• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

evi satan kişiyle alan kişi arasında kiracıyla ilgili bi sözleşme yok.
sözleşme nasıl yenilenmiş sayılacak arkadaşlar.
Yeni ev sahibiyle mevcut kiracı arasında da bi sözleşme söz konusu değil.
o is oyle olmuyor internetten biraz arastirip bilgiyle yorum yapin lutfen .kiracinin yaotigi sozlesme kontrat suresi boyunca devam eder mulk el degistirirse kiraci gene ayni sartlarda yukumlulugunu yerine getirir yeni ev sahibide evi alarak bunu kabul etmis sayilir .yani ev sahibi degisti hadi ben kiraya %50 zam yapiyorum , ev sahibi degisti ben seni burda istemiyorum diye bisey yok . yeni ev sahibi eski kontrati kabul etmisnsayiliyor .

Bu arada. Her yil yenileme yapiyoruz hic otomatik yenilenmedi bizim
yapmaniza gerek yok yasal olarak oyle sayiliyor. is yerleri icin bilmem ama evler icin oyle .otomatik yenilenir hatta bu yuzden kontrata atiyirum her yil %10 zam yazdiniz diyelim .otomatik yeni yilda o sozlesmeye gire %10 arttirarak devam eder .

TBK’nın 310. Maddesine bir bakarsanız sözleşmenin aynen uzadığını görürsünüz hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar bu işlerin içindeyim, bir evin kira sözleşmesini bitirme sebepleri kanunda sınırlı sayıdadır ve kiracı aleyhine değiştirilemez

o is oyle olmuyor internetten biraz arastirip bilgiyle yorum yapin lutfen .kiracinin yaotigi sozlesme kontrat suresi boyunca devam eder mulk el degistirirse kiraci gene ayni sartlarda yukumlulugunu yerine getirir yeni ev sahibide evi alarak bunu kabul etmis sayilir .yani ev sahibi degisti hadi ben kiraya %50 zam yapiyorum , ev sahibi degisti ben seni burda istemiyorum diye bisey yok . yeni ev sahibi eski kontrati kabul etmisnsayiliyor .

benim babam da kiracı. mülk sahibi evi satarken satıştan önce satacağı kişiyle sözleşme yaptı kiracı aynı şartlarda kalacak diye. mülk el değiştirince yeni mülk sahibiyle yeni kira kontratı yapıldı.

konu sahibi de kiracı sözleşmesinin süresi dolmuş demiş. ordan yola çıkarak söyledim.

eksiktir yanlıştır sizin gibi çok bilenler olduğu sürece konu sahibi de sıkıntı yaşamaz merak etmeyin.

İhtarmane polis ile çıkarmak için yeterli değildir dava açıp tahliye kararı almanız gerekir aksi takdirde konut dokunulmazlığı ihlal suçundan yargılanabilirsiniz bir evlerin kira sözleşmesi süre bitse de önceden bildirimde bulunulmadığı sürece her yıl otomatik uzar bir an önce bir avukat ile görüşün yeni malikin ihtiyacı sebebiyle tahliye davası açılmalı yasal süreler geçmedi ise
ćok guzel yazmissiniz . konu sahibi aynen boyle oluyor .sozlesmenin yenilenme taribi sen aldiktan sonra gectiyse sende sozlesmenin yenilenmeyecegini bildiren ihtar cekmediysem kontrat otomatik yenilenmis sayilir .

Ben de anlayamıyorum.Bİr de sözleşmesi bitmiş derken Zaten belki de çıkacaktı bu kadın ev satılmış olmasaydı da.

Cevaplarınız için teşekkürler tek tek alıntılayamıyorum ihtarname çekmediğimi söyleyenler olmuş ihtarname çektim arkadaşlar ama kadın evde mi yokmuş bilmiyorum şu an muhtarlıkta bekliyor tebligat. Bir de kira ödemezse çıkartmak işin dava açabileceğimi yazanlar olmuş ben de netten araştırmıştım ama mesela kaç ay ödemeyince yapabiliyoruz o yazmıyor?

Bu arada avukatla görüştüm tabi ki avukat 7 bin tl istiyor.Ev satın aldığımız için elimizde avucumuzda para kalmadı.O parayı da biz ödeyecekmişiz bu da çok garibime gitti açıkcası? Kadının eşyaları yediemine gidecekmiş onun bedelini bile bizden tahsil ediyorlar.Böyle olacağını asla düşünmemiştim biz satın aldık diye aynı gün çıkacak diye beklemedim ama böyle diretmesi de son derece manasız 6 ay Sonra da olsa 1 yıl Sonra da olsa çıkacak yani.Söylediği kiraların pahalı olması imiş maalesef herşey pahalı ama çıktığı zaman da daha ucuz olmayacak kendini de bizi de uğraştırıyor başka birşey olduğu yok.Çok üzgünüm çünkü böyle olacağını hiç düşünmemiştim gerçekten çok art niyetli insanlar var kirayı ödemeyip mesela nasıl rahat ediyor bu kadın? Hayret birşey

bide şöyle bisey var kiraci kaç senelik kiracı eğer 10 yili aştıysa sebepsiz cikarabilirsiniz kanunda boyke bir hak var 10 yili dolan kiracilar icin .ama bir avukatla hareket ederseniz sizin icin cok daha iyi olur .

TBK’nın 310. Maddesine bir bakarsanız sözleşmenin aynen uzadığını görürsünüz hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar bu işlerin içindeyim, bir evin kira sözleşmesini bitirme sebepleri kanunda sınırlı sayıdadır ve kiracı aleyhine değiştirilemez

Yani ne diyorsunuz kiracı nasıl çıkacak evden?

Ben de anlayamıyorum.Bİr de sözleşmesi bitmiş derken Zaten belki de çıkacaktı bu kadın ev satılmış olmasaydı da.

Cevaplarınız için teşekkürler tek tek alıntılayamıyorum ihtarname çekmediğimi söyleyenler olmuş ihtarname çektim arkadaşlar ama kadın evde mi yokmuş bilmiyorum şu an muhtarlıkta bekliyor tebligat. Bir de kira ödemezse çıkartmak işin dava açabileceğimi yazanlar olmuş ben de netten araştırmıştım ama mesela kaç ay ödemeyince yapabiliyoruz o yazmıyor?

Bu arada avukatla görüştüm tabi ki avukat 7 bin tl istiyor.Ev satın aldığımız için elimizde avucumuzda para kalmadı.O parayı da biz ödeyecekmişiz bu da çok garibime gitti açıkcası? Kadının eşyaları yediemine gidecekmiş onun bedelini bile bizden tahsil ediyorlar.Böyle olacağını asla düşünmemiştim biz satın aldık diye aynı gün çıkacak diye beklemedim ama böyle diretmesi de son derece manasız 6 ay Sonra da olsa 1 yıl Sonra da olsa çıkacak yani.Söylediği kiraların pahalı olması imiş maalesef herşey pahalı ama çıktığı zaman da daha ucuz olmayacak kendini de bizi de uğraştırıyor başka birşey olduğu yok.Çok üzgünüm çünkü böyle olacağını hiç düşünmemiştim gerçekten çok art niyetli insanlar var kirayı ödemeyip mesela nasıl rahat ediyor bu kadın? Hayret birşey
Dava sonucunda haklı çıkarsanız yargılamada yapılan masrafı karşı taraf size öder ancak bunun için geçen süre tabi sizi zora sokabilir, avukat ücreti karşı tarafın vereceği bişey değildir, o sizin sorumluluğunuzda

kira sözleşmesi olmadan icra davası acamiyo olabilirsiniz çünkü kira sözleşmesine damga vergisi isteniyo.
sizin aranızda sözleşme yok.

bu kira ödemesiyle ilgili dava açmayı düşünürseniz önce vergi dairesine gidip damga vergisiyle ilgili bilgi almanızı öneririm.

Bunu da kk da gördüm bi tek 😖 kiracı çikmaması ve hatta isterse çıkmaz diyenleri bi konuda şok olmuştum arkadas ben ev alıcam oturmak icin kiracı çıkmıyorum diyecek bu nasıl birseydir 😏
İstemezse çıkmaz diye kafamızdan uydurmuyoruz, kiracının haklarından bahsediyoruz ki konu sahibi daha da zora girmesin ilk mesajımda da yazdım önerilen bazı davranışlar yargılanmalarına bile sebep olabilir

E tamam da kadın sözleşmeyi uzatmak istemiyorsa buni nasıl kanıtlacayak otomatik uzatılan şey bu ne saçma birşey 1 sözleşme yapalım omür boyu kiracı otursun mu

Bunu da kk da gördüm bi tek 😖 kiracı çikmaması ve hatta isterse çıkmaz diyenleri bi konuda şok olmuştum arkadas ben ev alıcam oturmak icin kiracı çıkmıyorum diyecek bu nasıl birseydir 😏
Düşünsenize arabamı sattım yaya kaldım borçlandım borç ödüyorum.Annem rahat edecek diye düşünürken onu da strese soktuk ev sahibi sürekli arıyor.Tüm bunlar kiracıya yaradı kadın kira vermeden oturuyor evde :)) oh Ne güzel hayat

sorun su ki sozlesme bitmis diye bir sey olmuyor kira sözleşmelerinde . otomatik yenilenmiş sayiliyor sozlesmeler .acin bakin internetten bu sekilde .eger kira kontratınız almadan önce bittiyse o tarihte otomatik yenilenmiş sayildi . eger siz aldiktan sonraki sureye denk geldiyse o noktada ihtar çektiyseniz yani sozlesmeyi yenilemiyorum diye ihtar cektiyseniz ozaman dogru yapmis olursunuz .malesef evi satin aldiginizfa eski sozlesmeyi kabul etmis sayiliyorsunuz .

kira sözleşmesi olmadan icra davası acamiyo olabilirsiniz çünkü kira sözleşmesine damga vergisi isteniyo.
sizin aranızda sözleşme yok.

bu kira ödemesiyle ilgili dava açmayı düşünürseniz önce vergi dairesine gidip damga vergisiyle ilgili bilgi almanızı öneririm.
Aralarında bir kira sözleşmesi var sadece yazılı değil, kira sözleşmesinde bir şekil şartı yoktur sözlü de yapılabilir

İstemezse çıkmaz diye kafamızdan uydurmuyoruz, kiracının haklarından bahsediyoruz ki konu sahibi daha da zora girmesin ilk mesajımda da yazdım önerilen bazı davranışlar yargılanmalarına bile sebep olabilir
Peki ev sahibinin hakkı kadın ev almış oturup rahat etmek için kiracının keyfini mi bekleyecek veya mahkemelerde mi uğraşacak hiç ilgisi olmayan birşey için

Ben kontratları bir senelik yapıp, kiracılara senet imzalatıyorum. Canları istiyorsa çıkmasınlar :) Senet imzalatın bundan sonra aklınızda olsun.

Bir de 5 sene sonunda dairenizin kira olarak değerini yeniden belirleme hakkına sahipsiniz bildiğim kadarıyla. Belli bir süre sonra da uzun süreli kiracıları direkt çıkarma hakkına sahipsiniz. Sanırım 10 sene idi. Kimse kimsenin malının ortağı değil ne münasebet. Yok vermem yok etmem yok dava açsan da senelerce çıkaramazsın. Var öyle kiracılar.

Düşünsenize arabamı sattım yaya kaldım borçlandım borç ödüyorum.Annem rahat edecek diye düşünürken onu da strese soktuk ev sahibi sürekli arıyor.Tüm bunlar kiracıya yaradı kadın kira vermeden oturuyor evde :)) oh Ne güzel hayat
Ben anlam veremiyorum işte kiracı hakkı tamam güzel ki ailem hala kirada oturur bende ev sahibi değil kendi evimizde oturuyoruz şimdi biri aldı annemim oturduğu evi annem ben çikmam diyor bide kira falan ödemiyor 😱 biz normal insanlar anlayamıyor demek

E tamam da kadın sözleşmeyi uzatmak istemiyorsa buni nasıl kanıtlacayak otomatik uzatılan şey bu ne saçma birşey 1 sözleşme yapalım omür boyu kiracı otursun mu
Söz konusu yasaya göre, kira kontratı süresinin dolmasına 15 gün kala yazılı bir ihtarda bulunulmamışsa kontrat kendiliğinden yenileniyor.

bana sormak yerine google da aratarak dogru bilgiye ulasabilirsiniz hanimefendi her ayrinti yaziyor .

Back