Yemeklerimi beğenmeyen eş kişisi

O zaman kendisi öğrensin yapsın bir zahmet çoğu kişide sizi eleştirmiş. Kaç yaşında adam kendi karnını kendi doyursun. yemek yapmak kadının görevi değil şunu bir öğrenin. yaparsınız beğenmeyip hadsizce eleştiriyorsa youtubeda tarifler var niye sadece siz kendinizi geliştirmek zorundasınız yemek konusunda? kendisi yapsın o zaman kendine göre yemek tariflerle deneyip. iyi yapmışsınız tek kendinize hazırlamakla.

El lezzetinden kaynaklanıyor olabilir mesela benim elimin lezzetini beğenirler abla minkini beğenmezler genelde

Biraz tariften öte burda farkediyor

Denemiş tariflerle yemek yapmayı dene altındaki yorumlara göre yapıyorum ben bazen ..

Benim eşimden bazen beğenmez ama sebebi ben bazen acele ile tarifi değiştiriyorum yada az pişiriyorum yada çok pişiriyorum bu da tatda farkediyor :))

Su yorumlardan anladığım kadarıyla ülkece yapıcı eleştiri ile yıkıcı eleştiriyi ayırt edemiyoruz. Eğitimlisinden cahilinden gencinden yaşlısına kadar hem de. Kocama da çok kızmayayım demek ki ülkenin genel havazından o da nasibini almış heralde.ilk yazdıklarımdan da sonraki eklemelerime gerek kalmadan kocamın yıkıcı elwştiri yaptıgı çıkıyordu ama herkes bana bir yemek tarifi verme derdine düştü. Komiksiniz sevgili gurmeler.

Zorla mi yediriyorum yeme de gec.
Yumurta kirsam esim bin defa eline saglik der sofrayi toplar halleder.niye yemek yapmadın sulu olmus tuzsuz olmus vs vs bir yorumunda her aksam bir yere rezerve yaptiracagimi biliyor cunku.begenmeyen kendi yapar yer.

Yemek yapmayı biliyor olabilirsiniz ama belki bu eşinizin damak tadına uymuyor böyle bakın birde olaya.

Kadın nasıl güzel yemek yaparım diye sormamış ki bi akıl verme kendini övme çabasına girilmiş eşinin tavrına karşı napması gerektiğini sormuş.

Ben olsam bende yapmazdım arkadaşım. Benim adım hıdır elimden gelen budur beğenmiyorsa malzeme orada mutfak orada buyursun yapsın. Hatta o yapsın siz yiyin.

Ben ev işi ve yemek konularında çok ayarım kadının görevimiymiş gibi mükemmel olması gerek gibi adledilmesine

Yapıcı eleştiriler lazım güzel yapamıyor olabilirsiniz güzel yapıp onun damak tadına uymuyo olabilir ama rencide etmek yerine gel hayatım beraber yapalım yada şunu şöyle mi yapsan dese siz de ona göre birşeyleri değiştirirsiniz.

Ama bu tavırla davranan kocaya tencerenin içine taş koyup önüne koyardım. Kimse kimsenin uşağı değil.

aralardaki yorumlarından gördüğüm tek sorun yemek beğenmemesi değil. hiç bişey beğenmiyo seni olduğun gibi kabul etmemişki, hep değiştirmeye uğraşıyo, bu kadar tarzı değilsin madem niye evlenmiş senle. belkide aşağılık kopleksi var böyle bastırmaya çalışıyo. kendin yiyip ona hazırlamamakla çok iyi etmişsin, belki biraz kıymet bilir burnu sürtülür. bidaha konuşmadınızmı hiç

bazi insanlar bol yag bol sogan ve salca ile yemek yapar; ailesinde oyle alistiysa sizinki yagsiz az salcali flnsa hosuna gitmiyor olabilir.
ya da tam tersi durumsa sizinki asiri yagli geliyor olabilir.
bazi insanlar hamurisi kahvalti makarna kofte patates vb seylerle buyurler. sonra normal ev yemekleri lezzetsiz gelebilir.
bazi insanlar eger farkli bolgelerde yetistiyse baharat eksikligi / fazlaligi nedeniyle yemegi begenmezler.
kisacasi tek bir kisinin soylemesiyle yemeginiz kotu diyemeyiz. damak tadi farkli olabilir.
siz yaptiginiz yemegi severek yiyor musunuz, aileniz ya da arkadaslariniz severek yiyor mu?
siz kayinvalidenizin yemeklerini lezzetli buluyor musunuz? esiniz annenizin yemeklerini begenir mi?
kilit sorular bunlardir. cevabini da kendiniz bulabilirsiniz

Bir yerde okudum.
Kendi ailen ve arkadaş çevren beğenirmiş yemeklerini.
Demek ki damak zevkiniz çok farklı. Tabii kolay değil bir yaştan sonra yemek keyfini değiştirmek.
Mesela ben asla baharatlı yemek yiyemem. Herkes söylenir bana. Ben sade severim hep.
Evde de mesela dolmayı,sarmayı iki ayrı tencere pişirdiğimiz çok olmuştur.

Öncelikle hayatınız boyunca eleştiriye açık biri olun. Eleştrilmek kötü bir şey değildir. Eleştirmek ve eleştirilmek iyi ve kötü de olsa insanı geliştirir. Eşiniz belki o anda sizi sinir etmiş olabilir. Kendinizi eşinizin yerine koyduğunuzda önünüze beğenmediğiniz bir yemek gelse belki ondan daha çok kırıcı olabilirdiniz.

Düzelmeyecek şeyler değil bunlar. İlişkinizi yıpratmayın böyle basit konulardan.

Ne kadarlık evlisiniz?
Yemek yapmak el alışkanlığı.
1 yıl benimde yaptıklarım yencek kıvamda olmazdı.Ben bile beğenmezdim.
Ama esim yerdi:)Saolsun
Yemek yapmayı gözünüzde büyütmeyin.
Soğanla salçayı kavur yemek oluyor zaten.
Hamur islerim 6senelik evliyim bazen tutuyor bazen tutmyor mesela:)

E buraya konu acmaktaki amaciniz neydi? insanlarin yemek tarifi vermesi bile zorunuza gitmiş. Bence de bu şekilde devam edin ama sonuçta burdaki "sevgili gurmeler"in hayatında bir şey değişmeyecek. Sizinle beraber yaşayan adam ya beğenmeye beğenmeye yemeye devam edecek tatsızlık çıkmasin diye ya da tek başınıza pişirip yemeye devam edeceksiniz.

Evlilik de mutfak önemli. Adam hep mi dısarda yiyecek?
Yemek yapmayı biliyormuş,ozman esinin damak tadını bilmiyor.
Esim bitek benim pilavımı beğenir.
Annem Adanalı 40 cesit yemek yapar benim 3/5 cesidim anca var,ama pilavı olmuyor.Lapa geliyor esime.Tamamen damak tadı.

Niye mutfak kadının üstüne? niye erkeklerin akşam ne yapıcam derdim yok? Adam hep mi dışarıda yicek demişsiniz ya bunu bir adama kadın için söyler misiniz? Kadın hep mi dışarıda yicek?
Bu cümle neden hiç kurulmuyor? Çalışmayan kadın eşleri de buna dahil ediyorum niye böyle herşeyi üstünüze alıyorsunuz?

Evlenirken yaptığımız yemeği temizliği beğendirmek için mi evlendik ?? Beğenmeyen adam evlenmeyip hizmetçi tutacaktı beğeneceği türden.

Bu adamları tepenize çıkarmayın ağızlarına geleni söyleyemesinler biraz minnet etsinler. Yapıyorsanızda onlar için değil kendi istediğiniz için elinizden geldiği gibi yapın.

Beğenmeyen dışarda birsürü kafe restoran var gider yer.

Ay kocişkolarının gönüllü biricik becerikli aşçıları basmış konuyu şaka gibi En iyisini yapmışsınız konu sahibi küçük çocukla yaptığınız yemeği öpsün başına koysun beğenmeyen de kendi yapar bu kadar basit. Tarifle olacak meseleyse kocişkolar da öğrenebilir herhalde incileri dökülmez kimsenin.

Kadın desteği için açılmış bi platformda bile yorumlar bu minvaldeyse biz yanmışız yalnız onu net anladım. Kız kardeşlik yine kaybetti :))

Kendiniz yapın afiyetle yiyin ellerinize sağlık

Son yorumunu okusam ben de yorum bile yapmazdım.Kendin bul yolunu ozman.İstemiski sen haklısın desin herkes..

Böyle bir dert edindirmek gerek. Mesela biz ikimiz de çalışıyoruz. Akşam ortaklaşa yaparız. Çok bir şey yapamasa da ufak tefek de olsa mutfakta yardım ettiriyorum. En kötü masayı kurması bile yardımcı oluyor. Erkekleri işten gelir gelmez koltuğa uzandırıp, TV karşısında yemek saatini beklemesini sağlıyorsanız o kadının suçudur. Hayat müşterek... Şartlar eşit olmalı. Yemek kadının sorumluluğudur algısı o kadar var ki bu ülkede.

2 Aylk hamileyim.
Riskli gebelik diye yağ sisesini bile esim kaldırtmıyor.
Evimi siliyor süpürüyor.
Ben zevkle yaparım yemek.
Kk feminizmine bağlamışsınız ama yanlış adres
Esim cok da güzel yemek yapar,ciğ börek bile yapar bana.
Ordan sallamayın hanımefendi

Iyi yapmışsın kuzum bir iki gün daha yapma anlasin hatasını. Damak tadı uymuyor olabilir ama emeğine saygısızlık yapamaz. Biraz daha pişman olsun sonra yaparsin yine yemek. Eline sağlık demeyi öğrenecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…