• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Ev Aldık Kiracı Çıkmıyor

Biz de kiracı olarak ev sahibinin bir anda evi satmasayıla zor duruma düştük.
Bir ay önce bizi arayıp kiraya zam yapan ev sahibi biz kirayı zamlı yatırdıktan bir gün sonra beni arayarak eve bakmaya gelecekler dedi.
Ve iki hafta içerisinde evi sattı. Hemen emlakçı, avukat tanıdıklarımıza sorduk, durumu anlattık. Yeni ev sahibinin ihtar çektikten sonra 6 ay kalma hakkımız olduğu söylendi bize. Biz teni ev sahibini mağdur etmemek için 2 3 ay içerisinde zorla ev bulduk ve hemen çıktık.
Bizi mağdur eden evi yeni alanlar değil evi satanlardı, bizim o evde ısrar edip kalmamız eski ev sahibini asla etkileyen bir durum olmayacaktı.
Ayrıca kaldığımız 2 ay boyunca da kirayı yeni ev sahibine ödedik.
Ama şuan kiralık ve bulmak çok ama çok zor ve inanın kiralar çok yüksek. Akıl almaz fiyatlar var 😔
İki taraf içinde zor bir durum, umarım ortak yol bulunur ve kimse mağdur olmadan halledebilirsiniz.

Ya siz bal olsaymışsınız 😍 çok teşekkür ederim tane tane anlatmışsınız.Evet ihtarnameye annemin oturacağını ihtiyaçtan dolayı evi tahliye etmesini ,kira ödemesi yapılması gereken iban numarasını,bu durumlar gerçekleşmezse dava açılacağını ve bedellerini karşılayacağını belirttim.evi aldığımızın 3. Haftası çekmiştim süre de uyuyor buraya kadar doğru yapmışım. Kirayı ödememe durumunda Ne kadar sürede ihtarname çekilip mahkemeye veriliyor peki biliyor musunuz?belki ordan şansımız güler.hiç bitmeyecek gibime geldi şu an :/ Of ki of

benim uyku saatim epey geçti size yazarken. izninizle yarın yazayım size. sabah iş var :)

ama bence, naçizane önerim, siz önce o ihtarname çektiğiniz notere gidin, "tebligat parçası döndü mü, bakar mısınız, döndüyse bana bir onaylı suret verir misiniz, ihtarı gönderdiğimiz kişiye tahliye davası açacağız, dosya için lâzım " deyin. Mahkeme açıldıktan sonra, hakim kendisi de sordurur ama sizin peşinen dava dilekçenize eklemiş olmanız daha iyi durur.
"Tebligat parçası" dedikleri şey, tebligat zarfı denilen özel zarfın parçalarından biri. evrakın muhatabına tebliğ edilip edilmediğini ve tebliğ şeklini gösteren parça.

sonra da, kontrattaki tarihe bakın. hangi tarihte yapılmış. 21 Kasım, 5 Mart, 3 Ocak vs.. gibi tarihi soruyorum. Yıl önemli değil.

sizin ihtar tarihiniz, kiracı kadının tebliğ alma tarihi ( muhtara yapılan tebligat tarihi), kontrat tarihini bilirsek, belki daha net konuşabiliriz.

süreler uygunsa, önce tahliye davanızı açıp, duruma göre- gerek kalırsa- icraya gidersiniz.

Masraflarını mı ödeyeyim ben Zaten şu an zor durumdayım çıkması için kiracıya ekstra iyilik yapmayacağım şu an kirasını dahi ödemiyor evden elbet çıkacak kırıp dökerek çıkarsa şikayet ederim ben de onunla uğraşırım yemin ediyorum şunların yarısını ben yapmış olsam ağzımdan girip burnumdan çıkarlar milletin işleri nasıl rast gidiyor anlamıyorum

Maddi durumunuz varsa dedim zaten yoksa tabiiki öyle birşey olmaz. Bakın geçen sene bende ev aldım içinde kiracısı olan, aynı yoldan geçtim yani. Bizimde biran önce yerleşmemiz lazımdı ama kiracı aynı şekilde kiraların yüksekliğinden bahsediyordu. Sanki bizim on dairemiz varda lüks içindeyiz. Tüm birikimimizle bir ev almışız bir kaç yilimizida ipotek ederek, kiracının keyfini beklemek zorundayız yerleşmek için. Ben avukatlada konuştum ihtarda çektim. Yasal olarak 6 ay hakkı var maalesef. Ama bu sürede çıkmazsa yine polisle cikaramazsiniz dava ile uğraşırsınız tahliye davası vs. Zaten ülkede hukuk hızı belli. Sonra elbet kazanırsınız ama olan zamanıniza olur. Biz taşınma masraflarının yarısını karsilayip anlaşarak çıkarmıştık bir ay içinde.

benim de binbir emek harcadığım onca masraf yaptığım ofisim satıldı yeni mülk sahibi de ofise kendisi geçmek istedi. çok vahlandım ama ne yapayım parasını ödemiş satın almış, hakkıdır bir an önce oturmak ister. bana da yasal sürenin 6 ay olduğunu söylediler ama ben karşı taraf da mağdur olmasın diye 1 ay içinde toparlanıp çıktım. o bir ayın kirasını vermedim onlar da istemedi. yukarda arkadaşlar açıklamış, yasal süreçler maalesef uzun sürüyor ve yıpratıcı olabiliyor. taşınma masrafının bir kısmını karşılamayı teklif etseniz? çünkü o zamanlar da araştırdığım kadarıyla yeni mülk sahibi aynı fiyat bandında bir ev bulmalı, taşınma masrafını karşılamalı yazıyordu, hukuki boyutunu bilmiyorum internetteki bilgiye ne kadar güvenilirse tabi:)

benim de binbir emek harcadığım onca masraf yaptığım ofisim satıldı yeni mülk sahibi de ofise kendisi geçmek istedi. çok vahlandım ama ne yapayım parasını ödemiş satın almış, hakkıdır bir an önce oturmak ister. bana da yasal sürenin 6 ay olduğunu söylediler ama ben karşı taraf da mağdur olmasın diye 1 ay içinde toparlanıp çıktım. o bir ayın kirasını vermedim onlar da istemedi. yukarda arkadaşlar açıklamış, yasal süreçler maalesef uzun sürüyor ve yıpratıcı olabiliyor. taşınma masrafının bir kısmını karşılamayı teklif etseniz? çünkü o zamanlar da araştırdığım kadarıyla yeni mülk sahibi aynı fiyat bandında bir ev bulmalı, taşınma masrafını karşılamalı yazıyordu, hukuki boyutunu bilmiyorum internetteki bilgiye ne kadar güvenilirse tabi:)

Ben mi ev bulacağım kiracıya 😁 taşınma masrafını da karşılayacağım , bu süreçte kira da ödemeyecek? Nerden baksanız bir 10 binden fazla da o şekilde gidecek, peki benim buradaki suçum ne evi satın almış olmak mı? Üzgünüm ben bu kadar uzlaşmacı biri değilim.En fazla ne yapabilirim 2 ay içinde çıkarsa kira almayabilirim.Evi alabildim diye kaynaklarım da sınırsız değil.3 çocuk büyütüyorum ben.Hatta evi aldığım için zorlanıyorum bile.İş o raddeye gelirse uzlaşmacı olup para vermektense mahkemelik olup o kişinin de huzurunu kaçırırım. Benim huzurum kaçtı zaten çünkü.Bir sürü ev var benim görevim değil kiracıya ev bakmak.Çok şaşırttı beni öneriniz

Bunu da kk da gördüm bi tek 😖 kiracı çikmaması ve hatta isterse çıkmaz diyenleri bi konuda şok olmuştum arkadas ben ev alıcam oturmak icin kiracı çıkmıyorum diyecek bu nasıl birseydir 😏
Biz yeni evlendik, 1 sene dolar dolmaz evi satıyorum çıkın dendi. Banane yahu dedim önce. Daha yeni eşyalarım neden nakliyede heba olsun. Trkrar emlakçı nakliye 1 kira peşin temizlikçi parası vs bi ton masraf yaptım. Ama istemesem uğraştırırdım 🤫

Arkadaşlar merhaba,
Ben çalışıyorum annem çocuklara bakıyor sağolsun aynı ilçede oturuyoruz ama biraz bize uzak kalıyor oturduğu ev.Biz de yakınımızda bir ev alalım dedik arabayı filan satıp borç harç yapıp yakınlardan bir ev aldık.O evde oturan kiracının sözleşmesi de bitmiş halbuki hiç aklımıza gelmemişti kadının çıkmayacağı,kadın diyor ki kiralar çok pahalı ben çıkamam.Elbet çıkacak yani çıktığı zaman kiralar daha mı ucuzlamış olacak?Annemle anneannem beraber oturuyorlar onlar da kiradalar annem ev sahibine söylemiş taşınacağını bu sefer annemin ev sahibi de kendi yeğenini çağırmış evde otursun diye bu sefer de annemin ev sahibi sürekli arıyor Ne zaman çıkacaksınız diye :KK43: kiracıya ihtarname çektim ama kadın onu bile almamış muhtarlıkta bekliyor ihtarname.Alalı nerdeyse 2 ay olacak kira ödemesi de yapmıyor.Çok üzgünüm annem ilk defa rahat edecekti çok sevinmişti Sevincimiz kursağımızda kaldı resmen..Bu durumu yaşayan yada ne yapılacağını bilen var mı?

Cikartabileceginizi düşünmüyorum. Ev sizin diye, eve emek veren sizden çok seven gerçek sahiplerini kapı dışarı edemeyin diye kiracının hakları kanunlarla belirlenmiştir. Ev sizinse sizin, farkeden bir şey olmaz. Çikibuu

Alır almaz bir ay içinde ihtar çekilir evi aldim boşaltın diye. Sonra 3 ay süresi var ancak elektirk vs eski ev sahibinin üstüneyse kapattırın. Evin rayiç bedeli üstünden mahkemeye verdiğiniz söyleyin bunu da o kişiye düşünün. Avukat da aynı şeyi söyleyecektir 6 ay içinde boşalttılar. Küçük ilçe olduğu için. Bir de eski ev sahibinde tahliye taahütnamesi var mı onu sorun. Varsa direk onu icraya verin 15 gün içinde itiraz etmezse direk bdşalttırırsın

Cikartabileceginizi düşünmüyorum. Ev sizin diye, eve emek veren sizden çok seven gerçek sahiplerini kapı dışarı edemeyin diye kiracının hakları kanunlarla belirlenmiştir. Ev sizinse sizin, farkeden bir şey olmaz. Çikibuu
Niye milletin malının ortağı mısınız, siz kimsiniz ki insanların evini ipoteklemiş gibi konuşabiliyorsunuz? Rabbim kene gibi kiracılardan korusun.

Bazı yasalar kiracıların hakkını korumak için mağdur olmasınlar diye var ama bu kadının işgüzarlık burada mağdur olan ev sahibi. Oh ne güzel kiracı olmak mülk sahibinden daha fazla hakkı var tamamen sahiplensin kirada vermesin.
Aynı durum benim başıma gelse cennet mahalleli pembe gibi ortalığı yıkarım.Ben birşey yapmasam benim kayınpeder iki tane ağır abiyi kapıya diker...

Bizim de basimiza geldi 1 yil cikartamadik ne rezillik yasadim ya benim ev sahibim çik diyor ben ev almisim icindeki çıkmıyor.Hakkim haram olsun ona sıkıntı yasatti bana.Sonra evi talan ederek cikti gitti.Asla kiracili ev almam bir daha alirsam

Bazı yasalar kiracıların hakkını korumak için mağdur olmasınlar diye var ama bu kadının işgüzarlık burada mağdur olan ev sahibi. Oh ne güzel kiracı olmak mülk sahibinden daha fazla hakkı var tamamen sahiplensin kirada vermesin.
Aynı durum benim başıma gelse cennet mahalleli pembe gibi ortalığı yıkarım.Ben birşey yapmasam benim kayınpeder iki tane ağır abiyi kapıya diker...
Bazı gariban, kimsesiz, özellikle yaşlı ev sahiplerine böyle davranan kiracılar gördüm, kardeşimin apartmanında vardı böyle biri ev sahibi 70 yaşında bir kadıncağızdı. Kadını tehdit ettiler, çıkmamakta direndiler, bir seneyi aşkın kira vermeden oturdular, çıkarken de daireyi tanınmaz hale getirip çıktılar. Musluklara kadar kırılmıştı, her yer yıkılmıştı, banyo fayansına dışkı sürmüşlerdi. Daire sıfır verilmiş, kullanılamaz hâldeydi.

Umarım dişli bir ev sahibiyle karşılaşır böyleleri, benim gibi birine hatta direkt bana hatta ve hatta çelik kapı boyutlarında ızbandut kardeşimlerime denk gelmesini çok isterim yorumu yazan şahsın:rolleyes:Ayakları arkasına vura vura Şener Şen gibi kaçırtırlar adamı.

Bizim de basimiza geldi 1 yil cikartamadik ne rezillik yasadim ya benim ev sahibim çik diyor ben ev almisim icindeki çıkmıyor.Hakkim haram olsun ona sıkıntı yasatti bana.Sonra evi talan ederek cikti gitti.Asla kiracili ev almam bir daha alirsam
Bizde kiracılı bı ev aldık evi alırken anlaşmıştık su ayda cikarmisiniz diye ama çıkmadı bı kaç ay bekletti haklı sebepleri vardı bizde bekledik mecburen ama çıktığında evi çok iyi bakmıştı bı tane bozuk bişey yoktu ha bidaha kiracılı bı ev almam o ayrı stresden başka işe yaramiyor

Düşünsenize arabamı sattım yaya kaldım borçlandım borç ödüyorum.Annem rahat edecek diye düşünürken onu da strese soktuk ev sahibi sürekli arıyor.Tüm bunlar kiracıya yaradı kadın kira vermeden oturuyor evde :)) oh Ne güzel hayat
Bir avukatla çalışmalısınız. Kiracı kaç yıldır orada oturuyor, kira dönemi ne zaman sona eriyor, çektiğiniz ihtarnamede ne yazıyor? hepsinin tek tek değerlendirilmesi lazım. İhtarnameyi ne zaman yazdınız mesela? Yazdığınız ihtarnamede çıkana kadar kira bedellerini banka hesabınıza yatırması gerektiğini bildirdiniz mi? Bildirdinizse, yeniden ihtar çekip 30 günlük süre vereceksiniz ödemezse tahliye davası açacaksınız, öderse ikinci ihtarı bekleyeceksiniz vs vs. Mesela evin eski sahibinde tahliye taahhütnamesi var mı? Hepsi teknik detaylar google dan araştırma yapıp içinden çıkabileceğiniz bir durum değil. Geçen bir hakimin, google dan dilekçe örneği ile dava açan vatandaşın davasını reddettikten sonra vatandaşın "ama ben haklıyım" serzenişi üzerine verdiği cevabı yazayım size, "burası hukuk yeri buranın dili farklı, açabileceğiniz, hakkınızı alabileceğiniz bir sürü dava türü vardı. Bir avukatla anlaşın ve davanızı açın" ...

bildiğim kadarıyla ev satın alınınca sözleşme otomatik alana devroluyor. eğe o arada günü geçmişse otomatik yenilenmiştir sözleşme.
bu arada mahkeme kararı olmadan evine gidemezsiniz yine hatırladığım kadarıyla.
yani ihtarname polis alıp gitmeye yetmiyordu sanki.

merhaba ben de ev aldığımda çıkması için anlaşmamıza rağmen kiracı sonra yan çizdi ve çıkmadı. tapumla birlikte gittim elektriği suyu üstüme aldım ve sonra da adresımı aldığım eve kaydettırdım. bu kez evde oturanlar işgalci duruma düştü. durumu da ızah ettım dedım cıkmazsanız polıs gelıp atacak ustune bırde ceza yıyeceksınız hemen cıktılar

Bu işler çok zor ya benim bir arkadaşımda kiracılı ev aldı başına gelmeyen kalmadı onun yaşadıklarından korktuğumuz için biz ev alırken özellikle içinde ev sahibi olan evlere baktık biraz pahalı olsun ama uğraşmayalım dedik çok şükürde öyle oldu ama benim bildiğim eğer annenizin ilk eviyse üzerinde başka bir ev tapusu yoksa kendisi oturacağı için kiracıyı çıkarma hakkı var diye biliyorum bir araştırın isterseniz.

Bizim de başımızda benzer durum var. Çok çirkef kiracılara denk gelirseniz hep oluyor böyle şeyler. Bazı kiracılar öyle çete olmuş ki ev ev gezip kira falan vermeden oturabileceği kadar oturup zorla çıkartılınca gidiyor. Keşke böyle insanları yazacağımız bir platform olsa da kimse ev vermese sokakta homeless olarak kalıp hak ettiğini bulsa diyorum.

Size önerim genç, çok pahalı olmayan bir avukat mutlaka tutun. Bir yerden borç alın, kredi çekin. Yoksa çok yıpranırsınız. Avukat zaten tebliğ tarihleribe göre davayı ne zaman açabileceğini biliyor. Mesela bizimkinde 2 kere tebligat çektik kirayı ödemedin, defol git evimizden pis işgalci hırsız diye :p (tabi bunun hukuki terimleriyle 😂) avukat 2.tebliğden 1 ay sonra dava açabileceğimizi söyledi ve açacak. Yani bu davalar da farklı farklıymış. Tahliye talepli icra davası mı neymiş biz onu açacakmışız. Bizim çok akıllı olmayan kiracı da ödemedim ama aylar sonra ödedim diye itiraz ediyor 😂😂 itiraf niteliğindeymiş, işimize yararmış.

Tüm bunlara rağmen davalar 6 ay gibi sürermiş, sonra mahkeme kararıyla kapıyı açıp girip eşyalarını bir yere yollayıp kapının önüne koyacakmışız :) yani çok uzun ve her yerde olduğu gibi çok adaletsiz bir durum ama ondan kurtulmak paha biçilemez tabi.

İnşallah siz de hızlıca kurtulursunuz ve size yaşattıkları da bir bir çıkar ondan.

Ek not: davayı kazanınca mahkeme masrafları ve vermediği kiraları almak için icralık oluyor ama bu tür kiracılar zaten genelde sigortalı işi olmamasına güveniyor. Üstüne mal da yok alamayabiliyorsun ama mal edinirse veya sigortalı işe girerse paranızı alabilirsiniz. O yüzden insanlar illa da memur kiracı olsun diyor. En azından kirayı ödemezse geç de olsa her şekilde alırım diye.

Son düzenleme:
Back