- 30 Kasım 2017
- 8.500
- 4.214
- Konu Sahibi KirazHanim
Evet en iyi kararı vermişsiniz ailemin de buna benzer bir sıkıntısı var kadın manyak çıktı evden çıkmıyor ihtar çektiler şimdi kadın evi sahipleniyor resmen saçma sapan şeyler soruyormuş komşulara ruh hastalarına denk geliyoruz süreklimerhabalar herkese,
bugün bir ev satın aldık, içinde şu an kiracı var, biz de kirada oturuyoruz ve başka evimiz yok.
kiracı 4,5 yıldır oturuyormuş, eve bakmaya gittiğimizde "benim kontratım temmuza kadar, o zamana kadar vaktim var çıkmak için" demişti, bizde yardımcı olmaya çalışırız elbette demiştik.
tabii tapu bize geçtiği için onun kontratı bitti şu an.
biz yardımcı olmak istiyoruz kendisine, kadın ve 5 yaşındaki oğlu birlikte yaşıyorlar, mağdur etmek istemiyoruz.
bizim isteğimiz şu yönde, kiracı ev bulana kadar hem kira hem kredi ödeyeceğimiz için kiracının bize ödeyeceği kiranın bizim kiramızla aynı olmasını istiyoruz.
bu konuda tecrübesi olan varsa benimle paylaşabilir mi..
nasıl bi yol izlemeliyiz?
2-3 aylık kira sözleşmesi yapabilir miyiz?
bize artıları eksileri ne olur? vs. vs.
güncelleme: avukatla konuştuk, iki yol varmış;
1-tapuyu aldıktan sonra 1 ay içinde noterden ihtar çekmek. bu ihtar evi boşaltmak için 6 ay süre veriyor kiracıya, boşaltmazsa 6 ayın sonunda tahliye davası açılabiliyormuş. dava 2-3 yıl sürebilirmiş.
2-kiracıyla konuşup anlaşıp, mevcuttaki kira sözleşmesi ne zaman bitiyorsa o zamana kadar mühlet verilebiliyormuş, bunu da noterde karşılıklı sözleşmeyle resmileştirmek gerekiyormuş. eğer o sürenin sonunda çıkmazsa yine dava yoluna gidiliyormuş, o dava da 1 yıl sürebiliyormuş.
biz kiracıyla anlaşma yoluna gidip noterden sözleşme yapmaya karar verdik.