- 28 Eylül 2022
- 1.319
- 4.865
- 37
- Konu Sahibi Aneksenamunnnn
Annem narsist olduğu için benim böyle bir seçim yapma ihtimalim yüksekmiş ve bazen anneme benzetiyorum hareketlerini.Ben eleştiriye açığım zaten düzeltmem gereken yerleri düzeltmeye çalışıyorum.Narsist olup olmaması önemli çünkü narsistler düzelmiyor.Ben tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istedim.Benim eski konumda annemi de çok savunanlar olmuştu ama bir psikolog beni anlamıştı ve annemin duygusal istismar yaptığını söylemişti ben ondan sonra araştırmıştım o zamana kadar haberim yoktu böyle bir şeyden.şimdi burada da belki beni anlayan biri çıkar diye düşünerek yazdım
Bakın ben eşinizi savunmadim. Bencil ve huysuz olabilir ama narsist başka bir şey. Yani moral bozukluğu ayrı majör depresyon ayrı, hareketli çocuk ayrı DEHB ayrı gibi.
Buradaki kişilere sorarak anlayamazsınız eşinizin narsist olup olmadığını, buradaki kişiler uzman değil neticede. Ayrıca uzman bile olsa görmediği, danışan olarak takip etmediği birine teşhis koyan kişinin de uzmanlığı şüphelidir.
Annenizin duygusal istismar yaptığını söylemiş. Tek seans gittim demiştiniz bu kadar kısa sürede böyle bir yorumda bulunması bile sıkıntılı. Olsa olsa seanslarca gittiğiniz bir uzman bundan şüphelenebilir.
Kesinlikle terapiye devam edin derim. Hatta çift terapisine de ayrıca gitseniz harika olur. O zaman uzman esinizi görünce tanı koyabilir.
Eşinizin narsist olabileceğinden şüpheleniyorsuniz ve bunun düzelmeyecegini de biliyorsunuz. O zaman neden ikinci çocuk? Diyelim ki eşiniz narsist şu an bu bilgiyle ne yapacaksınız? Boşanma gündeminizde var mı?