- Konu Sahibi mutluolmak
-
kokooo sana çok teşekkür ediyorum,önerilerin için.
MUTLU OLMAK bak arkadaş o kadar güzel şeyler önermiş ki,bir psikologtan daha iyi.
psikologlar hiç kusura bakmasınlar sadece para almayı biliyorlar.kızım gitti 1 sene
sonuç HİÇ.
seni seviyoruz.
Merhaba;
Foruma yeni üye oldum.Birçok derdim var ama bunu paylaşacak kimsem yok hem de hiçkimse.Yurtta kalıyorum yurtta bi tane bile böyle derdimi payşacağım bi arkadaşım yok anca 'merhaba merhaba selam görüşürüz' okuldaki arkadaş grubu da öyle ne biribimize yakınız ne de uzağız herkes hemen hemen böyle.Yurtta böyle oturup konuşacak adam olmadığı için öyle çok bunlaıyorum ki düşünü oda arkadaşlarım bile halimi hatrımı sormuyor bi nasılsın napıyosun bile demiyolar anca herkes işi düştüğünde geliyor artık bu durumdan bıktım ben herkese elimden geldiğince yardım etmeye kimsenni kalbini kırmamaya çaışıyorum ama ben herkese bu kadar incelikli düşünceli yaklaşırken insanlar niye bana böyle yaklaşmıyor diye düşünüyorum.Bugün annemin babamın beni fazla düşünmediklerini de anladım.Botlarımı evde bırakmıştım malumunuz Ankarada okuyorum her yer kar buz ve spor ayakkabılarım var yanımda sadece.babama söyledim kargoya ver diye uğraşmak bile istemedi onun için benim ayaklarımın su alıp hasta olmam bütün gün öyle gezmem önemli değil.iİşin kötüsü ben bu sene okul başlayalı beri dışarı gezmeye çıktığım sayılıdır ihtiyaçlarımı bile karşılamya dışarı çıkmıyorum çünkü o kadar zor geliyo ki gitmesi gezmesi bi de ben çok kararsızımdır beğenemem bi de çekiniyorum mağazaya girince hemen bi görevli yardım edebilir miyim diy çıkıp gidiyorumanneme de dedim o da hemen hastayım dedi halbuki bana bağırıken hiç hasta değildi.ben de zaten beni bi Allahın kulu arayıp sormuyor yaşamamın bi anlamı yok diye düşnüyorum bu düşünce bende 1. dönemden beri var gerçekten bu sinirlenmeler hergün oluyodu hem de aşırı derecede ve ben bir türlü bu sıkıntı siniri içimde atamıyodum hala da öyle gırtlağımı sıkasım geliyo ama başaramıyorum uzun zamandır buraya yazmayı düşünüyodum ama o bile o kadar zor geliyodu ki gücümü kuvvetimi toplayıp yazdım bu zor gelmelerin hiçbişey yapmak istememelerimin nedeni psikolojik.Bugün annemgilin böyle yapmasına sinirlenip ağlayasım geldi ve ağladım yurdun en üst katına çıkıp sağa sola vurum kendimi sinirim geçmedi sürekli aklıma kötü kötü şeyler geliyor bileklerimi jiletle en üst katta kesip ölmeyi(çünkü orada kimse bulamaz millet görmeyeceği için yurttakilerin psikolojisi de bozulmaz) kendimi assam oradaki yere diye düşünüyorum bi gün sinir anında gözüm kararıp bunları yapabilirim diye korkuyorum.Napmalıyım Ankarada şöyle bildiğinizi iyi bi psikolog var mı ve benim ödeyebileceğim tarz bi psikolog.Fatih Hastanesine gitmeyi düşünüyorum.Oranın psikologları iyi midir? bileniniz var mı?herkese çok teşekkür ediyorum şimdiden.Vakit ayırıp okuduğunuz için.Şmdi bo almmam lazım onun için ble gitmesi zor geliyor ahh ne olacak benim bu halim.Laptopum sürekli donuyor sonra açılıp kapanıp mavi ekran hatası veriyo herşeyim sorunlu anlayacağınız.
sağolun kızlar bugün Yasmin levy konserine gittim çok güzeldi ama yine yurda geldiğimde bi boşuk hissettim imzalı albümünü aldım Yasmin'in konser güzeldi ama üzüldüm yurda gelince ondan ayrılınca karnı bayağı şişmiş 7 aylık hamileymiş canım benim Allah bebeğini analı babalı büytsün inşallah onu çok seviyorum canım benim karnında 7 aylık bebeğiyle Türkiye'ye gelmiş yalnız yanındaki o akbaba kılıklı adamları hiç sevmedim ama Yasmin bir tane çok mütevazı çok iyi bi insana benziyor hamile olduğunu bilmiyordum bilseydim bebeğine hediye alırdım.ben de sizi seviyorum inşallah annem de birgün beni gerçekten sever yıpratmaz.İnsan sevdikleri yanında olmayınca mutlu olamıyor.
kırılgan olmak istemiyorum niye böyleyim de bilmiyorum acaba dans edip şarkı söylemeyi çok sevdiğim için kendimi sanatçı kişiliğe sahip bi insan olarak görüyorum acaba bu ruh halim sanatçı kişiliğimden mi kaynaklanıyor?eve geldim.Sürpriz yapayım dedim babam memlekete gitti annem kardeşim evde ikisi.İşte kapıdan baktılar ben saklandım tabii sürpriz olsun diye.Sonra çıktım annem açtı kapıyı ama yine sevinmedi herhalde hiç sevinmeyecek çünkü kaç defadır sürpiriz yapıyorum hiçbirisinde doğru düzgün sevinmiyolar normal bişeymiş sanki hergün geliyomuşum gibi karşılıyolar her defasında.bunalımda olduğum için ilgi,sevgi bekliyorum herhalde.İşte biraz konuştuk tabii ben yine duramadım o kdının yaptıklarına kızdığım için bişey söyledim tabii o da hemen hazır kavga etmeye.Yine başladık laf dalaşına.Yine aramız bozuldu hoş ne zaman düzeldi ki.O kadın kendi yaptığı bana karşı yaptığı yanlış davranışların lafların sözlerin ne zaman farkına varacak.Söyle belirt söylemiyosun ki diyor 1000 defa söyledim ne yapıp ne yapmayacağını aslında söylemem bile gerekmez çünkü onun dediklerini yaptıklarını bi anne yapmaz.Ben babama yaranmaya çalışıyomuşum yalakalık yapıyomuşum yaltaklanıyormuşum bu sözden sonra çok üzüldümCanım bazen bütün hayatın dünyanın sana karşı olduğunu düşünürsün incelikler yüzünden kırılgan olursun.Anladığım kadarıyla sen kırılgan insanlara fazla değer veren iyi niyetli bir insansın ama kendine bir yol belirlemen lazım birkere hiç kimseye hak ettiğinden fazla değer verme hep verici olma almayıda bil birde şu bir gerçekki insanlar mutsuz sıkıntılı insanlardan kaçar mutsuzluk biryerde bulaşıcıdır.Herşeden önce hayata bakışını değiştir daha çok gençsin hayatı niye bu kadar ciddiye alıyorsun insanlarıda dur bakalım hayat daha senin için kimbilir ne güzel şeylere gebe önünde yaşanacak uzun güzel yılların olacak en güzel yıllarını niye böyle karamsarlıkla harcıyorsun silkelen değiştir kendini umursamaz görün kendine güvenli görün öyle değilsen bile öyle görün bak gör eninde sonunda öyle olacaksın.İnsan bunun için ölmeyi düşünürmü hiç yazık değilmi yıllarına gençliğine
annem beni seviyor ama işte kadın duygularını belli edemiyor.Ben kinestetiğim işitmek ve dokunulmak istiyorum o ise görsel o da görmek istiyor.Ben ona göreceği benden kendi istediği şeyleri de yaptım ama onları da beğenmedi surat astı.Sevinmedi.Yasmin Levy çok muhteşem bi sese sahip.Yasmin Levy'nin sesini ilk duyduğumda zaten vuruldum.Yasmin levy yi senden duydum,kızıma sordum o da biliyormuş.yasmin levy i duyduğumda hep seni hatırlıycam.annen seni çok seviyor bence.sana öyle geliyor.
evet sen durumu olduğu gibi kabul edip yoluna devam edemiyorsun zaten bu yüzden kısır döngüye girmişsin.Zaten bütün dertlerin sebebi bu değil midirbende artık yaşamak istemiyorum.çok yoruldum. şuan bana yardım edebilecek kimse yok. ailem arkadaşlarım çevrem herşeyim var. ama hiçbiri derdime derman olamaz. olamıyor. ne yapıcağımı bilemiyorum. çıkmaza girdim artık. en kötüsü de bunun sebebi olarak kendimi görüyorum.bütün sebep eski erkek arkadaşım. iç huzurumu kaybetmiştim. sonra yeniden kendimle barıştım. ama sonra o yeniden karşıma çıktı. onu çok sevdim ama bana sadece acı verdi. hala veriyor ve hiç vicdan azabı duymuyor yaptıklarından. ben kendimi suçluyorum ona taviz verdin diyorum bi türlü kendimi ikna edemiyorum haklılığıma. ben kaybetmeyi bilmiyorum biraz da. mazoşist olduğumu düşünmeye başladım. o bana ne zaman daha çok acı verse ona daha çok bağlandım. merak ediyorum onu izlemekten kendimi alamıyorum. ama ben onun umrunda bile değilim kendi keyfinde hayatını yaşıyor bende yaşıyorum ama yastığa başımı koyduğumda mutsuzum. kendimden nefret ediyorum.
evet sen durumu olduğu gibi kabul edip yoluna devam edemiyorsun zaten bu yüzden kısır döngüye girmişsin.Zaten bütün dertlerin sebebi bu değil midirlduğu gibi kabullenmemek olayları,durumları,insanları vs.Sen eski erkek arkadaşının hala seni sevmesini istiyorsun ama işte osenin unuttu veya artık sevmiyor.Sen istediğini yap ister güleryüz göster ister bağır çağır değiştirmezsin insanları insanlar ancak kendi istedikleri zaman değişirler bubu kafana koymazsan çok üzülürsün benim gibi.Bende de aynı sorun var ben de insanlar istediğim gibi olsun istiyorum ama olmuyor dmek ki düşünce yapısını değiştirmek lazım.Hem erkek arkadaşına bağımlı olmuşsun.Sadece sigaraya,içkiye,alkole bağımlı olunmaz insanlara karşı da bağımlılık geliştirir insanlar sana tavsiyem git ibr psikata ya da psikoloğa yardım al iş büyümeden.
Herkese merhaba;
Nihayet psikoloğa psikatra gittim psikolog kronik depresyon teşhisi koydu demiştim ya psikologdan memnun kalmamıştım diye.İşte bu depresyonum kronikleşmiş bu kısırdöngünün ilaçla kırılması gerekiyormuş ben de ilaca başladım prozac kullanıyorum bu 16. günüm içinizde prozac kullanan var mı benim gibi depresyonda olup bugün psikatra ikinci gidişim ama adam dinlemedi bile ilacın bitince tekrar gel dedi ilk görüşmede derdini dinleyip ilaç yazıyomuş sonra hep ilaç içinizde psikatra giden var mı?doktor size de mi böyle davrandı sinir oldum doğrusu.
evet maalesef türkiyedeki doktorların birçoğu böyle nasıl yiyolar o paraları anlamıyorum ama hap iyi geldi rahatlattı beni canım sıkılsa bile sinirlensem bile sinirlenemiyorum dedim ya psikatra gittim diye psikatra gidenler size de mi öyle dedi psikatr ilk gittiğimde dinledi ikinci gittiğimde dinlemedi bile ilacın bitsin tekrar yazdırmaya gel dedi oh valla ilaç yaz para al psikoloğa gittim o beni psikatra yönlendirdi bu kısır döngüyü ilaçla kırman lazım dedi bu kısır döngüyü kırdıktan sonra işte şunu yap bunu yap diye yönlendircem seni dedi ben de psikatra gitmeyi daha uygun gördüm işte Fatih Üniversitesi Hastanesi var ya Ankara'da ona gididiyorum orada 3 psikatr var 1 araştırma görevlisi bu parasız olan ekstra para vermiyosun diğer ikisi paralı seans başı 50 tl miş devlet hastanesine gitsem orada dokto ilgilenir mi acaba yoksa başından mı savar bilmiyorum ki.canım keşke ilaç kullanmasaydın pek işe yarayanını görmedim açıkcası. rabbim şifa versin. ama ilgilenmeden de ilaç mı verilir. bazı doktorlar ağrı kesici gibi dağıtıyorlar bu tip hapları. resmen başlarından atıyorlar. ben psikiyatrlara pek güvenmiyorum açıkcası. pskoloğa gitmen daha doğru olacaktır...
evet melodi annem babam da arıyo artık önceden aramıyolardı şimdi depresyondayım ilaç kullanmaya başladım o yüzden arıyolar hergün delirtmeden önce hiç çocukları değildim o zaman doğru düzgün aramıyolardı şimdi mi kıymete bindim artık geçti baştan iyi davranacaklardı ben böyle ruhsal açıdan kötü duruma geldiğimde değil beni o halimleyken de hergün arayacaklardı ve yanlışlarını da kabul etmiyolar biliyolar inadına ama kabul etmiyolar demin yine annemle konuştum isteksiz isteksz konuştu yine benle ben her dakika onları düşünüyorum onların özlemini çekiyorum ama onlar bana böyle soğuk davranınca ben de kızıyorum telefonu bi hevesle açıyorum ama her defasında hevesim kursağımda kalıyor eve de gitmicem yurtta kalıyorum zaten benim de gielmemi istemiyolar biliyorum çünkü eve gidince de hiç özlemiş gibi durmuyolar gitmmicem işte ders de çalışmak istemiyorum okula da gitmicem istemiyorum işte iteliyorum kendimi ama bitti şarjım arkamdan iteleyen de yok bir insan düşün bitmiş tükenmiş ama kendi kendini itelemeye çalışıyor ama daha gidecek bi sürü yolu var aynı öyle durumdayım ben de tanışalım ozaman melodi nerede okuyosun bölümün ne nerede kalıyosun?canım duygularını çook iyi anlıyorum
bende ankarada okuyorum ama yalnızlık çekiyorum etrafında insanlar oluyor ama bedenen yakın ama ruhen bambaşka bir duygudayım..
okula gitmekde yoruyor bu yüzden aynen dediğin gibi
ama yılmayacağım yinede eğitime verdim kendimi varsın olsun herkes kendini düşünsün yalnız bıraksınlar senii, sen yine de inadına iyi ol, inadına yüzlerine bak vee gülümse !!
ne kadar kötülük yaparlarsa yapsınlar onları affet ... zaten öyle bir zaman geliyor ki hayat onlardan sanki sana yaşattıkları tüm acıların öcünü alıyor sen yeter ki kalbini temiz ve ferah tut zamanı bekle elbett bizimde mutlu olacağımız günler gelecek elbet
bazen bu dünyada bir tek ben mi böyle yaşıyorum diye bunaltıyorum kendimi ama burda aynı düşüncelere sahip ne çok kişi var ne güzell.. benimde mesaj sayım 100e ulaşmadığı için iletişim kuramıyorum ama kurmayı çok isterimm
keşke gerçek hayatta birbirimizin karşısına çıksak da bu yalnızlıktan kurtulsak artıık eminim birbirimize çok değer verirdik
evet melodi annem babam da arıyo artık önceden aramıyolardı şimdi depresyondayım ilaç kullanmaya başladım o yüzden arıyolar hergün delirtmeden önce hiç çocukları değildim o zaman doğru düzgün aramıyolardı şimdi mi kıymete bindim artık geçti baştan iyi davranacaklardı ben böyle ruhsal açıdan kötü duruma geldiğimde değil beni o halimleyken de hergün arayacaklardı ve yanlışlarını da kabul etmiyolar biliyolar inadına ama kabul etmiyolar demin yine annemle konuştum isteksiz isteksz konuştu yine benle ben her dakika onları düşünüyorum onların özlemini çekiyorum ama onlar bana böyle soğuk davranınca ben de kızıyorum telefonu bi hevesle açıyorum ama her defasında hevesim kursağımda kalıyor eve de gitmicem yurtta kalıyorum zaten benim de gielmemi istemiyolar biliyorum çünkü eve gidince de hiç özlemiş gibi durmuyolar gitmmicem işte ders de çalışmak istemiyorum okula da gitmicem istemiyorum işte iteliyorum kendimi ama bitti şarjım arkamdan iteleyen de yok bir insan düşün bitmiş tükenmiş ama kendi kendini itelemeye çalışıyor ama daha gidecek bi sürü yolu var aynı öyle durumdayım ben de tanışalım ozaman melodi nerede okuyosun bölümün ne nerede kalıyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?