Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

Eşiniz Sonuçta gülerek söylemiş ben bir sorun görmedim Benim eşim de sebze yemeklerini mesela hayatta yemez ama yapacak bir şey yok onun sevdiği yemeklerden yaparım yani iyi ya da kötü Yapacak bir şey yok yaptığımda yemek zorunda yani eşim de bazen söyler Bu yemek olmamış diye karnını doyurmak istiyorsan mecburi yiyeceksin derim ben de öyle geçiştiririm yani

Yemek yapılırken aynı zamanda malzeme de gidiyor yani o malzemeleri en iyi şekilde değerlendirmek lazım kötü yapılan yemek boşa giden nimettir bana göre. Eşiniz de gülerek şakacı bi dille ifade etmiş belki uzun süredir içinde tutuyodu kırmamak adına söylemedi. Teknoloji çağındayız kendinizi geliştirebilirsiniz

EŞ KIŞISI DEMEK MODA OLMUŞ HERHALDE?

Neyse.

Yarım saat sonra döndü? Hmmm belki o sıra birşeyler atıştırdı :)

Yemek konusunda da, olabilir, sana güzel gelen, başkasına lezzetsiz gelebilir. Öyle diyorsa, gel beraber yapalım de, nasıl olacaksa anlat de. Yok beğenmiyorsan kendin yap, kendime pişirdim taşırdım çok çocuksu geliyor bana.

O zaman iyi bir ders vermek lazım bay eleştirmene.
Şimdi sinir oldum kendisine.
Aynı benim babam,her şeye bir bahane,
her şeye bir eleştiri ama sadece anneme karşı,
insanı hayattan bezdirir böylesi.
Aynen sadece bana tüm eleştirileri.. Baskasına yapmaya cesaret edemez çünkü. Giyimimi eleştiriyot giyinip süslenmek istemiyorum yemeğimi eleştiriyor yemek yapmayı çok severdim artık zoraki yapar oldum. Makyajımı eleştirir makyaj yapmaktan soğudum. Hırs yapıp aman çok iyi yapayım da beğenain dediğim zaman gsne beğenmez. Artık canım ne iatiyorsa öyle yapıyorum. Kendi zevkim için giyiniyorum yemeğimi yapıyorum. Onu memnun edemiyorum çünki bir türlü. Bugunki eleştirisini söyliyeyim. Kardeşim yegenime karne hediyesi gömlek almış. Vay efendim hediye olarak bi kıyafet alıyormuşuz başka birşwy almayı bilmezmişiz. Bunu daha önceden demişti. Yine kıyafet desi küçümser bir şekilde. Sanane desim ben de. Aslında içimden sen kimsinki kardeşimin yeğenime aldığı hediyeye karışıyorsun geçiyor tabi.

Şöyle anlayabiliriz. Mesela çok basit bir yerden başlayalım... en çok yaptığınız bir makarna tarifini alalım. Nasıl yapıyorsunuz neli yapıyorsunuz?

Bende yemek yapmaya evlendikten sonra basladim pilav yapmayi bile bilmiyordum suan zeytinyagli dolmadan tutun bizim yorenin ekşilaye sulusuna kadar hepsini yapiyorum ama esim bana cok anlayis gosterdi ben herseyi ondan ogrendim acemilik doneminde de kötü yaptigim yemek nadirdir esim ben kirilmim diye guzel olmus der ben igrenc oldugunun farkindayim derim :)bazen kötu de olabilir esiniz cok kirici konusmamis şakayla karisik laf dokundurmus

Güzel yemek güzeldir. Lezzeti yerinde olana kötü demez kimse. Eşimin arkadaşlarından yemeğe aldıklarımız oldu, yemek kültürlerimiz farklı olduğu halde bize gelirlerken yemekli gelmek istiyolar yemeklerimi beğendikleri için.

Ki eşimin annesiyle yemeklerimiz arasında dağlar kadar fark var, yaptığın yemeğin içine ne katıyosun sen tadı bi başka oluyo der.

He arada değişik şeyler yaparım, ama adam tekdüze yemeklere alıştığı için, çok güzel ama sen mercimekli bulgur yapıcağına sade bulgur pilavı yap ben bunu yemem diyor.

Yani anlatmak istediğim bi yemek lezzetliyse lezzetlidir net.

Benim kp böyle boş boş eleştiri yapma uzmanı. Her yemek hakkında fikri var. Kv mi hep eleştirir ulu orta. Ben yanımda ilk eleştirdiği gün beğenmiyorsan sen yap bizde seninkileri eleştirelim bakalım dedim, neyle karşı karşıya olduğunu anladı birdaha yapmadı yanımda. Benim yemeklerimi çoğu kişi bayıla bayıla yer, bazen benimde tutturamadığım olur, onlardan önce ben eleştiririm kendimi. Yemek yapmayı severim ama yemeyi daha çok.
Ben kızsam, kırılsam bile karşımdaki kim olursa olsun sadece kendime yemek yapamam. Eşinizin tavrı ne kadar iticiyse sizinkide aynı oranda itici. Elimden gelen bu, yersen afiyet olsun yemezsen başının çaresine bak deyin geçin.

Arkadaşlar tamam siz yemek konusunda profsunuz ben asistan bile değilim. Meselem de buydu zaten. Bundan açmıştım ben bu konuyu.saolun varolun. Aydınlandım sayenizde.

Salçalı baharatlı makarna işte nesini anlatayım.
mesela ben size bi tarif vereyim. Biber ve domates salçasını kavurun, bi yerde sarımsak dövüp sulandırın ve kavurduğunuz salçanın üstüne dökün. Suyunu çekip sos kıvamına geldiğinde içine karabiber ekleyin. Ölçüleri makarnaya göre ayarlarsınız. Çok lezzetli oluyor, beğenmemesi mümkün değil.

Sana çok tesekkür ederim ya bir tek sen anladın beni. Her zamanki gibi yine hakkaniyetli yorum yaptın.

Mesele yemek meselesi degil adamin memnunuyetsizligi, dilinin kemiginin olmayisi, her seyi hadsizce elestirmesi. Insan esi bile olsa bu kadar dan dun konusmamali. Begenmiyorsa yemeyecek kendi yapacak bitti nokta. Kadinlar asci degil erkegin agzina gore yemek yapmak zorunda degil

Ben de aynısını yapıyorum. Yemeklerin püf noktalarını bilirim .Ay ukalalık yapmayayım diyorum ama neyi nasıl lezzetli hale getirir
Kesin yengec burcusundur
Cık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…