- Konu Sahibi mutluolmak
-
sınavlarım başladı o kadar kötüyüm ki annem aradı telefonda bayaağı bi kavga etti aramasaydı bundan iyiydi aradığında halimi hatrımı içten sorup iyi mi kötü mü olduğumu soracağına başlıyor çemkirmeye sürekli yargılıyor hiç bişey demeyeyim diyorum telefonda o da olmuyor üstümden atmak için ses tonumu yükseltiyorum mecburen her zamnki yaptığı gibi haksız olduğunu yanlış yaptığını kabul etmiyor ben kendimi değiştirememm sen kendini değiştireceksin diyor bunu yüksek sesle diyor bağıra bağıra bi sefer de annnemin ağzından benim hakkımda sevgi sözcüğü çıksın istiyorum sadece kızdığında oda kinaye olsun diye '' anneciiğiiimm der o kadar yoksa sürekli yargılar insanın karakterini eleştirir ben değişmicem sen kendini değiştireceksin diyor sürekli telefonda benim de kendimde gördüğüm hatalr var ama o değişmeyecem deyince ben de diyorum değişmeyecem diye o kadar kötüyüm ki kendime kötü şeyler yapmaktan korkuyorum nolur bana bi çıkar yol gösterin kendime zarar vermekten korkuyorum nolur Ankaradayım nereye gideyim en acil şu anda psikolog olsa gidicemm tam da sınv zamanım kafamı veremiyorum çok üzülüyorum zaten cumartesi pazar da aramıştı yine kavga ettik yine aynı şeyleri söyledi o zaman da kafam takıldı çalışamadım nolur bana yardım edin işin içinden çıkamıyorum kafamı derse veremiyorum acilen birileriyle yüz yüze konuşup rahatlamam lazım. bir profesyonele başvurmam lazım ama çok acil bugün olsa ne güzel olur acaba arayıp istediğimiz yere gelen bi psikolog yok mudur onlar da çokp ara istiyolar buraya yazmkal olmuyor yazarken çünkü aklıma geliyor dahakötü oluyorm.
anam benim 3. senem ben hiçbir şeyden nefret etmiyorum aksine insanları çok seviyorum ama onlar beni sevmiyolar herhalde ama napayım millete de yranacağım diye kendimden çok taviz veremem o zaman kendi suratıma bakamam utanırım işte sizin arkadaş grubunuz varmış sevdiğiniz sizin değer verdiğiniz size değer veren arkadaşlarınız sadece not için veya işi düştüğü için arayan(aradığında bi nasılsın iyi misin diye bile sormayan) veya facebookdan mesaj atan yanınıza gelen insanlar değil size gerçekten değer verip sizi seven insanlar yaşamayan bilemez maalesef arkadaş çevrem olmadığı için bırkan eve çıkmak dışarı çıkmak gezip dolaşmak için bile kafa dengi arkadaşım yok.
canım psikolog çok pahalı demişsinde yeni gördüm devleti falan psikayatrı yokmu ayarlayabilirsin belki ankaranın durumunu bilmiyorum antepdeym ben burdakilerden duyduğumu söylerdimde işte yani ankarallı arkadaşlar yardım eder galiba
volveron gidecem 22sine gün aldım işte daha erkene veremediler Fatih Üniverstiesi Hastanesine gideceğim(Ankara) zaten anladım artık kendim çözemiyorum bu problemi arıyor bi de kavga ediyoruz cumartesi günü aradı yine kavga ettik bi insan evladını aramış bi güzel söz söylemez mi o kadın sadece kızacağında kinayeli onuşacağında ''annecim'' der başka türlü demez tam sınav haftam aradı yine böyle kavga telefonda inanın cumartesi pazar ders çalışamadım gitti bütün ders çalışma isteğim.Kafamdan silmiştim aklımda bile değildi yine aramış sözde aramızdaki problemi çözecek Ben değişmem sen değişeceksin deyip duruyor haydi tekrar sardık başa ben tabii yine üzüldüm kızmadım sinirlenmedim üzüldüm sonra kardeşmle msnde konuştuk üzülmemiş o kadın çok kızmış sadece.İşte sınav haftam maalesef inşallah geçer içimdeki sıkntı bunaltı ne içli yazmışsın okurken çok duygulandım gözlerim yaşardı belki de Alah bin sınıyordur dediğin gibi ben kendimdeki kusurları görüyorum o kadına da diyorum ben de hatalıyım ben hatalarımı kabul ediyorum diye ama o ben bişey yapmadım diyor sürekli.İşte ömür törpüsü sinir harbi.canım benim çok bunalmışsın tamamda ya sen direkt gitsene psikoloğa ne duruyosun bak bizim böyle elimizden bişey gelmiyor inan senin için bişeyler yapmak istiyorum ama şuan yanlızca sen kendin bu durumdan kurtulabilirsin artık bekleme git bi doktora inan bende dayanamıyorum sana anneni kafana takma diycem ama takıcaksın ne çare artık o kadını böyle kabul ediceksin değişmiycek sana hayrı yoksa zarar vermesinede izin verme düşünme ya herkesin annesi babası dört dörtlük değilki eminim senden daha kötü durumda olanlar vardır napcaksın Allah sanada bu imtihanı vermiş annenle sınıyo seni bunu kabul et bence bak sana dua ediyoruz gerçekten kardeşim gibi görüyorum seni benmde bi kardeşim var 17 yaşında oda yanlız senin gibi yardım etmek istiyorum ama olmuyo yani seni kardeşim yerine koydum ya ne bileyim keşke tanıdığım yakınım olsaydın daha çok ilgilenirdim senle ama nolur kimseyi bekleme en azından doktora git ve dualarımızda olduunuda unutma bak manevi destek çok önemli en azından tanımadığın insanlar senin için dua ediyo bu da nasib meselesi kendini üzme artık bu günlerinin kıymetini bil hadi kendine iyi bak canım ALLAH a emanet ol
volveron gidecem 22sine gün aldım işte daha erkene veremediler Fatih Üniverstiesi Hastanesine gideceğim(Ankara) zaten anladım artık kendim çözemiyorum bu problemi arıyor bi de kavga ediyoruz cumartesi günü aradı yine kavga ettik bi insan evladını aramış bi güzel söz söylemez mi o kadın sadece kızacağında kinayeli onuşacağında ''annecim'' der başka türlü demez tam sınav haftam aradı yine böyle kavga telefonda inanın cumartesi pazar ders çalışamadım gitti bütün ders çalışma isteğim.Kafamdan silmiştim aklımda bile değildi yine aramış sözde aramızdaki problemi çözecek Ben değişmem sen değişeceksin deyip duruyor haydi tekrar sardık başa ben tabii yine üzüldüm kızmadım sinirlenmedim üzüldüm sonra kardeşmle msnde konuştuk üzülmemiş o kadın çok kızmış sadece.İşte sınav haftam maalesef inşallah geçer içimdeki sıkntı bunaltı ne içli yazmışsın okurken çok duygulandım gözlerim yaşardı belki de Alah bin sınıyordur dediğin gibi ben kendimdeki kusurları görüyorum o kadına da diyorum ben de hatalıyım ben hatalarımı kabul ediyorum diye ama o ben bişey yapmadım diyor sürekli.İşte ömür törpüsü sinir harbi.
var psikatr ama ayda bi sefer geliyormuş yani istediğin anda randevu alamıyosun alıyosun bi ay sonraya atıyolar gerek olursa ilaç da kullanırım artık bu halimden kurtulmak istiyorum yoksa beni tmarhaneye kapatmak zorunda kalacaklar iyileşmek istiyorum hayatımdeğişti.com u çok önceden biliyorum siteyi de iyi bilirim yazmışlığım da var o siteden de baya bişey öğrendimcanımmm.annenin kusuruna bakma kendine göre sorunu vardır,sen derslerine bak,okulda psikiyatr yok mu?olması lazım.benim kızım okulunkine (ist.ünv.)gidiyor çok memnun.ilaçtan korkma iyi geliyor,alışkanlık yapar diyorlar hayır.4 ay önce kızım okuldan ağlayarak geldi okula da gitmek istemiyorum yaşamakta istemiyorum diye.şimdi diyor ki anne inanamıyorum o zaman ki halime.depresyon geçiriyormuş.özeller para tuzağı hiç kusura bakmasınlar.1 sene gitti hem de her hafta.hava.psikiyatr psikolg seni yanlış yönlendirmiş demiş.
'hayatım değişti.com' a gir orada videolar var ,kendine uygun olanı seç,akşam yatarken dinle.
sınav saatini söyle sana dua edicem.
kendine iyi bak.
'' anneni boşver'' ne kadar basit değil mi söylemesi sizin için benim için öyle değil işte sürekli aklımda annem bana niye böyle davranıyor benim bu halimi kardeşim bile farketti o da biliyor ama inanır mısınız üzülmüyor bi anne olarak evladının durumuna.Ben zaten anneme babama hiçbişeyimi anlatmıyorum ölsem hasta olsam orosbu olsam da aramam anlatmam zaten onlar öyle bi merak için değil beni merak etmiyor musunuz? diye sorduğumda koskoca kız oldun kendi başının çaresine bakabilecek yaştasın biz seni değil sen bizi avutacaksın sen alttan alacaksın biz değişemeyiz sen değiş ben çok değiştim eskiden olsaydı bunun onda birine çok üzülürdüm şimdi alıştım artık ama o kadının ''niye aramıyosun ben senin evladın değil miyim hiç mi merak etmiyorsun'' demiştim telefonda son kez konuştuğumuzda bugün yine aradı ''yine soğuk biçimde nasıl iyi misin sağlığın sıhhatin yerinde mi'' bu kadar başka bişey yok tek bildiği cümle bu. ben de soruyorum beni niye arıyosun diye ''laf çarptırıyor ben iyi anne olacakmışım yaa o yüzden hergün arıyorum aramıyosun aramıyosun diyosun ben de arıyorum laf çarptırıyosun ee daha ben napayım yağlanıp g.tüne mi gireyim diyor daha önce söyleyip yaptıklarını hiç aklına getirmiyor arayıp bu soğuk manasız lafları edip telefondan moralimi bozacağına hiç arama daha iyi bayanlar sizden ricam evlatlarınızı sevin onları okşayın onlara dokunun öpün onlara yalnızlığınızı hissettirmeyin ruhen ve bedenen onların yanında olun kocanıza verdiğiniz değeri evladınıza da verin inanın evladınız sizin sevginize okadar muhtaç durumda ki.onlara sevginizi göstermekten korkmayın.Bugünlük benden bu kadar Allah'a emanet olun.iyi bari canım biyerden başlıycaksın sevindim buna ama sınav haftasındasın en azından doktora gidene kadar kendinin doktoru olmaya çalış sınavların kötü geçmesi dahada stres yapıcaktır boşver anneni artık eminim atlatıcaksın zaten
'' anneni boşver'' ne kadar basit değil mi söylemesi sizin için benim için öyle değil işte sürekli aklımda annem bana niye böyle davranıyor benim bu halimi kardeşim bile farketti o da biliyor ama inanır mısınız üzülmüyor bi anne olarak evladının durumuna.Ben zaten anneme babama hiçbişeyimi anlatmıyorum ölsem hasta olsam orosbu olsam da aramam anlatmam zaten onlar öyle bi merak için değil beni merak etmiyor musunuz? diye sorduğumda koskoca kız oldun kendi başının çaresine bakabilecek yaştasın biz seni değil sen bizi avutacaksın sen alttan alacaksın biz değişemeyiz sen değiş ben çok değiştim eskiden olsaydı bunun onda birine çok üzülürdüm şimdi alıştım artık ama o kadının ''niye aramıyosun ben senin evladın değil miyim hiç mi merak etmiyorsun'' demiştim telefonda son kez konuştuğumuzda bugün yine aradı ''yine soğuk biçimde nasıl iyi misin sağlığın sıhhatin yerinde mi'' bu kadar başka bişey yok tek bildiği cümle bu. ben de soruyorum beni niye arıyosun diye ''laf çarptırıyor ben iyi anne olacakmışım yaa o yüzden hergün arıyorum aramıyosun aramıyosun diyosun ben de arıyorum laf çarptırıyosun ee daha ben napayım yağlanıp g.tüne mi gireyim diyor daha önce söyleyip yaptıklarını hiç aklına getirmiyor arayıp bu soğuk manasız lafları edip telefondan moralimi bozacağına hiç arama daha iyi bayanlar sizden ricam evlatlarınızı sevin onları okşayın onlara dokunun öpün onlara yalnızlığınızı hissettirmeyin ruhen ve bedenen onların yanında olun kocanıza verdiğiniz değeri evladınıza da verin inanın evladınız sizin sevginize okadar muhtaç durumda ki.onlara sevginizi göstermekten korkmayın.Bugünlük benden bu kadar Allah'a emanet olun.
biranne bildiğin gibiyim bundan 2 gün önce iyiydim çünkü o kadın(annem demek istemiyorum) aradı normal bir telefon konuşması yaptık biraz.Bu hafta sınav haftamdı sınavlar cuma günü bitti işte yine sen şöylesin böylesin demeye başladı ''ben gelmeyeceğim dedim sürekli her geldiğimde hayal kırıklığına uğruyorum geldiğime eve pişman oluyorum zaten geldiğimde annemin bi sefer bile sevindiğini hatırlamıyorum ben gidecem sarılacağım öpeceğim uzaktan gelen benim be benim nazlanmam lazım o yapıyor bana gelir gelmez çekmeyeceğim işte o işte bana öyle bi sarılıyor ben ona sarılmıyorum çünkü çok kalbim kırıldı o da hemen sarılmayı bırakıyor zaten zorla yaptığı için ben kimseden diğer insanlardan bişey beklemiyorum hem de hiçbişey ama insanın annesinin böyle yapması insanı üzüyor hayatta sevenim yok ben insanları çok sevmeme rağmen.Yaptıklarından pişman olup hatasını anlayıp yaptığı bana karşı yaptıklarını tamir etmedikçe böyle davranacağım ona.Zaten kendisine söyledim ben hatalı bişey yapmadım dedi ben kendimi haksız görmüyorum dedi ben değişmeyeceğim sen değişeceksin dedi aslında ben çok değiştim ama farkında değil bunu söyleyen insana daha ne diyebilirim ki yolu açık olsun.Daha biçok şey var hangi birini yazayım.mutlu olmak nasılsın,ne yapıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?