- Konu Sahibi ikincisans88
-
Siz karşıdakine güvenmiş sevmişsiniz, keşke dahasını yaşamasaymışsınız
ama olmuş, hayatın sonu değil, insansınız elbette hata yapacaksınız.
Eşinize haksızlık yapma hissi oluşması normal, yaptınızda evet ama
söylemenin bir manası yok bence.
Siz de kolay şeyler yaşamamışsınız, geçmişe bir çizgi çekip,
yuvanıza daha çok sarılın.
Geçmiş mevzuları açmak, size ve eşinize eziyetten başka birşey olmaz şu saatten sonra.
Birincisi,yapılan yanlışın gizlenmesi dinimiz açısından daha hayırlıdır.Allah cc. yapılan yanlış için,günah için benden af dileyin diyor.Yaptığınız bir hatayı bir başkasına anlatma zorunluluğunuz yok.
İkincisi,yaşamayı haketmiyorum gibi cümleler kurarak isyana giriyorsunuz ve Allah cc'nin gücüne gidecek cümleler kuruyorsunuz.Siz Allah cc'den daha mı iyi biliyorsunuz ne zaman yaşamanız gerekip ne zaman ölmeniz gerektiğini???
Üçüncüsü,gençliğinizde yaptığınız hata için zaten pişmansınız,bol bol tövbe edin ama hayatı kendinize zehir etmeyin.
Birde eşiniz iyi aile kızına yaklaşmadım ama o yolun yolcusu olanlara yaklaştım demiş ya,o yolun yolcusuda bir can,iyi aile kızıda bir candır.O yolun yolcusu dediğiniz kadınların hiçbiri isteyerek,keyif alarak çalışmıyorlar.Ve bu tür kadınlarda bir zamanlar iyi aile kızları olup kötü insanlar tarafından tuzağa düşürülen kadınlardır.Yani eşiniz kendisini böyle söyleyerek aklamaya çalışmasın.
Ben çocuk yapmayı haketmiyorum,yaşamayı haketmiyorum gibi cümleler kurarak isyana girmeyin,kimin neyi hakedip haketmeyeceğini yalnız Allah cc bilir.
Allah cc yar ve yardımcınız olsun,sıkıntılı zamanlarınızı atlatmanızı ve rahat,mutlu bir hayata sahip olmanızı dilerim.
burda kimse ben günahsızım ben hata yapmadım diyemez
yaşıyorsak hatamızda günahımızda oluyor
belli ki siz iyi ve vicdanlı bi insansınız tövbe edin kendinizi bu kadar kötü görmeyin eğer kötü bi insan olsaydınız zaten bu kadar vicdanlı davranmazdınız
dediğim gibi hatalar bizlere mahsus yeter ki tövbe edelim Allah affeder
inşallah güzel bi çocuğunuz olur ve bunları unutursunuz..
Hatanın farkına varmışsın pişman olmuşsun.Bol bol tövbe et.Ama sen ileri gidip intihar falan gibi şeyleri düşünmek yanlış.Şeytanın vesvesesinden başka bişey değil. Senin hatan Allahın merhametinden büyük değil.İşte burada yanlış yapıyorsun. Bununla ilgili aklıma Hz Ömere halife olduğu zaman bir olay aklıma geldi .Bir gün Hz. Ömer (r.a.)'in yanına bir adam geldi ve ona şöyle dedi: "Benim bir kızım var, cahiliye devrinde onu diri diri toprağa gömmüş, sonra da ölmeden çıkarmıştık. İslâmiyet geldikten sonra ben de kızım da Müslüman olduk. Fakat kızım Allah (c.c.)'ın yasakladığı bir şeyi yaptı ve had vurulması icab etti. Bunun üzerine, bizim bulunmadığımız bir yerde bıçakla kendisini kesmek istemiş. Biz durumu haber alır almaz koştuk, fakat boyun damarlarından birini kesmişti. Hemen tedavi ettik, iyileşti. Yaptığına pişman oldu. Tövbe ederek bir daha böyle bir şey yapmamaya karar verdi. Bir kabileden dünür geldi. Ben de olanları olduğu gibi anlattım. Hz.Ömer (r.a.), adamın bu sözlerine kızarak: ‘Allah Teâlâ'nın gizlediğini açığa mı vuruyorsun? Vallahi eğer kızın başından geçenleri başka birine daha anlatırsan herkesten önce cezanı ben veririm. Git, kızı diğer Müslüman, temiz kızlar gibi evlendir dedi.Alındı yaptım kusura bakma .
Kendini bu kadar hırpalama bence.Sonuçta daha çocuk bile denilecek yaşta çok da farkında olmadan yaşadıklarının birşeyler yaşamışsın,ve bundan da pişmansın.Amann nasıl olsa bir kere oldu deyip devam etmemişsin.Allah karşına iyi insanlar çıkarmış,şükret yaşadıklarına.Gayet iyi bir evliliğin varmış.Bence kendine hayatı zindan etme.Geçmişe bir sünger çek,unutmaya çalış.Sen insanları kandırmıyorsun öyle düşünme.Evliliğine,mutluluğuna sahip çık.Sevgiyle kal
herkesin başına gelen şeyler neden bu kadar geçmişe takılıyorsun ki,
kimse senden birşeyin hesabını sormuyor, emin ol ki etrafındaki çoğu kız buna benzer olaylar yaşamıştır.
ama intihar edecek bir durum yok, ne güzel seni seven bir adamla evlenmişsin aile kurmuşsun, toparla kendini.
[sıze=3]tertemiz ak pak ol inşallah rabbim huzura tertemiz çıkarsın, gözlerim doldu
nacizane tavsiyem dünü bırak, bugüne bak kendine eziyetten başka bir şey yapmazsın[/sıze]
çok takılıp kalmışsın geçmişe bugününü sağlıklı yaşayamıyorsun. Artık sendeki düşünceler hayatını karartır hale gelmiş.
Burda böyle şeyler söyleyenleri pek sevmiyorlar ama yine de söyleyeyim bence bir uzman yardımı alsan çok daha rahatlarsın. Anksiyeteden kurtulursun hiç değilse. Bence bir psikiyatra git daha da gecikmeden şu genç yaşını zehir etme kendine. Biz sana ne dersek diyelim içindeki suçluluk duygusu geçmeyecek çünkü o kadar takılmışsın bu konuya.
derdini açıp rahatladın az da olsa sanırım bugün daha hafiflemiş hissediyor musun kendini ? iyi olmaya bak güzel şeyler düşün haline şükret şimdiki mutluluğunu düşün mutlu ol gelecekte daha da mutlu olacağını düşün kendini rahatlat
Geçmişi geride bırakmayı başaramadığın sürece hep seninle yaşar.
Bu anıları takılı kalarak yaşatan sensin.
Tamam bir hata yapmışsın ama bunu bu kadar taşınmaz bir yük haline getirmek niye.
Üstelik tekrarlamamış, pişman olmuşsun.
Yeni tertemiz bir yubva kurmuşsun. Neden bu durumu peşinden sürüklüyorsun.
Tövbe edeni Allah affederken sen neden kendini bu kadar cezalandırıyorsun.
Takıntı haline getirdin sanırım zamanla. Belki destek alabilirsin.
Bu durumu unutman ve geleceğine odaklanman lazım.
Yoksa kendini mutsuzlukla cezalandırısın arkadaşım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?