• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem erkek arkadaşımı istemiyor, ne yapmayalım ?

Annem yokken babamla konuştum kaç yaşına geldin tabiki de bişey diyemem diyen adam şimdi annemin demesiyle istemiyormuş , ilk ben söylediğim de şok olmuş o yüzden bişey dememiş yani annem böyle diyor

Konu sahibinin annenize sinir oldum. Ben olsam asla dinlenmezdim. Erkek arkadaşınıza güveniyorsanız evlenin.

Bende inanın ona üzülüyorum çünkü hiç hoş muameleyle karşılaşmıyor . Ya tabiki de evlilik nasip işi bilemeyiz sonuçta nasıl olur Rabbim hepimizi mutlu etsin .
Amin inşallah hepimizin dileği bu zaten sizin için de aynısını diliyorum ama şöyle bir şey var, siz annenizi böyle kabullenmişsiniz karşı çıkamıyorsunuz
33 yaşında kadın tepkileri vermiyorsunuz ona da amenna sizin anneniz sizin kararınız kimse bir şey diyemez ama başka bir insanı daha annenize maruz
bırakmak bence büyük haksızlık, dediğim gibi ayrılıkta başka bir seçenek olsun sizin için. Siz annenizle yaşlanacaksınız belli ki başkasına yazık etmeyin derim.
Ağır konuştuysam kusuruma bakmayın bu arada böyle durumlarda iyimser olamıyorum olabildiğince gerçekçi olmaya çalışıyorum ki naçizane yardımım olur belki diye.

Bence olayı eksik anlatıyorsun zira kilit olan çoğu soruya cevap vermedin. Annenin istememesinin gerekçeli sebepleri vardır. Ama bunlardan hiç bahsetmiyorsun. 33 yaşında neredeyse evde kalmış kızı için evliliği istemeyen anne olmaz. Çocukla ya internetten tanışmışsındır ya kültürel fark vardır ya aile apartmanı olacaktır ya da makul bir uzaklık değildir örneğin 20 saatlik uzaklık hiçbir anlayış istemez tabii ki. Sen detay vermiyorsun sadece annem istemiyor diyorsun çünkü detay verdiginde ortaya çıkacaklardan mı korkuyorsun nedir?

Annenize söyleyin size yakınından ev alsında oturun, gerçi rahat vermez sizde 33 yaşına gelmiş öğretmen olmuşsunuz ama kendi isteklerinizin arkasında duramıyorsunuz daha erkek arkadaşınız ardına bakmadan kaçsın

33 yaşındaki kızının evlenmesine şart koyan bir anne hiç kusura bakmasın iyi bir anne değildir. Resmen evlenmenizi istemiyor. Annenizi dinlemeyin bir kaç sene sonrada size evde kaldın der böyle anne.
İçine sinmediğini söylüyor , demek ki sinmiyorsa nasip değildir diyor . Bende ne yapacağımı şaşırdım .

Anneniz bu zamana kadar kimseye sıcak bakmadıysa sizinle kurduğu bağda sorun vardır.
Siz çalışmıyorsanız, evi de varsa sevgilinizin memleketinde yaşanması normal, aile apartmanı falan degilse tabi, o biraz sıkıntılı olabilir.
Babanız yok mu? 33 yaşında da annenize karşı ağlamanın dışında biraz daha dik durabilirsiniz. Maddi olarak tamamen ailenize baglıysanız bu durumu zorlaştırrabilir tabi.
Yok erkek arkadaşım memleketin de değil , öğretmen olduğu için görev yaptığı yerde . Mesele benim dik duramamam zaten maddiyat değil hep böyle büyütüldüm Ailem istemiyorsa vardır bildiği deyip susuyorum .

Eş seçimi konusunda Annenin bi bildiği vardır yaşı en fazla 20/22dir. 33 yaşında koca kadının annesinin isteklerine göre yaşaması çok saçma. O anne kendisi 33 yaşında neleri annesinden izinle yapıyordu acaba?
Hayır tabiki de 17 yaşında babamlar istemeye geldiğin de içime sindi durumuyla tamam demiş .

Kendimi erkek arkadaşınızın yerine koyuyorum. Annenin şartlarını asla kabul etmezdim. Annen dalga geçiyor seninle sanırım. sizin memlekette yaşasanız bile annen yine sorun yaratabilir. En iyisi yakın bir yer.Eğer ilişkin iyiyse aranızda bağ güzelse çocuğu kaçırmayın çocuk vazgeçerse bu sefer sen anneni suçlu bulursun ona kin beslersin veya başka biriyle evlendin diyelim en ufak eşinle kavga da bu çocuk aklına gelir ve annnene olan öfken kinin körüklenir. 33 yaşındasın şaka mı annenin yaptığı. Bende öğretmenim 33 yaşındaki velim çocukları lgs ye hazırlanıyorlar artık

Bence olayı eksik anlatıyorsun zira kilit olan çoğu soruya cevap vermedin. Annenin istememesinin gerekçeli sebepleri vardır. Ama bunlardan hiç bahsetmiyorsun. 33 yaşında neredeyse evde kalmış kızı için evliliği istemeyen anne olmaz. Çocukla ya internetten tanışmışsındır ya kültürel fark vardır ya aile apartmanı olacaktır ya da makul bir uzaklık değildir örneğin 20 saatlik uzaklık hiçbir anlayış istemez tabii ki. Sen detay vermiyorsun sadece annem istemiyor diyorsun çünkü detay verdiginde ortaya çıkacaklardan mı korkuyorsun nedir?
Tek korkum Allah , Bir arkadaşımın vasıtasıyla tanıştım fakat kendim tanıdım kimse bana bu çocuk şöyle böyle demedi , Artvin de görev yapıyor tayin isteyecek dedim anneme kabul etmiyor yalan söylüyorsun diyor gitmek istiyorsun diyor Allah biliyor niye ailemden uzak olmak isteyeyim ki oda aynı şekilde ama işte mesleği için ee bende atansam gideceğim uzak yerlere herkes yakın yere mi gidiyor . Kültürel fark yok onlar ikimizde iç Anadolu insanıyız . Bide şunu diyorum 33 yaşındayım öğretmenim ailem bu zamana kadar kimseyi istemedi sizce ben her ihtimali düşünmüş olamaz mıyım , ama bu atanma işini yada annemin yanıma yakıştırma işini hesaba katamadım

İçine sinmediğini söylüyor , demek ki sinmiyorsa nasip değildir diyor . Bende ne yapacağımı şaşırdım .

"Demek ki içime sinmiyorsa nasip değildir" bu cümle bile annenizin ne kadar usta bir mânipülatör olduğunu fazlası ile gösteriyoryor. Kendisi 18 yaşından evlenirken de eminim babanız hemen onun içine sinmiştir. Ayrıca onun içine sinip sinmemesi hiç önemli değil sizin içinize sinmesi yeterli. Yarın onun içine sinen ama sizin içinize sinmeyen birine ne diyecek anneniz ben akılıyım, geleceği görüyorum mu diyecek bu kadın.
Neyse konu sahibi biz size ne yapacağınızı söyledik gerisi sizde bitiyor. Bu kadına karşı koymayı öğrenemeseniz evliliginizden tutun hayatınızın her alanına kadar müdahale etme hakkını kendinde bulur. Zaten buluyorda. Ve artık 33 yaşındasınız ona göre karar verin.

Son düzenleme:
Yanlış konuşuyorsunuz diyemem :( Buda benim canımı acıtıyor siz sanıyor musunuz ki ben üzülmüyorum kendi kendimi yiyorum kaç yaşıma geldim hala karşı gelemiyorum diye , karşı gelmek kavga çıkarmak değil ama savunamıyorum ki erkek arkadaşı ma da dedim zorlanacağız istersen ayrılabiliriz diye kabul etmedi , çünkü ben bunu derken ağlıyordum çünkü o giderse ben tek kalacağım bu kadar yükle :( Allah biliyor . Çünkü annem kimseyi kabul etmeyecek .

Herkes 33 yasindasin kendi kararlarini kendin al' ı vurgulamış. Haklilar ama yapamayan birine bunu söylemek ölmek üzere olan birine biraz neselen demek gibi bir sey.
İnsanlarin hayatında bazı dönüm noktaları vardır. Ordan köşeyi dönüp gitmezsen ilerde ne oldugunu hicbir zaman bilemezsin. Ya yerinde kalırsın ya da ilerde guzel mi yoksa kötü bir sey mi var görürsün.
Hayat kadere ek tercihlerle dolu. Bu tercihlerimiz de kader mi inan ben de bilmiyorum.
Neyse felsefe yapmiym, zira doluyum bu konularda.
Karar almaniz lazim. Sizin almaniz. Bu durumda cok zor farkindayim, ama ya o köşeyi doneceksiniz ya da orda kalacaksınız.

Herkes 33 yasindasin kendi kararlarini kendin al' ı vurgulamış. Haklilar ama yapamayan birine bunu söylemek ölmek üzere olan birine biraz neselen demek gibi bir sey.
İnsanlarin hayatında bazı dönüm noktaları vardır. Ordan köşeyi dönüp gitmezsen ilerde ne oldugunu hicbir zaman bilemezsin. Ya yerinde kalırsın ya da ilerde guzel mi yoksa kötü bir sey mi var görürsün.
Hayat kadere ek tercihlerle dolu. Bu tercihlerimiz de kader mi inan ben de bilmiyorum.
Neyse felsefe yapmiym, zira doluyum bu konularda.
Karar almaniz lazim. Sizin almaniz. Bu durumda cok zor farkindayim, ama ya o köşeyi doneceksiniz ya da orda kalacaksınız.
Çok doğru söylüyorsunuz bu bir kader mi bilemem , ama dediğiniz gibi yapmazsam pişman olurum çünkü ne yaşacağımı bilmiyorum hep bunu düşünür dururum :( Rabbim Mutlu huzurlu kılsın

Konu sahibi arkadaş vasıtasıyla tanıştık yazmışsınız. Kaç yıldır tanışıyorsunuz? Kaç kere görüştünüz sevgilinizle ?

E karşı tarafta o zaman sizin yaşınıza işsizliğinize laf edip oğullarına yakıştırmasın ev alsın onu yapsın sinir olurum böyle isteklere anneniz alsın kızına bir ev madem 33 yaşınızda hala engel oluyor ilerde 1+1 evi olsun başını sokar desin bir ev alsın kolaysa ev almak hele memur maaşıyla. Biz 2 kız kardeş evlenirken aileler böyle isteklerde bulunmadı abim evlendi yine olmadı. Anneniz saçmalıyor ama siz de mantıklı değilsiniz tek maaşla geçim kolay değil

Bence sizin asıl sorununuz atanamamak, çünkü atansanız kendi ekonomik özgürlüğünüz olsa anneniz her şeye müdahale edemez.Ya çok sorunlu kişilerle annenizi tanıştırdınız istemedi ya da anneniz size bağımlı bırakamıyor.
Dİğer sebepte en kötüsü, sizi kullanmak istediği bir şey var.

Bana kalırsa kendi ailenle aynı şehirde olmakta iyi değil , komşu şehir olsun haftasonu vınlarsın.

Bence sizin asıl sorununuz atanamamak, çünkü atansanız kendi ekonomik özgürlüğünüz olsa anneniz her şeye müdahale edemez.Ya çok sorunlu kişilerle annenizi tanıştırdınız istemedi ya da anneniz size bağımlı bırakamıyor.
Dİğer sebepte en kötüsü, sizi kullanmak istediği bir şey var.

Bana kalırsa kendi ailenle aynı şehirde olmakta iyi değil , komşu şehir olsun haftasonu vınlarsın.
Kesinlikle haklısınız atansam belki bu kadar müdahale edemez çünkü ben de uzakta olurum uzaklığı bahane etmez , ayrıca erkek arkadaşımla tanıştırdığım zaman dedi ki ben hasta olurum işim olur kızım koşup gelecek o yüzden uzaklığı istemiyorum dedi , bende o daha kötü ihtimali düşünmek istemiyorum. Bu arada dediniz ya hep sıkıntılı tipler mi diye inanın öyle bir tip olduğu zaman aileme söylemem bile , ilk erkek arkadaşım çok beyfendiydi 5 yıl konuşmuştuk fakat annem asla kabul etmedi çünkü maddi durumu yok diye tabi o dönem 23 24 yaşındaydım o yüzden haklıdır dedim ama şimdi ne bileyim ayrılmak istemiyorum:(

Back
X