Taşınma masrafını isteyen kiracı

Evet böylelikle mecbur ödeme yapılıyor
Yoksa o kadar kişiyle nasıl uğraşılacak

Ee bir sürü çalışan da oluyor onların maaşları da ordan ödeniyor ödemeyenler yüzünden onlar da gecikiyor
İlk yapıldığında bir kaç kişi konuştu olur mu şöyle böyle diye ama şimdi kimsenin sesi çıkmıyor

Göktürk için emsal kira değer 33 bin TL çıkıyorsa bir sonraki kiraciniz ben olmak isterim 😳 şaka gibi buna rağmen hala da kabul edip susmamislar. Geri vitesi ve iyi niyeti hiç hak etmemişler defolup gidene dek zorlayın .
valla bu bahsi geçen eve ben de talibim :KK70: :KK70:
emsal nasıl 33 çıkmış ben ona şaşkınım

Evet çok doğru. 33 bin civara göre oldukça düşük bile. Zaten bilirkişi raporunda da ilk kiralayan için 40 bin küsür fiyat çıkarmışlar. Oturan kiracı için 33 bin demişler. Şu an fotoğraflarını koysam 7.500’ü bu daire için nasıl kabul etmez dersiniz. Biz hiç bakmıyoruz sarı siteye, bizim daire ne eder hiç takip etmiyoruz. Zaten dava sürecindeyiz baksak iyice sinirlerimiz bozulacak ☺️
biz orta halli bir yerde 3+1 110 metrekare asansörü otoparkı vs hiçbir ekstra özelliği olmayan daire için bugün 14 binde anlaştık bizim ev sahibiyle
siz bana o bahsettiğiniz evi 7.500'e verseniz üstüne her ay çocuğunuzun ihtiyaçları için 10.000 TL'lik ekstra para atarım o derece :KK70:

Davanizdan vazgecmeyin hakkiniz neyse alin. Ben sizi hakli buldum.

Ev satacaksaniz da alacak olana sorunu soylemek lazim bu arada.
Turkideyken evlerin ucuz oldugu dönem baya begendigim bir ev vardi korona öncesi hemde cok güzelde bir firsat cikmisti istiyordum evi ama icinde kiraci vardi emlakci cikar zaten zamani geldi cikacak vs dedi ama bi şekilde icimize sinmedi sirf kiracidan dolayi, o evi almamiştik.
Böyle milletin başina sorunlu kiraci sarip milleti aptal sananlar gordukce iyi olmus diyorum umarim boyle dusunenlerin evleri ellerinde kalir satamazlar. 🙄 Bir akil kendisinde var saniyor millet ya

Göktürk çok pahalı bir yer değil mi ya? 4500₺ ne utanmazlar. Tam siteye rezil etmelik. Bir de taşınma masrafımı ver demiş sanki haklıymış gibi. Nasıl içleri rahat ediyor hayret.

Ayy bu ne ya resmen sizin malınıza çökmüş,normalde kiracılardan yana olurum ama bunlar bariz kötü ve çirkef,bence bir connet geçirin ya basın evi birileri korkutsun bu ne ya ne kira veritor ne çıkıyor

Siz haklisiniz davanizdan kesinlikle vazgecmeyin. Ayrica gokturk doviz bazinda bi semt aldiginiz kira cok cok komik bi rakam. Allah yardimciniz olsun ne diyim Allsh herseyin hayirlisini versin.

Ayy bu ne ya resmen sizin malınıza çökmüş,normalde kiracılardan yana olurum ama bunlar bariz kötü ve çirkef,bence bir connet geçirin ya basın evi birileri korkutsun bu ne ya ne kira veritor ne çıkıyor
O zaman suçlu biz oluruz. Konut dokunulmazlığı diye birşey var. Öyle kapısına falan da dayanamıyorsun ki 🙄

Başıma böyle bişey gelse rezillik cikarirdim bazı insanlar güzellikten anlamıyor.oh valla hem bedava oturacaklar hemde pişkin pişkin taşınma ücretini isteyecekler.asla vazgeçmeyin madem ihtiyacınız yok bırakın essek gibi odesinler parayi

nery83 nery83 ah ah bizim de öyle bir daireniz var insanı günaha sokuyorlar, hibe etmemiz gerekiyormuş gibi algılıyorlar; yazıklar olsun Rabbim iki cihanda da sorsun hesabını. Yasalar kiracıdan yana malesef. Ankara Çankaya 'ya da 4+1, otoparklı , asansörlü daire 9. Yılımızı doldumaraya yaklaştık.Artımını adam gibi yapmaz söyletir, emsallerinin zaten altında, ayın ilk haftası ödemesi gereken kirayı son güne kadar sündürür ; Rabbim tez zamanda hayırlısıyla kurtarsın bizi de. 6.000₺ kira veriyor onu da yeni yaptı, biz de davalığız emsal daireler 25-30k bandında , o itiraz ettikçe süreç uzuyor. Bir de avukat ile uğraşıyoruz. Eğer gerçekten işini iyi yapan tavsiye edebileceğiniz bir av varsa lütfen tavsiyede bulunun.

nery83 nery83 ah ah bizim de öyle bir daireniz var insanı günaha sokuyorlar, hibe etmemiz gerekiyormuş gibi algılıyorlar; yazıklar olsun Rabbim iki cihanda da sorsun hesabını. Yasalar kiracıdan yana malesef. Ankara Çankaya 'ya da 4+1, otoparklı , asansörlü daire 9. Yılımızı doldumaraya yaklaştık.Artımını adam gibi yapmaz söyletir, emsallerinin zaten altında, ayın ilk haftası ödemesi gereken kirayı son güne kadar sündürür ; Rabbim tez zamanda hayırlısıyla kurtarsın bizi de. 6.000₺ kira veriyor onu da yeni yaptı, biz de davalığız emsal daireler 25-30k bandında , o itiraz ettikçe süreç uzuyor. Bir de avukat ile uğraşıyoruz. Eğer gerçekten işini iyi yapan tavsiye edebileceğiniz bir av varsa lütfen tavsiyede bulunun.
Siz de hayırlısı ile kurtulursunuz inşallah. Bizim avukatımız İstanbul’da, çok cevval bir avukat ama maalesef onun da yapabileceği çok birşey yok. Sürekli takipte kalıp açıklarını yakalaması gerekiyor sadece. Siz Ankara’dasınız size çok faydası olur mu bilemedim.

Siz de hayırlısı ile kurtulursunuz inşallah. Bizim avukatımız İstanbul’da, çok cevval bir avukat ama maalesef onun da yapabileceği çok birşey yok. Sürekli takipte kalıp açıklarını yakalaması gerekiyor sadece. Siz Ankara’dasınız size çok faydası olur mu bilemedim.
Amin, anladım teşekkür ederiz 🍀 işte o açıkları biz yakalamak zorunda kalıyoruz , mevzuat okumaktan süreci çözdük, mesela kirayı geç yatırması kiracının aleyhine ama avukatın işlem yapması için biz talepte bulunuyoruz. Allah ecbur etmesin parasında değiliz o enayi yerine konmak, binbir emekle alınmış yerlerin değersizleştirilmesi bizi öfkelendiriyor.

Amin, anladım teşekkür ederiz 🍀 işte o açıkları biz yakalamak zorunda kalıyoruz , mevzuat okumaktan süreci çözdük, mesela kirayı geç yatırması kiracının aleyhine ama avukatın işlem yapması için biz talepte bulunuyoruz. Allah ecbur etmesin parasında değiliz o enayi yerine konmak, binbir emekle alınmış yerlerin değersizleştirilmesi bizi öfkelendiriyor.
Evet biz de aynı şeye öfkeliyiz. Dairenin fotolarını çekmiş mesela bilirkişi. Kadın baya lüks döşemiş daireyi. 7.200 kirayı ödeyemeyen birisinin dekorasyon tarzı değil. Mudo concept aksesuarlar havalarda uçuşuyor. Ama iş kira ödemeye gelince aynen sizin dediğini gibi önce 1000 yatırıyor, sonra 1800 sonra kalanını. Baya bildiğiniz sadaka gibi…

Ama Allah var pekçok ayrıntıyı bizim avukat yakaladı. Zam yapmadığımız seneleri buldu mesela. Siz zam yapmamış olabilirsiniz ama sözleşme esastır kiracının zamlı yatırması gerekirdi dedi. Oradan yakalayıp tahliye davasını kazandık mesela ama yine de uğraşıyoruz maalesef

şurda okuduğum tek haklı ev sahibi konusu
evden çıksın da eşyaları dursun içerde dokunmayın
illa gelip alacak
siz zaten evi gözden çıkarmışsınız bir sene daha beklersiniz
depreme dayanıklı sıfır iki dairemiz var
sırf bu 10 yıl belası yüzünden boş duruyorlar
böyle de duracaklar bence kiralamayız artık

Genellikle ev sahipleri haksız olur doyumsuz olduklarından.
Ama siz haklısınız.
Satmak en iyi çözüm böyle durumlarda. İçinde kiracı varsa yüzde yirmi kadar düşük fiyata gidiyor bu arada.

Benzer bir kiracı yüzünden ev sattı annemler. Adamın iki tane kirada dairesi var. Hemde bizim olandan çok daha lüks yerlerde. Çıkacağım zam yapma dedi çıkmadı, emsallerin çok altında kira verdi, kira zammı yasal oranın hep altında kaldı. otopark, asansör var site içinde bir daire.

Ev göstermeye avukatla gittik. Millete evi kötüledi. Ay Allah kurtardı. Ev satilinca bizim avukat çıkması için gereken işlemleri başlattı. Bazen art niyetli insana denk gelince hayat çok zorlaşıyor.

Kiracılı evi niye satıp başkasına bela ediyorsun diyenler, adam zaten bilerek aldı. Gördü insanları probleme yaşadığımızı biliyordu. Dolu evi boş gösterip satmadık.

X