Yasadiklarima objektif bir bakis acisi!!!

doğru karar

tek çıkardığım anlam. bu adam rahat yaşamak için yurtdışına kapak atmak istiyor, sizide bu amaç uğruna kullanıyor. :19:

ailemde bunu diyor. Kendide bana ben niye bosuna 2 yil vakit harcayayim zaten türkiyede yasamiyacagiz o 2 yilda isimi kurarim diyordu...

Çok sinir bir durum :95: :95: bitirmekle çok doğru bir karar vermişsin canım :70: bence hiçkimse aileni karşına almaya değmez :40:

evet degmedi, istemeye geldikleri gün ben aglarken annem bana "Agliyorsun ama umarim deger" demisti degmeyecegini sezmis...

sakın aileni karsına alıpta bişi yapma gerci kararını vermişsin ve bence hayırlı karar cunku sözlün yurt dısına gitmek için seni kullanıyor gibi geldi bana

hayir bunu asla yapamam daha beni kendi ailesi zora düsmesin diye birakip giden bir adam icin böyle birsey nasil yaparim...Ailesi dügün yapacak ya zora girecekmis bahane iste. Önce tehdit etti etti blöf yapti ben hep sakinlestiriyorum tmm askim diyorum ya öyle yapacagim sandi. Tmm ayrilalim diyince o an geri adim atamadi...

Siz bu tipi çok mu aranıdız yahu bir tane iyi özelliği yok hemen kaçın hayatınız kurtarın bence dahada söz söylenmez böyle bir adama.

Genclik, tecrübesizlik, cahillik iste...Bitti bile zaten...Bitirdim...

Doğru bi karar vermişsin ben olsam asla ama asla evlenmem böyle birisiyle.Daha iyisi çıkar karşına klasik bi cümle olacak ama.

sagol...

Canım objektif bir bakış açısına gerek yok.sen zaten kararımı vermişsin doğruda bir karar vermişsin. anlattıkarına göre siz birbirine körkütük aşık bi çift değilsiniz.sözlünde maşallah ukala ve umursamaz.bu durumda yol yakınken ayrılmak en iyisi..çok bile beklemişsin..hayırlısı olsun artık..

Not.buradan da genç kızlara çıkarılacak ders evlenmiş olmak için evlenilmez.evlenmeye karar vereceğiniz kişileri iyice araştırınve tanıyın ve ailelerinizin önsezilelerine güvenin

Canım bende üzülerek verdiğin kararın doğru olduğunu düşünüyorum. Yorumcu arkadaşlardan birinin dediği gibi sanki yurtdışına kapak atma nedeniyle seninle devam ettiğini düşündüm. Zaten bu niyette biride asla senin sevgine layık değil asla seni hakketmiyordur. Gerçekten sevgin için çaba sarfetmişssin o yüzden onun seni suçlamalarına kulak asma ve canını da sıkma. Emin ol karşına çok daha düzgün ve sevebileceğin biri çıkacak. Birde diskolardaymış demişsin sabahlara kadar sonra konuşmuş halletmişsiniz ama nasıl emin olabildin gitmediğine telefonunada cevap vermiyormuş. Bence ayrılık senin için en hayırlısı olmuş canım. İNŞALLAH çok mutlu olursun yeni bir sevgiliyle tabi... Mutluluklar tatlım...

Komik ama bana kendide söylerdi ben seni hak etmiyorum aslinda diye. Ben sevgim icin emek verdim savastim, fedakarlik yaptim ama yüzüne vurmadim sen sunu yapmadin demedi. Ben ariyorum hep sen ara demedim. SEvgime sahip ciksin. Ama sevmekle bir iliski yürümüyor. Aslinda ne kadarda zit kisiliklermisin biz...

Ben onun beni baski altina sokmasina izin verdim buda bi hatamdi. Dur diyemedim aci gerceklerle simdi yüzlesme cesaretinde bulundum cünkü araya ailemde girdi..Ben emin olamam asla gittimi gitmedimi diskoya diye güvenmekten baska yapcak seyim yoktu cok arkadasim dedi nasil güveniyordun diye inan bende bilmiyorum. Diyorum ya 300 kere aramistim kivrana kivrana, hastalansam bi gecmis olsun mesaji yazmadi.

Ayrica güzel dileklerin icin tesekür ederim...insallah...

sizi aileniz ve kendisi arasında seçim yapmak zorunda bırakmış hiç mi sizi düşünmüyor bu adam bi eşya bi alışkanlıktan değil aileden bahsediyoruz yani asla ama asla ailenizi kırmayın onun istediğini yapmayın gerekirse ayrılın önceki davranışalrıda ortada zaten sizi haketmeyen biri bnce
sizi tebrik etmek gerek çünkü çok sabretmişiniz
sizn sevgilinizin yapmış olduğu tek bir davranışı bnm erkek arkadşım yapsa kesinlikle ayrılırdım
büyük konuşmuyorum çünkü telefono geç açma yüzünden ayrıldım burnu sürttü kaç gün kapımda yattı çok geçerli bi sebebi vardı sonra barıştık bn çok sevsemde kendi doğrularımdan ödün vermem
bence biraz değerinizi anlaması gerek sizi sanki avucunun içinde garnti gbi görüyo kaybetme korkusu yok demek ki bu kadar rahat
hakkınızda hayırlısı

o malesef hep kendi istedigi olsun istedi ne ailesini istedigi dedigi ne benim ve benim ailemin dedigi. Bencil iste...

Galiba hayata en önemli seylerden biride bu hickimse ve hicbirsey icin kendinden vazgecmemek kendinden ödün vermemek kendin olmaktan cikmak...

Bitti herkez icinde en güzel en basta benim icin babam bana o günlerde hayla küs ama simdi yine aramiz super allaha sükür ettim bi cahillik...o olmaz bu cocuk senden bi cikari vardir ailesi kaba dedi ben seviyorum baba ogullariyla evlenecegim dedim ama öyle degil iste esle degil aileylede evleniliyor.

Ailesi bile ben nasilsa seviyorum ya nasilsa ailemi zorla ikna ettim ya herseyi kabul eder dedi sözde bi bohca bayramda bi kazak göndermedi bugüne kadar ses cikarmadim diye. Biz ayrildigimizda hepsi telefonda bana o yanlis yapmis affet dedi. bir bir aradilar...

yanı merak ettım acıkcası enıste adayının hangı ozellıklerı sızı cektı
dısarıdan bakılınca kı ızlenım belkı agır gelebılır ama bırılerının soylemesı lazım
bence bu adam senı sevmıyor
senı bır kurtulus kapısı olarak goruyor yuksek ıhtımalle
hatta senın sevgın ve sadakatınden cok cok emın ıstedıgı gıbı yonlendırebılır
en onemlısı sana ve aılene zerre kadar saygısı yok
daha sadece sozlu oldugunuz hatta guven durumunun olmadıgı bır sahıs senden aılenı sılmenı beklıyor
o kadar fazla ıplerı elıne vermıssınız kı kendını aılenızle bır hatta ılerıde goruyor
ya aılen ya ben dedıgınde zaten bence sızın anında cevabı vermıs olmanız gerekırdı
eger dusunup kendınızle savastıysanız bu ısteklerı bır kac zaman sonra solda sıfır kalacak
hep daha fazlasını ısteyecek

kusura bakmayın bıraz agır olabılır ama sızı bu kadar ezen bır sahsıyete prım vermeyın
en cok kızdıgım durumdur ınsanların cınsıyet farketmez karsısındakı boyunduruk altına alma cabası
kı bu vatandas hem saygısız, hem ukala
allah yardımcınız olsun

Sizin yorumunuzu sonra biraktim hehe:1: evet zaten bitmis bir iliski bu artik. Ben hatayi en basta kendimden ödün vererek yaptim. Sözleriniz agir gelmedi belki kendine göre sevdide yada beni elde ettikten önceydi o sevgi gösterisleri ama sevmesini bilemedi. Kendide derdi ben bilemiyorum belki sevmesini diye.

Ben verdikte o daha cok istedi dogru. BAna sunu demeye getirdi aslinda. Sen simdi aileni ezer gecersen onlar seni illeride illa affeder. Mentaliteye bak ya...

KEndi istedigi olsunda ben mutsuzmuyum huzurlumuyum önemi yok...

Ailem dedim dayim hepsi bunu söyledi bana aynen sizi dediginiz gibi beni istedigi gibi yönlendirebilecegini düsündü hani ben aileme ben istiyorum dedim ya o sebebten. Ama böyle düsünmesinin tek nedeni ben onu bu güveni vermis olmam. Onda vazgecilmez hisi olusturdugum icin...

ayy bu adam şimdiden böyle davranıyor ve yapıyorsa evlenice yapacaklarını düşünemiyorum
lütfen yol yakınken bitir sen bu işi.
ne demek yaa aileni dinleme
yok ben senden üstünüm falan gibi laflar.
bide o askere gidicek, sen kimle kalıcaksın?
ailesiylemi?
çok zor olur yaniiii
öyle çocuk oyuncağı diil bu işler maalesef.
senn bu işi bitir,zaten öylede karar almışsın sanırım

Canım objektif bir bakış açısına gerek yok.sen zaten kararımı vermişsin doğruda bir karar vermişsin. anlattıkarına göre siz birbirine körkütük aşık bi çift değilsiniz.sözlünde maşallah ukala ve umursamaz.bu durumda yol yakınken ayrılmak en iyisi..çok bile beklemişsin..hayırlısı olsun artık..

Not.buradan da genç kızlara çıkarılacak ders evlenmiş olmak için evlenilmez.evlenmeye karar vereceğiniz kişileri iyice araştırınve tanıyın ve ailelerinizin önsezilelerine güvenin

Hep demistim zaten sen umursamaz vurdum duymazsin diye kabul etmezdi bir türlü. Aman canima minet. Icim huzurlu benim. O önce kendi hayatini yoluna koysun. Uni bitirmedi, askerlik yapmadi, 24 yasinda, birikimi yok tek kurus, düzenli isi yok...

Bendekide nasil bir körlükmusse artik..okumakla olmuyormus gercekten yasamak gerekirmis..

BEnim pismanliklarimdan biride zaten bundan 1,5 önce bitiginde tekrar baslamakti ah salak kafam benim...

ayy bu adam şimdiden böyle davranıyor ve yapıyorsa evlenice yapacaklarını düşünemiyorum
lütfen yol yakınken bitir sen bu işi.
ne demek yaa aileni dinleme
yok ben senden üstünüm falan gibi laflar.
bide o askere gidicek, sen kimle kalıcaksın?
ailesiylemi?
çok zor olur yaniiii
öyle çocuk oyuncağı diil bu işler maalesef.
senn bu işi bitir,zaten öylede karar almışsın sanırım

Bitti zaten allaha sükür. Bekar, mutlu ve huzurlu bir genc kiz olarak hayatima devam ediyorum...:1:
Evlilikmi?? En büyük salakligim olurdu!! O yanlis insan cok yanlis insan. Simdi pesinde olan sevgilileriyle ne yaprsa yapsin...Bana aileni dinleyeceksen yokum ben dedi, bende sen yoksa ben zaten yokum dedim...
Yok ben yurtdisinda yasiyorum ya o sebebten bedeli askerlik yapmayi düsünüyordu illeride evlendikten sonra yani 3 hafta. Ailem onun evlenmeden önce yapmasini istemisti, o istemedi, uzasin istemiyormus. Ki ailesi biz onu göndericegiz dedi. Ne ailesi ona oglum git dedi. Ailecek sözlerinde durmadilar. BAna ben 2 yilim niye bosa harcayim dedi. O iki yilda orda isimi kurarim diyor ya..

kur kurabilirsen simdi...

ayy o resmen yurtdışının yararlarından faydalanmak için evleniyor gibi geldi baNA.
NEYSee cnm çok iyi olmuş bittiği.

ayy o resmen yurtdışının yararlarından faydalanmak için evleniyor gibi geldi baNA.
NEYSee cnm çok iyi olmuş bittiği.

herkez ayni seyi söylüyor iste hatta askere gitmemek icinmi evleniyor diye. Bedeli askerlik icin 10 la 12 bin tl sanirim o buraya geldiginde benim maasimla gecinecektik. Maasim iyi ama öyle bir iki yilda bu parayi biriktirecek kadar kalmazdi. Gecinirdik, kimseye muhtac olmadan. Ben ona kalkipte herseyi ben ödüyorumda demezdi böyle olmasa yada ona degseydi. Isini bulana kadar cekerdimde. Evide zaten ailem ve ben kuracaktik dugun haric hep biz yapacaktik. Zaten ne onun birikmisi var ailesinin durumuda belli zaten. Böyle olmasalardi.

Simdi kendine ona katlanan yurtdisindan birini bulsun hatta yengeside benim yasadigim ülkede o bulsun. Garip olanda ne biliyormusunuz kizlar ya bunlarin sulale erkekler hep yurtdisindan evlenmis hatta yapancilarla evli olan bile var hemde bir sürü yaaa...abisi bile yapanciyla evli ama ailesinde hep böyle. 5 erkekler suanda sadece biri türkiyede. TAbi oda buraya gelicekti güzel güzel arabalara binecekti abisi gibi...:33:

Bitti zaten allaha sükür. Bekar, mutlu ve huzurlu bir genc kiz olarak hayatima devam ediyorum...:1:
Evlilikmi?? En büyük salakligim olurdu!! O yanlis insan cok yanlis insan. Simdi pesinde olan sevgilileriyle ne yaprsa yapsin...Bana aileni dinleyeceksen yokum ben dedi, bende sen yoksa ben zaten yokum dedim...
Yok ben yurtdisinda yasiyorum ya o sebebten bedeli askerlik yapmayi düsünüyordu illeride evlendikten sonra yani 3 hafta. Ailem onun evlenmeden önce yapmasini istemisti, o istemedi, uzasin istemiyormus. Ki ailesi biz onu göndericegiz dedi. Ne ailesi ona oglum git dedi. Ailecek sözlerinde durmadilar. BAna ben 2 yilim niye bosa harcayim dedi. O iki yilda orda isimi kurarim diyor ya..

kur kurabilirsen simdi...

hayallerini yıktın bak çocuğun:1:

ya ailen ya ben diyo ha, cesarete bak

bence hayatının en mantıklı kararını vermişsin tebrik ederim ...

Evet ama fazla degil sadece telefonda görüsüyorduk. Nette girmiyordu. MSN girmemi istemiyordu. Ben elimi klavyeye götürsem kiyamet kopardi.

Haklisin, ama sanirim benim tecrübesizligimin hatta cehaligimin getirdigi hevesle askin büyüsüne kapilib iyi olabilecegini düsündüm. Demeki diyorum bu tecrübeyi edinmeliymisim. BEn hatayi basta her dedigine evet diyerek ama üzülmesin diyerek yaptim. Haketmedigi degeri verdim ona, sonuc pismanligim. Tekrar barismamaliydim, degmez di.

Kötü olanda ne biliyormusun o beni kendinin vazgecilmez bulunmaz hint kumasi olduguna mukemel bir es olacagina öyle inandirmis gözlerimi ben öyle karartmisim ki gercekleri görmek istemedim, kabul edemedim. Kendime güzellestirdim yani bi nevi.

Bana sürekli yok eski kiz arkadasilarindan beni tekrar istiyorlar bi arasam kosa kosa gelirler diyordu bana düsün. Annesi bile bana bi kere "Biz yüzük taktigimiz icin köydeki kizlar benle konusmuyor" dedi inanabiliyormusun.

Ama oglunun nasil bir gecmise sahip oldugunu bilmiyor. Evin en kücügü oldugu icin cok simartilmis hep kendi istedigi olsun istiyor ben merkezci, bencil bir adam. Cok günlük, gecelik iliskileri olmus.

Belki ona degilde aska inandim ben...Bundan bi 6 ay öncesine kadar ben bu kadar güclü degildim ama artik kendime deger veriyor ve tekrar güveniyorum iste bu sebebten dolayi güclüyüm simdi.

Yeni fark ettim kendime duydugum güveni almis elimden ona ihtiyacim olduguna inandirmis beni...

ne mutlu sizeki olayı çözmüşsünüz.Bu uzaklıkta onu tahta oturtup daha da büyütebilirdiniz gözünüzde.boşverin kötü ama sonuçta bir tecrübe olmuş.ne yazık ki benmerkezci bazı insanların sevmek ve özveri göstermek gibi bir kabiliyeti olmuyor.Aileleri anneleri de destekliyor bunu.ne demek ya köydeki kızlar konuşmuyomuş.Harem mi kurmak istiyo valide sultan paşa oğluna.Alır artık kızların gönüllerini tek tek.ne bayağılık.Boşverin damattan da basit kayınvalideden de kurtulmuş olursunuz.Çok saygı duyuyorum dediğiniz bir eş ve bir kayınvalideye denk gelmeniz dileklerimle.

canim sinir oldum bende belcikadan katiliyorum bu tip insanlarin
geldiklerinde nele yapabilecegini biliyorum..

dogru ya onun icin ailen kimki? seni buyuten okutan meslek sahibi olmana katki
olmus ailen bu yasina kadar arkanda olmus ailen kimki?
kuzum o kendini ne saniyor?

allah askina sana uzaktan yasak koyan adamin kendine guveni gercekten varmi?
kompleksli oldugundan kendi egolarini sisirmek icin tepki veriyor
ve sen!( gercekten sok oldum) kabul ediyorsun!
"bu yasa kadar kendime mukayet oldum terbiyetim sen vermezsin heleki benden uzaktaysan "
diyemedinmi gulum yaaa

senin uzerine basip yukselme derdinde olan bir insan!
erkeklik egosunu tatmin edecek! cunku sana yasak ona serbest!
ailene saygisizlik edecek! niyeti belli aslinda masraftan kurtarmak icin kendisini seni karsi karsiya getiriyor ailenle..
ve birazda o almanyaya gelince abilerinede guveniyor.. dusunmek bile istemiyorum orasini..
daha genceciksin kendine uygun dengin sana saygi duyan
insan oldugunu unutmayip yasak koymak gibi bir egosu olmayan
tertemiz insanlar tanirsin!
ailene bir hata yaptigini anlatip bitirmeni dilerim
ayrica bitirincede o adama agzinin lafini vermeni sabirsizlikla bekliyorum!

Diger sayfalarida okumamistim simdi hepsini okudum
bitirmissin.. ve gercekten tebrik ederim cunku hep ders cikarttin
hem dogru karar aldin
cunku tekrar okudum konuyu yanlis anlamamak ve gunahini almamak icin adamin..
sevgi sozcukleri hak edilir dedi ya yok canim yok
sen kesinlikle gonlune gore birisini bulur ve o insandan kurtuldugun icin
daha cok sevineceksin..
o insanla ilerde evlenecek olan kisiyede gercekten aciiyorum simdi..

Diger sayfalarida okumamistim simdi hepsini okudum
bitirmissin.. ve gercekten tebrik ederim cunku hep ders cikarttin
hem dogru karar aldin
cunku tekrar okudum konuyu yanlis anlamamak ve gunahini almamak icin adamin..
sevgi sozcukleri hak edilir dedi ya yok canim yok
sen kesinlikle gonlune gore birisini bulur ve o insandan kurtuldugun icin
daha cok sevineceksin..
o insanla ilerde evlenecek olan kisiyede gercekten aciiyorum simdi..

öyle demiş dimi, bende orasını acaba yanlış mı anladım diye düşünmüştüm, adam sevgide bile cimri, kontrol etme peşinde, seni seviyorum un bile her gün bi hecesini söyleyecek herhalde:27::27:

simdiden bu sorunlar yasiyorsan evlendikten sonra vay haline... neden bukadar bu adamin pesinden kostun, okadar aradin, cok fazla deger verdin. onun senin pesinden kosmasi gerekirdi. yol yakinken kendini kurtar, bu ask ta degil sevgide degil

Dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünen bir erkek daha...
Gerçekten özverili davranmışsın anlattığın kadarıyla. kimbilir daha neler vardır...
Ama sağlıklı bir gelecek göremedim ben üzgünüm..
Verdiğin karar çok doğru.. arkasında dur..

tamamen katılıyorum sevgili esen77

Son düzenleme:
Back
X