• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Yeni Doğan Bebek İçin "ÖNCELİKLİ ALINACAKLAR LİSTESİ"

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nurusima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
35
13
28
Aydın
Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucunda kendimce bir liste yaptım. Tabi bu listeyi çok uzatabiliriz. Fakat sonradan kullanılmayan ürünler almaktansa bebek için elzem olan şeyleri daha kaliteli almayı istiyorum. Umarım bu konuda araştırma yapan arkadaşlara faydalı olabilirim.

ÖNCELİKLİ ALINACAKLAR LİSTESİ

1.Battaniye (ince, kalın, penye) = 4 adet..... bebek sürekli kustuğu için battaniye çok kullanılıyor özl penye battaniyeler

2.Tulum (kadife tulumları tavsiye ediyorlar), patikli pantolon.....patikli olduğu için biraz büyük alınabilir bebekler çabuk uzuyor çok çabuk küçülüyor.

3. Tırnak makası seti

4.Aspiratör (bebekler yeni doğduğunda burunları tıkalı olduğu için rahat nefes alamazlar bunun için gerekli)

5. Alt açma bezi ( can bebe 8'li alt açma bezi kullan at olabilir. ), minderi (isteğe bağlı)

6.Yan yatma yastığı( isteğe bağlı) bu ürünü almayı düşünüyorum bebeğin gazını almak için sıcak su torbalı, ve kusmasını önlemek için eğimli güzel bir ürün

7. Ağız mendili (çokça)

8.Ateş ölçer öneriyorum arkadaşlar çok kullanışlı) girdiğim bir çok bebek mağazasında bu ürünü önerdiler

9.Göğüs pompası ( elektirkli olan araştırdığım kadarı ile daha kullanışlı fakat motora süt kaçmaması açısından motor pompadan bağımsız olmalı) Lansinoh 2`si 1 Arada Elektrikli Göğüs Pompası yada Mamajoo Elektrikli Göğüs Pompası ( ben bunu almayı düşünüyorum )

10.Göğüs ucu (ihtiyaca göre... eger bebek doğduğunda göğsünüzün ucu yoksa beslenemez ve sarılık olur)

11.Zıbın takımı =2 adet, aylara göre çıtçıtlı bady (bağazdan çıt çıtlı olanlar daha kullanışlı)

12.Hastahane seti = 1 adet yeterli

13. Bere, eldiven, çorap = 4 er adet.... patik, örgü yelek hırka (kış bebeği ise özellikle)

14.Önlük= 4 adet (kustukları için gerekli oluyr)

15.Kirli elbise filesi= 2 adet

16.Cam biberon,biberon temizleme aparatı(öncelik anne sütü ihtaç duyulduğu taktirde kullanılmalı)=1 adet

17.Küvet, küvet filesi,maşrapası,banyo süngeri

18.Başlıklı havlu=2 adet

19.Islak mendil ( ebeler unibaby i tavsiye ediyor ) tabi ilk dönemde bebeğin altını pamukla temizlemek daha sağlıklı fakat zaman zaman da ıslak mendil kullanılmalı ki elzem durumlarda(dışarıda vs.) kullanıldığında bebeğin cildi alerji yapmasın

20. Göğüs pedi

21.Bebek bakım ürünleri (şampuan, bebek bezi, pişik kremi vs... doğuma yakın alınmalı)

22.Göğüs ucu kremi(göğüsler çok hassas olduğu için mutlaka gerekli oluyor)

23. Ana kucağı tavsiye ediyorum misafirlikte beşik olarak ta kullanılabilir. bir çok arkadaşım ev tipi ana kucağının kendileri için kurtarıcı olduğunu söylüyor

24. Park yatak (uyku seti alezi cibinliği vs..)

25. Bebek arabası =40 ı çıktıktan sonra almayı düşünüyorum ki kaliteli bir şey olsun. bebek arabasını çok araştırdım ve Quinny zap extra 2 de karar kıldım. çok hafif manevra kabiliyeti çok iyi katlandığında hiç yer kaplamıyor 1 yaşına kadar oto koltuğu kullanılıyor. (Travell sistem arabalar içinde en hafif olanı)

26. Doğum öncesi kıyafetleri yıkamak için dalin sıvı deterjan

NOT:Çok fazla kıyafet almayın arkadaşlar hem hediye geliyor hemde bebekler çok çabuk büyüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
çok faydalı bir paylaşım olmuş çok teşekkürler.. daha benim zamanım var ama bebek hazırlığı masraflı şeyler.. cinsiyeti belli olunca ufaktan ufaktan başlayım diorm ben de bir anda hepsini yapmaya çalışınca hem yorgunluk olur hem madden yük..

çok faydalı bir paylaşım olmuş çok teşekkürler.. daha benim zamanım var ama bebek hazırlığı masraflı şeyler.. cinsiyeti belli olunca ufaktan ufaktan başlayım diorm ben de bir anda hepsini yapmaya çalışınca hem yorgunluk olur hem madden yük..
rica ederim.:KK46::KK46: kesinlikle erkenden herşeyi almayın yavaş yavaş hoşunuza giden şeyleri alın yoksa gereksiz çok fazla şey alınıyor ve erkenden alışveriş yapıldığında ileriki haftalar geçmiyor Rabbim bebeğinizi kuzağınıza sağlıklı sıhhatli almayı nasip etsin:KK74::KK74:

Back