• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin!yaşamak istemiyorum

bence sinirlerini kendinde yaşama derim . içine kapanık birisin galiba, sosyal aktivitelerin de yok . insanların arasına qiremiyosun çekiniyorsun . bende çok çekingendim fakat 5 arkadaslı bir ortamdan 1 tanesiyle aranı iyi yaparsan 4 tanesi bedavaya gelir. insanlarla göz göze gelince gülümse felan. herangi birinden birşey istiyebilirsin ped olsun baska bişey olsun öyle öyle muhabbet açılır zaten. ama sen çözüm aramıyosun. takmışsın ölmeye ne ölcen yaa . amaaannn üzüüüüüntüyüüü bıırakkkk yaşşşamaayaaa bakkkkkkk :24:
nerede yaşayayım kime anlatayım öyle derdimi sorunumu anlatacak kendime yakın bulduğum kimse yok ki odadaki arkadaşı da çekip anlatamam çünkü o kadar yakınlıkta değiliz zaten anamın babamın da sorduğu yok hiç merak etmiyolar hiç özlemiyolar hiç aramıyolar.

Kullandığın ilaçlar (büyük ihtimalle antidepresan) etkisini 3 haftada ancak gösterir, hemen aldım olmadı diyemezsin, ağrı kesici değil bunlar, içtim ağrım kesilmedi diyemezsin, düzenli 1 ay kullan, biraz iştahın artabilir, biraz uykuya eğilim olabilir, bunlar yan etkileridir, etki görmeye başlayıncaya kadar bırak biraz ipin ucunu yani canının istediği şeyleri yap, çok sıkma kendini ders çalışmak için, uyu, yemek ye, gez, daha sonra ilacın etkisiyle zaten rahatlarsın, allah yardımcın olsun.

Kullandığın ilaçlar (büyük ihtimalle antidepresan) etkisini 3 haftada ancak gösterir, hemen aldım olmadı diyemezsin, ağrı kesici değil bunlar, içtim ağrım kesilmedi diyemezsin, düzenli 1 ay kullan, biraz iştahın artabilir, biraz uykuya eğilim olabilir, bunlar yan etkileridir, etki görmeye başlayıncaya kadar bırak biraz ipin ucunu yani canının istediği şeyleri yap, çok sıkma kendini ders çalışmak için, uyu, yemek ye, gez, daha sonra ilacın etkisiyle zaten rahatlarsın, allah yardımcın olsun.
terre sen nereden biliysoun yoksa psikolog psikatr mısın?3 haftaya geçti 1 kutuyu bitirdim(24 tane var) ikinci kutuya başladım 27 gün oldu kullanalı ama ben yine eskisi gibiyim kullanıyorum zaten bırakmam iyileşeceğim inşallah bi atlatsam şu bunalımları maalesef canımın istediği gibi davranamıyorum dersler beni biekliyor sınavlarım başlayacak sorumluluklar beni bekliyor.

Son düzenleme:
Ankara'da yaşıyorum daha doğrusu okuyorum öğrenciyim sen napıyosun ne işle meşgulsün?

Canım ben Alanya'da yaşıyorum ama Ankaralıyım:)11 sene oldu Alanya'ya taşınalı.İnşallah temmuzda İstanbul'a gelin gideceğim.Banka memuruydum fakat ayrıldım işten evleneceğim için.Selçuk üni. mezunuyum bende yaşadım okul sorunlarını anlayacağın:50:

terre sen nereden biliysoun yoksa psikolog psikatr mısın?3 haftaya geçti 1 kutuyu bitirdim(24 tane var) ikinci kutuya başladım 27 gün oldu kullanalı ama ben yine eskisi gibiyim kullanıyorum zaten bırakmam iyileşeceğim inşallah bi atlatsam şu bunalımları maalesef canımın istediği gibi davranamıyorum dersler beni biekliyor sınavlarım başlayacak sorumluluklar beni bekliyor.
Psikiyatrist değilim ama eğitimini aldım, eskisi gibiyim demişsin ama mutlaka farkını göreceksin, sonuçta antidepresanlar seratonin-mutluluk hormonu takviyesi yapıyor, zor dönemini geçirmene yardım edecek, bir ara ben de dersleri çok sıkıntı yaptım, fakat sıkıntı yaptıkça herşey senin üstüne gelir, olduğu kadar olsun, hiç bir şey senin ruh ve beden sağlığından daha önemli değil, allahın izniyle hepsinin üstesinden gelirsin olmadı bütünlemede geçersin, selamlar

snavları dersleri aslında fazla kafaya takmıyorum ama benim sıkıntı yaptığım yalnızlık kendimi çok yalnız hissediyorum bunları burada yazdığım için de kendime kızıyorum kendi acizliğime güçsüzlüğüme kendi problemimi kendim halledemediğim için hep yalnızım eve de gitmicem sınavlar bitince çünkü annem babam beni zaten isteyerek aramıyolar istenmiyorum hiç bi yerde aslında benim ölmem lazım kimse istemiyo beni işin açıkçası ben de fazla yaşamak istemiyorum ve bunu hala nasıl sürdürebiliyorum anlamış değilim içimdeki bu keder bu üzüntü bu sıkıntı bi türlü geçmiyo kendi kendime geçirmeye çalıştım olmadı annemi babamı aradım onlar zaten telefonda soğuk soğuk konuşuyolar aradığıma bin pişman oluyorum işleri varmış hepsinin ama tv başına geçip saatlerce dizi film çok güzel izler annem çünkü onlar benden daha önemli babam desem oda aynı boş zamnlarında arar vakit geçirmek için başka türlü aramaz zaten kumar masasından kalkmaz ben de böyle işte kimsenin merak etmediği kimse için önemli olmayan bi insanım diğer insanlar için böyleyim ama kendim hakkında böyle kötü düşünmüyorum iyi bir kızım dürüstüm kimsenin hakkını yemem elimdekini paylaşırım cesurumdur ama insanlar iyi insanları sevmiyolar herhalde neyse daha fazla bunlardan bahsetmek istemiyorum daha fazla üzülüyorum sizin de başınızı ağrıtıp vaktinizi aldım kusura bakmayın yazmak da zor geliyo zaten böyle iki saat zor zoruna yazıyorum.

hayata güzel taraftan bakmak ve beklentisiz olmak lazım.birilerinin seni farkatmesi çok da önemli değil.yaşıyorsan kendin için yaşa .mutluluğun yolu beklentisiz olmaktan geçer.sağlıcakla

hayata güzel taraftan bakmak ve beklentisiz olmak lazım.birilerinin seni farkatmesi çok da önemli değil.yaşıyorsan kendin için yaşa .mutluluğun yolu beklentisiz olmaktan geçer.sağlıcakla
bunu biliyorum zaten ama bunnu nasıl başaracağım haa aynı şeyleri hatta daha fazlasını babam da söylğüyor ama elimde değil üzüyorum kendimi herhalde depresyondan kaynaklanıyo buu.

canım düşündüğün şeylere bak. moralin iyice bozulmuş. alıngan olmuşun. Senide anlıyorum yanlızlık zor. ama herşeyin kötü tarafını çekme lütfen!!! bu zamanda okutmak kolay iş değil. babam botumu göndermedi diyorsun. üniv. deyken nelerle karşılaştım. çocuğum rahat etsin diye cebinde 5 kuruş parası kalmayan aileler, babamlara yük olmayın diye bişey söylemeyip aç sefil dolaşan öğrenciler.
belki ailenin maddi durumu kötü belki bi sıkıntıları var. sana söylemek istemiyorlar ama yansıyor.
biraz girişken ol. hiç etkinlikler gezmeler eğlenceler düzenlenmiyormu? katıl bunlara arkadaş edin. mağzaya bile girmeye çekiniyorum diyorsun bu hiçte normal gelmedi bana.
şunu sakın unutma, sen ne ailen nede eşin dostun için yaşıyorsun. sen kendin için bu hayattasın. canına kıymakta ne demek.

ne güzel yine de benim derdimi okuyan insanlar var bana değer veren beni önemseyen psikatra gittim işte bi kutu ilaç bitti 2. kutuya başladım 26-27 gün oldu keşke şu efexor diye bi hap varmış hüznü kederi alıp cesareti koyuyomuş yerine intihar etme eğilimini çok arttırıyomuş o haptan verseydi keşke doktor bana,Derdimi anlatacağım kimse olmadığı için buraya yazıyorum kusura bakmayın yoksa böyle saçma şeyler anlatılmaz ortalık yerde bana göre saçma değil ama okuyanlara saçma gelebilir belki.

canım benim seni merakla okuyorum aynı kızıma benzetiyorum dedim ya.beni ailem istemiyor,beni kimse sevmiyor aynı kızımın 7 ay önceki sözleri,şimdi seni dinleyince gülümsedim.2 ablası var biri evli demiştim,diğeri ünv.bitirdi çalışıyor.bir akşam 2 kardeş arasında ufak bir tartışma geçti,ben de araya girdim vay sen zaten onu hep tutarsın deyip odasına gitti kapısını çarptı.sabah suratı 10 karış,küsmüyüz dedim.aynen şöyle dedi'bu kadar belli etmeyin sevmediğinizi'.yani depresyon geçiriyordu.buna benzer olaylar,biz allaha şükür mutlu bir aileyiz ama o neden böyle hissediyor anlayamadık.ilaçlar çok iyi geldi,geçen gün ona, seni hala sevmediğimizi düşünüyor musun dediğimde güldü.olur mu anne ya dedi.sende de geçecek bugünler,ilaçlarını aksatma,başka meşguliyeter bul,dansı seviyordun,dans kurslarına git.kızkardeşin nasıl biri,ünv.ye hazırlanıyor demiştin.okumaya önem veren bir ailesiniz ,sizi böyle yetiştiren bir anne babanın seni istemediklerini sanmam,sana öyle geliyor,kızımda da aynısı olduğu için eminim.yaz tatilinde çalış bence,kızımın okulunun staj mecburiyeti yok,biz yine de ona staj yapacak bir yer bulduk,meşguliyet şart size.:1::1::1:

canım benim seni merakla okuyorum aynı kızıma benzetiyorum dedim ya.beni ailem istemiyor,beni kimse sevmiyor aynı kızımın 7 ay önceki sözleri,şimdi seni dinleyince gülümsedim.2 ablası var biri evli demiştim,diğeri ünv.bitirdi çalışıyor.bir akşam 2 kardeş arasında ufak bir tartışma geçti,ben de araya girdim vay sen zaten onu hep tutarsın deyip odasına gitti kapısını çarptı.sabah suratı 10 karış,küsmüyüz dedim.aynen şöyle dedi'bu kadar belli etmeyin sevmediğinizi'.yani depresyon geçiriyordu.buna benzer olaylar,biz allaha şükür mutlu bir aileyiz ama o neden böyle hissediyor anlayamadık.ilaçlar çok iyi geldi,geçen gün ona, seni hala sevmediğimizi düşünüyor musun dediğimde güldü.olur mu anne ya dedi.sende de geçecek bugünler,ilaçlarını aksatma,başka meşguliyeter bul,dansı seviyordun,dans kurslarına git.kızkardeşin nasıl biri,ünv.ye hazırlanıyor demiştin.okumaya önem veren bir ailesiniz ,sizi böyle yetiştiren bir anne babanın seni istemediklerini sanmam,sana öyle geliyor,kızımda da aynısı olduğu için eminim.yaz tatilinde çalış bence,kızımın okulunun staj mecburiyeti yok,biz yine de ona staj yapacak bir yer bulduk,meşguliyet şart size.:1::1::1:
ama işte siz kızınıza sevecenlikle içtenlikle yaklaşmışsınız benim annem bana hiç öyle yaklaşmadı hayatımda hatırlamıyorum küs müyüz?bana kızdın mı?Böyle laflar ben hayatımda duymadım o kadındanben beni sevmediğinizi bu kadar belli etmeyin diyeceğim kıyameti koparır o kadın.Belki de sorun bu, o kadının bana böyle davranması inanın o kadın hiç de sizin gibi davranmıyor ben hayatımda bi kere bile olsun annemi hiç başka annelerle kıyaslamadım kırılmasın üzülmesin diye ama o beni hep başkalarıyla kıyasladı beceriksizsin kepazesin hep eksiklerimi yüzüme vurdu yaptıklarımı da eleştirmedi direk karkaterimi eleştirdi sen şöylesin sen böylesin yeter artık çekmeyeceğim lafa gelince de sen ne çekiyosun Allah aşına artık kendimi de suçlamıyorum diyor kötü bi anne miyim?Evet kötü anneyim diyor yaptıklarından dolayı kendi hiç bir zamn suçlu görmedi anlayacağınız annemle babam ikisi kaybeden sen olursun diyor resmen beni şimdi yurttayım ya evle parayla işte gelemezsin para göndermem biraz daha aramız kızşsa bunları diyecekler annem dedi bile zaten benim evim benim kurallarıma uyacaksın dedi gitmicem eve artık bilmiyorum başımın çaresine bakarım.Bunlar da buraya yazılacak şeyler değil millete okumalık oluyorum ama anlatacak kimsem de yok.

biranne54 özel mesajın için çok sağol ö.m atamıyorum çünkü 100 mesajım olmadı daha(ne kadar saçma bişey yahu bu 100 mesaj meselesi) mesajın motive etti beni birazcık da olsa değerli olduğumu hissettim başkası tarafından.Öpüyorum seni ben çok içten bi insanım ama karşıma çıkan insanlar hep soğuk oluyolar nedense ben de üzülüyorum heralde ama artık alıştım ben de soğuk davranmayı öğrendim ee hayatt işte.Kızına çok sevindim biranne54 iyileşmesine inşallah daha iyi olur atar depresyonunu kızının durumuna üzülmüş onun için çareler aramış kendin de özveriyle kendini değiştirmeye çalışmışsın kzının daha iyi olması için ne güzel bi örnek biranne54 ama bizim durumumuz sizle aynı değil biz de iki taraflı daha derin yaralar var o yüzden.

sen bize anlat rahatla biz dinleriz seni.
dans kursundan bahstmemişsin,git bence.
git rahatla.erkekler maça çoğu rahatlamak ,küfür etmek için gderlermiş,iyi bir yöntem
valla.sen de git dans et,oooh.

sen bize anlat rahatla biz dinleriz seni.
dans kursundan bahstmemişsin,git bence.
git rahatla.erkekler maça çoğu rahatlamak ,küfür etmek için gderlermiş,iyi bir yöntem
valla.sen de git dans et,oooh.
biranne54 dans kursuna giderim de daha önce de gittim zaten olan figürleri öğretiyolar ben öyle istemiyorum sıkılıyorum kendim oluşturup kendi kareoğrafimi çıkartıp sergilemek istiyorum öpüyorum biranne54 benim kanayan yaram yalnızlık insanlara soğuk davrandığımdan değil aksine sıcak davranıyorum ama onlardan bi geri dönüş almıyorum niye bilmiyorum hala çözebilmiş değilim beğenmiyolar beni herhalde annem bam da aramıyo arıyolar da öylesine sırf gönlüm olsun diye istedikleri için değil ben istiyorum onlar beni istedikleri için arasınlar ama işte olmuyor.

psikolog önerilmesini istemişsn:)hani deerler daha bu genç yaşta bla bla :D benim 5 tane psikologum oldu. 3 sene ilaçlı tedavi gördm ve henüz lisedeyim düşün. çok sorunlu bi geçmişim vardı.fakat hayata pozitif bakmayı insan zamanla öğreniyo. benim en büyük ilgi alanım kitaplardr kütüphanedeki bayanla dost gbiyz artk:) psikologlarma gtmeye devam ediyorum ama sorunlarmdan bahsetmiyorm artık diğer insanlarn yaşamndan bahsediyoruz.hiç bir şeyi dert etme.benim en çok taktığım problem akranlarmla anlaşamamdı.yaşadığım şeyler yüznden erken gelişimimi tamamlamışım ve olgun düşünüyomuşum. şimdi bu sorunumla ilgilenmeye başladm( yani benim için bi insanın ne giydiği ne satn aldığı ya da dedikodular vs önemli değildi. ) istersen bende psikollog görevi üstlenebilirm :) artk işin erbabı oldm gibi .p psikolojik hastalıklarla alakalı çok kitap okurm vs. doktorlarm aslnda bunu kısıtlamamı istiyolar ama vazgeçemiyorm. sende mutlu bi yaşam istiyosn hepimiz bunu istiyorz. babamla hiç anlaşamam sanırm sende öyle amann şöyle düşün tolstoyun bi sözü var. insanları mutlu etmek en zoru önce kendini tanı ve öyle mutlu yaşa. zamanla çevreni takmamaya alışırsın. ((hıı bu arada kardeş nasihati de diyebilrsn :p :)))

Canım benim her insan duygularını belli edemez ama eminim annen de baban da seni çok seviyor benim de senin yaşlarındayken böyle düşündüğüm zamanlar çok olmuştu ama şimdi ben de anneyim evlat sevgisinin nasıl bişey olduğunu anladım annemin kızdığım davranışlarına şimdi hak veriyorum ben de ankarada oturuyorum üniversiteyi de burda okudum ailemden uzakta ilk yıllar zor geçiyor gerçekten yalnızlık da hissediliyor ama geçecek bunlar merak etme çok yakın arkadaşların da olacak ben hazırlık sınıfını atlamıştım bi baktım herkes birbirini tanıyor sınıfta hazırlıktan yurttan vs sanki 40 yıllık arkadaş gibiler ama sonra zaman geçtikçe alıştım benim de arkadaşlarım oldu ankarayı sevdim evlendim kaldım burda o beni hiç önemsemediklerini düşündüğüm ailem gelip yanıma taşındı benim için
Annenin babanın değerini bil şu dünyada kimse seni annenden daha fazla sevemez İnş en kısa zamanda atlatırsın bu dönemi güçlü ol gün gelecek dalga geçeceksin bu hissettiklerinle

Ne olursa olsun annelerinizden "o kadın" diye bahsetmemelisiniz bence. Sizin sorunlarınız ve sıkıntılarınız olduğu gibi, onun da sıkıntıları ve yalnızlıkları olduğunu düşünmek önemli. Bilmediğimiz, gözden kaçırdığımız çok şey olabilir. Benim de annemle aram pek iyi değil, sabah uyanıp da ayağa kalkıp banyoya doğru yürüdüğümde kemiklerimi iyice bi süzen annemin, "şuraya bak gebereceksin" "geber" dediği oluyor ya da ne yaparsam yapayım onu mutlu edemiyorum, çabalarım veya fedakarlıklarım hiçe sayılabiliyor. Fakat yine de onun beni sevdiğini biliyorum. Anneleriniz ile aynı fikirde, aynı düzeyde olmayı bekleyemezsiniz. O bunu bekleyebilir ama siz bekleyemezsiniz. Bu bi kere çok yanlış çünkü her jenerasyon büyük değişikliklerle gelişim göstermiştir. Onun çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği çağ bizimkinden daha başkadır. O bunu kavrayamasa da siz kavrayabilirsiniz çünkü bu yeni çağa göre şekillenensiniz. Sizin yapmanız gereken, sadece tepki vermemek ve üsturublu davranmak. İleride birer anne olacağınızı unutmadan, annenizde eksik gördüğünüz ve sizi üzen yanları hatırlayıp, gireceğiniz yeni çağa ayak uydurmak ve kendi çocuğunuzu bunlardan uzak tutmak.

Back