• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

Ben de gazla çalışıyordum zaten

Kimseye kendinizi beğendirmek zorunda falan değilsiniz, bunun evli olmakla bekar olmakla alakası yok. Ben babama yemek yapsam da sürekli eleştirilmekten hazeztmem, kocama yapsam da. Abla çok merak etmiş evli olup olmadığımı, nişanlıyım. Nişanlıma da yemek yapıyorum, çalıştığı yer evime yakın olduğu için akşam yemeklerini çoğunlukla bende yiyor. Burun kıvırsa "Çok biliyorsan kendin yap ye" derim, evliyken de aynısını derim. Oturup da eş hazretlerine yemek beğendirmeye ne vaktim var ne de sabrım. Sıkıntı neyse kendisi söylesin, şımarıklıktan burun kıvırıyorsa da ne buluyorsa onu yesin. Evlilik tek taraflı fedakarlıktan ibaret değildir, karşılıklı fedakarlık gerektirir. Benim gözümde kimsenin kimseden üstünlüğü de yoktur.

Kimseye kendinizi beğendirmek zorunda falan değilsiniz, bunun evli olmakla bekar olmakla alakası yok. Ben babama yemek yapsam da sürekli eleştirilmekten hazeztmem, kocama yapsam da. Abla çok merak etmiş evli olup olmadığımı, nişanlıyım. Nişanlıma da yemek yapıyorum, çalıştığı yer evime yakın olduğu için akşam yemeklerini çoğunlukla bende yiyor. Burun kıvırsa "Çok biliyorsan kendin yap ye" derim, evliyken de aynısını derim. Oturup da eş hazretlerine yemek beğendirmeye ne vaktim var ne de sabrım. Sıkıntı neyse kendisi söylesin, şımarıklıktan burun kıvırıyorsa da ne buluyorsa onu yesin. Evlilik tek taraflı fedakarlıktan ibaret değildir, karşılıklı fedakarlık gerektirir. Benim gözümde kimsenin kimseden üstünlüğü de yoktur.
Senin gozunde kimin kimsen ustun oldugu benimde umrumda degil zaten . Yazdiklarindan nekadar terbiyeli biri oldugun cok belli . Sabri olmayan bi insana insan demem ben zaten evlilik tek tarafli olan bisey asla degil . Ama senin kadin olarak kocana karsi gorevin var . Bunu ben demiyorum . Seni beni hepimizi yaratan Allah diyor . Kocanin senin uzerindeki haklarini bi oku istersen . Okusanda senin icin bisey ifade edecegini sanmiyorum . Evlilikte oyle senin yazdigin kadar basit bisey degil evlilik oyle gel evlenim olmadi yemek begenmemis diye gel ayrilalm diyecek kadar basit bisey degil . Hayati okadar bos yasiyo ki bazilari. Cok biliyosan kendin yap ye demek nedir ya bi bayana yakisacak kelimeler mi bunlar evlilik oyun mu ? Kocaya saygi okadar mi . Yazk ya

Senin gozunde kimin kimsen ustun oldugu benimde umrumda degil zaten . Yazdiklarindan nekadar terbiyeli biri oldugun cok belli . Sabri olmayan bi insana insan demem ben zaten evlilik tek tarafli olan bisey asla degil . Ama senin kadin olarak kocana karsi gorevin var . Bunu ben demiyorum . Seni beni hepimizi yaratan Allah diyor . Kocanin senin uzerindeki haklarini bi oku istersen . Okusanda senin icin bisey ifade edecegini sanmiyorum . Evlilikte oyle senin yazdigin kadar basit bisey degil evlilik oyle gel evlenim olmadi yemek begenmemis diye gel ayrilalm diyecek kadar basit bisey degil . Hayati okadar bos yasiyo ki bazilari. Cok biliyosan kendin yap ye demek nedir ya bi bayana yakisacak kelimeler mi bunlar evlilik oyun mu ? Kocaya saygi okadar mi . Yazk ya

Terbiyemi sorgulayacak kişi siz değilsiniz burada. Dini konulara da getirmeyin mevzuyu, bu forumda bir tek Müslümanlar yok. Sizinle polemiğe girmeye de niyetim yok, siz nasıl istiyorsanız öyle yaşarsınız isterseniz kocanıza köle olun bana ne. Ama gelip de sen terbiyesizsin de yok boş yaşıyorsun hayatı falan diyemezsiniz, bir daha da bana yazmanızı falan istemiyorum zira ben saygılı kişilerle yazışmak istiyorum hakaret edenlerle değil. Yöneticiye de mesajınızı bildirdim, dini içerikli ve hakaret içerikli mesajlar yasak.

Terbiyemi sorgulayacak kişi siz değilsiniz burada. Dini konulara da getirmeyin mevzuyu, bu forumda bir tek Müslümanlar yok. Sizinle polemiğe girmeye de niyetim yok, siz nasıl istiyorsanız öyle yaşarsınız isterseniz kocanıza köle olun bana ne. Ama gelip de sen terbiyesizsin de yok boş yaşıyorsun hayatı falan diyemezsiniz, bir daha da bana yazmanızı falan istemiyorum zira ben saygılı kişilerle yazışmak istiyorum hakaret edenlerle değil. Yöneticiye de mesajınızı bildirdim, dini içerikli ve hakaret içerikli mesajlar yasak.
Saygili kisilerle yazismak istiyosaniz once siz saygili olmalisiniz. Sizin terbiyesizliginiz beni rahatsiz ettii . Sikayet etmeniz zerre umurumda degil.. bu forumda bir tek muslumanlar olmamasi beni baglamaz ben kendim muslumanim ve kendi goruslerini yazmakta sonuna kadar hakkim var . Nitekim benim yazima siz cevap verdiniz ben sizinle konusmadim bile siz kendiniz benim yazima cevap versiniz madem cevap yazdnz benim cevabima da katlanacaksin yok oyle kendi gorusunu yazip baskasinin cevabina dayanamamak madem bir yazi yaziyosun cevabinida alacaksn bu kadar basit benim. Zaten nisanlisina bukadar saygisiz olan bi inanla muhattab olmam. Bb

Aradaki mesajları çok okumadım ama konu sahibini haklı buluyorum.
Ben de yemeklerimi salçalı vs yaparım mesela eşim de seve seve yiyor hatta mantarı ağzına sürmezdi artık kendisi mantar yemeği yapsana diyor.
Ama sizin eşiniz salça koymayın diye uyarmış, çorba sevmiyor, sebzeli yemek sevmiyor e ne kaldı her gün et yemeği yenmez ki.
Bence güzel yapıyorsunuzdur ama eşinizin yemek seçme huyu var ve o yüzden ne yapsanız da sevmez beğenmez maalesef.

Benimki beğenmeyince yeme o zaman diyorum, alıyorum önünden tabağı kendim yıyorum. Sen peynir ekmek ye hayatım diyorum , oda karnını kendi doyuruyor konu kapanıyor. Bu kadar büyütüp sorun edecek birşey yok ki bunda.

Denediğim ve çok kötü olduğunu fark ettiğim yemeği önünden kaptığım gibi çöpe dökerim:) yeme yeme olmamış diye.
Eve aynı anda girdiğimiz için önce yapma fırsatım pek olmuyor.
Özür dilerim gerçekten kötü olmuş derim. Yok yemeye çalışabilirdim dökme der sonra evet kuzum pek olmamış birlikte sandviç hazırlayıp yiyelim bu akşam bir şey olmaz der :)

Güzel olmayabilir, damak zevkine uymayabilir. Genelde dik başlı asi ve iticiyim ama eşimle ilgili durumlarda sevmediyse hemen sorarım mesela nasıl olsa hoşuna giderdi? Tam olarak neresini sevmedin:)

Bence kırıp dökmeden bu şekilde çözebilirsiniz.

Merhaba hanımlar hemen konuya gireceğim. Eşim benim yemeklerimi beğenmediğini birkaç kez dile getirmişti.dün de şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki üni de evdeyken yemeği genelde kim yapardı. Ben de dedim ki hepimiz yapardık isteyen yapardı. Eşim ben olsam sana yemek yaptırmazdım desi ve gülmeye başladı. Ben çok üzüldüm ağlıyacak gibi oldum ama topladım kendimi .Madem benim yemeklerimi beğenmiyorsun o zaman bundan sonra kendi yemeğini kendin yap dedim. Normalde küserim falan bu sefer küsmedim. O da tamam öyle söyle desi konu kapandı. Ama sen kıyamazsın bana dedi. Neyse bugun gerçekten de sadece kendime yaptım yemeği ona yapmadığımı görünce çok bozuldu. Dışarda işi de vardı galiba çıkıyorum ben dedi gitti yarım saat sonra geldi. Gelir gelmez de yattı uyuyor şimdi. Bana bir akıl verin hanımlar. Huzursuzluk olmasın diye siz yaparmıydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tesekkürler
O yarım saatte de yemek yiyip tok karnına gelip uyumuştur. Üzülmeyin yani:)

Esim benden iyi yemek yapar bazen benimkileri sevmez cogu zamanda acimazsizca elestirir hic kırılmadım ben suana kadar. Begenmedigini bilirim yemek zorunda degilsin derim ama yinede kendim seviyorum diye yaparim. Oda sevdigi bieyi guzel yapamiyorsam kendi alir yapar mutlaka. Adam birgun yaptigim türlu icin sebzeler suyun ustunde yuzuyor hanim demisti gulmustuk beraber. Elestiriye acik olun damak zevki sizle ayni degildir kotu yapmanizdan kaynakli degil yani. Ailenize gore yemeginiz iyidir cunku oyle damak tadlari ama esinize uymaz bu tad. Olayin ozu bu. Cok alinacak bisey yok yani. Bizim komsuda yapardi cok yagli yiyene kadar ölürdum ben ama guzel olmus derdim her zaman. Cok takilmayin beraber yapin oartak noktada bulusun .

İnsan eşi icin ugrastigi yemekten en azindan tadimlik da olsa alir ve bunu zamanla guzel yolla ve guzel dille belirtir kirici olmadan.sonucta burada bir emek var ve bu emeğe de saygi duymak lazim diye dusunuyorum

Ben konunun çok abartıldığını düşünüyorum, insan o an saka yapmış olabilir, hemen gurur yapıp yemek yapmamak??? Gerçekten çok alıngansınız hayatta alınacak onca konu varken....

Bende saatlerce uğraşıp yaptığım yemek eleştrilirse çok bozulurdum. Beğenmediği neymiş onu öğrenin bence. Mesela salçası mı çok,baharatı mı az? Onun damak tadına uygun birşeyler hazırlarsanız zamanla alışır bence. Ben ilk evlendiğimizde bazı yöresel yemekleri kayınvalideme sorup pişirirdim eşimin hoşuna gitsin diye. Şimdi daima benim yemeklerimi tercih eder oldu. Bir de çok tekrara düşmemeye çalışın. Aynı şeyleri yemek zorunda kalsam bende zevk almazdım. Nefis yemek tarifleri sitesini öneririm. Harika yemekler bulabilirsiniz. Hatta ben oraya bakmadan Ne pişireceğime karar veremem :) benimde bir sürü yüklediğim yemek tarifi var oraya. Resmen hayat kurtarıcı

İlk kez değilmişki daha öncede defalarca begenmedigini dile getirmiş zaten
Hayir bi de adami hakli gormussunuz, hakli goren de kadin yani
Sanki guzel yemek yapmak zorundaymisiz gibi hatta ve hatta yemek yapmak zorundaymişiz gibi adam bi de onune geleni begenmiyor siz de ama ogren ama guzel yemek yapmayan insan cekilmez bla bla diye tavsiye veriyorsunuz. Kadin bile kabullenmişse bu işi dicek bi sey yok
Keske erkek olarak dogsaymisim

Ben de yemek konusunda adami hakli gordum ama hizmetcilige alistigimdan ya da erkegi ustun tuttugumdan degil. Ben hergun hergun yemek yapan bir insan bile degilim ve eşim de mutfağa giren biri.
Kendisi güzel yapmadiysa ben de soylerim ama genelde benden iyi olur.
Yemegin neyini begenmedin diye sormayi da, elestirmesini de gurur meselesi yapilacak birsey olarak gormuyorum.

Konu sahibi sonradan yazmiş. Eşi kendisini maymuna filan benzeten, kiyafetini, sacini devamli eleştiren bir tipmiş. Oyle olunca buna da patlamasi da olasi. Keşke konuyu yazarken içine onlari da ekleseymiş.

Merhaba hanımlar hemen konuya gireceğim. Eşim benim yemeklerimi beğenmediğini birkaç kez dile getirmişti.dün de şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki üni de evdeyken yemeği genelde kim yapardı. Ben de dedim ki hepimiz yapardık isteyen yapardı. Eşim ben olsam sana yemek yaptırmazdım desi ve gülmeye başladı. Ben çok üzüldüm ağlıyacak gibi oldum ama topladım kendimi .Madem benim yemeklerimi beğenmiyorsun o zaman bundan sonra kendi yemeğini kendin yap dedim. Normalde küserim falan bu sefer küsmedim. O da tamam öyle söyle desi konu kapandı. Ama sen kıyamazsın bana dedi. Neyse bugun gerçekten de sadece kendime yaptım yemeği ona yapmadığımı görünce çok bozuldu. Dışarda işi de vardı galiba çıkıyorum ben dedi gitti yarım saat sonra geldi. Gelir gelmez de yattı uyuyor şimdi. Bana bir akıl verin hanımlar. Huzursuzluk olmasın diye siz yaparmıydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tesekkürler
Yaptıgınız anlamsız.begendıgı yemegi hergun nasıl yesin.siz yer miydiniz.geliştirin kendinizi.ne var bunda uzulecek. yemek onemlı bı seyçherkes lezzetlı bı seyler yemek ister.daha ozenlı yapın lezzetlı olur

Yemeğin güzel değilse değildir, alınmak yerine iyileştirmeye bak. Eşin de doğru geribildirim versin, baharatı mı yanlış, iyi mi pişmemiş, nedir sorun söylesin, sen se kendini geliştir böylece.
Bir de yemekleri kısık ateşte yavaş yavaş pişirin, daha lezzetli olacaktır.

İyi olmuş bir bakıma.
Yapıcı yorum yerine yıkıcı yorum yapması zaten insanın sinirini bozan.

Ancak herkesin damak tadı bir değil, bu da bir gerçek.
Ben mutfağı severim, yemek yapmayı severim, farklı tatları denemeyi hele çok severim.
Eşim ve kayınpederim genelde "şanslı" olduklarını söylerler, yemeklerimi severler.

Geliştirin kendinizi.
Eğer çalışmıyorsanız, gündüz evde yemek denemeleri yapın az miktarlarda.
Eğer çalışıyorsanız, bunu boş vakitlerinizde yapın.
Zamanla oturur eliniz.

Eşinize ters tepmek yerine, yemeğin nesini sevmedin?
Sen nasıl yemekler tercih edersin?
Hoşuna giden yemekler nedir? diye sorarsanız, belki aranızdaki garip iletişim de düzelir.
Belki sizi bu şekilde eleştirmekten de kaçınır.

Back