Taşınma masrafını isteyen kiracı

Sakinn davanizi geri cekip anlasmaya varmayin.
Sahis borclari bela gibi bisey. Omur boyu ugrasir. Hatta ise girip maasi elden aliyorsa çalışıyor olabilir. Sikayet edin sgk ya. Kanunlar belli. Maasi bankadan yatmaya baslayinca maas haczi yazisi gonderirsiniz. Isveren eger maasi hacize yatirmazsa sirkete ait araclari cekip bagliyorlar ve isveren yine belli bie tutari icraya yatırmak zorunda kaliyor. Sonra ordan da şutlarlar.

Caresiz gibi hissetmeyin, asıl caresiz olan onlar. Satilik yazisi astirin. Icrayla evi gosterirsiniz, toplayin esi dostu mahkemenin belirledigi gun ve saatlerde sokun tanidiklarinizi eve, 10 kisi birden evi gormeye girsin.
Ulasabiliyosaniz o evde calisan diger kisilerin isyerlerine ulasin, durumu anlatin rezil olsunlar.
Ayy ne sinir bozucu insanlar, utanmasalar tapuyu verin olay kapansin diyecekler

Yüzsüzlüğünde bu kadarı pes gerçekten.

İcrayı kaldırmayın ya ne hali varsa görsün .Utanmaz arlanmaz insanlar sanki nüfusuna geçirmişsin gibi hem icrayı kaldır hem taşınma parası ver oldu canım başka ağzınada mama vereyimmi diyeceksin insanın sinirleriyle oynuyorlar

O yüzden on yıl sözleşme olayı çok saçma.Tamam kiracıları koruyorum diyorsun ama on sene olunca da adam evi iyice kendi malı sanıyor sözleşme en fazla beş yıl olmalı
Sözleşme bende 1 senelik olsun 5 yıl bile fazla ! Millet evini çöküyor kendi evine sahipleniyorlar çoğu kişi böyle . Bizim kiraci 7 sene oturdu çok zor çıkarttık çıkmam dedi çok direndi kafeyi yiyecek gibiydim şükür ki çıktı gitti etkisi kalıyor geçmiyor hemen inşallah toparlanacagim. Boş durmak gibisi yok kiraya vermeyi de düşünmüyorum satmayacagim da

Sözleşme bende 1 senelik olsun 5 yıl bile fazla ! Millet evini çöküyor kendi evine sahipleniyorlar çoğu kişi böyle . Bizim kiraci 7 sene oturdu çok zor çıkarttık çıkmam dedi çok direndi kafeyi yiyecek gibiydim şükür ki çıktı gitti etkisi kalıyor geçmiyor hemen inşallah toparlanacagim. Boş durmak gibisi yok kiraya vermeyi de düşünmüyorum satmayacagim da
Bu sözleşmeler kiracıyı korumak için deniliyor ya o yüzden beş sene dedim .
Nasıl çıkartabildiniz ne dediniz mesela kiracıya? Bizim ev boşalsın bende asla kiraya vermeyeceğim boş kalsın

Cok mantikli sozlesmeler 1 senelik olsun evet. Siz ister luks olsun ister kirik dokuk (ki cogu da eski pusku bi numarasi olmayan evler) malinizdan surekli kar edeceksiniz diye millet her yil tasinma masrafi, emlakci komisyonuyla falan ugrassin. Aynen sen evini satma, kiraya da verme dursun oyle. Obur turlu satsan bu kafayla cok ucuza gitti diye beddua falan da edersin alana, kiraya versen zaten vah o kiracinin haline. Konu sahibi hakli, onun konusundan bagimsiz soyluyorum onu da not dusmus olayim.

Benzer bir kiracı yüzünden ev sattı annemler. Adamın iki tane kirada dairesi var. Hemde bizim olandan çok daha lüks yerlerde. Çıkacağım zam yapma dedi çıkmadı, emsallerin çok altında kira verdi, kira zammı yasal oranın hep altında kaldı. otopark, asansör var site içinde bir daire.

Ev göstermeye avukatla gittik. Millete evi kötüledi. Ay Allah kurtardı. Ev satilinca bizim avukat çıkması için gereken işlemleri başlattı. Bazen art niyetli insana denk gelince hayat çok zorlaşıyor.

Kiracılı evi niye satıp başkasına bela ediyorsun diyenler, adam zaten bilerek aldı. Gördü insanları probleme yaşadığımızı biliyordu. Dolu evi boş gösterip satmadı
geçmiş olsun

Evet biz de aynı şeye öfkeliyiz. Dairenin fotolarını çekmiş mesela bilirkişi. Kadın baya lüks döşemiş daireyi. 7.200 kirayı ödeyemeyen birisinin dekorasyon tarzı değil. Mudo concept aksesuarlar havalarda uçuşuyor. Ama iş kira ödemeye gelince aynen sizin dediğini gibi önce 1000 yatırıyor, sonra 1800 sonra kalanını. Baya bildiğiniz sadaka gibi…

Ama Allah var pekçok ayrıntıyı bizim avukat yakaladı. Zam yapmadığımız seneleri buldu mesela. Siz zam yapmamış olabilirsiniz ama sözleşme esastır kiracının zamlı yatırması gerekirdi dedi. Oradan yakalayıp tahliye davasını kazandık mesela ama yine de uğraşıyoruz maalesef
Kiracınızın muhtemelen durumu iyidir.

Kendi düşük kirada oturup ev alan ,aldığı o evide yüksek fiyata veren kiracılar duydum iş kendine gelince bin dereden su getiren.

Avukatınız çok iyiymiş.
Az kaldı hayırlısıyla tamamen kurtulacaksınız kolaylıklar diliyorum.

Maaşını bilerek elden alıp düşük gösteriyor olabilir

Bahsettiğiniz mahalle zenginlerin oturduğu bir muhit diye biliyorum durumu gerçekten kötü olsa başka yerde otururdu

sözleşmelerin 1 senelik olması yeni ev tutma ve taşınma nakliye masraflarını düşününce aşırı vicdansızca bir istek
her sene yeni ev tutarken kira parası kadar emlakçı komisyonu ve depozito ödemek + nakliye + taşınmanın psikolojik etkileri (düzenin değişmesi, yerleşme, yeni eve alışma vs) derken bu isteğiniz insanın insan olma vasfına aykırıdır
kötü bir dönemden geçmiş ve insanlara kızmışsınız
ama her kiracı böyle değil
biz de daha dün kiramıza zam yaptık, epey de bütçemiz sarsılacak ama ev sahibimiz de biz de taşınma külfetine sık sık girmeyi doğru bulmuyoruz
bunları açık açık konuştuk yani
mesela biz doğduğumuzdan beri kiracıyız ama şimdiye kadar kimsenin evine çökmedik ve taşınma durumlarımız hep kendi hayatımızdaki değişimler nedeniyle oldu, hiç evden çıkarılmadık, ciddi anlaşmazlıklar yaşamadık
hatta 11 senedir oturduğumuz bir ev vardı, taşındığımızda ev sahibimiz üzüldü ben sizden memnundum artık birbirimizi çok iyi tanımıştık, inşallah giden geleni aratmaz demişti bizimle vedalaşırken
bence biraz kendinizi toparlayın evinizi yeniden kiraya verirsiniz ama kiracı seçerken çok seçici davranırsınız
ne bileyim referanslı birine verebilirsiniz, tanıdık çevreden bildiğiniz birilerine verebilirsiniz
güvenmediğiniz, gözünüzün tutmadığı insana vermezsiniz vs
herkes kötü değil, iyi, düzgün, temiz insanlar da var ve sayıları hiç az değil. iyiliklerden umudunuzu kesmeyin bence

X