- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
Kendimden ödün vermedim ki. Versem bu tartışmalarımız olmazdı.Kocanız tam bir dikdatör . Siz niye kendinizden bu kadar ödün verdiniz , niye sizi yönetmesine izin verdiniz ki . Kusura bakmayın da suç sizde gibi biraz
Bir yerde okudum.Su yorumlardan anladığım kadarıyla ülkece yapıcı eleştiri ile yıkıcı eleştiriyi ayırt edemiyoruz. Eğitimlisinden cahilinden gencinden yaşlısına kadar hem de. Kocama da çok kızmayayım demek ki ülkenin genel havazından o da nasibini almış heralde.ilk yazdıklarımdan da sonraki eklemelerime gerek kalmadan kocamın yıkıcı elwştiri yaptıgı çıkıyordu ama herkes bana bir yemek tarifi verme derdine düştü. Komiksiniz sevgili gurmeler.
Ne kadarlık evlisiniz?Merhaba hanımlar hemen konuya gireceğim. Eşim benim yemeklerimi beğenmediğini birkaç kez dile getirmişti.dün de şöyle bir konuşma geçti. Dedi ki üni de evdeyken yemeği genelde kim yapardı. Ben de dedim ki hepimiz yapardık isteyen yapardı. Eşim ben olsam sana yemek yaptırmazdım desi ve gülmeye başladı. Ben çok üzüldüm ağlıyacak gibi oldum ama topladım kendimi .Madem benim yemeklerimi beğenmiyorsun o zaman bundan sonra kendi yemeğini kendin yap dedim. Normalde küserim falan bu sefer küsmedim. O da tamam öyle söyle desi konu kapandı. Ama sen kıyamazsın bana dedi. Neyse bugun gerçekten de sadece kendime yaptım yemeği ona yapmadığımı görünce çok bozuldu. Dışarda işi de vardı galiba çıkıyorum ben dedi gitti yarım saat sonra geldi. Gelir gelmez de yattı uyuyor şimdi. Bana bir akıl verin hanımlar. Huzursuzluk olmasın diye siz yaparmıydınız nasıl bir yol izlerdiniz. Tesekkürler
E buraya konu acmaktaki amaciniz neydi? insanlarin yemek tarifi vermesi bile zorunuza gitmiş. Bence de bu şekilde devam edin ama sonuçta burdaki "sevgili gurmeler"in hayatında bir şey değişmeyecek. Sizinle beraber yaşayan adam ya beğenmeye beğenmeye yemeye devam edecek tatsızlık çıkmasin diye ya da tek başınıza pişirip yemeye devam edeceksiniz.Su yorumlardan anladığım kadarıyla ülkece yapıcı eleştiri ile yıkıcı eleştiriyi ayırt edemiyoruz. Eğitimlisinden cahilinden gencinden yaşlısına kadar hem de. Kocama da çok kızmayayım demek ki ülkenin genel havazından o da nasibini almış heralde.ilk yazdıklarımdan da sonraki eklemelerime gerek kalmadan kocamın yıkıcı elwştiri yaptıgı çıkıyordu ama herkes bana bir yemek tarifi verme derdine düştü. Komiksiniz sevgili gurmeler.
Kadın nasıl güzel yemek yaparım diye sormamış ki bi akıl verme kendini övme çabasına girilmiş eşinin tavrına karşı napması gerektiğini sormuş.
Ben olsam bende yapmazdım arkadaşım. Benim adım hıdır elimden gelen budur beğenmiyorsa malzeme orada mutfak orada buyursun yapsın. Hatta o yapsın siz yiyin.
Ben ev işi ve yemek konularında çok ayarım kadının görevimiymiş gibi mükemmel olması gerek gibi adledilmesine
Yapıcı eleştiriler lazım güzel yapamıyor olabilirsiniz güzel yapıp onun damak tadına uymuyo olabilir ama rencide etmek yerine gel hayatım beraber yapalım yada şunu şöyle mi yapsan dese siz de ona göre birşeyleri değiştirirsiniz.
Ama bu tavırla davranan kocaya tencerenin içine taş koyup önüne koyardım. Kimse kimsenin uşağı değil.
Niye mutfak kadının üstüne? niye erkeklerin akşam ne yapıcam derdim yok? Adam hep mi dışarıda yicek demişsiniz ya bunu bir adama kadın için söyler misiniz? Kadın hep mi dışarıda yicek?Evlilik de mutfak önemli. Adam hep mi dısarda yiyecek?
Yemek yapmayı biliyormuş,ozman esinin damak tadını bilmiyor.
Esim bitek benim pilavımı beğenir.
Annem Adanalı 40 cesit yemek yapar benim 3/5 cesidim anca var,ama pilavı olmuyor.Lapa geliyor esime.Tamamen damak tadı.
Son yorumunu okusam ben de yorum bile yapmazdım.Kendin bul yolunu ozman.İstemiski sen haklısın desin herkes..E buraya konu acmaktaki amaciniz neydi? insanlarin yemek tarifi vermesi bile zorunuza gitmiş. Bence de bu şekilde devam edin ama sonuçta burdaki "sevgili gurmeler"in hayatında bir şey değişmeyecek. Sizinle beraber yaşayan adam ya beğenmeye beğenmeye yemeye devam edecek tatsızlık çıkmasin diye ya da tek başınıza pişirip yemeye devam edeceksiniz.
Böyle bir dert edindirmek gerek. Mesela biz ikimiz de çalışıyoruz. Akşam ortaklaşa yaparız. Çok bir şey yapamasa da ufak tefek de olsa mutfakta yardım ettiriyorum. En kötü masayı kurması bile yardımcı oluyor. Erkekleri işten gelir gelmez koltuğa uzandırıp, TV karşısında yemek saatini beklemesini sağlıyorsanız o kadının suçudur. Hayat müşterek... Şartlar eşit olmalı. Yemek kadının sorumluluğudur algısı o kadar var ki bu ülkede.niye erkeklerin akşam ne yapıcam derdim yok? Adam hep mi dışarıda yicek demişsiniz ya bunu bir adama kadın için söyler misiniz? Kadın hep mi dışarıda yicek?
Bu cümle neden hiç kurulmuyor? Çalışmayan kadın eşleri de buna dahil ediyorum niye böyle herşeyi üstünüze alıyorsunuz?
Evlenirken yaptığımız yemeği temizliği beğendirmek için mi evlendik ?? Beğenmeyen adam evlenmeyip hizmetçi tutacaktı beğeneceği türden.
2 Aylk hamileyim.Niye mutfak kadının üstüne? niye erkeklerin akşam ne yapıcam derdim yok? Adam hep mi dışarıda yicek demişsiniz ya bunu bir adama kadın için söyler misiniz? Kadın hep mi dışarıda yicek?
Bu cümle neden hiç kurulmuyor? Çalışmayan kadın eşleri de buna dahil ediyorum niye böyle herşeyi üstünüze alıyorsunuz?
Evlenirken yaptığımız yemeği temizliği beğendirmek için mi evlendik ?? Beğenmeyen adam evlenmeyip hizmetçi tutacaktı beğeneceği türden.
Bu adamları tepenize çıkarmayın ağızlarına geleni söyleyemesinler biraz minnet etsinler. Yapıyorsanızda onlar için değil kendi istediğiniz için elinizden geldiği gibi yapın.
Beğenmeyen dışarda birsürü kafe restoran var gider yer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?