Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

Ben cok fazla yemek cesidi bilmem, standart seyler. Ama yaptim mi da lezzetli olur. Annem yemek isinin biraz sans oldugunu soyler, bazisinin elinin lezzeti oldugunu ve bunu da yemege aktardigini. Bekarim ama ilerde evlensem muhtemelen sorunlar yasayacagim. Ben cok salcali, cok tuzlu yemek sevmem. Tuzu salcayi minimumda tutarim. Aksi midemi bozuyor ve de daha saglikli.

kendi yemeğini kendisi yapsın . ya da sonsuza kadar sussun.

Danlmak zevkiyle alakali bir durum bu ya.
En basitinden bir taze fasulye bile bazen yenmeyecek kadar garip oluyor tadi.
Ama iyi demissiniz esinize kalk kendin yap diye.Zaman,enerji harciyorsunuz o yemegi yaparken siz.Kalkip kimse ti'ye alamaz bunu.Emeginize yazik.

yani bikaç sayfa yorum okudum. resmen konu sahibini taşlamışlar resmen.
alınmakta haklısınız bence de yani beğenmediyse bunu dile getiriş şekli çok yanlış. eşiniz düzgün bir şekilde eleştiri yapılabilirdi.ama kendinize yapıp ona yapmamış olmanız ayıp olmuş hiç yapmasaydınız ve ya beraber yapcaz madem beğenmiyorsun diyebilirdiniz.
bir de hanımlar biz hizmetçi değiliz yok eşim beğenmedi yok kendini geliştir filan. kadın güzel yemek yapıyor eşinin demekki damak zevkleri uymuyor onu yapcaz. eşine göre yap diyenler olmuş ee tamam yapsında niye eşe endeksli olarak yapılıyor bu yemekler kendimizi düşünmüyoruz.
siz bu erkeklerin totosunu böyle kaldırırsanız daha çok hizmetçi gibi görülüp ezilirsiniz.Lütfen çocuklarınızı da böyle yetiştirmeyin de gelecek nesil kadının değerini bilen, hizmetçi görmeyen bir nesil olsun. neyse feminist damarım kabardı yine susayım en iyisi.

Hayır gayet yerinde bir hareket olmuş.
Yemezse yemesin emeği takdir etmeyi bilecek herkes..
Kesin bunları söylerken yaptığın yemeği de yemiştir çöpe gitmesin dye. Yersen tabi..

Benim eşim de yeni evliyken pilavıma laf ederdi. Ben de "beğenmeyen girip kendi yapsın ben bu kadar yapabiliyorum" derdim.. Hiç de durup ağlamazdım.

Yeri gelirdi bir şeyimi eleştirirken "ortaya 2 tencere yemek çıkaramazsın neyin bilmişliğini yapıyorsun?" diye çok laf ettim..
Artık tanıdık birbirimizi. Ona göre davranıyoruz..

Aç karnını doyuruyorsanız şükretsin daha ne istiyormuş :) yapa yapa elin alıştıkça güzelleşir herkes herşeyi 4 4 lük mu yapıyor sanki :) ben evlenmeden önce nadir yemek yapardım daha çok hamurişi yapmayı severdim evlenirken de tedirgindim nasıl olacak diye bildiğimi yapıyorum bilmediğimi internetten bakıp yapıyorum eşim bayilyo herşeye ki oda incik cincik inceler baya bazen der bu biraz daha yağlı olsaymış iyi olurmuş bende derim bidahakine öyle yapayim bu az pişmiş der azcikda karninda pissin derim dalgaya vururum yani amaan napim benim adım hıdır elimden gelen budır:)) kafaya takma

Ben sizi haklı buldum. Yaptığınızı da destekliyorum. Mesele iyi yemek, kötü yemek yapmak değil. Bir de oturup araştırma yapacaksınız saçmalık. Eşiniz beğenmiyor mu, girsin mutfağa kendisi yapsın o zaman. Bir kere emeğe saygı diye bir şey var. Belki gerçekten çok kötüdür yemekleriniz ama o zaman da hala sizden yemek beklemeyecek. Haketmiş yaptığınızı, madem yemeklerinizi sevmiyor, yapmayınca da bozulmasın, ohh.

Günaydın. Daha açık yazayım da anlasılsın.
Kocam beni eleştirmeyi çok sever. Yemek giyim saç baş.evlenmeden ev eşyaları yuzunden çok tartıstık. Senin beğendiğin mi olacak benimki mi. Benim istediklerime çok berbat gibi seyler söyleyince uyuz oluyordum. Daha sonra evlendik seni ben giydircem dedi. Ben hayır benim bir tarzım var desim direndim olmadı.. Onun istediği seyleri aldım beğenmeden aldığım için çoğunu kendime yakıştırıp giyemedim. Kendi zevkime göre giyinmesiğim için mutsuz oldum.posta koydum. Karışmıcan diye. Evdeki halılardan mutfak örtüsünden saçımın rengine herşeye karısır. Onun istediği gibi olsun ister. Bana söz geçiremiyor ya çıldırıyor bazen kavga ediyoruz. Yemek konusunda yemekten anladıgı falan yok. Salçalıyla domatesli yemeği ayıramaz kendisi. Evde nasış yediyse aynısını istiyor sadece. Kafasında şu yemek şöyle olur diye kalıba oturtmuş dısına çıkamıyoruz. Enginar yapmıstım bir gün bu enginarı neden bağlamadın diyo. Evde bağlayarak pişiriyorlarmış.bir gün hünkar beğendi denesim bir fün alinazik denedim. Beğenmedi. Bence çok güzel olmustu. Farköı tatlara açık değil. 2 3 kez wti kavurma yaptım kavurmadan baska bişe bilmiyon mı dedi. Şimdi soruyorum ne yapim. Hep yahni yap diyo. Niye evde yahni yiyomuş çünkü hep. Benim de midem hassas salçayı az koyup iyice kokusu çıkana kadar kavururum ve mutlaka yazın taze kısın konserve domates koyarım yemwklere hafif olsun diye. Sebze sevmez. Çorba sevmez. Güveç yaparım lokum gibi salçalı bu der. Sabah akşam pilav ver yesin. Bir de şaka olayı var. Sürekli bana saka yapar. Aslında çok eğlenceli ve komik biridir beni çok eğlendirir ama bazen yaptıgı sakaları kaldıramıyorum 100 kere tartıştık tamam sana saka yapmıcam bir daha diyip her seferinde yine saka yapar. Ben ne yapayım bu adama.

Sen de güzel yap her yerde videolar var araştır öğren bence,demek ki kocan gerçekten beğenmiyor olamaz mı?O öyle dedi diye daha güzel yapmak için çaba harcayacağına tek kendine yemek yapmışsın.Böyle olmaz ki

eşiniz sizi değiştirmeye çalışıyor. kendi isteklerinize göre yaşamanızı bekliyor tabi ki kabul etmeyin. siz bir bireysiniz. kendi düşünceleriniz var. eşinizin sizi sindirmesine izin vermeyin. böyle böyle alışmasını bekleyin.yeni mi evlisiniz bilmiyorum ama bunları eşinize kabul ettirin. alın karşınıza anlatın. ama ciddi durun ve kararlı. eğer ki devam ederse bu tavrı siz de ona aynılarını yapın. ve yemeği birlikte yapın. beğenmiyorsan o zaman birlikte yapalım deyin siz onun hizmetçisi, kölesi değilsiniz.

Birkaç günlük sevgiliyken metroya bindik. Şçok şişman göbekli bir adam vardı. Başladı onu tiye almaya adam hakkında şakalar yapmaya. Ben de çok sinirlendim. Ve insanların fiziksel özellikleriyle dalga geçilmesinden hiç hoşlanmadığımı anlattım. Ondan sonra bunu bir daha yapmadı. 3 4 gün önce yine buna benzer birşeyle dalga geçiyor. Ben yine tepki vdrdim. Diyprki seni denedim hala hassasmıaın diye. Fiziksel özellikleriyle kimsenin dalga geçmiyor ama bana sardı benle dalga geçer bana espiri yapar.bıktım artık yapma diyorum tutamıyor kendini yapmıcam diyip yine yapıyor. Bazen sen bana alış diyor. Ben de alıştım ama her gün aynı modda olamıyorum. Bazen ciddiye alıp alınıyorum

annesinin yaptığı yemeklere alışmıştır..yani bu demek.degilki iyi yemek yapmıyorsunuz..nefis yemek tariflerini deneyin..ben ordan bakıyorum ..
eşiniz zamanla alışacak üzmeyin kendinizi

İki seneyi geçti 4 yıldırda ilişkimiz var. Başta çok direndim. Ben birayim dedim. Kendimi ezdirmedim. Çok huzursuzluk yasadık. Ona uyayım dedim. Bu sefer ben mutsuz oldum. Yine kendim olmaya başladım. Ama huzursuzuz işte.

eşin beğenmiyorsa dışardan Pizza söylesin paşam. benim abim de öyledir kimsenin yemeğini yemez kolay kolay kendi evi dışında. buna eşi de dahil,eşinin annesi de dahil. Her gün önüne fast food koy yeter demez. bence bi sure onun sevdiği tarzda bi şeyler yapabilirsin. Yani yemek dışında, hamburger, pizza, patates köfte tipi şeylerle alıştırabilirsin onu

Kocanız tam bir dikdatör . Siz niye kendinizden bu kadar ödün verdiniz , niye sizi yönetmesine izin verdiniz ki . Kusura bakmayın da suç sizde gibi biraz

o zaman sizde ona aynısını yapın. eleştirin. benim istediğim gibi giyinceksin deyin. bugün saçın ne öyle deyin. kıyafetini eleştirin işte. aynı şeyleri yapın bakalım nasıl oluyormuş.

ben bıle bazen kendı yemeğimi kötulerım.eşim beğense bıle yavan olmuş tuzlu olmuş derım..koy onune
- aaaa senin burda işin ne? oda ,
-ne oldu
-hadı ıyısın bugunde zehırlenmememişsin yaptığım yemekten.de gul geç
hayat zaten atraksıyonlu bırde ufak şeyler için yımen bırbırınızı.neyse bır yorumunu okudumda Allah yardım etsın canım.

Ne tür yemekler seviyor mesela onları sorun, youtube da bir sürü yemek videosu var, onlardan yardım alın, zamanla güzelleşip lezzetlenecektir yemekleriniz, ben evlenmeden önce hiç bilmezdim yemek yapmayı ama şimdi eşim çok beğenir yemeklerimi, internet sağolsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…