• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

sorun su ki sozlesme bitmis diye bir sey olmuyor kira sözleşmelerinde . otomatik yenilenmiş sayiliyor sozlesmeler .acin bakin internetten bu sekilde .eger kira kontratınız almadan önce bittiyse o tarihte otomatik yenilenmiş sayildi . eger siz aldiktan sonraki sureye denk geldiyse o noktada ihtar çektiyseniz yani sozlesmeyi yenilemiyorum diye ihtar cektiyseniz ozaman dogru yapmis olursunuz .malesef evi satin aldiginizfa eski sozlesmeyi kabul etmis sayiliyorsunuz .

Benim anlatmak istediğim eski ev sahibi de çıkarabilirdi kiracıyı.yani atıyorum Temmuz’da bittiyse sözleşme ben Eylül’de aldıysam evi bu benim suçum mu oluyor ben mi imzaladım kiracıyla sözleşmeyi? Biz evi annem otursun diye aldık zaten yatırım amaçlı almadık ki Yani kiracıyı çıkarıp başka kiracı koyma gibi bir derdim Yok ki anam oturacak o evde yanlış olan nedir anlayamıyorum?

Benim anlatmak istediğim eski ev sahibi de çıkarabilirdi kiracıyı.yani atıyorum Temmuz’da bittiyse sözleşme ben Eylül’de aldıysam evi bu benim suçum mu oluyor ben mi imzaladım kiracıyla sözleşmeyi? Biz evi annem otursun diye aldık zaten yatırım amaçlı almadık ki Yani kiracıyı çıkarıp başka kiracı koyma gibi bir derdim Yok ki anam oturacak o evde yanlış olan nedir anlayamıyorum?
Valla bu memlekette çok değişik şeyler oluyor her gün şasırmicam diyorum şasıriyorum 🤦🏼‍♀️

Ben kontratları bir senelik yapıp, kiracılara senet imzalatıyorum. Canları istiyorsa çıkmasınlar :) Senet imzalatın bundan sonra aklınızda olsun.

Bir de 5 sene sonunda dairenizin kira olarak değerini yeniden belirleme hakkına sahipsiniz bildiğim kadarıyla. Belli bir süre sonra da uzun süreli kiracıları direkt çıkarma hakkına sahipsiniz. Sanırım 10 sene idi. Kimse kimsenin malının ortağı değil ne münasebet. Yok vermem yok etmem yok dava açsan da senelerce çıkaramazsın. Var öyle kiracılar.

Bizim kiralama gibi bir şeyimiz olmadığı için hiç aklımıza gelmedi açıkcası.Kiracı için de birkaç ayda çıkar diye düşünmüştük. Kira ödememesinden belli art niyetli olduğu Zaten.2 yıllık kiracı ama evi de mahvetmiş

sorun su ki sozlesme bitmis diye bir sey olmuyor kira sözleşmelerinde . otomatik yenilenmiş sayiliyor sozlesmeler .acin bakin internetten bu sekilde .eger kira kontratınız almadan önce bittiyse o tarihte otomatik yenilenmiş sayildi . eger siz aldiktan sonraki sureye denk geldiyse o noktada ihtar çektiyseniz yani sozlesmeyi yenilemiyorum diye ihtar cektiyseniz ozaman dogru yapmis olursunuz .malesef evi satin aldiginizfa eski sozlesmeyi kabul etmis sayiliyorsunuz .
Bu ihtar hakkı kiraya veren için geçerli değil kiracı için geçerli kiraya veren ancak on yıllık uzamadan sonra bu hakkı kullanabilir

Tapu sahibinin uzerinde baska bir konut tapusu yoksa, yeni alinan konutta kendi oturmasi kosuluyla ihtarname sonrasi 1 ay icinde kiraciyi cikartma hakkiniz var. Yakin donemde arkadasim uyguladi bunu. Evi emlak komisyoncusu araciligiyla aldiysaniz ona da bir danisin.

iste o ev sahibi temmuzda kiraciya yazili ihtarda bulunuo temmuzda sozlesme bitiyor bende bu kontrati yenilemiyorum demedigi icin temmuz ayinda kontrat otomatik yenilenmis sayiliyor 1 yil daha .sizde eylulde evi satin aldiginizda temmuzfaki kontrati kabul etmis sayiliyorsunuz .bublari ben uydurmuyorum basit bir google aramasi yapsaniz ordada bunlar yaziyor .ben size kurali soyluyorum .

Pandemi dolayısıyla 5 yıla kadar uzatabiliyorlar çıkmamayı diye duydum doğruysa. Pek bir şey yapamazsınız malesef.

iste o ev sahibi temmuzda kiraciya yazili ihtarda bulunuo temmuzda sozlesme bitiyor bende bu kontrati yenilemiyorum demedigi icin temmuz ayinda kontrat otomatik yenilenmis sayiliyor 1 yil daha .sizde eylulde evi satin aldiginizda temmuzfaki kontrati kabul etmis sayiliyorsunuz .bublari ben uydurmuyorum basit bir google aramasi yapsaniz ordada bunlar yaziyor .ben size kurali soyluyorum .
Eski ev sahibinin bile bu hakkı yok aslında

Tapu sahibinin uzerinde baska bir konut tapusu yoksa, yeni alinan konutta kendi oturmasi kosuluyla ihtarname sonrasi 1 ay icinde kiraciyi cikartma hakkiniz var. Yakin donemde arkadasim uyguladi bunu. Evi emlak komisyoncusu araciligiyla aldiysaniz ona da bir danisin.

Evet emlakçından almıştık o da şaşkın kadın bana ev bul demiş Sonra belki başka yere taşınırım demiş oyalıyor bence herkesi bir şekilde. 1 ayda nasıl çıkarmış acaba ihtar süresi 1 ay ama kadın ihtarnameyi bile almamış ki.Çıldırıcam

Yani ne diyorsunuz kiracı nasıl çıkacak evden?
Ben bu konuda tekrar profesyonel destek almanızı tavsiye ediyorum, bir gün önce açılan dava yüzünden daha önce yazdığınız tüm yargılama giderlerini ödemek zorunda kalırsınız astarı yüzünden pahalıya gelir, tüm tarihlere ve başka hususlara ayrıntılı bakmak gerek hak kaybı olmaması için

Eski ev sahibinin bile bu hakkı yok aslında
benim bildiğim tek bisey var 10 yil sonra ev sahibi 10 yilini doldurmus kiraciyi sebepsiz çıkarabiliyor.bide kontrat ev sahibi değişse bile devam eder. en
Tabi ki var iki haklı ihtar çekip dava açmalı ama ödemedin deyip kapısına polis ile gidilmez
kirasini odemeyen kiraciyi cikarmak ayri ben ebin yeni sahibiyim cik demek ayri konu sahibi malesef biraz talihsiz. iki durumu ayni anda yasiyor .

Sirf bu yuzden kiracili ev almak istememistik kiracisiz ev aramaktan canimiz cikmişti.
Oyle ihtar cektim hemen çıksın şeklinde olmuyor. Kontrat her sene yeniliyor zaten kendiliginden. Siz evi alir almaz ihtar gonderseydiniz keşke.
Herşeyi kitabina uydursaniz bile boşaltmak icin 5-6 ay hakkı oluyordu yanilmiyorsam bu bile uzun bir sure.

Bir de ustune boyle cikmak istememe, kira ödememe durumlari oluyor işte daha d uzuyor hem de basiniz agriyor.

10 yıl artı bir yıl daha geçenlerde tam 10 yılda açılan dava reddedildi
evet bu islerde basit ayrintilar bile cok onemli oyuzden konu sahibi dediginiz gibi profosyonel yardim almali . burda herkes bana gore bence diyor ama yasalar ve kurallar ona gore buna gore islemiyor .

Back