• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasadiklarima objektif bir bakis acisi!!!

sevgili pamuk_helva,ben ilişki konularında çok katı olamıyorum,yaşanmışlıklar insanı üzebiliyor,beraber olduğunuz süre boyunca bu adama nasıl katlandın demeyeceğim,(kesinlikle katlanılacak bir adam değil,bencil! senin hayatını kısıtlayacak ve kendi tamamen özgür,senin ona itaat etmeni bekleyen,ve erkekliği bundan ibaret sanan bir varlık... maddi manevi seni yıpratmış bu adam)konu ilişki olunca karmakarışık olabiliyor her şey,insan görmek istemediği şeyleri görmeyebiliyor,artık bişeyleri görmeye başladıysan zaten sonu karanlık demektir,anlattıklarından eğer onunla bir gelecek yaşarsan sadece onun hayatını yaşayacakmışsın gibi geldi bana,senin bir hayatın olmayacak bence,bütün bir ömrü çöpe atmaktansa bu adamla geçirdiğin zamanları çöpe at arkadaşım,,zararın neresinden dönersen kar..vermiş olduğun kararı sonuna kadar destekliyorum..

Son düzenleme:
ne mutlu sizeki olayı çözmüşsünüz.Bu uzaklıkta onu tahta oturtup daha da büyütebilirdiniz gözünüzde.boşverin kötü ama sonuçta bir tecrübe olmuş.ne yazık ki benmerkezci bazı insanların sevmek ve özveri göstermek gibi bir kabiliyeti olmuyor.Aileleri anneleri de destekliyor bunu.ne demek ya köydeki kızlar konuşmuyomuş.Harem mi kurmak istiyo valide sultan paşa oğluna.Alır artık kızların gönüllerini tek tek.ne bayağılık.Boşverin damattan da basit kayınvalideden de kurtulmuş olursunuz.Çok saygı duyuyorum dediğiniz bir eş ve bir kayınvalideye denk gelmeniz dileklerimle.

Malesef benmerkezci ve bencil bir insan oldugunu ben kendim kabul edemiyordum. Konduramiyordum, düzelir, aramizda mesafe var diye böyle diye kendimi avutup durdum bugüne kadar. Nasil katlandim ona, tüm yaptiklarina tüm söylediklerine inan bende bi anlam veremiyorum. Insanin gözü gercekten kör oluyor. Ilk zamanlarin büyüsüne iki güzel söze inanmisim, yanildigimi gec olmadan fark ettim. Sanirim en cokta babam memnun kaldi bu durumdan.

Ailesini benim ailem hic istemedi. Kaba insanlardi annesiyle babasi. Annesi ilk geldiklerinde yüzügü takalim diye bin takla atti yok biz uzaktan geldik. 1000 km geldik, kadin bunlarin lafini yapiyor bize ya. Ne kadar sacma. Sen kiz istemeye gelmissin. Istersen 10 kere gel lafimi yapilir. Ailem beni kirmamak icin laf etmedi. Ama babamlada cok kavgalar ettim. Iste en büyük pismanligimda degmeyen bir insan icin bunlari yapmakti.

Annesinin o lafina nasil sinir olmustum ama büyügüm diye ses cikarmadim. Bana daha öncede "Onun seninle evlenmek istedigi icin cok sanslisin" demisti. Oglu bulunmaz hint kumasi mukemel bir es ya. Kadin bana eski kiz arkadasiyla olan resmini gösterdi inanabiliyormusun. Daha sözde bir bohca yapmadi bayramda birsey hediye etmedi adet bilmez bana dedilerine bak. Of allahim ona ve ailesine nasil katlanmisim ben ya...Cahlillik iste cok kötü birsey...

Ama cok gec olmadan yanlisimi anladim ve döndüm...

Iyi dileklerin icinde cok tesekür ederim..

öyle demiş dimi, bende orasını acaba yanlış mı anladım diye düşünmüştüm, adam sevgide bile cimri, kontrol etme peşinde, seni seviyorum un bile her gün bi hecesini söyleyecek herhalde:27::27:

Ben daha neler duydum onadan bir bilsen. Niye söylemiyorsun diye soruyorum. "Sen önce kendine bir ceki düzen verde önce bi kendine bakta, sonra" "Ne anlami var" "Söylesem ne degisecekki" diyordu bana sürekli. Neymis ben dügüne gitmisim, guya beni cezalandiriyor. Zaaflarimi kullandi. Ben sen umursamazsin vurdum duymazsin diyrodum "Sana öyle geliyor" diyordu. Ben 3 gün onu aramazsam 3 gün acmazdi guya beni cezalandiriyor ya. Ha bide bunu yapardi ya 5 gün acmadigini bilirim. Yazarken kendime acayip kiziyorum bunlara katlandigim icin...

simdiden bu sorunlar yasiyorsan evlendikten sonra vay haline... neden bukadar bu adamin pesinden kostun, okadar aradin, cok fazla deger verdin. onun senin pesinden kosmasi gerekirdi. yol yakinken kendini kurtar, bu ask ta degil sevgide degil

Zaten bittiki!!! Niye kostum, niye katlandim bende bilmiyorum. Dedigim gibi körlügüme, cahilligime ve tecrübesizligime veriyorum. Ve birde onun bende yaratigi baski ve "sen benden vazgecemezsin" "benim gibisini bulamazsin" duygusu.

sevgili pamuk_helva,ben ilişki konularında çok katı olamıyorum,yaşanmışlıklar insanı üzebiliyor,beraber olduğunuz süre boyunca bu adama nasıl katlandın demeyeceğim,(kesinlikle katlanılacak bir adam değil,bencil! senin hayatını kısıtlayacak ve kendi tamamen özgür,senin ona itaat etmeni bekleyen,ve erkekliği bundan ibaret sanan bir varlık... maddi manevi seni yıpratmış bu adam)konu ilişki olunca karmakarışık olabiliyor her şey,insan görmek istemediği şeyleri görmeyebiliyor,artık bişeyleri görmeye başladıysan zaten sonu karanlık demektir,anlattıklarından eğer onunla bir gelecek yaşarsan sadece onun hayatını yaşayacakmışsın gibi geldi bana,senin bir hayatın olmayacak bence,bütün bir ömrü çöpe atmaktansa bu adamla geçirdiğin zamanları çöpe at arkadaşım,,zararın neresinden dönersen kar..vermiş olduğun kararı sonuna kadar destekliyorum..

Nasil katlandin sorusuna benimde zaten net bir cevabim yok. Bilmiyorum cünkü. O zamanlar bunlarin farkinda degildim, kördüm, saftim. "Ben yaparim sen yapamazsin" düsüncesiydi ondaki. O bekar bir erkekti yapardi. Ben onunla olmak istiyorsam dedigini yapacaktim. Susacaktim, seviyorsam katlanacaktim.

Yanarim yanarimda ödedigim telefon paralarina yanarim zaten. Manevi anlamda en büyük yiprantisi bendeki kendime güven duygusunu almakti. En zor en karanlik zamanlarimda kendime güvenim, kendime verdigim deger diye birsey yoktu, gücsuzdum, hatta aciz bile denebilir. Ben kendime deger vermesini bilemedigim icin o bile vermek istemedi. Ona ihtiyacim olduguna inandirtdi beni. Her konuda kendine inanilmaz yüksek derecede güveni olan bir insan bu. Zaten ben onun karsisinda dimdik olsaydim bunlari yasamis olmayacaktim. Tecrübe oldu bana iste...

Ben hayatimi onunla olupta niye karartayim niye kendimi yakayim ki..Sükür gözlerim acildi artik...

Ben yazının hepsini okuyamadım
Dayanamadım çünkü , tahammül edemedim siz nasıl ettiniz anlıyamadım ?
Neyse.. geçmişe takılıp kalmamak lazım , şimdi önüne bak ve mutlu ol..

canim sinir oldum bende belcikadan katiliyorum bu tip insanlarin
geldiklerinde nele yapabilecegini biliyorum..

dogru ya onun icin ailen kimki? seni buyuten okutan meslek sahibi olmana katki
olmus ailen bu yasina kadar arkanda olmus ailen kimki?
kuzum o kendini ne saniyor?

allah askina sana uzaktan yasak koyan adamin kendine guveni gercekten varmi?
kompleksli oldugundan kendi egolarini sisirmek icin tepki veriyor
ve sen!( gercekten sok oldum) kabul ediyorsun!
"bu yasa kadar kendime mukayet oldum terbiyetim sen vermezsin heleki benden uzaktaysan "
diyemedinmi gulum yaaa

senin uzerine basip yukselme derdinde olan bir insan!
erkeklik egosunu tatmin edecek! cunku sana yasak ona serbest!
ailene saygisizlik edecek! niyeti belli aslinda masraftan kurtarmak icin kendisini seni karsi karsiya getiriyor ailenle..
ve birazda o almanyaya gelince abilerinede guveniyor.. dusunmek bile istemiyorum orasini..
daha genceciksin kendine uygun dengin sana saygi duyan
insan oldugunu unutmayip yasak koymak gibi bir egosu olmayan
tertemiz insanlar tanirsin!
ailene bir hata yaptigini anlatip bitirmeni dilerim
ayrica bitirincede o adama agzinin lafini vermeni sabirsizlikla bekliyorum!

Diger sayfalarida okumamistim simdi hepsini okudum
bitirmissin.. ve gercekten tebrik ederim cunku hep ders cikarttin
hem dogru karar aldin
cunku tekrar okudum konuyu yanlis anlamamak ve gunahini almamak icin adamin..
sevgi sozcukleri hak edilir dedi ya yok canim yok
sen kesinlikle gonlune gore birisini bulur ve o insandan kurtuldugun icin
daha cok sevineceksin..
o insanla ilerde evlenecek olan kisiyede gercekten aciiyorum simdi..

Senin yorumunu en sona biraktim...

Kendini bulunmaz hint kumasi saniyor ne sanicak. Ailemi birkez olsun ne yapiyorsunuz nasilsiniz diye arayip sormadi bayramlar dahil. Cünkü ailesi aramis ya bizi evde bulamamislar niye biz geri aramiyormusun. Kendi ailesini yüceltip benim aileme senin ailen söyle böyle demeye kalkti. Ailesi onun icin dügün yapacakmis ya durumlari iyi olmadigi icin, kendi icin bu kadar iyi düsünen bir aile icin benden ayrildi. Ben salak gibi tekrar affetim.

Diyemedim iste, ses cikaramadim. Her dedigine nasil ve niye evet dedim üstelik bana hicbirsey ama hicbirsey vermeyen benim icin hicbirsey yapmayan bir adama nasil öyle özverili olabildim, hic bilmiyorum. Körlügün ve cahilligin bu kadar olur iste diyorum kendime.

Daha o kendi hayatini yolluna bile koymus degil. NE askerlik ne okul ne is nede iki kurus parasi var kenarda. Ben birsey demeye kalksam "Senin dillin uzadi" diyordu. Helle askerlik konusunda cok kavga ettik. Hatta bana "Sana söylemeden askere giderim ruhun duymaz birdaha beni bulamasin" demisti. Bunlara nasil katlandim bilemiyorum. Galiba ben biterme cesaretini kendimde yeni yeni buldum. Cünkü evet sogumustum istemiyordumda ama bitirmeye cesaretimde yoktu. Bana ya ailen ya ben diyince buldum o cesareti kendimde.

Bana her istedigini güzelce yaptirabilecegini sandi cünkü ben uysal bir insanim. Ben verdikce o daha cok istedi. Evet dedikce daha cok baski yapti bana. Ailemi ezer gecerim sandi. Hem herseyi masrafsiz olucakti. Benim ondan beklentilerim yoktu. Ailem zora girmesin diyecekti. Evi ben düzecektim kople buraya getirecektim. O ne yapicakti benim icin. Böyel bir insan icin bunlara ugrasmaya degmez. Buraya gelip is kurracakmis simdiki yerinden dhaa güzel yerde yasayacakti güzel arabalar kullanacakti her yil tatile gidecekti. Ben calisip kazanacaktim o yiyecekti. Of nasil duymazdan geldim görmezden geldim. Evet abilerine güveniyordu. Abilerile aramizda 3 saatlik yol var oraya tasinacaktik biliyorum, söylemedi ama isteyecekti. Hatta belki abisiyle is yapacakti.

O bana daha neler demediki. Bilsen sasip kalirsin her anlatigim sen buna nasil katlaniyorsun diyor bana. Bitirdigimde birde bana demezmi "Insallah pisman olmasin" diye bende. "Asil kaybeden sensin, umarim hayatindaki en büyük pismanligim ben olurum, insallah basini taslara vura vura pisman olursun" dedim. Kapati, dinlemedi bile.

Pesinde bir sürü kiz varmis ya onlara günü birlik iliskiler yasar yine iste. Aslinda evlenilecek adam bile degilmis. Sorumluk yok onda. Bu güne kadar eglenmis yemis icimis. Kazanmis yemis babasindan yemis icimis. Simdide evde gezip yatiyor. Sezonluk islerle ugrasiyor. Düzenli bir ise gir dedim, kizdi bana.

Ailemede ben bir cahillik ettim siz benim büyümsünuz affedin diyipte ellerini öptüm. Zaten babam bana bu meselelerden cok kirgindi. Simdi aramiz super yine...

neyse geldi gecti.. gecmise bakma artik gelecegine bak
peki taktiklari yuzugu geri gonderecekmisin?

aslinda bilmiyorum annem gönder ben ondanlar birsey istemiyorum diyor. Zaten bir yüzük ve tektas takildi. ONun yüzügünü ben aldim birde bohca yapmistik. O göndermez zaten istemiyorum.

Ona ait ne varsa attim zaten hepsini. Yüzügü göndersem mi ki???

Ben yazının hepsini okuyamadım
Dayanamadım çünkü , tahammül edemedim siz nasıl ettiniz anlıyamadım ?
Neyse.. geçmişe takılıp kalmamak lazım , şimdi önüne bak ve mutlu ol..

Herkezde bunu diyor hehe :1: Bende bilmiyorumki deliymisim. Ayriliktan beri ne kadar huzurlu ve mutluyum anlatamam. Icim öyle rahat ki..

canim en dogru karari vermissin.
ben hepsini okudum ama :1
cok sinir bozucu bi adammis, ya ne demek yüzügü atarim, yok ben erkegim böyle insanlardan hayir gelmez canim uzak dur.

bende yurtdisinda yasiyom ve esimle tailde tanistik ama allah sükürler olsun böyle aptal cikmadi, simdi 7 senedir evliyiz.

gelecegi bak simdi canim arkaya bakma artik, kurtuldun o adamdan

Objektif bakılacak yanı yokki canım bunun....bu adamın seni kullandığı bariz belli
zaten sende farkına varmışsın
aileni asla kırma,onlar bizim kötülüğümüzü asla düşünmezler..tamamen çıkar hayatından
ve önüne bak yavrucum

Sonuna kadar okudugun icin tesekür ederim, uzun olmus hic farkinda degilim :1:

Evet kararimi verdim benim icin bitti..

Ve ben degil o kaybetti... Demeki böyle bir tecrübeyi yasamam gerekiyormus diyorum kendime. Birde o beni ilk sevgilimde cahilce davranmisim sanirim..

Biz Türkiyede tatilde tanistik canim arkadaslarimla gitmistim...

Bravo en güzel kararı vermişsiniz
hakkınızda en hayırlı olan bence böyle herşeyi boşlayan,tehditkar bi adamla evlenmemek olacaktı
hiç üzülmeyin sizin için en iyisi
olmuş bence
evlenince çok çektirirdi size..

bencede en doğru kararı vermişsin ayrıldığın için seni tebrik ederim seni rahat bırakmaz ama bu adam er yada gec karşına çıkacak aramıyodu diyosun ya bak nasıl seni aramaya başlayacak ama sakın kanma böyle adamlardan kimseye koca olmaz kadından bekleyen adamdan adam olmaz erkekte gurur olmalı

canim en dogru karari vermissin.
ben hepsini okudum ama :1
cok sinir bozucu bi adammis, ya ne demek yüzügü atarim, yok ben erkegim böyle insanlardan hayir gelmez canim uzak dur.

bende yurtdisinda yasiyom ve esimle tailde tanistik ama allah sükürler olsun böyle aptal cikmadi, simdi 7 senedir evliyiz.

gelecegi bak simdi canim arkaya bakma artik, kurtuldun o adamdan

Rabbim bozmasin mutlulugunuzu. Ardima bakmam benim agizimdan laf bi kere cikar bitti dediysem gercekten bitmistir. Ben onun gibi bitti kelimesini agizima sakiz yapmadim. Sinirlerimi inanlimaz yiprandi 20 aydir. Bos tehditler savurup durdu, blöf yapip aklinca beni korkutacak...

Simdi mutlu ve inanilmaz derecede huzurluyum...

Çok doğru bir karar ne diyim!
Neden seni el üstünde tutacak,gülden ağır laf söylemeyecek,ilgilenecek bir adam bulabilcekken bunların tam zıttı bir adamla birlikteymişsin anlamadım zaten..Sevgi değil tabi ama aşk bitiyor sonra....Evlilik zaten yeterince zor bir kurum..
Çok çok iyi ve mantıklı bir karar.
Hakkında hayırlısı canım..:16:

Objektif bakılacak yanı yokki canım bunun....bu adamın seni kullandığı bariz belli
zaten sende farkına varmışsın
aileni asla kırma,onlar bizim kötülüğümüzü asla düşünmezler..tamamen çıkar hayatından
ve önüne bak yavrucum

Ne yazikki beni kullandigini cok gec anladim ama zararin neresinden dönersek kardir. Simdi simdi anliyorum o yurtdisi sevdasina istedi beni, rahat etmek icin aileside bunu istiyordu ogullarinin biri haric hespsi yurtdisinda. Benim gibi kizida bulunca. O ayrildiginda benden ailesi nasil araya girdi bi görsen. "O bilmez sen bosver" birsürü laf yaptilar bana. "Ailen bizi neden aramaz" falan iste. Bu insanlarla ailemi muhatap etmek istemiyorum simdi.

Babamla o kadar kavgalar ettigim icin pismanim icin ama allaha sükür hatami gördügü icin benim icin en dogrusu bu oldugu icin hic lafini yapmadi sagolsun, sen beni dinlemedin ben söylemistim diye ...

Rabbim bozmasin mutlulugunuzu. Ardima bakmam benim agizimdan laf bi kere cikar bitti dediysem gercekten bitmistir. Ben onun gibi bitti kelimesini agizima sakiz yapmadim. Sinirlerimi inanlimaz yiprandi 20 aydir. Bos tehditler savurup durdu, blöf yapip aklinca beni korkutacak...

Simdi mutlu ve inanilmaz derecede huzurluyum...

:46::46::46::46::46::46::46:

Bravo en güzel kararı vermişsiniz
hakkınızda en hayırlı olan bence böyle herşeyi boşlayan,tehditkar bi adamla evlenmemek olacaktı
hiç üzülmeyin sizin için en iyisi
olmuş bence
evlenince çok çektirirdi size..

Ah ah salak kafam benim bu güne kadar nerdeydi aklim yeni geldi basima hani öyle mantiksiz biride degilim ama iste duygusalligim tecrübesizligimden kaynaklandi bunlar hep. Evlenince aileme göndermezdi bile. HAyir hic üzülmüyorum cok rahatim...

bencede en doğru kararı vermişsin ayrıldığın için seni tebrik ederim seni rahat bırakmaz ama bu adam er yada gec karşına çıkacak aramıyodu diyosun ya bak nasıl seni aramaya başlayacak ama sakın kanma böyle adamlardan kimseye koca olmaz kadından bekleyen adamdan adam olmaz erkekte gurur olmalı

evet kendini affetirmek istediginde aramisti hic aramayan adam mesaj yazar oldu hergün sözler hersey sonra affedince eskisi gibi oldu. Istedigi kadar rahat birakmasin umrumda degil. Zaten yurtdisinda yasiyorum türkiye´yede ne zaman gittigimi bilmeyecegi icin karsilasmayiz umarim. Ama kötü olan benim simdi. Hani ailemi dinledim yaninda olmadim ya. DIyorki "Pisman olmasin insallah bu karari verdigin icin" pisman olacak olan o. Ilk ayrildiginde oldugu gibi. Simdi arasada bulamaz beni. Tüm irtibati kestim. Gelemezde buralara.

Ablasi demisti "Bundan adam olmaz" diye fazla söyleyecek birseyde yok artik bu söz herseyi anlatiyor...

Çok doğru bir karar ne diyim!
Neden seni el üstünde tutacak,gülden ağır laf söylemeyecek,ilgilenecek bir adam bulabilcekken bunların tam zıttı bir adamla birlikteymişsin anlamadım zaten..Sevgi değil tabi ama aşk bitiyor sonra....Evlilik zaten yeterince zor bir kurum..
Çok çok iyi ve mantıklı bir karar.
Hakkında hayırlısı canım..:16:

Tesekür ederim. Evet cikardigim derslerden biride bu bir yuva kolay kurulmuyor. Ve sadece sevmek yeterli degil bir yuva kurmak icin. Sevgi degilmis bu sevgi ardindan bir sürü duyguda getirmeli. En önde sorumluluk, saygi ve güven.

Illerde düzelir aramizdaki mesafeden ötürü böyle dedim kendime durdum. Ama illeride düzelir diye yolla cikilmiyor, cikan hayal kirikligina ugruyor. Cikmamali, hersey böyle yalan olur sonra iste.

Tesekür ederim. Evet cikardigim derslerden biride bu bir yuva kolay kurulmuyor. Ve sadece sevmek yeterli degil bir yuva kurmak icin. Sevgi degilmis bu sevgi ardindan bir sürü duyguda getirmeli. En önde sorumluluk, saygi ve güven.

Illerde düzelir aramizdaki mesafeden ötürü böyle dedim kendime durdum. Ama illeride düzelir diye yolla cikilmiyor, cikan hayal kirikligina ugruyor. Cikmamali, hersey böyle yalan olur sonra iste.

Olsun çok güzel bir tecrübe olmuş bu senin için..Yaşında daha çok gençç ..Sen zaten akıllı bir kızmıssın ki farkedebilmişsin..O yüzden kendini şanslı say!Şansın bol olsun tatlım..:16: :16:

Back
X