturan bir kiracı vardı. Aile büyüklerimiz bize dediler içinde kiracı var bu evin, çıkmazlar, işiniz zor diye. Bizde olumlu tarafından baktık ve emlakçımızın da güvence vermesiyle evi aldık. Emlakçımız bize dedi ki, 1 aya kalkmadan evi boşaltacaklar merak etmeyin, tamam dedik. 1 ay geçti hiç ses seda yok, kiracı eşimi aradı, çocuğu için yaz tatiline kadar birkaç ay mühlet istedi, tatil olur olmaz evden çıkacağız dedi. Garipsedik başta, emlakçımızla konuştuk, bize sakın ses etmeyin, suyuna gidin yoksa evden çıkmaz, bir dava açsa 3 yıl oturur evinizde dedi. Sustuk tamam dedik. Okullar tatil oldu, sonra dediler ki, bayram sebepli 1 ay kadar daha izin verin, tamam dedik, sonra dediler ev bulamadık, tamam dedik, en sonda dediler ki, ev bulduk ama içinde kiracı var, birkaç aya anca çıkacak, müsade edin. Ve dediği zamana da 2 hafta falan kaldı, ses yok seda yok. Ayrıca kiracımız çok cüzi bir miktara kalıyor. 2000 3000₺ gibi komik bir fiyat. Bizim kiramızın yarısından az.
Anlayacağınız bizim iş arap saçına döndü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Malımızla rezil oluyoruz. Nolur ne yapmamız lazım, yardım edin, daha önce böyle bir durum yaşayanlardan tavsiyeler istiyorum.