• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

Ben çok çektim gerçekten :) ama.şimdi çok güzel yemek yapıyorum . Ailesi herkes beğeniyor yemeklerimi . Hala tam not alamadm Esin yemek yapmayi biliyosa.zor isin benim ki biliyor ondan da zorlandim .Mesela.benim.eşim nohut fasulye patates havuc dagilmamali asla yemek de , soğani bütün koyuyorum çünkü istemiyor . Bulgur pilavı bildiğin boncuk gibi tek tek dokulecek kaşığà. Et yemeklerinde o etin tadı bozulmayacak . Mesela eti önce izgara tavada muhurleyip sonra dudukluye atıyorum. İçine sarımsak ve kekik cekilmemis karabiber gerçekten güzel oluyor . Zor işin Allah yardimcin olsun

Ister evli ol kocan eleştirsin, ister bekar ol beraber yaşadığın ailen eleştirsin. Hiç bir eleştiri hoş değil. Her yapılan yemekte emek vardır. Bu konuda bende hassasım. Her yaptığım yemek beğeniliyor mu? Hayır. Ama kimse burun kıvırmıyor, damak zevkine uygun olmadığını dile getiriyor. Böylelikle de ne benim cesaretim kırılıyor ne de emeğime yazık oluyor. Eşiniz eleştireceğine tam olarak neyi beğenmediğini söylerse sizde bir daha ki sefere daha çok damak zevkine uygun yemekler yaparsınız.

Burda yazan ne çok kişi mükemmel yemek yapabiliyormuş öyle.. güzle yemek nedir Allah aşkına ya. Biri baharatlı sever diğeri baharat sevmez. Konu sahibinin güzel yemek yapıp yapmadığını nerden biliyorsunuz

Merhaba hanımlar hemen konuya gireceğim. Eşim benim yemeklerimi beğenmediğini birkaç kez dile getirmişti.dün de şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki üni de evdeyken yemeği genelde kim yapardı. Ben de dedim ki hepimiz yapardık isteyen yapardı. Eşim ben olsam sana yemek yaptırmazdım desi ve gülmeye başladı. Ben çok üzüldüm ağlıyacak gibi oldum ama topladım kendimi .Madem benim yemeklerimi beğenmiyorsun o zaman bundan sonra kendi yemeğini kendin yap dedim. Normalde küserim falan bu sefer küsmedim. O da tamam öyle söyle desi konu kapandı. Ama sen kıyamazsın bana dedi. Neyse bugun gerçekten de sadece kendime yaptım yemeği ona yapmadığımı görünce çok bozuldu. Dışarda işi de vardı galiba çıkıyorum ben dedi gitti yarım saat sonra geldi. Gelir gelmez de yattı uyuyor şimdi. Bana bir akıl verin hanımlar. Huzursuzluk olmasın diye siz yaparmıydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tesekkürler
hamileydin sanirim oyle hatirliyorum aman .tum erkekler oyle hazira laf edrler eger hamileysen. insanin elinin lezzeti gidiyor ben yemeklerden cok tikdiniyorm bu .yuzden. goz karari koyuyorm bazen cok lezzetli oluyor bazen. idare ediyor burda gecici

Kizacagina eleştiriye açık olsan canım, keşke bir sorsan neyini beğenmiyor nesi eksik nesi fazla.yada beraber yapmayı teklif etsen

hamileydin sanirim oyle hatirliyorum aman .tum erkekler oyle hazira laf edrler eger hamileysen. insanin elinin lezzeti gidiyor ben yemeklerden cok tikdiniyorm bu .yuzden. goz karari koyuyorm bazen cok lezzetli oluyor bazen. idare ediyor burda gecici
Hamile değilim. Küçük bebişim var

Eşim böyle bir şey söylese alınmam ama "çok biliyorsan sen yap" derim.
Bir erkeğe "kötü yemek yapıyorsun" deseniz "yaa ben beceremiyorum" deyip sıyrılır işin içinden, bir daha da elini sürmez. Kadınlar bu olayı çok büyütüyor.
Yemek yani alt tarafı, iyi kötü yapılıyor bir şekilde. İnternette her türlü tarif de var.

Ben yemek yapmayı hiç sevmem. Kurabiye, kek yapmayı çok seviyorum, farklı tarifler denemek hoşuma gidiyor. Ama yemek yapmak tam bir işkence. Yaptığımda yenecek seviyede oluyor ama yemeyen kendi bilir. Mükemmel yemek isteyen restorana gitsin.

bir gun sen yap bir gun o yapsin yemegi ki yemek yapanin kiymetini anlasin.

ben yillar evvel bir gun esimi oturtup fasulye ayiklatmistim,
oflaya puflaya ayiklamisti,
o gun bugundur fasulye yemegi geldi mi sofraya, ayri bir eline saglik diyor :KK71:
bana sorsaniz dunyanin en kolay yemegi, adam nasil sikildiysa.

Ya şu yemek meselesini niye gurur yapiyorsunuz bu kadar anlamiyorum. Benim bazen kendi yaptigim yemegi yiyemedigim oldu özellikle yeni denemelerde
Lezzetli olan bikac yemegim vardir ötekiler anca yenecek seviyede olur :KK70:zaten cok sık yapmam.
Esime derim yemek nasil olmuş. "Yeniyor" der yeter. :KK70: Ama ne yaparsam yapayim eline saglik der yinede. Bu kadar uzatip gerginlik yaratacak ne var?
Minicik bir elestiriyi bile kaldiramayan insanla harbiden yaşanmaz.

Merhaba hanımlar hemen konuya gireceğim. Eşim benim yemeklerimi beğenmediğini birkaç kez dile getirmişti.dün de şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki üni de evdeyken yemeği genelde kim yapardı. Ben de dedim ki hepimiz yapardık isteyen yapardı. Eşim ben olsam sana yemek yaptırmazdım desi ve gülmeye başladı. Ben çok üzüldüm ağlıyacak gibi oldum ama topladım kendimi .Madem benim yemeklerimi beğenmiyorsun o zaman bundan sonra kendi yemeğini kendin yap dedim. Normalde küserim falan bu sefer küsmedim. O da tamam öyle söyle desi konu kapandı. Ama sen kıyamazsın bana dedi. Neyse bugun gerçekten de sadece kendime yaptım yemeği ona yapmadığımı görünce çok bozuldu. Dışarda işi de vardı galiba çıkıyorum ben dedi gitti yarım saat sonra geldi. Gelir gelmez de yattı uyuyor şimdi. Bana bir akıl verin hanımlar. Huzursuzluk olmasın diye siz yaparmıydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tesekkürler

Ben yine 2 kişilik yapardım isteyen yesin diye .Neden beğenmiyormuş onu sorsaydın keşke belki basit birşeydir , eşinin sevdiği gibi yapmak istemezmiydin ?

Karnın doyuyor mu doyuyor daha ne derdim arada sen yap da iyi yemek nasılmış göreyim derdim
Ama diger yandan bunu yapici bir eleştiri olarak yorumlayıp iyileştirmeye çalışırdım yemeklerimi.

Bir yerde bir sorun da olabilir eşinizin ağız tadı da olmayabilir. Yakın arkadaşlarımdan da yorum alırdım yemeklerim hakkında. Üzülmeyin internetten gozlem ve uygulama işi çözer.

İlk evlendiğimde yemek yapmayı pek bilmezdim aslında bilmemezlik değil de elimi işe vurmamıştım. Başta tabi napıcam diye şaşırdım. Bi yandan annemi ararım bi yandan internete bakarım. Yavaş yavaş öğrendim. Bazen kötü sonuçlar da aldım ama eşim ses çıkarmadı yedi, bazen kendi yaptığımı beğenmedim. Şimdi yemeklerimi beğeniyor. Ama şu var eğer bölgesel bir fark varsa yemek olayı sorun olabiliyor. Ben en çok bu konuda zahmet çektim ama zamanla orta yolu buldum. Alınganlık göstermeyin bence her yemek tutmayabiliyor bazen. Bu bir sorun olmasın.

Çok biliyorsa kendisi yapsın, böyle gurme tripli erkeklere de cok sasırıyorum. Ben bazen korkunç yemekler yapıyorum gecen köfte yaptım ekmekten kıymalo poğaça oldu:halay: olsun hayatım tadı güzel sonucta dedi yedik yakarım bazen allaaah:halay::halay: bir kere de ağzını açmaz. O yaptığında benden iyi yapar da kötü de yapsa ağzımı açmam. O yapsın bi kaç kez de cok anlıyorsa sanki vedat milor:kk77:

Back