ve biten bir arkadaşlık daha....

Haklısın canım, hemde çok haklısın...
Teşekkür ederim yorumun için ve vakit ayırıp okuduğun için...
İnşallah hayırlısı olur, cümlemiz için...

Belki de en doğru söylenilecek söz bu onlar için "vefasız"...
İnşallah vefalı insanlar çıkar bundan sonra karşımıza...

Katılıyorum dediklerine.
Bende aynı yapıdayım, annem kızar hep "başkalarının derdini kendi derdin haline getirme" diye...
Ama elimde değilki, karşımdakinin bana ihtiyacı varsa elimden geleni yapmaya çalışırım.
Hatta yapamıyorsam oturur üzülürüm "yetemedim" diye...

Ama işte, kendim gibi bilmemem gerekiyor demekki insanları.
Bazen birşeylerde art niyet aramalı, öyle öyle tanıyoruz insanları...

Maalesef kızlar arasında çekememezlik kıskançlık daha yaygın..

Buna benzer benimde bir arkadaşım vardı ve bende çoook geç anladım.. Ama anladığımda da bi kalemde sildim.. Anlatsam kendi arkadaşına şükür edersin O derece yani..

Bu arkadaşında sanki seni ve diğer evliliğe hazırlanları kıskanmış.. Herkes evleniyo ben evde kaldım moduna girip birini bulmuş alelacele evlenmiş gibi geldi bana..İnşallah mutlu olabilir..

Kıskançlık kötü şey herşeyi yaptırır insana ve ben bu tür insanlardan zarar geleceğini düşünüp selamı bile keserim hep.. Mutluluğumun sebebi belki de kötü kimseleri hayatımdan uzaklaştırmamdır

Doğru söylüyorsun canım, hakikaten kıskançlık insana herşeyi yaptırır.
Ama bazen insan bunu göremeyebiliyor, herşeyi iyi yormaya çalışıyor.
Benimde kaybım burada sanırım, annem bazen der "safsın" diye :)
Annem bir enteresan kadındır, daha gözünden anlar insanın ne olduğunu.
Ne zaman uyardıysa hep haklı çıkmıştır, ama bu kız onu bile kandırmıştı diyebilirim.
Anneme anlatıyordum bazen diyordu "yanlış anlamışta olabilirsin" ama zaten sonunda o da şok oldu.
"Nasıl böyle olabilir" demişti. Herkesten önce annem uzaklaştırmamı istedi o arkadaşımı zaten.
Hem uzaklaştırmama gerek kalmadan, kendisi çıktı gitti hayatımdan, herşeyde bir hayır var diyorum artık.
Böyle olması gerekiyormuş, böyle oldu, bana da güzel bir tecrübe oldu.

İnsan başkalarının hatalarını daha kolay görüp, düzgün nasihatler verebiliyor.
Ama şimdi düşünüyorum da, kendi hatalarımızı, yanlışlarımızı görmekte ne kadar körüz?
İyi ki KK var o zaman

canım bu konundan önce, fal konuna yorum yapmıştım, birçok şeyden seni kendime benzetiyorum diye.
yani şu arkadaş konusunda senden daha dertliyim, seninki 6 yıl benimki 10 yıllık arkadaşım
dostum kardeşim dediğimdi hemde.
bende aynı senin gibiyimdir, insanların kusurlarını beni kıran davranışlarını asla ve asla yüzlerine söyleyemiyorum malesef
buda yılların sonunda dolup taşmama sebep oluyor.
benimde bundan bin beter bir arkadaşım var 2 yıldır soğudum kendisinden ben ne kadar uzak dursam da kopmuyor benden.
ve sen yazmışsın ya, bir kelimesiyle 6 yıllık arkadaşlığı bitirdi diye.
benimkide bir davranışıyla bitirmişti ama
sevgili edinince kendine bana ettiği bir laf aynı senin gibi nasıl koydu içime anlatamam.
ben nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ama elimizden geldiğince sürekli görüşmeye çalışırız, dolu dolu yaşamaya bakarız.
neyse bu arkadaşım nihayet bir sevgili buldu burnunun dibinde ve bana dediki daha bir aylık bile olmamış sevgilisi için
" ay siz nasıl dyaanıyorsunuz ben bir gün görmezsem özlüyorum" diye....
böyle işte, onunla olaylarım o kadar çokki, buraya anlatsam okumaya gücün yetmez, ama eminimki her satırında da senin başına gelenleri göreceksindir
çünkü bu insanlar hep aynı malesef.
en son olayımızda biz artık dost değil arkadaşız, bu yaptığına kızmıyorum bile,çünkü sana karşı nötrm dememe rağmen, hala yüzsüzce arıyor.
ben daha napim souvvenir

Seni anlıyorum canım, kırgınlıklar derin olunca, bir de üst üste binince artık "yeter" noktasına gelinip, "Allah'a yakın bana uzak olsun" diyor insan...
Arada bir benim arkadaşımda hala "naptınız ne ettiniz" gibisinden mail atıyor, ama aramak sormak yok.
Bir kapıdan geçerken uğramak yok... Kendisi bilir artık, koca daha tatlı gelmiştir eminim :)))
Allah mutlu mesut etsin her zaman lafım yok, fakat gün günü aratır derler, inşallah pişman olmaz bu hareketlerinden.
Hoş, bu güne kadar aklını başına devşirenini duymadım ama, nasip...

Yapılacak birşey yok canım, benim yaptığım taktiği uygulayacaksın bu saatten sonra.
Merhaba - Merhaba... O da o ararsa. Ben hiç aramıyorum sormuyorum, çokta umursamıyorum.
Böyle daha mutluyum açıkçası... Eminim sende uzaklaştıkça ve uzak durdukça daha az kafana takacaksın ve daha az üzeceksin kendini.
İşin komik ve ilginç tarafı, ben hala bazen hatayı kendimde arama girişimlerinde bulunuyorum...
Sonra kendime hakim oluyorum "napıyorsun sen" diye... Saflığında bu kadarı ne diyeyim

sen yine kurtulmuşsun ne güzel ben kurtulamıyorum işte sorun da bu :)

sen yine kurtulmuşsun ne güzel ben kurtulamıyorum işte sorun da bu :)

Eğer kurtulmak istiyorsan aradığında bir kaç kez duymazdan gelirsin, sonra seni tekrar aradığında muhtemelen "aradım ama dönmedin bana" derse, sende dersin aaa aramışmıydın duymamışım. Yoğundum biraz vs. dersin birşey olmamış gibi...
Daha bunun üzerine de yüzsüzlük yapacaksa bilemiyorum, sana Allah kolaylık versin :)

denedim denemez olur muyum :) üste bide beni suçluyor görmen lazım :)
ama bir kızda en sinir olduğum şey nedir biliyormusun sevgilisinin yanında 90 derece değişen kız modeli
konuşmalar değişir, bir havalara girilir, karşıdaki aşağılama telaşına düşülür vs. vardır ya hani
işte bu o modelden.
birde yalancıdır, büyük küçük hiç farketmez çok kolay yalan söyler,kıskançtır.
kesinlikle belli etmediğini sanır aklı sıra ama yok, onu annesinden ablasından daha iyi tanırım.

işin kötü yanı nikah şahidim olacağını sanıyor, şu son olayla aradaki mesafeyi açayımda anlasın istiyorum.
çünkü bu karakterdeki bir insan mutluluğuma şahitlik etsin istemiyorum.
diyeceksinki yenimi tanıdın, o kadar değiştiki yıllar içerisinde
o çocukluğumuzun ergenliğimizin saflığı temizliği kalmadı artık
bana ağırlık veriyor, gün geçtikçe daha da çekilmez oldu.
ne diyim allah kurtarsın beni :)

Bu soruların cevabını bulan hepimize anlatsın lütfen çünkü böyle olaylar insanı iyi niyetlerinden soğutuyo bıktırıyo ve insan kendine bile güvenmeye korkar hale geliyo...
Hani bir söz var yaaa yaradılanı severim yaratandan ötürü diye hep bu gözle baktım hayatım boyunca ama öyle bir zaman diliminde yaşıyoruz dilenciler bile sahte sana diyeceğim tek şey arkadaşlıgını devam ettir tabiii 6 yıl kolay silinmez ama daha saglam basarak adım at onla arkadaşlııgında bunu bir kez yapan seni yine yıkmaya çalışabilir cnm

Yorumun için teşekkür ederim canım, dediğin gibi 6 yıl bir kalemde silinmiyor..
Ama konuların üzerinden zaman geçtikçe de hisler taş bağlıyor da diyebilirim.
Artık eskisi kadar kafama takmıyorum.

Arkadaşlığımı devam ettirmiyorum, belki nadir denk gelirsek görüşebiliriz.
Rastlaşırsak yolda Merhaba-Merhaba'dan ileriye de gidileceğini sanmıyorum.
Fakat o kişinin bana ancak bundan sonra zararı olur, bunu anladım.
Kıskanç birisi olarak görmezdim kendisini ama zaman geçtikçe düşündükçe ve yaptıklarını göz önüne getirdikçe, aslında ne kadar kıskanç olduğunu anlıyorum..

Allah herkesi böyle insanlardan ve şerlerinden korusun inşallah...
Ne denilebilir ki başka.. Ama destekleriniz için çok teşekkür ederim :)

ne yalan söyleyeyim senin gibi bir arkadaşım olsun isterdim, çok düşüncelisin..
senin adına ben bile üzüldüm çünkü benzer şeyleri ben yaşadım, 10 senelik arkadaşımı kaybettim..
arkadaşın gerçekten kıskançmış.insan beraberken anlayamıyor.bana arkadaşımı tanıyan tanımayan herkes söylemişti bak dikkat et bu kız kıskanç diye, bende neyimi kıskancak asla kıskançlık yapmaz o diyordum ve şimdi şimdi anlıyorum aslında kıskançlık yaptığını..

insan çok üzülüyor yaa öyle böyle değil..sen anlatırken kendimi gördüm.bende tek çocuğum bir kardeşim olsun çok istedim arkadaşımı kardeşten öte sevdim ama bak sonunda üzülen biz oluyoruz..

umarım bunca şeye rağmen arkadaşın kendini toparlar ve kendini affettirebilir.anladığım kadarıyla sen biraz yufka yüreklisin, merhametlisin arkadaşın kendini affettirmeye çalışsa dayanamazsın affedersin :)

Evet, kincilikte vardır bende ama, çokçası yufka yürekliyim...
Belki de en büyük zaafım budur kim bilir...

Senin adına da çok üzüldüm. Geçirilen az zaman değil 10 Yıl.. Dile kolay...
Allah sabır versin arkadaşım, insan bazen hakikaten göremiyor olanları.
Bana da hep nişanlım derdi, dikkat et biraz diye.
Bende dedim yok sen tanımıyorsun onu, o öyle değil...

Arkadaşım geldiğinde "kesin yine kıskançlığından gelmiştir" demişti en son olan vukuatlarından...
Nişanlım aslında uzun zamandır görüyordu birşeyleri ve beni çok uyardı ama, insan konduramıyor işte.
Ne diyeceksin, herkesin huyu suyu...

Dediğin gibi kendini affetirebilecek şeyler yapsa da, hiç birşey eskisi gibi olamaz.
Ben soğuduğum zaman hiç birşeyin kıymeti kalmıyor.
Ölüyorum dese "Allah rızası için" yardım ederim o kadar.
İçimden gelmez yani... Ne diyelim Allah'ta onun gönlüne göre versin inşallah...
Hepimizin gönlüne göre versin...

ne güzel gözlerim doldu okurken...Allah sizi de çook çook mutlu etsin..

nek adar naif anlatmışsın..aynı duyguları bende bugün yaşadım gerçekten..iki yıllık bir arkadaşımın,çok şeyler paylaştık

yedik,içtik...pek çok üzüntümüzü ,sevincimizi paylaştık..ama gel kör ki ne yaptım,ne kadar kötü kıskanç biriyim ki onu çekemediğimi

burada dile getirmiş..sadece burayla kalsa yine iyi..başka bir site de yine resmen adıma açılmış bir konu ile eleştiri mi yargılama mı yaptığımın

gözüme sokulması için bir konu açılmış..orayı ve burayı okuduğumu biliyor..muhtemelen o da burayı okuyacak..yazmaya hiç niyetim yoktu ama

bak konun vesile oldu canım,kusura bakma..ben de bugün gördüklerime çok üzüldüm..sanıyor ki bazen insanlar sadece ben üzülüyorum..ama tam da dediğin

gibi zayıf noktalarını bilen insanlar gelip can evinden vuruyorlar..üstelik iki yıllık da olsa bir hukukumuz var,nek adar kızarsan kız bana..aynı yerdeyiz,bir

kahvenin bile kırk yıl hatırı vardır..buradan ya da başka bir forumdan neden laf çarptırıyorsun?

dediğin gii Allah herkesin gönlüne göre versin..son söylediklerin çok doğru..insanlar arkadaşlıklarına,paylaştıklarına sahip çıkmalı..dahası saygı duymalı..her

şey bizim için...

Üzüldüm canım gerçekten, keşke seninle konuşmayı deneseydi...
Veya ne bileyim, laf çarpıtmak yerine sana gelip direk böyleyken böyle düşünüyorum diyebilseydi...
Allah sana da kolaylık versin, ben olsam aynı durumda kesinlikle aynı şeyleri hissederdim sanıyorum.
Hep derim hiç birşey tek taraflı değildir, ortada bir hata varsa herkes önce kendisini - sonra karşısındakini yargılayacak.
Ancak o şekilde bir orta yol bulunur, herkes ben haklıyım derse, hiç bir zaman orta yol bulunmaz zaten.

İnşallah arkadaşın bu yazdıklarını görür ve ne kadar kırıldığını anlar.
En azından arkadaşlığınızı kaybetmemeniz adına, seninle görüşüp özel meselelerinizi yüz yüze halletme yoluna gider.
Bakarsın arkadaşlığınız çok daha iyi pekişir İnşallah da öyle olur canım...
Teşekkürler yorumun için.. Allah kimseyi benim karşılaştığım durumlarla karşılaştırmasın inşallah...

Eylül o yorumu merak ettim, mahsur yoksa link versene, istersen özelden at sen bilirsin

Çok uzundu sıkıldım okuyamadım .Benden tavsiye ama dostluklar,birliktelikler böyle zamanlardan sonra anlaşılır.
Şimdi canım senin arkadaşını anlaman biraz güç neden diye sorarsan 6 yıl boyunca kimse girmemiş hayatına emin ol ama emin ol sevgilisiyle geçireceği her dk yalnız kalmak istiyordur.
Bu evlendikten sonra da bir müddet devam edebilir.Sakın ola kırgınlığını belli etme bu bir süreç.
Sen yine yardımını esirgeme .Karşımızda ki insan ne beyazdır ne siyahtır. Her insan biraz gridir .
Çok takılma o yüzden.

Benim hiç gerçek anlamda arkadaşım olmadı malesef ve ben çok üzgündüm bunun için burdaki arkadaşlık konularını okudukça üzülmeye gerek yokmuş gibi düşünüyorum.

Çok küçükken bir arkadaşım vardı daha küçüktük arkadaşım benim arkadaşımla çıkmaya başladı ve annesi öğrendi annesi direk benim anneme kızımın senın kızınla gorusmesını istemiyorum demiş pislik. Ben meraklıydım sanki senin kızının benim okulda arkadasımla gorusmesıne ne kadar yanlıs seyler. ve bir süre konuşmadık kızıda sevmıyorum zaten artık gormek dahi istemiyorum annesine diyemedimi ben görüşmek istedim onun bir suçu yok diye

souvvenir, şimdi okudum konunu.

O evlenmeden birgün ara, nasılsa işim var diyeceksin aklıma takılan birşeyi telefonda konuşmak istedim de ve sor " ne değişti, neden değiştin ?" Sormasan bu soru hep içini kemirecek ve hep aklında olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…